bingildak Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 edit olmasın değil zaten ne kadar çok olduğu önemli. paticik uo serverı açsa oynayanların 80% i edit olur mesela. edit pre-aos'da kafaya takılmaz ama aos'da kafaya takılır çünkü insurance sistemi var. oyundan aldığın bütün zevki silip süpürüyor. senden haksız üstünlük elde* eden adamı ne kadar zorlukla öldürürsen öldür adam reslenip yine o üstünlükle geliyor. pre-aos'da en azından edit adamı kestiğinde sana üstünlük sağlayan itemlarını lootluyorsun bir daha karşına geldiğinde eşit şartlarda olabiliyor falan falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 elan realms vardı zaten. 10 numara oynadık. edit varsa bile dengeleri hiç bozmadı, dengeler bozulmadığı sürece bence editin hiç bir zararı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 bence edit güzel bişey çünkü içinde et var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 bingildak said: paticik uo serverı açsa oynayanların 80% i edit olur mesela. böyle olmamışmıydı zaten, adamlar dillerini bile editlemişti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 ben oynamadım valla bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 VETERANUO ÇOGİYİ YAW OYNUYORUZ BİZ PATİDEN 65 KİŞİ OLDUK yıhyıhıyh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
salvation Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 bu veteran'ı nası hacklediniz lan bi bok anlamadım , 2 post'la server hacklenmiş vay arkadaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 abi adam yukarıdaki adres çubuğuna veteran.hek.indir_hemen_indir_full_indir.html yazmış herşey elinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 xaty said: bingildak said: paticik uo serverı açsa oynayanların 80% i edit olur mesela. böyle olmamışmıydı zaten, adamlar dillerini bile editlemişti yapmıştık evet sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 cidden vakit ve biraz destek bulabilsem kendi mmo mu yapıcam :/ server-client-db backbone bitti falan ama işte vakitsizlik, imkansızlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 bir ultima online sunucusu olarak hayatına yaklaşık sekiz yıl önce başlamış, o zamandan bugüne kadar bana çok şey kazandırmış ve benden çok şey götürmüş bir oluşum. *** benim için bütün muhabbet, o zamanlar sanane inc.'in ikinci uo sunucusunu, oyuncular arasında "snn2" olarak bilinen snn exodus'u kodlamakta olan sevgili laroux'un, evil'ın da onayıyla beni de işin ve turksquad'ın içine dahil etmesiyle başladı. jonq, stranger, zirve ve arlooax ile tanıştım, biraz test, üç beş script derken olaylar gelişti ve hem snn, hem laroux uo işini bıraktı. evil'ın jonq, stranger ve bana "siz bu işi yaparsınız" demesi ve kendi imkanlarıyla bir makineyi bu amaçla tam erişimimize açmasıyla bizim için ufak çapta bir macera başlamış oldu. günlerce jonq ile bize verilen script'leri inceledik, kurcaladık. ancak laroux dehasını öyle bir konuşturmuş, sphere server'ı öyle saf dışı bırakmıştı ki haftalarca incelesek bile o kodları çözemeyeceğimizi anlamıştık. artık yepyeni bir sunucuyu sıfırdan kurmamız söz konusuydu. elbette ki bu sunucunun bir adı, bir hikayesi olmalıydı. greenleaf burada devreye girdi, yıllarca üzerinde uğraştığı dünyayı evirip çevirdi ve uo'ya uyarladı. işte böyle başladı elan realms. yazdık, yazdık ve yazdık. kendi bilgilerimizi laroux'un numaralarıyla birleştirmeye gayret ettik. sphere'in can sıkıcı yönlerini elimizden geldiğince değiştirmeye çalıştık. zaknafein ve janissary, hataları ve hileleri öğrenip düzeltmemizde bize yardımcı oldu. o sıralar merak sardığımız astonia adlı oyunda unattended macro'ya karşı alınan önlemi beğenen evil'ın isteği üzerine de meşhur gm macro daemon'u yarattık. jonq, torpil istekleriyle karşılaşmak istemedi; nemesis ismini aldı. ben ise valthoron'un bu yeni dünyada bir demirci olarak hayatını sürdürebileceğine, hikayeye dahil olup oyunculara görevler verebileceğine inandım. kendime exxon ismini seçtim. (evet, exxon. o zaman bu ismi uydurduğumu zannediyordum. sonraları aslında ne olduğunu ve ne kadar komik bir isim seçimi olduğunu idrak etmeme rağmen değiştirmedim, neyse.) nihayetinde allem ettik, kallem ettik, elan realms'ı oyuncuların karşısına çıkardık. bundan sonrası tam bir karmaşa. oyuncular oynadı. hikayeler anlatıldı, savaşlar yapıldı, kılıçlar dövüldü, madenler kazıldı, ağaçlar kesildi, iksirler demlendi, pazarlar kuruldu. oyuncular oynadı. yerin altı ve üstü, denizlerin ötesi ve berisi, madde ve sihirin evveli ve geleceği defalarca fethedildi. oyuncular oynadı. çok dostluklar, çok düşmanlıklar kuruldu. oyuncular oynadı. elan realms ekibine birçok kişi girip çıktı. hem ekip üyelerinin, hem bütün oyuncuların paha biçilemez katkılarıyla elan realms hayat buldu, şekillendi ve kendine has bir topluluk oluşturdu. sıfırdan birşeyler üretmemiz ve bunun insanlar tarafından sevilmiş olması, bizi heyecanlandırdı. daha da fazla üretmek, oyuncular için yepyeni şeyler sunmak istedik. elan realms büyüdükçe hayallerimiz de büyüdü. değişik eşyalar, alışılmadık yaratıklar, görülmemiş zindanlar, yepyeni şehirler, ihtişamlı mekanlar, göz kamaştırıcı efektler hayal ettik. oyun mekaniklerini değiştirmeyi, yeni sistemler eklemeyi istedik. oyunlarımıza rhin ve jhin'in destanında efsanevi roller vermek istedik. onları şaşırtmak, eğlendirmek, mutlu etmek istedik. elan realms zamanla yalnızca üzerinde çalıştığımız bir sunucu olmaktan çıktı, her gün ilgilendiğimiz bir evlat, hayatımızın bir parçası haline geldi. düzeltilecek script'ler, yapılacak yenilikler için işler ertelendi, dersler savsaklandı. ancak elan realms için her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. ultima online'da olmayan, yeni şeyler getirebilmek için farklı oyunları oynayıp inceledik, ilgi çekici şeyleri araştırdık. buna rağmen her daim hazıra konmaktan kaçındık. başka oyunlardan aldığımız her sistemi evirip çevirerek ultima online'a ve elan realms'a uyarlamak için gayret ettik. halihazırda yapılmışı bulunan script'leri bile alıp kullanmak yerine açtık, inceledik ve baştan yazdık. "the best laid schemes o' mice an' men, gang aft agley."* bizler çalıştıkça karşımıza yüzlerce hata, açık ve hile çıktı. her biriyle teker teker mücadele ettik. script'lerle, web sitesiyle, bağlantı programlarıyla, hile savarlarla uğraştık. bunlardan bize kalan zamanlarda hayal ettiğimiz yenilikleri, değişiklikleri yapmaya gayret ettik. yaptığımız her değişiklik, bize yeni hatalar ve yeni açıklar olarak döndü. fakat bununla da kalmadı. sunucu iki defa can sıkıcı sebeplerle kapandı ve tekrar açıldı. her seferinde oyuncular baştan başladı. ancak emeğini tek kaybeden oyuncular olmadı. elimizdeki bilgilerden, kayıtlardan, kodlardan çeşitli bahanelerle mahrum bırakıldık. yılmadık. düzelttiğimiz her hatayla, her açıkla tekrar tekrar savaştık. günümüzden, gecemizden, hayatımızdan çalarak mücadele ettik. ancak bu mücadele yeterli değildi. yapmak istediğimiz birçok değişiklik farklı farklı oyunculardan tepkiler aldı. kimisi tercih ettiği yeteneklerin veya ekipmanın işleyişinin değişmesine karşı çıktı, kimisi sunucudaki dengenin kendi kafasındaki dengeye uymamasından hoşnut kalmadı, kimisi önceden oynadığı sunucudaki uygulamaları görmek istedi. hem oyuncuları mutlu etmek, hem de hayal ettiğimiz dünyayı kurmak hiç kolay olmadı. zaten biz de yeterince başarılı olamadık. yorulduk. hem de çok. ve bir gün, yine oldu. yine bilmediğimiz bir sebepten sunucu kapandı. bütün verilerimizin kaybolduğu söylendi. tükendik. nihayetinde elan realms ultima online sunucusu, bir daha açılmamak üzere kapandı. bir dünya, bir masal, bir hayal sona erdi. *** elan realms ortaya çıktığında ben lise ikiye henüz başlamış bir çocuktum. bittiğinde ise bir mühendis olmuştum. hayatımın bu denli önemli bir döneminde var oldu elan realms. snn sunucularında oyuncu olduğum zamanlarda britain ve minoc'ta banka önünde sohbet ettiğim, delucia'da beni canları pahasına korurken zırhlarını tamir ettiğim insanların elan realms'ta zevkle oynadığını gördükçe mutlu oldum. bir işe gerçekten emek vermenin asaletini, emeğinin karşılığını almanın tatminini, insanlarla muhattap olmanın güçlüğünü ve en önemlisi, birisini mutlu etmenin o tüyleri diken diken eden hazzını ilk burada yaşadım. burada büyüdüm ve olgunlaştım. elan realms'tan bana geriye birçok tecrübe, birkaç iyi arkadaş ve birazı kırık, bir avuç hayal kaldı. hepsi de sonsuz teşekküre layık elan realms ekibi ve oyuncuları sayesinde. *** elan realms: alkon (evil), arlooax, arthur, celestial (rewendor), exe, exxon (valthoron), greenleaf, hostedon (anakin), nemesis (jonq), penthesilea, rain (xarius), silmarwen, sitro (stranger, joven), stone (zirve), ve bütün karakterleri, ve bütün loncaları, ve bütün oyuncuları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 elan realms çok net türkiyede sphere serverın zirvesidir. nemesis kimdi? son elan relamsda ondan gelirdi yenilikler falan patron oydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Esh said: xaty said: bingildak said: paticik uo serverı açsa oynayanların 80% i edit olur mesela. böyle olmamışmıydı zaten, adamlar dillerini bile editlemişti yapmıştık evet sdfsdf Bi delikanlı CrayTotem vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 bu ipy3 precast degildi degil mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaboo Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 precast Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 o zamn oynamam ben ipy3'de çünkü 5 kişi kalvas hazırlayıp yürüyünce kesemiyecegimiz adam var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 zevki de orda zaten. hide olup kalvaslar hazır beklemece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaboo Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 pk olmanın eksileri ama sphere gibi degil sonucta. olunce statloss alıyosun zaten stat zor geliyo. her seferinde tekrar kas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 her öldüğünde gitmiyor, herkes paladin değil ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 bu arada şifrelerin çogu kırıldı http://seceba.com/Found.txt ben precast degil sanıyordum abi ozmn 5v1 yapmak imkansız bu sistemde 39c5cc2447998af38d277ec022574380:123qwerd123 şu administratorun administrator şifre denesenize bi giriyo mu sdkdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 bingildak said: her öldüğünde gitmiyor, herkes paladin değil ayrıca.mavilerin %50si falan paladin asuhf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 abi yapmayın valla ya orada patideki şifresiyle aynı olan accountlar var lan :) vay anasını lan ne kadar kolaymış şifre kırmak küdür etmek istiyorum ehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 abi o yüzden masaüstünde bi wordpad bulundurup böyle dandik geçici sitelere ona özel şifre sallayıp orada kayıtlı tutuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 şu anda benim accountta heralde 400m den fazla para falan vardır. 4 tane edit acc patlattım bankada köppek gibi dupe lu 1m lik checkler var. akdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar