Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Battlefield 4 #2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
çok fazla vehicle olduğundan eğer engineer olmazsan bir noktada tıkanıp kalıyorsun gerçekten.

yıkılabilirlik konusunda katılmıyorum yalnız. bana kalırsa oyunda duvarlar gereğinden fazla yıkılıyor. neden söylüyorum bunu. mesela assault oynuyorum, abi tank beni görüyor bildiğin cehennemi yaşatıyor sana. binaya giriyorum, BAAM duvar yıkıldı, strafe atıyorum başka bir şeyin arkasına BAAAM o da patladı, öyle senaryolar oluyor ki böyle eve giriyorum adam resmen 4 duvarı yıkıp beni içinde köpek gibi 4 döndürüyor. eninde sonunda biri gelip rahatsız etmezse kesinlikle öldürüyor.

her mapte böyle değil fakat bazı maplerde böyle.

netcode direkt patates.
hit register direkt patates.
AA dengesi direkt patates.

bakalım ne zamana fixlenecek bunlar.

AA alıp oyunun başından sonuna kadar ölmediğim oluyor, böyle 10 binlik scorelarla falan bitiriyorum baseden. so skilled, so fun.
Mesaj tarihi:
fps shooter sayılmaz ya oyun, yani bir cs klasmanında değil.

bence öyle şeylerin olması güzel. vehicleların sonuna kadar kullanılması, taktiksel şeylerin yapılması falan. mesela bugün aynı clandan 2 adam gördüm. herifler sadece scout helicopter oynuyor, biri pilot diğeri repair engineer. ölmeden 5 stinger soktum, adamlar düşmüyor abi. immobile oluyor, disable oluyor, alçalıyor bir yere saklanıyor içerden repair lol faceroll takılmaya devam ediyor.

bu adamlar 35'den fazla kille bitirdi oyunu ki 3 kere falan düşürebildim 20 dakika da.

buna laf etmiyorum çünkü adamlar gerçekten zoru başarıyor. helikopterin içinden daimi repair edilmesi ne kadar mantıksız olsa da iyi bir pilot olmadan sonra onu yapamazsın. diğer adamda no life sa neden olmasın herifler domine etti havayı 20 dk.

aynı şekilde botta da böyle saçma sapan şeyler yapılabilir ama yapılmalı yani sonuçta bf bu, sadece fps diyip geçemezsin o zaman cs:go oyna.
Mesaj tarihi:
k1nJo said:

@chemical
o mantıkla oynuyosan conquest oynama abi.
ha ben de senin gibi adam öldürmeye oynuyorum ama öyle oynayanları da yadırgamıyorum.

ben şöyle oynuyorum, point caplamaya gideyim, olay çıksın pislik çıksın, birilerini vurayım vs.
Mesaj tarihi:
Chemical said:

RedallHoor said:

Chem çok güzel kusmuş aynen katılıyorum. Yani bunlar bir kenara ben bir de şunu anlamıyorum abi, şimdi BF kafasında bir oyun oynuyorsak Assault seçip heal mı spamlemek gerekiyor yüksek puanlar alabilmek için?

aggresive recon tribinde oynamak keyif veriyor, 30 adam vurduğum bir maçta HS bonusları, spawn beacon, sensor falan derken 4500-5500 puan falan geliyor bana. Recon oynuyorum, takıma da yararlı oynuyorum ama gel gör ilk beşe giremiyorum çoğu zaman maç sonları. Ego meselesi değil, insanın içini kemiriyor "neyi yanlış yapıyoruz emenike" diye.

Birinci olan adama bakıyorsun, adam 15-25 KD ile neredeyse 10k puan alıyor (genellikle domination oynuyorum) bunun olayı nedir, spawn sonrası squad ile birleşip belirli bir alanı mı tutmaktır makul olan?

ben ne gördüm, bi serverdayız, adamlar çatışmaya girmiyor abi, jetskilerle, helilerle sadece capladığımız yerleri geri caplıyorlar, bazıları hatta sadece prone edip bekliyor pointin birinde, bulamıyorsun adamı, caplandıktan sora point hop geri alıyor sen uzaklaşır uzaklaşmaz, adamlarda "ulan şurayı caplıyorlar, gidiyim kafalarına vurayım olay çıksın" yok, "uzaklaşsınlar da geri caplasam" var.
Dedim, malsınız, böyle oyun mu oynanır, "oyunun amacı point caplamak" dedi adam.

Hayır abi, oyunun amacı karşındakini öldürmek, FPS shooter, garip şeylerle gelmeyin bana.

iyi demiş amaç kazanmak
Mesaj tarihi:
Chemical said:

Hayır abi, oyunun amacı karşındakini öldürmek, FPS shooter, garip şeylerle gelmeyin bana.

Değil abi karşındakini öldürmek Conquest'in amacı, yanlış oyun moduna girip yanlış şeye sitem ediyorsun.

Conquest'in amacı kazanmak, bu kadar basit.
Mesaj tarihi:
Chemical said:

allah belasını versin böyle oyunun,

---Tankların HMG crosshair ile aligned değil, ayrıca ateş edince gözükmüyorlar havada, go figure, boşluğa boşluk atıyorsun.

---IRNV ve thermal özellikler araçlardaki ne bok yiyor bilmiyorum bazen insanlar parlıyor, bazen parlamıyor, bazen tamamen görünmez oluyorlar vs nasıl oluyor hiç bir fikrim yok. Ha görsen de farketmicek ki, ölmüyor insanlar araçlara, nerfli ötesi IFV ve Tank infantry'ye karşı.
Sürekli engineer oynamamak için bir neden yok oyunda.

---Movement, movement bok gibi, sürekli olarak görünmeyen şeylere takılıyorsun hareket ederken, sürekli bişey seni durduruyor yapmak istediğin şeyden.

Şu 3 maddeye özellikle deli oluyorum, koşarken ota boka takılıyor insan, herşey yıkılıyor ama bayrak direğine bişey olmuyor manevra yapamıyorsun araçlan.

Tank ve IFV taşşakoğlanı durumunda infantrye karşı, HMG-LMG vs hepsi çöp öldürmüyor, Thermal kameranın falan da hiçbir işe yaradığı yok.
Mesaj tarihi:
silah seçmek işkence ya. her özellik aynı olan bi ton silah var ama kullanımı alakasız fln. biraz daha detaylı olsaymış keşke.
Mesaj tarihi:
tanklarla infantry ölmüyor diyorsan ozaman hardcore oynayacaksın. çatır çatır ölüyorlar.

spot olayı zaten başlı başına bir saçmalık. nokta atışı spot olmaması lazım normal modda bile. birini gördüysen şu bölgede hareketlilik var diye görsel birşey ekle. adamın tepesine üçgen koyup ahanda burada demek çok saçma. Hardcore'a geçince anlıyorsun işin güzelliğini.
Mesaj tarihi:
Chemical said:

RedallHoor said:

Chem çok güzel kusmuş aynen katılıyorum. Yani bunlar bir kenara ben bir de şunu anlamıyorum abi, şimdi BF kafasında bir oyun oynuyorsak Assault seçip heal mı spamlemek gerekiyor yüksek puanlar alabilmek için?

aggresive recon tribinde oynamak keyif veriyor, 30 adam vurduğum bir maçta HS bonusları, spawn beacon, sensor falan derken 4500-5500 puan falan geliyor bana. Recon oynuyorum, takıma da yararlı oynuyorum ama gel gör ilk beşe giremiyorum çoğu zaman maç sonları. Ego meselesi değil, insanın içini kemiriyor "neyi yanlış yapıyoruz emenike" diye.

Birinci olan adama bakıyorsun, adam 15-25 KD ile neredeyse 10k puan alıyor (genellikle domination oynuyorum) bunun olayı nedir, spawn sonrası squad ile birleşip belirli bir alanı mı tutmaktır makul olan?

ben ne gördüm, bi serverdayız, adamlar çatışmaya girmiyor abi, jetskilerle, helilerle sadece capladığımız yerleri geri caplıyorlar, bazıları hatta sadece prone edip bekliyor pointin birinde, bulamıyorsun adamı, caplandıktan sora point hop geri alıyor sen uzaklaşır uzaklaşmaz, adamlarda "ulan şurayı caplıyorlar, gidiyim kafalarına vurayım olay çıksın" yok, "uzaklaşsınlar da geri caplasam" var.
Dedim, malsınız, böyle oyun mu oynanır, "oyunun amacı point caplamak" dedi adam.

Diğerleri benim yazdıklarımı yazdı ama ben de yazayım. Şu çok yamuk bi düşünce. Conquest'de amaç oyunu kazanmak, en fazla team kill'i yapmak değil ki. TDM dışında tüm oyun tarzı böyle, dur gittiğim yerde olay cıksın da aksiyon olsun değil. Bu gece attığımız son oyunda 8k 8d ile 8500 puan aldım mesela. Assault oynuyorum Flood Zone'dayız ve ancak 3 tane med pack atacak adam buldum ona rağmen 8500. Mesele adam vurmak değil Conquest'de, flag capture ve flag defend. 10-25 k-d ratio görüyorsanız ve o adam sizi 2'ye katlıyorsa bilin ki o adam objectivele birlikte med ya da support kasıyor.

Objective temelli oynuyorsanız zaten her türlü çatışmanın içindesiniz. Ha recon kasıyorsanız 5k'ya mahkum. Kaldı ki ne kadar recon'da agresif mode kassanız da flag oynamanız lazım. Flag oynamayıp adam vurmaya kasmanız sizin takımın oyun kaybetmesine neden oluyor. Rogue Transmission haritası bunun en bariz örneği. Bi takımda 5 kişi dağa cıkıp adam avlamaya çalışıyor, ki vuruyorlar da, ama flag alıp puanları topluyoruz.
Mesaj tarihi:
oyunun en büyük saçmalığı mobile aa. mapin bir ucundan diğer ucuna sallıyor da allıyor. mobile AA alıp hareket eden görmedim bu güne kadar. base de oturuyor kafanı çıkarttığın an başlıyor. Tam böyle işsiz güçsüz adam aleti. utanmadan active radar falan da koymuşlar iyice bokunu çıkartmışlar. rangeinin düşürülüp adam gibi mobile ise mobile kalması lazım. C'yi mi capledin gitsin orada dursun ordan yetişebildiği kadar yetişsin nereye yetebiliyorsa. Hayır Gunship'de çöp olduğu için hah gunship'e geçtim yedim seni de diyemiuyorsun. çıktığı gibi patlıyor zaten.
Mesaj tarihi:
zincir şeklinde olsa keşke ya da mod falan olsa.o zaman çok güzel olur.

A B C diyelim C'den gidip A'yı alamıyorsun önce B'yi alman gerekiyor.

edit:tam hatırlayamadım.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...