Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dota 2

DoruK

Öne çıkan mesajlar

Flassh said:

rasgele adam mı seçmiyor?
takımım da 2 tane 400 winli oyuncu var
karşı taraf 900 win hep

Yüzdesini bilmiyorsun ama. Ben zaten çok iyi olduğunu düşünmüyorum ama eskisinden iyi. Belki de maçlar rated olduğu için daha düzgün oynamaya çalışıyor insanlar.

kek said:

ya bu volvo carry olan adam ile support olan adamı ayrı değerlendirmedikçe MM si de saçma olur zaten.

bi adam her bir class ı bilecek diye bir şey yok

Şöyle bir maçı ratingle oluşturmak 15 dk filan sürer herhalde ki oyuncuların oyun stillerini analiz etmen gerekir. Çoğu hero belli bir gruba ait değil veya benim gibi bazılarının hoşuna gidiyor unconventional hero rolleri.

Bence eskiden mm in zorladığı %50 winrate yerine şu anki durum daha iyi
Sosyal ağlarda paylaş

Roqq said:

Arteezy'nin rating 5500 civarındaydı. En aşağı 4500 gerekli herhalde iyi maçlar için.

Edit:

http://blog.dota2.com/2013/12/matchmaking/

Matchmakingi anlatan bu yazıyı hiç biriniz okumadınız, değil mi ?

Şu direkt yalan ya.

[i]However, if you are on a winning streak, in general your MMR is probably rising, which will tend to cause you to be matched with higher skilled opponents and teammates.[/i]

Her win streak'imden sonra bildiğin embesillerle aynı takıma gönderilerek loss streak'e başladım yani.
HEP böyle oldu bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tamamen trafikte kendi şeridinin daha tıkalı olduğunu düşünmek gibi.

win streak'le büyük ihtimal rank'ın yükseliyor, doğal olarak da ardından yenilirsin. Baksan herkes kazanıyor, takımına kötü oyuncu gelince yeniliyor. Bir tane de takımım beni taşıdı, çok kötü oynadım diyen göremezsin. İnsan doğası, eleştirmek için yazmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

win streak'le büyük ihtimal rank'ın yükseliyor, doğal olarak da ardından yenilirsin. Baksan herkes kazanıyor, takımına kötü oyuncu gelince yeniliyor. Bir tane de takımım beni taşıdı, çok kötü oynadım diyen göremezsin. İnsan doğası, eleştirmek için yazmıyorum.

peki lone druid i ayısız oynayan rusa bu çerçevede bakıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaş rankım yukseliyor ise
nasıl safelane carry 1-10 oynuyor

nasıl mid dk
200 gpm oluyor

rankım yükseliyor ise
nasıl 9losestreak ve 6losestreak yemiş heriflerle aynı teame düşüyorum
ve bunlardan biri offlane e cent aldığı için fb olunca trollemek için byes, gg diyip çıkıp son 1 dk kala geri geliyo?

böyle tipler ile losestreak a girdiğimiz için ağlıyoruz zaten
ay bugün çok kötü oynadım ama aptal volvo diyecek kadar salak değiliz

winstreak dediğin de tam tersi böyle tipler karşıda oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

Rating iniz yuksek diye daha skilled adamlarla oynama garantin yok maalesef su anki sistemde. MM amaci takimlari dengelemek. İki takiminda ortalama rating inin ayni olmasini saglamak.

Yani soyle; 1 tane cok yuksek rating li kisinin takiminda 2 tane cok dusuk ratingli adam olabilir. Digerleri de ortadir.

Gerizekali developerlar bununla ovunup duruyor bir bokmus gibi. "takim olunca mm zor oluyor ama herbir oyuncunun ratingini tek tek hesaba katiyoruz yaptik gg" diye yaziyorlar, peki rating i neye gore belirliyorsunuz deyince wotlari doseyip hiçbirsey anlatmiyorlar yani kızılayli ugurdan farksiz konu oraya gelince.

Solo girenlerin matching quality si daha yuksek, 10 kisi bulup iki takimada player skilline gore paylastiriyoruz diyorlar. E skill i neye gore degerlendiriyorsunuz ? rating e gore. Rating i neye gore degerlendiriyorsunuz ? ...

Belli bir seviyeden sonra solo rating artirmak su an bence imkansiz. Muhtemelen baz aldigi seyler k/d ratio, gpm, assist, net worth, team net worth falan.

Win streakler aldikca daha skilled adamlar veriyoz yaniniza diyorlar. Aslinda olan su; win streak alirsan rating in artiyor hoop bakiyorsun karsisi 5 kisi senin takimda 2 kisi team gerisi solo falan. bir iler bir geri gidip duruyorsun.

5 kisi girerseniz hiç sorun yok ama iyiyseniz direk seviye atlamak cok kolay.

4 kisi giriyorsun yine siciyor.

Tier sistemi niye gelmiyor anlamiyorum zaten ya. Sc2 de team match ne guzel bak.
Sosyal ağlarda paylaş

En iyisi kendi takımını kurup oynamak. Öbür türlü solo'da her zaman leş adamlar verme olasılığı yüksek zaten koordinasyonda da her zaman sorun oluyor ama bir takımınız varsa en azından yenilince güzel yeniliyorsunuz zevk alıyorsunuz oyundan böyle işkence gibi oluyor. All random atıyorum, adamlara support gelince repick atıyorlar diyorum bana verin vermiyorlarda mecburi carry ile support oynamak zorunda kalıyorum, ward yok kurye yok takım arkadaşına destek yok sanki multiplayer'dan half life oynuyoruz. Rating sistemi kurmak bu açıdan zor en azından takım olunursa noob takımların işi 10 dakika biteceği için ve win ratio artacağı için bir problem olmaz, böylece tek derdin ulan yine karşıya noob gelmiş dersin, oyun içi geyik yaparsın kill yarıştırırsın vakit geçer, sinirlerin zıplamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Kötü oynadığın zaman zaten kaybediyorsun sırtlayacak takım olmuyor ortada sorun o 10 oyunun 2'sinde diyelim kötü oynuyorum zaten direk yeniliyoruz o oyunlar, geriye kalan 8 oyunun 4 ünde ortalama bir performans göstersem 4ünde de iyi bir performansla oynasam da win rate %51 yani düz hesap %50 yarı yarıya. Bir oyunda herkes kötü oynasın bir problem değil yine ama tutup bir support bir kurye almaya bile tenezzül etmiyorsa orada ciddi bir problem var demektir. Takım kaptanlığı huyum değildir ama mecburi kaptanlık yapmak zorunda kalıyorum takımın beni ciddiye alması içinde kill almam gerekiyor vs. Ruslar zaten ayrı alem arkada tekno müzik açıp oyunda millete dinletip şuh kahkaha atıyor pezevenkler.
Sosyal ağlarda paylaş

ben mm süper ya da siz kötü oynuyorsunuz, anlamıyorsunuz demiyorum. Eminim hemen herkes kötü oynadığı çoğu zaman farkına varıyordur ancak insan kötü oynadığı maçları hatırlamıyor, başkası yüzünden kaybettiklerini hatırlıyor.

Sen ya da ben bakıyoruz şu oyunu bu adam yüzünden kaybettik, hakikaten de arada oluyor. E peki benden yüksek skilli adam yok mu var, o adamla eşleşince adam diyor ki bunun yüzünden kaybettik.

Mm rank'ı yakın takım vermeye çalışıyor ancak özellikle partyler yüzünden oyuncular arası skill farkı olabiliyor. Sizin takımda bir tane kötü adam varsa karşıda da kötü olması ihtimal. Benim gözlemim özellikle takımın en düşük seviyelisi mid'e giderse sonu kötü oluyor maçın. Tabi gidene kadar adamın seviyesini bilemezsin.

Bir de arada hero deneyenler, trollük yapanlar çok bozuyor maçı. Pub-mm farkı olduğu için bunlar azalır diye umuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...