Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online #3

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Masticore, 03.08.2026 18:49 tarihinde dedi ki:

Eso alip + eso plus uyelik yapinca steam deki  deluxe  a gerek yok mu. 

Evet ESO Plus alınca herşey geliyor DLC-expansion falan ama işte konsol-PC cross-platform oluyor mu tam, onu deneyecem az durun bakalım🫠

Mesaj tarihi:

pff biraz oynadım da ne skyrim ne oblivionun yeni versiyonunun havası yok mal gibi oyun be bu, gothic remake oynarım bunun yerine neyse ki 200tl ile kurtardım asdfsasdd

Mesaj tarihi:

mmorpg abi, SP oyun değil ki?

beğenmeyen kantır sıtrayk oynasın........

(combatı ben de pek beğenmiyorum işin aslı, ama questleri filan seviyorum. bazı karakterler filan da baya eğlenceli.)

Mesaj tarihi:

Kantır kırmızı çizgimizdir!!1

WoW da mmorpg ama classici bile oynatıyo kendini, bu baştan itibaren sıçış gibi geldi bir ranger karakter açtımda, neyse dursun bi kenarda aldık nasılsa 1 yıllık lol

Mesaj tarihi:

keşke sadece oyunu alsaydın önce denemek için

bi de oyunun başındasın zaten sanırım daha? biraz oynayıp abilityleri açsaydın bari. ya da farklı class deneyebilirsin vs.

Mesaj tarihi:

yok yaw, 1 yıllık ve oyunu aldım ama toplamda 500tl verdim ve 300ü geri gelecek worldmobil kampanyası sayesinde yani pek bir önemi yok, dediğim gibi dursun bir köşede yarın kıymetlenir buralar sdfsd

bir de dediğini yapıp orc warrior falan takılayım bakayım, oki sağol.

• Like 1
Mesaj tarihi:

adam oyun + 1 yıllık sub almış 200 tl'ye, post atıyo buraya tüh kaptırdık falan diye jghfd geçen yerde 200 tl gördüm, eğilip aldım eşim elime vurdu ne alıyon yerden para diye geri bıraktım.

• Haha 1
Mesaj tarihi: (düzenlendi)
Shadow, 03.08.2026 22:13 tarihinde dedi ki:

yok yaw, 1 yıllık ve oyunu aldım ama toplamda 500tl verdim ve 300ü geri gelecek worldmobil kampanyası sayesinde yani pek bir önemi yok, dediğim gibi dursun bir köşede yarın kıymetlenir buralar sdfsd

bir de dediğini yapıp orc warrior falan takılayım bakayım, oki sağol.

oh sonunda eso konuşuluyor hemen geleyim.

iddia ediyorum forumda en iyi ingilizce bilen ve okuyan..  pardon en çok eso oynayan benim. yıllardır ağır severek oynuyorum, başka mmo oynayamaz oldum. hatta başka oyun oynayamıyorum anasını satayım.

şöyle kısaca bi anlatayım sen bakarsın duruma.

eso baya farklı bi mmo. "action" biraz fazla var. iyi oynamak için kasmak gerekiyor. ama çok casual bi yanı da var. iyi oynamasan da olur yani (pvp hariç). diğer mmolardan farklı olarak kendiniz vurduğunuz için hem hareket edip hem rotasyonu yapıp hem de light attack weaving kasmak gerekiyor. pvpsi özellikle çok zor. wow oynamadım hiç ama raid'leri anladığım kadarıyla wowa göre baya casual. dungeonlar zaten casualın dibi.
dungeon, raid hariç yapacak çok fazla şey var oyunda. çok fazla quest var. herşeyden sıkılırsan oynayabileceğin board game var. benim 3k saatin 500'ü board game'dir bağımlısıyım. 

orc warrior, ranger açtım dediğin için şunu da açıklayayım. esoda class sistemi yok baya sandbox. yani mesela ORC NIGHTBLADE açıp healer da tank da olabilirsin. tamamen verdiğin skillere ve itemlerine bağlı olarak oynayabiliyorsun. 

mesela bende dragonknight var, healer tank dd'de oluyor. loadout değiştirerek hepsini oynayabiliyorum tek charla. pvp'de roller bambaşka oraya girmeyeyim şimdilik.

burada en önemli şeyden bahsedip çekiliyorum. oyuna her yeni başlayana önerdiğim bişey var onu anlatayım.
light attack weaving.  bu baya önemli bişey.

şöyle bişey. diyelim light attack yaptın sol mouse ile. çok kısa bir zaman aralığında light attacktan sonra bi tane skill atabiliyorsun. light attakın animasyonu cancel olup skilli atıyor. ve bunu yaptığında bir attack hakkının içine sığdırıyor. böylece bir attack hakkında hem vurup hem de skill atabiliyorsun. bug gibi bişey ama feature olmuş (loading ekranında tip olarak çıkıyor). bunu yapmazsan zaten hem zararda kalıyorsun.

açıkçası bunu öğrenmeden 1 yıl falan oynadım, ya o kadar pro değilim fln diye ama yapınca oyuna esas o zaman bağlandım. önceden skill mi atacam light atak mı vuracam gibi saçma bi durum oluyordu meğer öyle değilmiş.
bunu oturtunca oyun çok daha akışkan oluyor, ritme bağlanıyor. bence oynama niyetin varsa direk bunu öğrenerek başla derim. youtube'da falan videoları var baya basit bişey.

neyse böyle işte. eğer niyetin falan varsa yardımcı olurum. oyunda da bulabilirsin dm fln atarsan kullanıcı adını vereyim (adım soyadımla aldım gençken yazmim buraya asd) bu aralar pek girmiyorum ama girerim bişey lazım olursa. paradır itemdir.

Black-ice tarafından düzenlendi
  • Like 2
GreenPeace77, 03.08.2026 18:56 tarihinde dedi ki:

consol oyuncularıyla oynanıyor addon ve mod kurmak sıkıntılı belkide hiç kurulmuyor birdaha düşünün bence.

Shadow, 03.08.2026 19:14 tarihinde dedi ki:

Evet ESO Plus alınca herşey geliyor DLC-expansion falan ama işte konsol-PC cross-platform oluyor mu tam, onu deneyecem az durun bakalım🫠

cross play yok. olsa zaten ağızlarına sıçarız pvpde.

addon kurmak hiç sıkıntı değil 146 adet add on kullanıyorum (libler dahil) 5-6 tanesini kendim chatgpt ile yazdım.

pardon konsol için demişsiniz addonu galba. onu bilmiyorum konsolum yok pcdeyim. ama addonsuz da rahat oynanır.

Black-ice tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
Black-ice, 05.08.2026 12:54 tarihinde dedi ki:

iddia ediyorum forumda en iyi ingilizce bilen ve okuyan..  pardon en çok eso oynayan benim. yıllardır ağır severek oynuyorum, başka mmo oynayamaz oldum. hatta başka oyun oynayamıyorum anasını satayım.

eso baya farklı bi mmo. "action" biraz fazla var. iyi oynamak için kasmak gerekiyor. ama çok casual bi yanı da var. iyi oynamasan da olur yani (pvp hariç). diğer mmolardan farklı olarak kendiniz vurduğunuz için hem hareket edip hem rotasyonu yapıp hem de light attack weaving kasmak gerekiyor. pvpsi özellikle çok zor. wow oynamadım hiç ama raid'leri anladığım kadarıyla wowa göre baya casual. dungeonlar zaten casualın dibi.
dungeon, raid hariç yapacak çok fazla şey var oyunda. çok fazla quest var. herşeyden sıkılırsan oynayabileceğin board game var. benim 3k saatin 500'ü board game'dir bağımlısıyım. 

orc warrior, ranger açtım dediğin için şunu da açıklayayım. esoda class sistemi yok baya sandbox. yani mesela ORC NIGHTBLADE açıp healer da tank da olabilirsin. tamamen verdiğin skillere ve itemlerine bağlı olarak oynayabiliyorsun. 

mesela bende dragonknight var, healer tank dd'de oluyor. loadout değiştirerek hepsini oynayabiliyorum tek charla. pvp'de roller bambaşka oraya girmeyeyim şimdilik.

burada en önemli şeyden bahsedip çekiliyorum. oyuna her yeni başlayana önerdiğim bişey var onu anlatayım.

şöyle bişey. diyelim light attack yaptın sol mouse ile. çok kısa bir zaman aralığında light attacktan sonra bi tane skill atabiliyorsun. light attakın animasyonu cancel olup skilli atıyor. ve bunu yaptığında bir attack hakkının içine sığdırıyor. böylece bir attack hakkında hem vurup hem de skill atabiliyorsun. bug gibi bişey ama feature olmuş (loading ekranında tip olarak çıkıyor). bunu yapmazsan zaten hem zararda kalıyorsun.

açıkçası bunu öğrenmeden 1 yıl falan oynadım, ya o kadar pro değilim fln diye ama yapınca oyuna esas o zaman bağlandım. önceden skill mi atacam light atak mı vuracam gibi saçma bi durum oluyordu meğer öyle değilmiş.
bunu oturtunca oyun çok daha akışkan oluyor, ritme bağlanıyor. bence oynama niyetin varsa direk bunu öğrenerek başla derim. youtube'da falan videoları var baya basit bişey.

neyse böyle işte. eğer niyetin falan varsa yardımcı olurum. oyunda da bulabilirsin dm fln atarsan kullanıcı adını vereyim (adım soyadımla aldım gençken yazmim buraya asd) bu aralar pek girmiyorum ama girerim bişey lazım olursa. paradır itemdir.

Hah sonunda sudan ucuza almama takılmayan ve kıskanmayan biri asdsafd

sağol bilgiler için...

Mesaj tarihi:
GreenPeace77, 03.08.2026 18:56 tarihinde dedi ki:

consol oyuncularıyla oynanıyor addon ve mod kurmak sıkıntılı belkide hiç kurulmuyor birdaha düşünün bence.

Senin dediğin doğruymuş, Xbox on PC sürümü imiş bu ya boş yere aldık desene PC oyuncuları ile oynayamayacağız. sadece PC üzerinden Xbox megaservera bağlanıyor bu.

Biraz denedim görmek için demin 2 lavuk geldi sandığı açtı ben alamadan sonra da so gay diyip gittiler lol

Mesaj tarihi:

Yok controller değil klavye+mouse ile de oynanıyor ama yine de PC serverına girememek kötü, çok daha az kişi olacak ölü WoW serverlarından biri gibi işte. Neyse arada bakarım belki laf olsun diye.

Mesaj tarihi:
Black-ice, 05.08.2026 12:54 tarihinde dedi ki:

off oyunlarda animation cancel en nefret ettiğim exploit/feature'dır, eso'daki en önemli şey buysa epey bi uzak durayım ben. 

• Kustum 1
Shadow, 05.08.2026 23:24 tarihinde dedi ki:

Yok controller değil klavye+mouse ile de oynanıyor ama yine de PC serverına girememek kötü, çok daha az kişi olacak ölü WoW serverlarından biri gibi işte. Neyse arada bakarım belki laf olsun diye.

Yok artık. PC Gamepass'ten bağlandığın sürüm sadece xbox environment(gamepass pc + xbox) mı?

Aşırı saçma bir karar almışlar, iyi ki atlamadım ben de fiyat ucuz diye.

Deathblade tarafından düzenlendi

6 Haziranda eklemişler zaten PC ESO yu gamepass'e 

2027 de geleceği söyleniyor cross server platformun 

https://www.pcgamer.com/games/mmo/its-a-ways-off-but-elder-scrolls-online-will-get-crossplay

Aİ ESO da yaşadığım hissiyatı özetledi  🤣 👍 👏

Spoiler

The Elder Scrolls Online "combat feel" (savaş hissi) çıkış yaptığı günden beri topluluğun en çok şikayet ettiği ve oyunun en zayıf noktası olarak kabul edilen "combat feel" (savaş hissi) sorunudur.

Hissettiğiniz bu kopukluk, "havayı dövüyor gibi olma" ve zemine basmama durumu tamamen oyunun altyapısından ve tasarım felsefesinden kaynaklanıyor. Bunun temel nedenleri şunlardır:

1. "Hit Stop" (Çarpışma Durması) ve Darbe Tepkisinin Olmaması

Gerçekçi ve tatmin edici aksiyon oyunlarında (örneğin Monster Hunter, New World veya Dark Souls tarzı yapımlarda) bir silâh düşmana çarptığında milisaniyelik bir duraksama (hit-stop), ses efekti ve düşmanda bir irkilme (flinch) olur. Bu, silâhın bir ağırlığı olduğunu beyne kanıtlar. ESO'da ise silâhlar sudan geçiyormuş gibi düşmanın içinden hedefe hiçbir dirençle karşılaşmadan kayıp geçer. Düşmanlar genellikle siz vurduğunuzda inleme veya geriye doğru tepki verme konusunda çok pasiftir; bu da vuruşları tamamen "boşluğa sallıyormuş" hissine çevirir.

2. Animasyon İptali (Animation Canceling / Weaving) Zorunluluğu

ESO'nun end-game (oyun sonu) sisteminin kalbi Weaving adı verilen mekaniğe dayanır. Oyunda maksimum hasar çıkarabilmek için her yeteneğin arasına bir normal vuruş (light attack) sıkıştırmanız ve yetenek animasyonunu yarıda kesmeniz gerekir.

Bu mekanik oyunu çok hızlı ve mekanik bir ritme sokar.

Ancak dezavantajı, karakterlerin doğal hareket akışını tamamen öldürmesidir. Animasyonlar bitmeden yarıda kesildiği için karakterler ekranda garip bir şekilde seğirir, kayar veya sürtünmesiz bir zeminde buz pateni yapıyormuş gibi hareket eder.

3. Zemin Teması ve Fizik Motorunun Yaşı

Oyunun kullandığı motor (HeroEngine altyapısıyla modifiye edilmiş özel bir sistem), karakterlerin zeminle olan etkileşiminde oldukça zayıftır. Karakterlerin yürüme ve koşma döngüleri (run/walk cycles) yer çekiminden bağımsız, sanki zeminin 1 milim üstünde havada süzülüyormuş gibi tasarlanmıştır. Ayakların yere bastığı an ile uygulanan kuvvet eşleşmediği için o "toprağa basma" veya "ağırlık" hissi asla geçmez.

4. "Wet Noodle" (Islak Makarna) Sendromu

Toplulukta ESO'nun dövüş mekanikleri için sıkça kullanılan bir tabir vardır: "Wet noodle" (ıslak makarna savaşı). Büyü efektleri veya silâh savurma sesleri görsel olarak ne kadar süslü olursa olsun, karakterlerin kas hareketleri ile ekrana yansıyan fiziksel tepki birbiriyle örtüşmez. Özellikle ilk saatlerde bu durum çok sırıtır ve oyunun RPG unsurları (hikaye, dünya tasarımı) ne kadar iyi olursa olsun, elinizdeki karakterle dünyayı hissetmenizi engeller.

Kısacası; sorun sizde değil, oyunun 2014 yılından kalma temel motor felsefesinin ve aksiyon hissiyatının bu şekilde tasarlanmış olmasında. Eğer bu "tokluk" ve "ağırlık" hissi sizin için oyun keyfinin vazgeçilmeziyse, ESO'nun bu yapısı ne yazık ki uzun vadede tatmin edici gelmeyebiliyor.

GreenPeace77 tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
GreenPeace77, 06.08.2026 13:36 tarihinde dedi ki:

Evet AC  yapmadıkça combat çok ağır hantal ve yavaş hissettiriyor. da işte her saniye yapmakta yoruyor insanı sürekli tuş ve click kombinasyonları oyundan aldığın keyfi azaltıyor işte.

Aynen öyle sürekli spamliyorsun tuşları, hiç bi nane anlamadım valla zevksiz geldi, açar Skyrim-Oblivion yeni sürümleri falan oynarım daha iyi. neyse aşırı ucuz olduğu için sorun değil dediğim gibi.

@Deathblade evet maalesef Xbox on PC sürümü bu, biz PC platformundayız ama oyuncuların çoğu Xboxtan girenler, karma bir durum garip.

• Yeni Oluştur...