Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de Online Oyun Magazincilik

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

turklere hitap eden baska alternatifleri varken pek bulasilmaz
candy crush saga gunde 1m$ kazaniyormus oyleyse mobil oyun yapalim demek gibi bir sey

misal turk buzzfeed klonlari yayilali sanirim bir seneyi pek gecmedigi icin onedio etc gibi birkac tane olusum var ve ayakta durabiliyorlar gorundugu kadariyla

birkac sene sonra yeni bir grup indirim sitesi kuracagiz parayi kiracagiz demek kadar luzumsuz bir hal alacak onlar da

oyun magazinciligi cok daha belirgin bir sekilde duruyor, on yildan eski olusumlar var hani, bir yenisini de ben acacagim demek icin gercekten de iyi bir nedenin olmali
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

bölümsonucanavarını falan takip eden tonlarca adam var. sizin elite pati ahalisi olarak unuttuğunuz şey türkiye'de oyuncuların çok düşük bir yüzdesinin ingilizce bildiği ve türkiye genç bir nufusa sahip olduğu için sürekli oyunlara ilgi duyan bi nesil yetişiyor.

adam gibi haber yaparsanız güncel tutarsanız bir de ufaktan reklam zaten parayı ona ayırmışsınız galiba. kaliteli içerik, güzel site tasarımı eğlendirici konular vs neden olmasın.

doğru tespit ama o gösterdiğin hedef kitleyi daha iyi analiz etmek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

10bin yeter başlangıç için aptalca bir şey yapmayacaksanız, ha 3 highend pc + eleman flm dersen 40k yeterli başlangıç için.

ne 150si.

Yeter de artar da aynen, olay zaten sponsorlar üzerinden gidiyor.

İncelemek için tester ürünleri genelde firmalar gönderiyor. O firmaları bağlamak önemli, aslında 150klık teminat verirsen adamlara zaten senin niyetinin büyük olduğunu anlarlar ve en başından itibaren tester vs. yollamaya başlarlar. Ama onun dışında sıfırdan başlayıpta buralara gelebilirsin. O zaman da 10k yeter de artar. Hadi 3-4 PC, bir iki konsol topladığını düşün Lectre'nin dediği gibi olsun sana 25-30k ki o bile fazla aslında düzgün bir planla girersen.
Sosyal ağlarda paylaş

Korsan üzerinden inceleme yaptığın ortaya çıkarsa o zaman o torrenti nereme soksam diye düşünür, ağlarsınız.

Gerçi ihtimal çok düşük, Oyungezer bile spotçulardan oyun alıp torrentten çekerek oyun inceliyordu. Gerçi inceleme yapmıyor onlar, yabancı sitelerden çevirip dergiye basıyorlar asdfasd
Sosyal ağlarda paylaş

benim nacizane önerim, param var x iş yapmak istiyorum culara gelsin,

ilk olarak kazanacağınız parayı değil kaybedeceğiniz/batıracanız parayı hesap edin

şunları iyi analiz etmeniz:

-hedefimiz nedir?
-motivasyonunuz nedir?
-bu hedefi karşılamak için neler yapmamız lazım?

-siz yapacağınız işten anlıyor musunuz?
-deneyimiz ve okul bilginiz var mı?
-para kaybına ne kadar tahammülünüz var?
-ayrıntılı maliyet analiziniz var mı?

-ne satacaksınız?
-kime satacaksınız?
-piyasada rakiplerim var mı?

varsa,

-onların yaptıkları işte hatları ve avantajları nelerdir?
-biz ne yaparsak onların hatalarına düşmeyiz
-ne yaparsak onların avantajlı oldukları konularda geçebiliriz.

-sattığımız ürünü alacak hedef kitlemizin yapısı ve özellikleri nelerdir?
-kimlerden oluşur?
-kaç kişidir?
-satın alma alışkanlıkları nelerdir?
-dönemsel olarak satın alma alışkanlıklarında farklılık gösterirler mi?
-sattığınız ürünün yanında neler satabiliriz?
-vb.

-pazarlama metamızı nereden ve nasıl sağlıyoruz?
-sağlarken ne kadar harcama yapmamız gerekecek?
-dönemsel olarak tedarik sorunları yaşarmıyız?

-finansman modelerini iyi analiz etiniz mi?

ayrıca söz konusu piyasanın yasal yükümlülüklerini bilmiyorum ama,

-muhasebeciniz ve müşaviriniz var mı?
yoksa ilk olarak ondan başlayın

-yasal mevzuatları iyi analiz edin
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca gameshow gibi bir modelin bu zamanda dahi alıcısı olabileceğini düşünüyorum

misal bir çok oyun tanıtımını espirili yazıları yüzüden hatırlıyorum aynı tarihli cdoyun ve levelerden hatırldığım bir şey yok

gerçi gameshow u hatırlayan kaç kişi var?
http://www.truvakitap.com/images/detailed/64/SAM_001013148788434e5f757b6d77f.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

gameshow, cd oyun falan o zamanlar iyiydi. internet yok hiçbirşey yok. dergileri alıp bakıyordun demo cd falan veriyolardı işte. yani aç bi oku istersen o elindeki sayıyı alayı kolpa.

biliyoruz kolpa, dönem mavrayı takip ediyorduk zaten, hatırladığımda o, beş para etmez bir oyuna o kadar güzel inceleme yazıyorladı ki, bütün sayvaları kıyı köşeyi akuyordum,

şimdi, misal oyungezer yılladır beklediğim oyunu öyle bir anlatıyor ki oyundan soğuyorum, adam oyun incelemesi yapmış, ismini unutum senelerin yazarı tutar bir tarafı yok, üstelik oyunu bile anlatmıyor, kıytırık bir hikaye yazmış

yani demek istediğim değişik tarzlar iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Basılı yayın olsa patlardı ama online piyasasını bilmiyorum. Büyük ihtimalle okuyucuya yönelik bir şeyden ziyade bir şekilde sponsorları tatmin edecek bir yayın çıkarmanız gerekecek(reklam incelemeler vs.) Gözlemlediğim üzere benim gibi oyun piyasasını takip ettiğini iddia eden birçok adam ciddi manada(en azından türkiye bazlı) yayınları takip etmiyor. Youtube var, bir yerden parayla görüşünün değiştirmeyeceğini tahmin ettiğimiz konumlarda insanlar var, Twitch var. Bu tip review işlerinin dönemi hızla geçiyor bana kalırsa. İyi sponsorlar, sponsorları tatmin edecek bir takipçi grubu falan lazım.

Bunlar zor ama giriş için harcamaya hazır olduğunuz para iyi bir oran. Reklam, etkinlik vs. yaparak tanınabilirsiniz. Takipçi için biraz samimiyette gerekir tabi vs. vs.
Sosyal ağlarda paylaş

bence sadece oyun incileyerek o iş zor olur ama katma değer yaratacak işler yapmaya yetmekde zor.

işe başlamadan öce iyi analiz etmek lazım

ayrıca 4-5 arkadaş ortak para koyuyorsanız zaten hiç girmeyin hem arkadaşlığınız gider hem paranız batar yazık olur, bu tür örneklerde oranı malesef %70 den fazla, nedeni iş bilmezlik
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

Pattislibörek

tek tavsiyem buradaki adamların dedikleriyle bir şeye karar verme.

burdaki doru adamlar, dısarda ulasabilceklerinden cok dahada düzgün seyler söliycektir abi.

adam gibi işini bilen yetenekli yazarlar bulun belki olur. sırf basılı medya düşünüyosanız hiç olmaz. dergi mergi falan gecin bunları. periodik bir şekilde size aynı kalitede malzeme sunmıyacak bir sektöre periodik yayın cıkarmak falan hayal artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...