Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SteamOs & Steam Machines & Gabepad

Kanuni

Öne çıkan mesajlar

bu son zımbırtı pc kullanıcısı için bir çözüm değil, bir sorun.

Valve açısından konsol pazarına oynamak için iyi olabilir, ancak oyuncular için fazladan para, dert, potansiyel sorun demek. İstemiyorsan alma da diyemezsin, bu zımbırtıya yönelik oyunlar çıkaracaklarına adım gibi eminim. Aynı bazı konsol portları gibi klavye-mouse'a göre tasarlanmayacak oyunlar.

Aletle ilgili en önemli çekincelerimden biri de sağlamlığı. Trackpadleri hassas yaptın ama özellikle online oyunlarda aleti hor kullanınca sonucu nasıl olacak? Aletin fiyatı ne kadar olacak? Yılda bir 100 dolar mı harcıycam havadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla, "hackable" olmasi, prototipin bile 3d print cihaz olmasi baya enteresan..Butun oyun ekosistemleri icinde, Mod'dinge birinci elden destek, hatta tek destek verenin Steam oldugunu dusununce, baya ucu acik bir aparat. Zorunlu, yasak yada kapali bir yani da yok gibi. Hatta 2-3 yil sonra 3d print file'i duser nete heheh.

Ben pozitif bakiyorum, enteresan* yerlere gidebilir.

*3 yil sonra Workshop sayfasinda 4yildiz review almis, salonda ki Phillips led ampulleri ac/kapa/kis yapan mini app hacki cikar gayette...dokunmatik ekranda pause game, select app, jogdial gibi gibi...hani muzigi kismak falan zaten gelir. Jogdial olan (mousescrollWheel) tek controller gabenpad gibi duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Burada Valve'nin hedeflediği iki pazar var ilki oturma odası /salon ve ordaki htpc/tv box vb leri ( apple tv vb ) ; herkes içeriği kendi üzerinden TV 'ye yansıtma yarışında burda valvede varım dedi ilk olarak.

İkinci olaraksa tamda senin dediğin, ilerde steambox'la konsollara karşı yarışa girecek zaten (doğrudan yada dolaylı ) .Steambox gibi oyun platformu olacak bir cihaz kendi kontrolcüsü olmadan olabilir mi?

eldar said:

şimdiki gamepadler'den iyi olması iddiası taşısa bile, benim sorum bu ne işe yarayacak. Yani biz salona kapağı atmak için iyi bir gamepad mi bekliyorduk? re.
Bu pc'ye birşey getirmez benim gözümde. Ancak konsolla yarışa girer.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:
ya tersi olursa pc oyunculari kontrollere alisip konsol vari cikan oyunlara alisirlarsa ?

bu isin tek faydasi indie pazarina olur herhalde. yapilan bir cok indie bu sekilde oynanmaya musait.

şu anda zaten gamepad kontrol şemaları var pc'de oynadığımız strateji filan harici her oyunda, options'da controls kısmında görürsünüz. oyunların ezici çoğunluğu için birşey değişmeyecek.

hayır zaten steamos salonda oyun oynatacak dediğinde gamepad'in işin içinde olacağı belliydi. ben "klavye/mouse taşınır salona" dediğimde burada bana tepki verilmedi mi "öyle şey olur mu, gamepad ile oynanır elbette" diye? e niye daha gelişmiş, daha hassas bir sürümü kullanılmasın madem öyle olacak?

sizi bilmiyorum da ben gene şahsi mouse/klavye ile rahat olan oyunumu pc başında oynarım ama abim veya arkadaş ziyarete geldiğinde steamos yüklü eski laptop'a iki tane gabepad bağlayıp salonda eğlenirim uygun, ucuz ve iyi grafikli oyunlarla. ne oldu şimdi pc platformu kullanıcı mı kaybetti?

10 yıldır pc'de oyun oynamayı bırakmış, sadece ps3 oynayan abime steamos ve machines anlatınca heyecanlandı ve sevindi ki konsola kaçmış eski pc oyuncularını da geri taşıyabilir bu olay.
axedice said:

Smart Gaming vs. Stupid Gaming mücadelesinde bir kaleyi daha kaybediyoruz, vasatlık artık konsol exclusive olmayacak =/ Müşterinin büyük bölümü hala mağara duvarlarını maviye boyayan yıkanmamış barbarlardan oluştuğu için gabe onlara oynuyor..

Diğer taraftan occulus rift vb. VR platformlarında iyi çalışır bu alet.

sen gene kickstarter'dan bulursun 1998 model oynayacak oyun np.
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

console shit universe icin bir os daha geliyor...amca artik pc leri de console a cevirecek...

Namessar said:

console dumb down olacagima keske 1995-2003 arasinda takilirim. benim yas grubumun altin cagiydi oyunculuk olarak. bu zevzek oyunlardan o donemin 10 da birinin tadini almiyorum ben.

axedice said:

Smart Gaming vs. Stupid Gaming mücadelesinde bir kaleyi daha kaybediyoruz, vasatlık artık konsol exclusive olmayacak =/

Niye korkuluyor ki yeniliklerden bu kadar? PC'leri televizyona bağlamak ile konsola çevirmiş oluyorsak, zaten şu anda da televizyona bağlanabiliyorlar?
SteamOS, Windows'a alternatif bir işletim sistemi vaad ediyor. SteamMachines, PC parçalarıyla tek tek uğraşmak istemeyen kişilerin de PC sahibi olabilmesini sağlayacak. SteamController ise, gamepad mouse karışımı bir cihazla, kontrol cihazları piyasasında yenilik getirmiş olacak. PC'ye faydası olabilecek yenilikler bunlar. İlla Windows'a hapsolmak mı gerekiyor Smart Gaming için?

Konsollar müşteri arttırabilmek için Kinect gibi yenilikler yapıyorken, Steam'in de benzer hamleleri olması çok normal. Oyunlar dumb down olmasın tamam, ama 1000 kişilik sınırlı bir kitleye hitap etmesi de gerekmiyor. 1995-2003 diye övülen dönemde böyle bir muhafazakarlık yoktu. O zamanlar GTA gibi oyunlar PC'ye çıkıyordu, şimdi aynı firma birkaç günde 1 milyar dolar gibi kazanç elde etmesine rağmen PC'ye yeni GTA'yı çıkarmaya yanaşmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Steam controller'la red alert, age of empires oynanmaz. O platforma, o controller'a uygun oyun gelir, onlar da casual olur. Gta da pc'ye çıkar, çıkmayacağını nereden biliyorsun? Ki önemli olan bu değil, önemli olan o dönem pc yerine konsol olsaydı, gta'nın temellerinin hiç atılamayacak olması. Konsolda doğup pc'ye geçen oyunlar da elbette vardır, ama yeni bir tür yaratan, üst seviye oyunlar hep pc'den alır başlangıcını.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...