Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrenim Kredisinin Vergi Dairesine Bildirilmesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet. O günün bugünmüş!

Öğrenim kredisi borcumu henüz ödemeye başlamadım. Normal şartlarda 2011 yılında ödemenin ilk taksidine başlamış olmam gerekiyordu. 31.12.2013 itibariyle Vergi Dairesi'ne gönderilmiş. Bugün eve Vergi Borcu şeklinde bildirim geldi.
Vadesi geçmiş 5.386 TL borcun 1/4'ini peşin ödemek şartıyla geri kalan ve vadesi henüz gelmemiş 3000TL borcu taksitlendirebileceklerini, bildirim ulaştığı için her an maaşa bloke konulabileceğini söylediler. Bu tarz bir şey yaşayan oldu mu?
:(

patiler..
Mesaj tarihi:
maaş bloke falan bilmiyorum ama, af falan bekleme gelmez. 3 bin tlyi 4800 tl olarak ödedim kurtuldum. çekip yerken iyiydi o paraları geri ödemesi zor değil. git her ay 500 500 öde.
belliki işin gücünde var çalışıyosun
Mesaj tarihi:
he ayrıca direk vergi dairesinin altına girdiğinden borç bence maaşa bloke olması gayet normal gibi geliyor bana.
hatta ben son borcu ödedikten 2 gün sonra eve kağıt gelmişti icra kağıdı. sonra telefon açtım sisteme geç girmiştir vs vs dedilerdi.
Mesaj tarihi:
e-haciz dısında yapabilecekleri bir şey yok öğrenim kredisi için, banka hesaplarından tahsil yoluna giderler eğer yapabilirlerse. bir de taksitlendirirken belirli bir faiz bindiriyorlar onu iyi hesaplayın çogu zaman banka kredilerininkinden yuksek bir rakam cıkıyor bankadan kredi cekip kapatmak daha karlı olabiliyor. Devlete kazıklanmayın kısaca.
Mesaj tarihi:
Patice said:

Evet. O günün bugünmüş!

Öğrenim kredisi borcumu henüz ödemeye başlamadım. Normal şartlarda 2011 yılında ödemenin ilk taksidine başlamış olmam gerekiyordu. 31.12.2013 itibariyle Vergi Dairesi'ne gönderilmiş. Bugün eve Vergi Borcu şeklinde bildirim geldi.
Vadesi geçmiş 5.386 TL borcun 1/4'ini peşin ödemek şartıyla geri kalan ve vadesi henüz gelmemiş 3000TL borcu taksitlendirebileceklerini, bildirim ulaştığı için her an maaşa bloke konulabileceğini söylediler. Bu tarz bir şey yaşayan oldu mu?
:(

patiler..

Ben bizzat ödüyorum. Seninle aynı durumdaydım. Aşamaları anlatim;

Bölgendeki vergi dairesi müdürlüğüne gidiyorsun; ordan oraya koşturup 105 tane saçma sapan işlem yaptırıyorlar. O yüzden sabah saatlerinde git. Sonrasında vezneye geliyorsun ve ana paranın %10 kadarını nakit olarak ödemek zorundasın. Yani benim 4k borcum vardı 400tl ödedim. Sonrasında rütbeli birinin yanında gönderiyorlar seni :) Şef veya müdür bilmiyorum. Oturup orda pazarlık yapıyorsun. Sana soruyor ayda ne kadar ödeyebilirsin v.s diye. Sen onu taksitlendirme konusunda ikna etmeye çalışıyorsun. Bana 10 taksit yaptı mesala..

İşin kötü ve önemli yanını söylim;
Sen artık internetden veya ziraat bankasından borcunu ödeyemezsin. Sadece bölgende ki her hangi bir vergi dairesinden bu borcu ödeyebilirsin. Yani her ay sonu mutlaka borcunu ödemek için vergi dairesine gideceksin. Vade süreni 1 gün geciktirirsen eğer ceza olarak o başta yaptırdıkları 105 işlemi en baştan tekrar yapmak zorunda kalıyorsun. (Vezneler saat 4 de kapanıyor)

Aşağıda ki resim bizzat kendi çekimim. Bostancı verdi dairesi. Fişte yazan bekleyen kişi sayısı 171... Çok güzel arkadaşlıklar ediniyorsun. Çayını, çikolatanı falan alıp git yani.

https://pbs.twimg.com/media/Bd3oIU6IUAAnTCN.jpg

Mesaj tarihi:
sarıyere gidin vergi dairesine para yatırmak istiyosanız. max 10dkda kuyruktan sıra geliyor.
numara falan yok. sarıyerin içinde değil bu arada büyükderede. evime yakındı diye gitmiştim baya rahat halletmiştim işimi. sonra sürekli oraya gitmiştim her ödememde.
sonrada çıkışta çay içersiniz orda kafelerde hava güzelse. bide börek yersiniz
ayrıca taksitlendirme falan yapmadım ben. kafama göre gittim ödedim. zaten ödeme günü geçeli 2 sene olmuştu. 1500 2bin 1500 falan ödeyip bitirdim
Mesaj tarihi:
ahahha okula girdiğim ilk sene babama demiştim alayım mı diye. O da ''Oğlum devlete hiç borçlanılır mı aklını mı kaçırdın sen? ne kadar ödüyorlar aylık ben o kadar sana ekstra gönderiyim her ay.'' demişti.. şimdi bunları gördükçe iyi ki almamışım diyorum.
Mesaj tarihi:
annemle bizzat yaşadım aynısını. gezip tozup biraları içerken iyiydi diyo şimdi. ben ev kiramı ödedim o paralarla :(

hayırlısı ya bugün 3. sayfa başım auehaus
Mesaj tarihi:
Ben ödemedim. Ödemeye başlamam gereken tarihi iki sene geçirdim. Daha bir şey olmadı. Haciz edebilecekleri üzerime kayıtlı hiçbir şeyim de yok (e-haciz dahil). Nihohahahahahahahha
Mesaj tarihi:
Valla otomatik taksitli şekildeydi baktığımda benimki zaten.

Hiç öyle vergi dairesi falan gitmeden ilk başlangıcı geldiğinde ödemeye başladım.

edit: 3 yıl daha ödüyormuşum şimdi baktım.
Mesaj tarihi:
O değil okula başlayınca kredi çıktı bana, aldım mecbur. Sonrasında okulda çift anadal yaptım, 2 bölümde de onur öğrencisi oldum. Adamlar burs yapmadı iplemediler sdfsfs.

En son karara göre evlenince bursa çevriyorlar galiba.

Göt herifler sdf.

Tübitak'ta karpuz yetiştirmeye devam, durma Türkiyem.
  • Yeni Oluştur...