GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 fakirlikle ne alakası var,kadıköyde bi tane et dürüm yoktu güzel,ama sokağın ordaki rex büfede zamanında bi usta vardı,yoldan geçerken tam ekmek tavuk alır öyle giderdik nereye gidiyosak,elde vuvuzela gibi gezerdik askofaskof et met halt ediyo harbiden bazı bölgelerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 canım çekti lan. oyle boyle değil ama canım kaliteli tavuk döner çekti. as sinemasının karşısında bi tavuk dönerci vardı biz lisedeyken. neydi hoca hanımın yeri miydi ismi unuttum. orda baya güzel döner kesiyolardı. sonra lise bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 gerçekten et dönere değişmem şu tavuk dürümü. o kadar lezzetli yapıyor adam. ondan başka yerde de yemem zaten tavuk dürüm. ya adamın tavuk döneri böyle kırmızımsı resmen. yani o tatsız, kuru, yavan göğüs etlerini dizip yapmıyor adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 sabah bütünleme sınavına gittim geç kalktım günlük hemen apartopar yerde ne bulduysam giydim çıktım arabada üstüme leş bi koku geliyodu böle hafiften vuruyodu biber gazı sinmiş kapşonluya onun kokusu sınıfta hapşuran mı dersin tıksıran mı dersin komikti günlük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Valla kusura bakmayın et döner varken kimse tavık yediremez bana ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 alın la döner severler DoGMeaT said: Döner benim için duygusal bir gıda ,çocuklugumdan yemek ile ilgili ilk anı fındıkzade'de babamın yazanesinin altındaki büfeden söylenen tam ekmek dönerin ucundan kopartılıp bana uzatılmasıydı , sihirli gibi geliyordu bana daha 4-5 yaşlarındayken döner. sonra talebelik yılları,cepte tabi para yok,her mantıklı lise öğrencisinin yapacağı gibi yemek fln tarzı zaruri ihtiyaçları olabilecek en küçük maliyetlerle kapatıp parayı oldugu gibi bira sigara ve envai çeşit itliğe saklamak isterdik. avcılarda ,topkapıda , bakırköyde envai farklı mekanda ,deterjanla köpürmüş ayran+martı edi diye nitelediğimiz tavuk dönerlerle doyurduk kendimizi et döner yoktu benim lügatımda,"et mi tavuk mu ?" sorusunun cevabı hep belliydi,güzel gözüken değil, yanında ayran promosyonuyla en ucuza gelen dönerleri kovaladım,belki ondandır talebelik yıllarım bitince hep iyi döneri kovalar oldum,sokakta açsam ilk yöneleceğim gıda maddesi döner,artık para sıkıntımda çok yok neyseki,meslek icabı döner takmışlığım ve kesmişliğimde var ,dolayısıyla öğrendim bir dönerde ne aranması gerektiğini. arkadaşlar döner 2 temel bileşenden oluşur et : parça et , kıyma kaliteli et döner 80% parça et içermeli,gerisi kıyma,kıyma 1/5 oranını geçtikçe dönerin kalitesi düşer,ama hiç olmazsada ,döner dönere benzemez şekil ve tat olarak , güzel pişmez ,yağsız olur tavuk : göğüs, but but oranı ne kadar fazlaysa o kadar iyi,ama artık çoğu yerde %50'den fazlası yok,tavuk döner et dönere göre daha yumuşak,daha az gevrek olmalı,agızda parçalanmalı,eğer sert, gevrekse ,başka durumlar girmiş ortaya yada içinde nerdeyse hiç but yok. şimdi 2 çeşit dönerde de olayın piçlikleri var inek memesi yağ ve jelatin içeren bir maddedir,dönere o üzerinde şıpşıp akan yağ efektini vermek için eklenir,ayrıca piştiği zaman anlamazsınız meme oldugunu sokakta 2 milyona satılan tavuk dönerler martı eti değil,martıdan döner yapılmıyor zor oluyor kimse kasmaz,ama içi tavuk derisi ve inek memesi dolu olur o dönerlerin,o sayede o kadar ucuza döner ayran yersiniz,bunu ilk keşfeden usta harbi zeki ötesi bi adam ona burdan rispeeekt. iyi döner KÖZDE PİŞER bu tartısması bile yapılmayacak bir mevzudur,döneri döner yapan şey zaten közde pişmesidir,döner kesmek kolay bir iş,döner ustalıgının asıl zor kısmı homojen yanmayan o odun ateşinde döneri düzgün "döndürmek" tir. ama tabi hem usta bulunamadıgından,hem çer çöpü, zahmeti bol oldugundan artık közde döner pişirilen az yer kaldı,kalburüstü iskender yenilen mekanların hepsi közde pişirir dönerini,iyi ustaları kaptılar,yenileride yetişmiyor(hd fln iyi değil) dönerin bir özelliği,günü gününe tutmayan yiyecektir,bir gün muhteşem döner yediğiniz adama ertesi gün gittiğinizde kalbiniz kırılabilir,çünkü döneri orta noktası 1 diye kabul edip x-y düzleminde x3ten x-3'e giden bir doğru olarak kabul edersek en kaliteli kısmı 2 ve -2 noktalarıdır,ayrıca usta ogün tembelse ve düzgün çevirmiyorsa döneri,iyi pişmez yağı güzel süzülmez fln şemalı anlatım : (3-2-1-2-3) abimiz 12'de kesmeye başlarsa döneri,ve düzgün çevirirse,saat 2-3 gibi döner tam olgunluguna ulaşır,zaten bunu bilen adamlar o saatlerde dönerci önünde kuyruk olur,o kuyruga katıldın katıldın yoksa kötü döner kalır sana ,yapacak birşey yok. artık gereksiz bilgileri aldıgınıza göre listeye başlayabiliriz belli bir sıraya göre yapmayacağım,en iyisi bu fln demek dönerin ruhuna ters anlattıgım gibi -Bombom büfe , bakırköy http://www.mekanist.net/istanbul/cafe/bombom said: büfe ama,sıraselvilerdeki tırt büfelerle karıştırmayın,gerçekten eski ve esnaflık ruhunu hala yaşatabilen bir işletme,sırasevlilerdeki akbabalar gibi sürüm değil adamın derdi,ayak müşteriside cok yok,o yüzden kaliteye onem vermek zorunda güzel sebzesi garnitürü bol bi döner yapıolar,fastfoodumsu,yanına bide ekşi ayran yada nar suyu fln söylerseniz oooof sabahlar olmasın. frango döner - mecidiyeköy http://www.frango.com.tr/ almanların biliyorsunuz döner merakı en az bizim kadar var ,avrupanın en gözde junk foodlarından döner,özellikle müptezel -genç-bohem tayfa deliriyor döner diye,ama adamların ufku geniş,sos mos fln ne varsa veriyorlar içine,tam bir junk food'a ceviriyorlar döneri bizim burdaki gibi pattis kızartması ketcap mayonez dayıyan dönercilerden bin kat daha samimi bence soslu döner içinizdeki muhafazakar çığlıklar atıyor olabilir ama ben avrupai döneri çok seviyorum,ahanda buraya yazıyorum 5-10 yıl içinde fena yayılacak bu trend ayrıca soslu döner kültürümüze cok ters değil,çoğu insan gastronomik başkentimizin antep oldugunu savunur,tamam saygı duyarım , ama bana sorarsanız hatay mutfağı tokat manyagı yapabilir antebi,kebap üzerine kurulu olmayan ve füzyonumsu bir yemek anlayısı vardır hatayda,daha rafine ve daha samimi,fastfooda daha uzak,o yüzden herkez antep mutfağı diyince bişiler anlarken hatay mutfağını tanımayan onca insan var bu kadar güzelleme sonrası patlatacğım bombaya bakın : Türkiyede en iyi döneri antakyalılar yer,antakyanın bol sarımsak ve acılı,antep salçası ve et suyu sosuyla yapılan soslu döneri bursadaki en taşaklı döner ustalarının agzına vurur bence. gerçi dönerin sözde başkenti bursa ama oradakiler bile döneri sallayıp pideli köfte tarzı arayışlara girerken antakya dönerinin yavaş yavaş türkiyeye yayılmaya başladıgını görüp arif olanlar antakya dönerinin kerametini anlar zaten ne diyosun la diyenleri frangoya davet ediyorum.tahinli ,cacıklı acılı, barbekü soslu ,sarımsaklı alman usulü döner yapıyorlar VE ÇOK İYİLER. izzet çapa bile girmiş bu alman döneri işine bi yerde dükkanı var ama sölemiycem yerini ve hiç önermem,çok kötü bence.frango ise ıhmmm kalite akıyor gerçekten mcidiyeköye bahane buluyorum gitmek için. (abi buraya cidden pati döner zirvesi yapalım ) bayramoğlu-kavacık http://www.mekanist.net/istanbul/restoran/bayramoglu-doner said: ekmeğini pidesini tandırda kendi pişiriyor döneri köz ateşinde patates çok lezzetli köy patatesi servis iyi güleryüz fln 10 numara tam anlamıyla yaprak döner ve çok kaliteli,ben bu adamların patronu olsam kaliteyi düşürürdüm bariz , kar marjını arttırıp,ilginçler vesselam. ali usta - maltepe http://www.aliusta.com.tr/ said: zaten bahsedilmiş o yüzde çok durmuyacam üstünde,ama bi uyarı yapacam,3 kere iskender denedim burada,3 kere hayal kırıklıgı,dönrse fena değil,hee fiyat politikası ogrenciyi sevindirir,sürümden kazanmak 101 adamlar. bi uyarı daha,avm'deki şubeye gitmeyin,olmamış. şahin usta - kapalı çarşı http://www.donercisahinusta.com said: bu abi zaten meşhurdur,eskiden odun közüyle yapıyordu,geçen 2 seni içersinde vazgeçtiler,gözümde çok puan kayettiler gazlı ocağa geçerek,ama yinede eski mekandır,kaliteli et kullanır,bizim döner imalathanesine gelip en güzel etleri seçiyordu şahin usta oradan biliyorum,fiyatları biraz uçuk ama adamlar artık biraz isim satıyorlar,yinede denenmeli. metet - kuzguncuk http://www.kozdedoner.com/ said: közde döner,bol ikram,fiyatlar cok ucuk değil ve esnaf ruhlu adamlar seviyorum bu mekanı,istanbulda favori dönerim diyebileceğim bi yer. karadeniz döner - beşiktaş http://www.mekanist.net/istanbul/restoran/karadeniz-pide-ve-doner-asim-usta said: abi pideyi kendileri yapınca ben hemen tav oluyorum,çok sık ugrarım buraya,gecen yıl haftada 1 gidiyordum hatta,biraz meşhur olup kaliteyi düşürdüler ama gecen hafta yine gittim,fena değil la dedirtti,hiç olmasa fırından yeni cıkmıs pide arasına döner koyduklarında direk sınıf atlıyor aynı şekilde kadıkoy sogutlu cesme caddesinde,simit sarayı fln var bogaya dogru cıkarken sağda kalan,orda küççük bi dönerci var kendi pidesini yapan,o adamlarıda cok tutuyorum ,ama adını hatırlıyamadım,hiçte bakmamıstım adına,neyse kısmet değilmiş. celal usta - ümraniye http://www.donercicelalusta.com/ abi bu ümraniyede cok fena mekanlar var yemek için,onlardan bitanesi,yine közde döner fln yapıyorlar,lavaşlar fln tandırdan,kaliteli baya,ama tatlılar ve iskender leş. metin usta - kurtköy http://www.donercimetinusta.com/ said: bu salak semte yolunuz düşerse (nefret olsun kurtköye ıyh) bari bitane güzel anıyla ayrılmak ugruna ugrayın derim yan ürünler,tatlı olsun salata olsun içli köfte olsun gerçekten kaliteli ve fiyatlar nispeten ucuz.SÜTLAÇ İNANILMAZ. kasap osman - sirkeci http://www.mekanist.net/istanbul/restoran/kasap-osman said: sadece dönerleri değil kebaplarda kaliteli ama yine son 2-3 yıl içinde közden gaza geçen mekanlardan,o yüzden kalbimde değeri düştü. ----------------- elbet unuttugum atladıgım mekanlarda vardır ama döner diyince ilk aklıma gelenler bunlar olduguna göre demekki hepsi etki bırakmış bir şekilde e döner dedin ama iskendere cok değinmedin diye şikayet edecek olursanız iskender konusunda biraz elitistim,bursa dışında pek yemiyorum ,cok cok cok zevkine güvendiğim adam önerirse ancak bir şans veriyorum ve cogu zaman kalp kırıklıgıyla bitiyor. gelik,iskenderogulları,beyti,konyalı gibi mekanları belirtme gereği duymadım cunku zaten oralara gidince bi zahmet güzel kebap yiyin. edit:imlalar formatlamalar fln,daha rahat okunsun diye quote yaptım eleştirilerimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Dün "pizza mı söylesek" fikrini dodgeladık ilk defa. Tebrikler bize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Ölmeden önce yapılacaklar listesinden bir madde daha siliyorum yarın ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 tehdit mi bu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Tavuk döner muhabbeti geçmiş, direk Donas geldi aklıma.. Canım da çekti. Lisede okula az sipariş vermemiştik.. Veya internet kafelere. 3-4 lira bişeydi sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Dworgian said: tehdit mi bu :D Ölene kadar baş düşmanım sensin bundan sonra ama sana dememiştim genel günlük girdilerimden biri bu. Yarın sabah 30umdan önce yapacağım dediğim bir şeyi listeden çıkarıyorum ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Hayırlı olsun madem :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 celal usta - ümraniye [www.donercicelalusta.com] abi bu ümraniyede cok fena mekanlar var yemek için,onlardan bitanesi,yine közde döner fln yapıyorlar,lavaşlar fln tandırdan,kaliteli baya,ama tatlılar ve iskender leş. coh iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Akşam yine yağsız ızgara tavuk, domates ve yoğurt var. No döner no iskender. Peh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 wastyrx said: Dworgian said: tehdit mi bu :D Ölene kadar baş düşmanım sensin bundan sonra ama sana dememiştim genel günlük girdilerimden biri bu. Yarın sabah 30umdan önce yapacağım dediğim bir şeyi listeden çıkarıyorum ^_^ - 30'undan önce bi kadının elini tut Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 imamizer said: wastyrx said: Dworgian said: tehdit mi bu :D Ölene kadar baş düşmanım sensin bundan sonra ama sana dememiştim genel günlük girdilerimden biri bu. Yarın sabah 30umdan önce yapacağım dediğim bir şeyi listeden çıkarıyorum ^_^ - 30'undan önce bi kadının elini tut Yanlış dalı kesiyorsun imamcım ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 yarına diş randevusu aldım. almadan önce tüm doktorlardan bayan olanları tek tek stalkladım. birisi 2010 mezunu olunca direk aldım randevuyu. belki güzeldir. belki benim çürük dişimi viizzu viizuuu diye aletle oyarken gözlerimiz buluşur. belki fiççü! fiçüüp! diye ağzımdan tükürük vakumlayan alet düşecek gibi olurken aynı anda hamle yaparız ve ellerimiz buluşur. belki o kenarda narin elleriyle dolguyu karıştırıp harmanlarken ben hiç dilimi oynatmam, dişimi tükürük değdirmem ve 'gerçekten çok bilinçli ve harika bir hastasın imam..' diye hayranlığını belirtir. ne sandın yaprağam diyemem belki ama bruce wills gibi mühtehzip bir sırıtışla kur yaparım. http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2011/06/awwwww.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 veya deneyimsiz bir şekilde yaptığı operasyonla sinüse girer. o da eğlenceli olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 o eglenceli olmuyor abi tedavisi yok Yasancak bir hali kalmiyor hayatinin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 resmen beş saattir internet yok insan gerçekten hayret ediyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nienna Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 bugun cok kizdim sana. hem uzuldum hem kizdim. strese soktun durduk yere. bir ara hatirlat pataklayayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2014 döner demiş istanbulu referans almış nub marksman said: alın la döner severler DoGMeaT said: Döner benim için duygusal bir gıda ,çocuklugumdan yemek ile ilgili ilk anı fındıkzade'de babamın yazanesinin altındaki büfeden söylenen tam ekmek dönerin ucundan kopartılıp bana uzatılmasıydı , sihirli gibi geliyordu bana daha 4-5 yaşlarındayken döner. sonra talebelik yılları,cepte tabi para yok,her mantıklı lise öğrencisinin yapacağı gibi yemek fln tarzı zaruri ihtiyaçları olabilecek en küçük maliyetlerle kapatıp parayı oldugu gibi bira sigara ve envai çeşit itliğe saklamak isterdik. avcılarda ,topkapıda , bakırköyde envai farklı mekanda ,deterjanla köpürmüş ayran+martı edi diye nitelediğimiz tavuk dönerlerle doyurduk kendimizi et döner yoktu benim lügatımda,"et mi tavuk mu ?" sorusunun cevabı hep belliydi,güzel gözüken değil, yanında ayran promosyonuyla en ucuza gelen dönerleri kovaladım,belki ondandır talebelik yıllarım bitince hep iyi döneri kovalar oldum,sokakta açsam ilk yöneleceğim gıda maddesi döner,artık para sıkıntımda çok yok neyseki,meslek icabı döner takmışlığım ve kesmişliğimde var ,dolayısıyla öğrendim bir dönerde ne aranması gerektiğini. arkadaşlar döner 2 temel bileşenden oluşur et : parça et , kıyma kaliteli et döner 80% parça et içermeli,gerisi kıyma,kıyma 1/5 oranını geçtikçe dönerin kalitesi düşer,ama hiç olmazsada ,döner dönere benzemez şekil ve tat olarak , güzel pişmez ,yağsız olur tavuk : göğüs, but but oranı ne kadar fazlaysa o kadar iyi,ama artık çoğu yerde %50'den fazlası yok,tavuk döner et dönere göre daha yumuşak,daha az gevrek olmalı,agızda parçalanmalı,eğer sert, gevrekse ,başka durumlar girmiş ortaya yada içinde nerdeyse hiç but yok. şimdi 2 çeşit dönerde de olayın piçlikleri var inek memesi yağ ve jelatin içeren bir maddedir,dönere o üzerinde şıpşıp akan yağ efektini vermek için eklenir,ayrıca piştiği zaman anlamazsınız meme oldugunu sokakta 2 milyona satılan tavuk dönerler martı eti değil,martıdan döner yapılmıyor zor oluyor kimse kasmaz,ama içi tavuk derisi ve inek memesi dolu olur o dönerlerin,o sayede o kadar ucuza döner ayran yersiniz,bunu ilk keşfeden usta harbi zeki ötesi bi adam ona burdan rispeeekt. iyi döner KÖZDE PİŞER bu tartısması bile yapılmayacak bir mevzudur,döneri döner yapan şey zaten közde pişmesidir,döner kesmek kolay bir iş,döner ustalıgının asıl zor kısmı homojen yanmayan o odun ateşinde döneri düzgün "döndürmek" tir. ama tabi hem usta bulunamadıgından,hem çer çöpü, zahmeti bol oldugundan artık közde döner pişirilen az yer kaldı,kalburüstü iskender yenilen mekanların hepsi közde pişirir dönerini,iyi ustaları kaptılar,yenileride yetişmiyor(hd fln iyi değil) dönerin bir özelliği,günü gününe tutmayan yiyecektir,bir gün muhteşem döner yediğiniz adama ertesi gün gittiğinizde kalbiniz kırılabilir,çünkü döneri orta noktası 1 diye kabul edip x-y düzleminde x3ten x-3'e giden bir doğru olarak kabul edersek en kaliteli kısmı 2 ve -2 noktalarıdır,ayrıca usta ogün tembelse ve düzgün çevirmiyorsa döneri,iyi pişmez yağı güzel süzülmez fln şemalı anlatım : (3-2-1-2-3) abimiz 12'de kesmeye başlarsa döneri,ve düzgün çevirirse,saat 2-3 gibi döner tam olgunluguna ulaşır,zaten bunu bilen adamlar o saatlerde dönerci önünde kuyruk olur,o kuyruga katıldın katıldın yoksa kötü döner kalır sana ,yapacak birşey yok. artık gereksiz bilgileri aldıgınıza göre listeye başlayabiliriz belli bir sıraya göre yapmayacağım,en iyisi bu fln demek dönerin ruhuna ters anlattıgım gibi -Bombom büfe , bakırköy http://www.mekanist.net/istanbul/cafe/bombom said: büfe ama,sıraselvilerdeki tırt büfelerle karıştırmayın,gerçekten eski ve esnaflık ruhunu hala yaşatabilen bir işletme,sırasevlilerdeki akbabalar gibi sürüm değil adamın derdi,ayak müşteriside cok yok,o yüzden kaliteye onem vermek zorunda güzel sebzesi garnitürü bol bi döner yapıolar,fastfoodumsu,yanına bide ekşi ayran yada nar suyu fln söylerseniz oooof sabahlar olmasın. frango döner - mecidiyeköy http://www.frango.com.tr/ almanların biliyorsunuz döner merakı en az bizim kadar var ,avrupanın en gözde junk foodlarından döner,özellikle müptezel -genç-bohem tayfa deliriyor döner diye,ama adamların ufku geniş,sos mos fln ne varsa veriyorlar içine,tam bir junk food'a ceviriyorlar döneri bizim burdaki gibi pattis kızartması ketcap mayonez dayıyan dönercilerden bin kat daha samimi bence soslu döner içinizdeki muhafazakar çığlıklar atıyor olabilir ama ben avrupai döneri çok seviyorum,ahanda buraya yazıyorum 5-10 yıl içinde fena yayılacak bu trend ayrıca soslu döner kültürümüze cok ters değil,çoğu insan gastronomik başkentimizin antep oldugunu savunur,tamam saygı duyarım , ama bana sorarsanız hatay mutfağı tokat manyagı yapabilir antebi,kebap üzerine kurulu olmayan ve füzyonumsu bir yemek anlayısı vardır hatayda,daha rafine ve daha samimi,fastfooda daha uzak,o yüzden herkez antep mutfağı diyince bişiler anlarken hatay mutfağını tanımayan onca insan var bu kadar güzelleme sonrası patlatacğım bombaya bakın : Türkiyede en iyi döneri antakyalılar yer,antakyanın bol sarımsak ve acılı,antep salçası ve et suyu sosuyla yapılan soslu döneri bursadaki en taşaklı döner ustalarının agzına vurur bence. gerçi dönerin sözde başkenti bursa ama oradakiler bile döneri sallayıp pideli köfte tarzı arayışlara girerken antakya dönerinin yavaş yavaş türkiyeye yayılmaya başladıgını görüp arif olanlar antakya dönerinin kerametini anlar zaten ne diyosun la diyenleri frangoya davet ediyorum.tahinli ,cacıklı acılı, barbekü soslu ,sarımsaklı alman usulü döner yapıyorlar VE ÇOK İYİLER. izzet çapa bile girmiş bu alman döneri işine bi yerde dükkanı var ama sölemiycem yerini ve hiç önermem,çok kötü bence.frango ise ıhmmm kalite akıyor gerçekten mcidiyeköye bahane buluyorum gitmek için. (abi buraya cidden pati döner zirvesi yapalım ) bayramoğlu-kavacık http://www.mekanist.net/istanbul/restoran/bayramoglu-doner said: ekmeğini pidesini tandırda kendi pişiriyor döneri köz ateşinde patates çok lezzetli köy patatesi servis iyi güleryüz fln 10 numara tam anlamıyla yaprak döner ve çok kaliteli,ben bu adamların patronu olsam kaliteyi düşürürdüm bariz , kar marjını arttırıp,ilginçler vesselam. ali usta - maltepe http://www.aliusta.com.tr/ said: zaten bahsedilmiş o yüzde çok durmuyacam üstünde,ama bi uyarı yapacam,3 kere iskender denedim burada,3 kere hayal kırıklıgı,dönrse fena değil,hee fiyat politikası ogrenciyi sevindirir,sürümden kazanmak 101 adamlar. bi uyarı daha,avm'deki şubeye gitmeyin,olmamış. şahin usta - kapalı çarşı http://www.donercisahinusta.com said: bu abi zaten meşhurdur,eskiden odun közüyle yapıyordu,geçen 2 seni içersinde vazgeçtiler,gözümde çok puan kayettiler gazlı ocağa geçerek,ama yinede eski mekandır,kaliteli et kullanır,bizim döner imalathanesine gelip en güzel etleri seçiyordu şahin usta oradan biliyorum,fiyatları biraz uçuk ama adamlar artık biraz isim satıyorlar,yinede denenmeli. metet - kuzguncuk http://www.kozdedoner.com/ said: közde döner,bol ikram,fiyatlar cok ucuk değil ve esnaf ruhlu adamlar seviyorum bu mekanı,istanbulda favori dönerim diyebileceğim bi yer. karadeniz döner - beşiktaş http://www.mekanist.net/istanbul/restoran/karadeniz-pide-ve-doner-asim-usta said: abi pideyi kendileri yapınca ben hemen tav oluyorum,çok sık ugrarım buraya,gecen yıl haftada 1 gidiyordum hatta,biraz meşhur olup kaliteyi düşürdüler ama gecen hafta yine gittim,fena değil la dedirtti,hiç olmasa fırından yeni cıkmıs pide arasına döner koyduklarında direk sınıf atlıyor aynı şekilde kadıkoy sogutlu cesme caddesinde,simit sarayı fln var bogaya dogru cıkarken sağda kalan,orda küççük bi dönerci var kendi pidesini yapan,o adamlarıda cok tutuyorum ,ama adını hatırlıyamadım,hiçte bakmamıstım adına,neyse kısmet değilmiş. celal usta - ümraniye http://www.donercicelalusta.com/ abi bu ümraniyede cok fena mekanlar var yemek için,onlardan bitanesi,yine közde döner fln yapıyorlar,lavaşlar fln tandırdan,kaliteli baya,ama tatlılar ve iskender leş. metin usta - kurtköy http://www.donercimetinusta.com/ said: bu salak semte yolunuz düşerse (nefret olsun kurtköye ıyh) bari bitane güzel anıyla ayrılmak ugruna ugrayın derim yan ürünler,tatlı olsun salata olsun içli köfte olsun gerçekten kaliteli ve fiyatlar nispeten ucuz.SÜTLAÇ İNANILMAZ. kasap osman - sirkeci http://www.mekanist.net/istanbul/restoran/kasap-osman said: sadece dönerleri değil kebaplarda kaliteli ama yine son 2-3 yıl içinde közden gaza geçen mekanlardan,o yüzden kalbimde değeri düştü. ----------------- elbet unuttugum atladıgım mekanlarda vardır ama döner diyince ilk aklıma gelenler bunlar olduguna göre demekki hepsi etki bırakmış bir şekilde e döner dedin ama iskendere cok değinmedin diye şikayet edecek olursanız iskender konusunda biraz elitistim,bursa dışında pek yemiyorum ,cok cok cok zevkine güvendiğim adam önerirse ancak bir şans veriyorum ve cogu zaman kalp kırıklıgıyla bitiyor. gelik,iskenderogulları,beyti,konyalı gibi mekanları belirtme gereği duymadım cunku zaten oralara gidince bi zahmet güzel kebap yiyin. edit:imlalar formatlamalar fln,daha rahat okunsun diye quote yaptım eleştirilerimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Ocak 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2014 ne diyon la sen değişik soranlar İstanbul da diye koyduk onu tavuk dönerin kralı Antakya da yapılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2014 Tavuk dönerin kralı, et dönerin şaklabanı olur anca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar