Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dio UO (IPY-vari)

Artariel

Öne çıkan mesajlar

bingildak said:

somon var, eğer somon'a beğendirirsen server'ı sana bütün shardların e-mail listesini gönderir topluca mailing yaparsınız böyle bir server açtık gelin bakın gibisinden. baya hype olur.

somondan aldım mailleri zaten ahah ama asıl sorun mail atamamak çünkü çok fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

cevapladım.

Güvenlik meselesinde şifre hashlemeyi md5 yerine sha-256 düşünüyorum, dbyi haxlasalar dahi şifrenin kırılması tamamen kullanıcının 123456 gibi şifreler kullanmasına kalmış.

Anlık sohbet, Q&A için siteye webIRC kurmayı düşünüyorum, aynı zamanda forumları da açarım, alabildiğim kadar soru yapabildiğim kadar tanıtımı oralardan yaparım, tabi bir de straticsin içini doldurma işi var. Gerisi kulaktan kulağa, eşe dosta yayılmayla olur diye düşünüyorum. Patiden forum moderatörlüğüne gönüllü olacak varsa buyursun zira patidekiler forum konusunda oldukça olgun, liseli gibi baskı kurmaya çalışmayan, "tartışmayın kitlerim bak ha başlığı" demeyecek yaşını başını almış kişiler. Twitch.tv'den yayın yapmaya gönüllü birisi var ayrıca, yine patiden.

Yani sistemsel olarak sunucunun büyük kısmı zaten bitmiş durumda, world düzenlemeleri ve bol bol tanıtım tek gereken şey. Türkiye'de geniş playerbase'e hitap eden düzgün platform da yok ne olsa kulaktan kulağa gidiyor, kötü biraz bu durum. UO developer siteleri deseniz sadece yıkıcı eleştiri yağmuru, ayrıca çok güzelmiş deyip hiçbirinin kullanıcı bile almaması da cabası, oyun güzel deyip yorumu gözüksün diye 1 yıldız veriyor adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

selam
dediklerini sevdim artariel, gerçekten güzel fikirler. Bi kaç şeyde ben eklemek isterim ama;

- Macro olayı.

Önce kendimden bahsedeyim,
yaş olmuş 27-28, akşama kadar çalışıyoruz. E eve gelince, yemek yenildir hadi dizi izlendi şu oldu bu oldu. Makro iyi bişey benim için, bazen sıkıcı gelebilecek şeyleri - mesela para kasma olayı veya bazı skiller - makroda yapıyorum.

Çünkü para kasmak sıkıcı. Çok sıkıcı.
Hadi, akşam dungeona girip yaratık kesip lootlayıp bişiler kazanmak güzel, ama 5 saatte kazandıgımı 2 dakkada kaybetme olayıda var.
Bunları da düşünelim.

- Vendor olayı.
UO daki Vendor diğer mmolardaki AH olayı kadar efektif değil. O yüzden lütfen ticareti geliştiricem diye nebula vari npc vendor olayları yapmayın. Yeni karakter kasmak zorunda kalıyoruz iron set için.

Renkli setler falan fıstık, bunlarda npclerde satılsın hatta, npclerde satılsın ki itemlara fiyat bariyeri gelsin. Böylece çok güzel dengeleyebilirsiniz market olayını.

Ne demek istiyorum?
şimdi bizim oyuncu saplantılı. Gelir ne olursa olsun, her server aynı fiyatı biçiyor itemlara çünkü. Gelicek unicorna 1m istiyecek davul senin serverda mesela.
1m yi yaratık keserek 2 ayda toplanabileceğinin farkında olmadan yapıcak bunu.
halbuki npc vendorda ( belki bazı bölgelerde belkide sadece 1 yerde ki npc de ) unicorn 200k ya satılsa, o zaman o oyuncunun koyabileceği max fiyat 199k olur.

magicallar harici bütün itemlar npc vendorda satılsın. Vendor vendor dolaşmayalım, akşam 2 saat harcadım bi necro spell bulacam diye.

- Zırh olayı
Zırhların aralarında çok ciddi farklar olması lazım. Bu oyunda, tek değişkene bırakıldığı için, çoğu zaman chain zırlar kullanılmıyor bile. Bunları dengelediniz mi? mesela chain ve plate birleşimi zırh giyip, dengeleyebilecek mi oyuncu?

- okçuluk
Okçuluk bu oyunda, yan sınıflardan biri. işte warriorların pve için aldıgı bide pvp de destek olsun dıye train edilen birşey. Bunu ana combat skillerinden biri olark düşündünüz mü? var mı bununla ilgili bir şey?

-AI
petlerin AI lerinde bir değişiklik var mı?
water elementalla iskelet kesmek için 200 kez all kill mi demek lazım hala?
biraz mal değiller mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

- Macro olayı.

Önce kendimden bahsedeyim,
yaş olmuş 27-28, akşama kadar çalışıyoruz. E eve gelince, yemek yenildir hadi dizi izlendi şu oldu bu oldu. Makro iyi bişey benim için, bazen sıkıcı gelebilecek şeyleri - mesela para kasma olayı veya bazı skiller - makroda yapıyorum.

Çünkü para kasmak sıkıcı. Çok sıkıcı.
Hadi, akşam dungeona girip yaratık kesip lootlayıp bişiler kazanmak güzel, ama 5 saatte kazandıgımı 2 dakkada kaybetme olayıda var.
Bunları da düşünelim.

Bunu yaparsanız paranın bir değeri olmaz. tamam sizin yaşam tarzınız itibariyle durum böyle de internet kafe tayfası oynuyor ağırlıklı olarak UO, evli barklı iş sahibi adamlar azınlıkta.

- Vendor olayı.
UO daki Vendor diğer mmolardaki AH olayı kadar efektif değil. O yüzden lütfen ticareti geliştiricem diye nebula vari npc vendor olayları yapmayın. Yeni karakter kasmak zorunda kalıyoruz iron set için.

Renkli setler falan fıstık, bunlarda npclerde satılsın hatta, npclerde satılsın ki itemlara fiyat bariyeri gelsin. Böylece çok güzel dengeleyebilirsiniz market olayını.

Ne demek istiyorum?
şimdi bizim oyuncu saplantılı. Gelir ne olursa olsun, her server aynı fiyatı biçiyor itemlara çünkü. Gelicek unicorna 1m istiyecek davul senin serverda mesela.
1m yi yaratık keserek 2 ayda toplanabileceğinin farkında olmadan yapıcak bunu.
halbuki npc vendorda ( belki bazı bölgelerde belkide sadece 1 yerde ki npc de ) unicorn 200k ya satılsa, o zaman o oyuncunun koyabileceği max fiyat 199k olur.

bu dediğinde olmaz abi, piyasaya sen fiyat enforce edemezsin. piyasa kendi kendine oturan bir sisteme sahiptir. adamın 1m'a unicorn satıyor olması alıcı olmadığı sürece real bir etkiye sahip değildir. ben bu taşı 10 milyon'a satıyorum diyebilirim ama alıcısı yoksa bir niteliği yoktur istediğimin. npc'de item satma genel olarak UO'nun yapısına ters olan bir şey. community'de trader ve crafterlara büyük haksızlık.

magicallar harici bütün itemlar npc vendorda satılsın. Vendor vendor dolaşmayalım, akşam 2 saat harcadım bi necro spell bulacam diye.

oynadığın serverın kötülüğünden

- Zırh olayı
Zırhların aralarında çok ciddi farklar olması lazım. Bu oyunda, tek değişkene bırakıldığı için, çoğu zaman chain zırlar kullanılmıyor bile. Bunları dengelediniz mi? mesela chain ve plate birleşimi zırh giyip, dengeleyebilecek mi oyuncu?

- okçuluk
Okçuluk bu oyunda, yan sınıflardan biri. işte warriorların pve için aldıgı bide pvp de destek olsun dıye train edilen birşey. Bunu ana combat skillerinden biri olark düşündünüz mü? var mı bununla ilgili bir şey?

kuracakları serverın döneminde archery baya iyi, default olarak. oynadığınız sphere'de patates.

-AI
petlerin AI lerinde bir değişiklik var mı?
water elementalla iskelet kesmek için 200 kez all kill mi demek lazım hala?
biraz mal değiller mi?

aynı şekilde runuo bu konuda iyi, oynadığınız sphere patates
Sosyal ağlarda paylaş

suark, alınma abi ama ne ağladın be :) gören de suark aksiyonlardan aksiyonlara koşuyor sanacak. basic itemlar oyunculardan satın alınabiliyor. karakter kasmak senin o itemlara "hiç" para vermek istemiyor oluşundan kaynaklı. ok vendorda satılsa laf edecek miydin mesela 500 ok için 25k vermeye?

nbl da şu an can sıkıcı olan vendor olayının saçma bir kısıtlamaya tabii olması, ve raw mat bulmaktaki zorluk o kadar. yani eskiden brit den çıktığında ormanlarda koyun gezerdi o zaman yünün tanesi 1k etmez, millet yün spawnlarında cirit atmazdı mesela.

ps: sabah sabah çok feci uykum var, yazı tarzım sert ise pardon öyle bi amaç yok. akşama görüşürüz oyunda =)
Sosyal ağlarda paylaş

öle deil işte, hadi başka bi oyun olsa, eve gibi falan herşeyi playerlar yapsın ok.
çünkü erişebildiğin bi market var

bu oyunda o yok, vendor vendor geziosun, fiyatlar zaten saçma sapan farklı birbirinden, bir vendorda bulsan diğer tüm vendorlara bakıosun ki en ucuzu olsun.

deri setsiz geziyorum mage im de mesela?
neden?
satan yok çünkü!
basit deri set satan adam yok. Vendorlarda yok, hiçbi yerde yok.

peki silah?
iron silah satan kaç tane bs var?
adamla aynı anda aynı şehirde olucanda yell den bulucan
yoksa tek bi silaha tek bi zırha mahkusun.

saçmalık yani cidden. Alt yapıyı kurmadan, üst yapıda devrim yapmaya çalışmak tutmazki. İron silah için bs açtım ben, ondan transfer ediyorum mesela. E ne gerek var oyuncuları buna mecbur etmeye?

2 tane ok atıcan, hadi diyelim rastlantı oldu buldun ok satan bi adam oyunu oynadıgın zamanda. Adam diyoki 131412431 tane ok satıyorum 1 tane aşşa olmaz.
e ben 2 tane atıcam ama?
olmaz

sie diyip kendi karakterini açıosun.
1 karakter için 4 tane support karakter açılır mı yaw?
patide craft karakteri olmayan var mı nebulada su anda mesela?
yok
nedne? mecbursun çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

böyle oyuncuyu limitleme, bi taraflara zorlama
ekonomiden anlamayan adamların "arz talep olcak ağbi" fikirlerine de hastayım yani.
arz dayatması bişey var, o unicorn 1m ye satılır gene.
Çünkü asosyalin biri çıkar, gider kasar parayı alır.

aynı şey mesela türkiyede geçerli.
bir ev locate et mesela, fiyatını sor şimdi.
Bütün diğer değişkenlerden bağımsız, 2 ay sonra evin fiyatını sor 20k artmış olucak.
öle art-talep deil işte olay. Adam tok satıcı zaten, dayatıyor arzı, talep yerse.

Bence oyuncuyu diğer oyunculara mecbur etmek yerine, diğer oyuncularla kapışmaya zorlamak daha mantıklı ve güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

öle deil işte, hadi başka bi oyun olsa, eve gibi falan herşeyi playerlar yapsın ok.
çünkü erişebildiğin bi market var

bu oyunda o yok, vendor vendor geziosun, fiyatlar zaten saçma sapan farklı birbirinden, bir vendorda bulsan diğer tüm vendorlara bakıosun ki en ucuzu olsun.

deri setsiz geziyorum mage im de mesela?
neden?
satan yok çünkü!
basit deri set satan adam yok. Vendorlarda yok, hiçbi yerde yok.

peki silah?
iron silah satan kaç tane bs var?
adamla aynı anda aynı şehirde olucanda yell den bulucan
yoksa tek bi silaha tek bi zırha mahkusun.

saçmalık yani cidden. Alt yapıyı kurmadan, üst yapıda devrim yapmaya çalışmak tutmazki. İron silah için bs açtım ben, ondan transfer ediyorum mesela. E ne gerek var oyuncuları buna mecbur etmeye?

2 tane ok atıcan, hadi diyelim rastlantı oldu buldun ok satan bi adam oyunu oynadıgın zamanda. Adam diyoki 131412431 tane ok satıyorum 1 tane aşşa olmaz.
e ben 2 tane atıcam ama?
olmaz

sie diyip kendi karakterini açıosun.
1 karakter için 4 tane support karakter açılır mı yaw?
patide craft karakteri olmayan var mı nebulada su anda mesela?
yok
nedne? mecbursun çünkü.

Abi, bundan 10 küsur sene önce de UO buydu, şu anda da bu. UO bu yani. Yersen oynarsın. Yemezsen cidden kasma git modern bir oyun oyna.

Yahu biz oynarken herkesin evinin önündeydi vendor. Öyle vendor vendor gezip best price bulayım fln yalandı direk. Şehir yakını evlerdeki vendorlar EŞŞEK yükü pahalı satardı mesela. Ama satardı.

Düz silah yapmak düz deri set yapmaksa derdin, gel bu gece gezip farmlayalım. Yapayım sana 10 15 set, 30 40 silah. Ama düz silahla ne yapıosun ki?

PVP desen düz silah taşıyacağına hiç PVP yapma. PVM desen undead için silver diğerleri için de magical şart.

PS: UO da support karaktere zaten hep mecburdun. Eğer bir guild ile oynamıosan veya tamer kasıp deli para yapmadıysan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...