Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 4

Feamer

Öne çıkan mesajlar

Laurelin said:

dunyada zaten yeteri kadar nefret edilicek sey var, oyunlara kanalize etmeyin bari sunu

Dünyadaki geri kalan olayların hepsi önemsiz, savaşmış ölümmüş dinmiş vs. Bkz evren ne kadar büyük. Tek önemli olan insanlık olarak gelecek nesillere bıraktığımız eserler, bilgisayar oyunları da bunun önemli bir parçası. Tabii ki aşkımızı da nefretimizi de onlara yansıtacağız, bencil bireyler gibi "ben modluyorum gerisi umrumda değil lelelel" demeyeceğiz.

Oski said:

nasi bu oyun doom gibi adam vurmali mi

Evet oski adam vurmalı ilerlemeli oyun bu. 1994te Blake Stone u aldığın disketçi abinin dediği gibi aynen. Gameplay olarak ondan 1-2 tık ilerde işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Warhero said:

Merak ettim şimdi, şu oyunu oynarken de Gears Of War lobisi diyor muydun? Yaşasın renkli My Little Pony dünyası :D

yazmışım yukarıda ama gene yazayım madem.

1- boston çöl mekanı değil, mad max kumunu, tozunu beklemek anlamsız.
2- eski oyunlara göre çok daha fazla zaman geçmiş bombalar düştüğünden bu yana, onyıllarca fark var. bu hem azalan fallout demek, (no pun intended) hem de normal yaşama daha çok dönen insan demek ki daha renkli olması şehirlerin anlamına gelir hem bakım hem temizlik nedeniyle.
3- gökyüzünü görmüyorduk eski oyunlarda, burada gökyüzünü görmezden gelirseniz bayağı kahverengi var hala.

Önceki oyunlar "çok renksiz" olmakla suçlanmıştı. Ancak renk filtresini düzelten modlar, sadece gökyüzünü parlaklaştırıp renk paletini yine mümkün olduğunca korumaya devam etmişti. Buradaki olay biraz daha farklı, sadece renk filtresini düzeltmekle kalmamışlar. Boston bölgesi savaştan ne kadar etkilendi bilmiyorum, ama tamamen işlevsel bir üretim sistemine sahip olduğunu sanmıyorum. Oranın da Postapocalyptic yaşaması, eldeki eski malzemeleri kullanıp hayatta kalmaya çalışması gerekiyor. Malzemeler eskidikçe renkleri solacağı için, video ve resimlerdeki parlak renkli malzemeler anlamsız kalıyor. Eğer günümüzdeki kadar işlevsel bir üretim sistemi varsa, yeni gibi renkte malzemeler üretebiliyorlarsa, oyuna koydukları saturationı da düşünürsek, eski oyunlardaki Postapocalyptic tadı alamayacağımız için yine sıkıntı olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

boston'da bombaların düştüğü bölge var işte, geçen sayfada ss'i konulmuş. eski oyunlardan da daha puslu, toz renginin tonları hakim herşeye.

boston android robotlar üretiyorken renkli kumaş üretemiyorsa o zaman oturup düşünmek lazım. :)

öte yandan ss'e bakıyorum, kırmızı solmuş, mavi solmuş ve yıpranmış. bayağı tatil beldelerindeki renkleri solmuş pepsi tabelası gibi. onun dışında etrafa bakıyoruz hep ahşap, kahverengi filan. bir tek dükkanda adam iki tane renk kullanmış dekorasyon olsun diye. hiç mi kullanılmasın 16 milyon rengin 15 milyonu?

mad max çölde kamyon sürmüyor yani boston'da bir dükkan var sahnede. bu kadar tantanalık birşey görmüyorum resimde ben.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Laurelin said:

dunyada zaten yeteri kadar nefret edilicek sey var, oyunlara kanalize etmeyin bari sunu

Dünyadaki geri kalan olayların hepsi önemsiz, savaşmış ölümmüş dinmiş vs. Bkz evren ne kadar büyük. Tek önemli olan insanlık olarak gelecek nesillere bıraktığımız eserler, bilgisayar oyunları da bunun önemli bir parçası. Tabii ki aşkımızı da nefretimizi de onlara yansıtacağız, bencil bireyler gibi "ben modluyorum gerisi umrumda değil lelelel" demeyeceğiz.

haklisin da eskiden mozart dinliyordu genclik, bizim zamanimizda MJ, simdi senin yasitlarin justin bieber dinliyor.

degisiyor dunya, bir sen degismiyorsun :P
Sosyal ağlarda paylaş

hani oyunların sanat olduğuna katılıyorum ama "gelecek nesillere bıraktığımız eserler" arasındaki en son kategori bilgisayar oyunları olur. 1978'den kalan oyun bugün ne kadar oynanırsa bugünkü oyun da 2062'de o kadar oynanır yani. kongre arşivine planescape torment koymazlar zaten, tetris filan koyarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

dolaylı yoldan miras aslında. etki-tepki durumu çok fazla. yoksa eski oyunlar arşivlendi, dönelim aa bu neymiş diye incelenip, oynanacağını düşünmüyorum.

sen yanlışı promote ettiğinde, yanlış kat sayısı artarak gidiyor ve kötü olan artıyor bu da ileri jenerasyonların elde ettiği ürünlerin niteliklerini etkiliyor. ondan kötüye hayır.

zaten en büyük miras derdimiz oyun olsun ya haha.

bu arada kanuni yine hatalı belirtmeden geçmeyim, sexdice'ın jenerasyonu metalicacı, biebercilar 92 civar fln başlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

simdiki yeni nesilin attention span ile fallout 2 oynatmayi deneyin bakalim neler oluyor :P cok onemli gelecek icin saklamak bunlari! simdiki veletlere fallout 3 oynatamazsin grafikleri eskidi diye, nereye gelecek nesillere geciriyoruz? 2d oyunlar iyi gene, 3d oyunlar 10 senede cop oluyor direk, gog sevdalilari atliyor birtek. su jenerasyon yapilan oyunlarin %99 u cop olucak gelecekte, anca gta filan kalir milletin (lumpenlerin) hala san andreas oynadigini dusunursek

ciddi oyuncular disinda kimsenin adini duymadigi, kitap okur gibi saatlerce okunan ve seslendirme bile icermeyen izometrik old school revival projelerimi daha cok kisiye ulasip gelecege tasinicak yoksa modern konsollarda kitlelere ulasan AAA yapimlarmi?

sanat sanat icinmi yoksa halk icinmi tartismasinada saplaniriz bole, kimsenin duymayip az bi gurubun tapicagi piyasa sartlarinda satmiyan vasat yapimlar vs recep ivedik tier cowofduty ve assasins creed rehasleri? her sekil bethesdanin yaptiklarini tercih ederim, ucuslastirsalarda bir degeri koruyorlar en azindan. gonul new vegas gibi iki ucada calisicak bir yapim ister ama en iyisi bu ne yazikki :(

bakalim avellone ne yapacak bundan sonra, batan gemiden iyi atladi bir karpyshyn cikisi kadar lulzworhty olmasada:P
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

simdiki yeni nesilin attention span ile fallout 2 oynatmayi deneyin bakalim neler oluyor :P cok onemli gelecek icin saklamak bunlari! simdiki veletlere fallout 3 oynatamazsin grafikleri eskidi diye, nereye gelecek nesillere geciriyoruz? 2d oyunlar iyi gene, 3d oyunlar 10 senede cop oluyor direk, gog sevdalilari atliyor birtek. su jenerasyon yapilan oyunlarin %99 u cop olucak gelecekte, anca gta filan kalir milletin (lumpenlerin) hala san andreas oynadigini dusunursek

ciddi oyuncular disinda kimsenin adini duymadigi, kitap okur gibi saatlerce okunan ve seslendirme bile icermeyen izometrik old school revival projelerimi daha cok kisiye ulasip gelecege tasinicak yoksa modern konsollarda kitlelere ulasan AAA yapimlarmi?

sanat sanat icinmi yoksa halk icinmi tartismasinada saplaniriz bole, kimsenin duymayip az bi gurubun tapicagi piyasa sartlarinda satmiyan vasat yapimlar vs recep ivedik tier cowofduty ve assasins creed rehasleri? her sekil bethesdanin yaptiklarini tercih ederim, ucuslastirsalarda bir degeri koruyorlar en azindan. gonul new vegas gibi iki ucada calisicak bir yapim ister ama en iyisi bu ne yazikki :(

bakalim avellone ne yapacak bundan sonra, batan gemiden iyi atladi bir karpyshyn cikisi kadar lulzworhty olmasada:P

"Günümüz bebeleri sadece bunlara ilgi duyuyor o yüzden bunları oynamak zorundasınız" bahanesi çok sığ bir argüman. Witcher ve Deus Ex gibi adam gibi hikayeli zengin içerikli oyunlar da yapılıyor ve yeterince insan kitlesine ulaşıyor. Saçma sapan oyunlar çıkıyor yeterince bırak Fallout gibi klasik bir seri COD'laştırılmasın bari.
Sosyal ağlarda paylaş

ruzgara akrsi ok atma ornegini o yuzden verdim :P sam in piyasaya cikmamis sc2 ye yaptigi muamelenin aynisi yapiliyor fallout 4 e ahahaha. d3 de oyle rmah filan yerden yere vurdu insanlar, renklerinden skill sistemine, stat veremiyoruz oynanmaz bu diye vs vs bir ton bash yedi, hosh bugun piyasadaki d3 ile releasedeki iki farkli oyun gibi ama gorduk yani onyargilari

su hl3 soylenti videosunda en hosuma giden sey suydu legit veya diil

http://i.imgur.com/F1P3b0K.png

tuketicinin su anki halini cok guzel ozetliyor, bir tarafta bok ciksa sorgulamadan ustune atlicak preorderlari basan guruh, obur yanda ne ciksa (beles windows 10 dahil buna) begenmiyen ve didik didik nitpickleyip STOP LIKING WHAT I DONT LIKE kafasindaki guruh
Sosyal ağlarda paylaş

"Sanat bu, arşivleniyor gelecek nesiller bla bla" ile "abi ne gelecek nesli, x senelik oyunu kimse oynamıyor hipsterlar haricinde" çok farklı konular.

Oyun piyasası büyüyüp ciddiye alınmaya başlandıkça müzesi de olur, sergisi de olur, tez de yazılır, her şey olur yani.

Ha tetris'in yanında torment de olur oralarda.

Direk gaming müziyum diye bişey olmasa da sosyolojik araştırmadır, tüketim alışkanlıkları makalesidir falan gibi konularda gayet örnek olarak gösterilebilir 10 sene önceki 20 yaşındakilerle şimdi 20 yaşındakilerin gaming alışkanlıkları.

Ya da çok extra credits vidyosu izledim youtube'da.
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

ruzgara akrsi ok atma ornegini o yuzden verdim :P sam in piyasaya cikmamis sc2 ye yaptigi muamelenin aynisi yapiliyor fallout 4 e ahahaha. d3 de oyle rmah filan yerden yere vurdu insanlar, renklerinden skill sistemine, stat veremiyoruz oynanmaz bu diye vs vs bir ton bash yedi, hosh bugun piyasadaki d3 ile releasedeki iki farkli oyun gibi ama gorduk yani onyargilari

su hl3 soylenti videosunda en hosuma giden sey suydu legit veya diil

http://i.imgur.com/F1P3b0K.png

tuketicinin su anki halini cok guzel ozetliyor, bir tarafta bok ciksa sorgulamadan ustune atlicak preorderlari basan guruh, obur yanda ne ciksa (beles windows 10 dahil buna) begenmiyen ve didik didik nitpickleyip STOP LIKING WHAT I DONT LIKE kafasindaki guruh

işte bi tarafta o, bi tarafta bu olunca sıkıntı yok. sorun ikisinin de zamam zaman aynı adam olması :)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...