Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Joan Of Arc a.k.a Maid Of Orléans


Fiercewind

Öne çıkan mesajlar

öncelikle şunu söyliyeyim evet age of empires ile kafayı kırdım....
sonrada şunu söyliyim evet kendimdeyim

bu kız Jean D'arc ile aynı kişimi?
Age of empires taki yazış değildir herhalde
bence çok ilginç bi hikaye
ele gelir bi bilgisi olan varmı.?[hline]karpuz, 30 April 2003 11:46 tarihinde demiş ki:
abi aşmış bişey o cici bebe
-------------------------------------------
Bu aralar ordunuzun arttığını görüyorsanız bilinki ben imzalarda gördüğüm her linke tıklıyorum.E bi zahmet artık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gimli, 03 June 2003 20:06 tarihinde demiş ki:
Orléans değil de, Lorraine'in bakiresi değil miydi?[hline]Alexi_Septimus, 02 June 2003 21:28 tarihinde demiş ki:
Prawler'ın balkondan atlama olayı şaka değildir 4 gün aralıksız namazdan sonra nevri dönüp cennete koşmaya çalışırken düştüydü.

age of empires ta öyle geçtiği için yazdım bilmiyorum[hline]KoC
Dellenenrüzgar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fransızlar kendileri yakıyorlar menfatçi küçük it fıransızlara ingilter size bukadar toprak verir kralınızıda kabul ederiz diyorlar jan of arc denen kadından gizli fıransızların kralı bunu kabul ediyo sonra kadını bir barış tehdidi sahte azize diye yakıyorlar. :) fıransızlardan tam beklenicek bir davranış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olayları yanlıs bılıyorsunuz
JoA Fransız mıllı kahramanı La Fayette ın onunde kocaman altın heykelı var
ha hıkayesı ıse farklı bıraz age of tan Joan gercektende deli yani usutmus kafayı zaten onu Parıslıler yakalıyor ve ıngılızlere teslım edıyor o zaman fransa 3 e bolunmus oldugu ıcın[hline]Just as somethings can be right and useless
Cant something be wrong and... Priceless?
--------------------------------------
Armaden Dewild Lead HC
armedendewild.frp-tr.net
www.Frp-tr.net yi ziyaret ettinizmi? Etmediyseniz kılıcım pesinizde olucaktır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jeanne D'Arc deli mi bilmiyorum ama bir dönem Fransa halkına güç ve umut verdiği bir gerçek.
Benim bildigim Jeanne sayesinde taç giyen kral her ne kadar ona müteşşekir olsa da onu kıskananların kulagına fısıldadıkları suçlamalar sonucunda Jeanne e olan güvenini yitirir.Onun iyice güç kazanmasından korktugu için Paris kuşatmasında ona az bir ordu verir ve zaten Burgundlar onu yakalarlar.
Cadı olarak İngilizler tarafindan canlı canlı yakılsa da ilerde katolik kilisesi tarafindan azize ilan edilir.
Ama Fransa nın halk kahramanı oldugu kesindir yani deli mi peygamber mi bilmiyorum ama.[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh herkes başka telden çalmış ama doğrusunu göremedim.. :)

jean d'arc (ingilizler joan of arc demiştir) küçüklüğünde kendisine tanrı tarafından vahiy indiğini ileri sürerek o vaktin çekingen, içine kapanık fransız tahtının varisine (bilmemkaçıncı charles) gider ve tahta geçmeye ikna eder. ayrıca varisten ingilizlerin kuşatması altındaki orleans'ı (see: eu2'de grand campaign'in başlangıcı fransa ile) kurtarmak için bir ordu ister. ordu verilir ve mucizevi bir başarı ile jean d'arc'ın kuvvetleri ingilizler'i geri püskürtür. daha sonra da dikkat çekici bazı başarılar kazanır fakat bir süre sonra ilk defa yenilince kral tanrı'nın desteğinin kendisinden çekildiğini düşünerek (jean'ın sarayda içten içe kuyusunu kazan bir herif vardı soylu ismini unuttum) desteğini çeker. daha sonra başka bir kuşatmayı kaldırmak için savaşırken şehre çekilmek ister ama kapılar yüzüne kapatılınca burgund'lara esir düşer. daha sonra da ingilizler'in düzmece mahkemesinde binbir hileyle şeytan uşağı gibi gösterilerek yakılır, fransız kralı politik davranarak (kendine taç giydirenin bir cadı olduğunun ortaya çıkması onu mahvederdi, bulaşmamayı yeğledi) destek vermez yagılanmasında.

olayı nedir? şu fantezi kitaplarındaki paladin karakteri vardır ya, biraz olsun jean d'arc'tan esinlenmemişlerse noliyim. :) karizması, liderliği ve sarsılmaz inancıyla (tanrı'ya, iyiliğe ve ülkesine) fransa'ya umut vermiştir ve mucizevi askeri başarılar getirmiştir, "tedbirli davramayı reddediyorum, ilerlemek istiyorum. doğru zaman budur!" sözü de ünlüdür..

history channel biyografi serisinde yakalayalabilirsiniz bir ara, geçen hafta vardı daha..[hline]Eaglewingg, 29 May 2003 01:19 tarihinde demiş ki:
yani anlayıcağın bu dizi seni acmaz sam amca hiç izlemeye başlama çünkü bu diziyi izlemek biraz derinlik ister
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

filmin ilk yarısını beğendim ben, ikinci yarısı bozmuş güzelim braveheart havasını. ülkesini kurtarmaya uğraşan kıza deli, kendi kendinden emin olmayan biri muamelesi yapmışlar ki filmi fransızlar'ın çekmesi daha da acayip. irdelenemesi gereken bir özelliği varsa bu deliliği değil kendini adamışlığı olmalı..[hline]arcane, the başdöndürücü 12 June 2003 01:07 tarihinde demiş ki:
kafayı arkama çevirince bana sarılmış varlığın çok tatlı bi kız olduğunu gördüm
sonra bir baktım kız önüme geçti çat diye
meğer amacı başkaymış
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yeni uyandım ya hiç sorma.. :)

dunois'ı tcheky karyo oynuyordu, (nikita'daki gizli polis dedektifi) kral charles'ı john malkovich oynuyordu filan, çok güzel olacakken ikinci yarıyı dustin hoffman'ın melek sahneleriyle batırmışlardı..[hline]arcane, the başdöndürücü 12 June 2003 01:07 tarihinde demiş ki:
kafayı arkama çevirince bana sarılmış varlığın çok tatlı bi kız olduğunu gördüm
sonra bir baktım kız önüme geçti çat diye
meğer amacı başkaymış
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Filmde maalesef Joan D'arc' in kim olduğu başarı ile verilememiş. Sanki şans eseri iki savaş kazanmış da Paris' te ters gelmiş havası işlenmişti ama aslında ordunun başına geçtikçe Tanrı' dan gelen emirlerle (en azından o öyle inanıyordu) hareket ederek, cesareti ve ordunun ona inacıyla 10 dan fazla büyük dnebilecek zafer kazanmıştır. Fakat gitgide inananların artması tahta bi tehlike oluşturduğundan ve Kralın tek amacının taç giymek olduğu için taç giydikten sonra umursamazlığından dolayı Paris bir hayal kırıklığı olmuştur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ülkesini açgözlü, sözde hrıstıyanlardan kurtarmaya çalışan bir azize işte, (öyle olup olmadığını tartışmıyorum ama bu açıdan çürütülemez) çelişkili bulduğun nokta bu mu?[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...