Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

S.o.S avukat: kiracı evi boşaltmıyor

Wolas

Öne çıkan mesajlar

Ev benim ailemin.Aylar önce kiracıya çık ben oturucam diye avukattan işlem başlattık avukatın dediği kasım ayında biticeği üzerineydi fakat sürekli makheme 1 ay ileri atıyor şubat ayına kalmış şimdide. Ben bu herifi nasıl kovucam adam kirasını düzgün yatırıyor ve evden çıkmak istemiyor 10 yılı geçti aynı yerde kiracı. Mal sahibi kendisi oturmak isteyince çıkmak zorunda değilmi? nasıl oluyoırda mahkeme halen uzatabiliyor. bir yol gösterin :S
Sosyal ağlarda paylaş

Wolas said:

Ev benim ailemin.Aylar önce kiracıya çık ben oturucam diye avukattan işlem başlattık avukatın dediği kasım ayında biticeği üzerineydi fakat sürekli makheme 1 ay ileri atıyor şubat ayına kalmış şimdide. Ben bu herifi nasıl kovucam adam kirasını düzgün yatırıyor ve evden çıkmak istemiyor 10 yılı geçti aynı yerde kiracı. Mal sahibi kendisi oturmak isteyince çıkmak zorunda değilmi? nasıl oluyoırda mahkeme halen uzatabiliyor. bir yol gösterin :S

temmuz a kadar problem. temmuz sonrası 10 sene dolmuş olanı trak diye çıkartıyorsun.

cevapları okumadım denmişse pardon
Sosyal ağlarda paylaş

Giidp hakimle konuşma, kendi avukatın var dosyada da onun vekaleti var. Avukatından bilgi iste sana anlatsın.

Hakim sana açıklama yapmaz vakit ayırmaz, neden dersen, hakimin kafadan 4000 tane dosyası vardır. Sen gidip derdini anltana kadar önce senin dosaynı hatırlaması için dosaynı incelemesi gerekir, bunada vakit ayırmaz. Ayrıca bu hakimin işi değil, bir talebin varsa dilekçen ile bunu mahkemeye sun der.

Zaten kendini avukat ile temsil ettiriyorsan, sana en iyi ihtimal gidip avukatına danışmanı söyler ki, öyle yap.

Ha hakim çooook iyiniyetlidir oturur sana bilgi verir ama usul gereği sana dosyan hakkında bilgi vermek Avukatının görevi hakimin değil. Yada mahkeme kalemine git davacı/davalıyım de dosaynı al kendin incele.

Ayrıca aynı yerde kriacı 10 yıldır oturuyorsa, yeni borçlar kanunu (6570 sayılı g.menkullerden hakkında kanun kalkdı) yeni bir hak tanıdı kiralayana, 10 yıldır dediğim gibi aynı yere kriacı oturuyorsa kirlayana fesih ahkkı tanıdı.

Ama bu hakda Borçlar Kanununa eklene bir geçici maddde ile 01.07.2014 tarihinden önce bu hakkın kullanılamaycağıma karar verdi.

Buda ek bilgi olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...