madcow Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Abi satsın itemları nolucak? Diablo normalde single player bir oyun coop u bulunan? Itemların satılmasının problemi "item droprate"lerinin buna gore ayarlanmasıydı. her turlu item randomly dusebilirse belli itemlar zamanla pahalılasır digerleri zamanla ucuzlar sonucta "excel sheet" seklinde statların hesaplandıgı bi oyun bu kacınılmaz olarak bazı statlar digerlerinden iyi olacaktır. Aslında senin dedigin item enflasyonu asla olmayacaktır cunku random itemlar icinden iyileri kullanılacaktır. Peki diyelimki itemlar pahalılastı ya da Itemlar cok fazla dustu herkes kral oldu. Ne olucak? SANA BUNUN NE ZARARI VAR? Sen kendin itemı belli bir sure icinde dusurebiliyosun istersen oynayarak. Baskası isterse tradele alır. Cinlinin kazandıgı paradan sana giren ne onu cozemiyorum? Cozemem de cunku single player bir oyunda baskasının elindeki silaha bakıp "O PARA VERIP ALDI" diye aglamanın da bi anlamı yok. Alsın ne farkeder? Sen oyununu oynayabildigin relatively droplarını alabildigin surece ne farkeder? Third party real money tradingin oyunu kırabilmesi icin oyunun "cheatlenebilir olması" gerekir. Suan bu mumkun degil. En azından suana kadar mumkun olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 abi oyuna pvp geliyor mu? gelmiyorsa benim oyun keyfimin içine niye etsin çinlilerin para kırması? ki üçüncü parti sitelerden trade yapan insan sayısı kaç tanedir ki? yani pvp olmadığı sürece trade olmasının çok da bir zararı yok sanırım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Hep soylendi rmah ve "item trading volume artsın bundan 1er dolar cakayım" buff debuff ve drop rate hamleleri hep yanlıstı. Aynı sekilde tamamen tum itemları account bound yapmak da yanlıs. aynı cumleyi artık 25. ye yazdım ben sıkıldım. kib bye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 oldu olcak itemlar dusmesin, eger kullandigimdan daha iyi item rolladiysam direk equip olsun eskisinin yerine, eskisi yokolsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 sizin için de poe var işte. d3'ten iyiydi zaten 2.0'a kadar, ona geçmemeniz için neden göremiyorum trade "oynamam arkadaş trade olmadan" dedirtecek kadar önemliyse. "ya sev ya terket" olarak algılanmasın, ben de bu oyunu ilk çıktığı ay oynadım, sonra gittim tl2 ve poe oynadım. sevmiyorsam bir oyunu durmaya devam etmem gerekmiyor sonuçta alternatifi varsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 madcow said: bu arada baska classla kullanılabilcek silah dusurmenin hele hic anlamı yok. wizard offhandini monkla dusurdugunde dex rolluyosun zaten dusmesin daha iyi oyle item. Bunu gördükten sonra okumayı bıraktım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Magaradan yeni çıktım,Ah kapanmış vay emenike. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Maksat üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Ne olursa olsun millet şartlanmış anlamsız anlamsız eleştirmeye. Zaten trade tamamen bitmiş değil ki, patch sonrası item verip aldığım çok oldu arkadaşlarımla. Sam said: abi levie, çinliler gene üçüncü parti siteler üzerinden para mı kırsın istiyorsunuz anlamıyorum ki sizi. yıl 1998 değil artık. gerçek paranın içine edemediği bir oyun neden bu kadar üzüyor sizi anlam veremiyorum doğrusu. Sam doğru demiş.(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 bu kötü oyunun neyini tartışıyorsunuz hala? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 aynı class isen verebiliyosun zaten. ama wizard la barb beraber kosuyosun adamın top class ringleri var legendary ring dusuruyo olm bana lazım degil sen al da ruhumuz senlensin belki isine yarayan bisey duser diyemiyor. cunku otomatik str rolluyo item. zaten yazdıgınız seyler biz p2w ye karsıyız demek. eskiden oyunda x itemların olmazsa oynayamazsın durumu vardı. oyun p2w degilki artık P yok. zaten hepimi p2w ye karsıydık buna gore oyunun ayarlanmasına karsıydık. onlarca trade olan oyun var p2w olmayan tradeden hangi oyun kırılmıs da diablo kırılsın. her zaman 3. party kazananlar olacaktır. hic duydunuz mu wowda 3rd party millet real money ile gold satıyor diye blizzardın gold drop rateini dusurdugunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 mystic gelecek diyoruz, stat reroll var anlattık. inanmıyorsanız alın buyrun link, mesele değil yani str imiş dex imiş düşen eşyada: http://us.battle.net/d3/en/blog/11337855/reaper-of-souls%E2%84%A2-first-look-the-mystic-10-24-2013 wow'daki durum da berbat, onu da biliyoruz. onu da bildiğimiz için yazıyoruz zaten. tam bir foseptik çukuruydu orada trade edilebilen herşeyin durumu. ayrıca bütün giymeye değer eşyaların bop olduğu oyunu örnek göstermek yanlış olmuş. boa'dan bile daha sıkı wow'daki sınırlama. "ya dur lich king'den gereksiz item düştü arkadaşa vereyim" mi yaptınız orada ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Evet ayni runda dusen kullanamadigimiz itemlari run icindeki arkadaslara cok verdik farkli class da olsa verebildik cunku itemlar run icindeki herkese dusuyo. Wowda ne kotu durumdaymis acaba ya? Oynuyorum bi kotulugunu goremedim trade in ah nin. Trade in herhangi bir oyumu kirdigini iddaa wden tek insansin ve bunu cheatlenebilen bir sisteme ve p2w uzerinden savunuyorsun bunlaqrin ikisinin de artik olmadigi bir oyunda. Oyunda boe craft bile yok aa bana legendary craft recipe i dustu matlarini ver sana da craft edeyim bile diyemiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Ne güzel tam istediğim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 yahu nasıl saçmasapan bir istektir işinize yaramayan item düşmesini istemek, akıl mantık almıyor. sınıfınıza uyan eşyaların düşmesine hayıflanmak nasıl bir düşüncedir? şu yamadaki en iyi olaya "vay oyun battı" demek nedir? sonra bana bilizort hater deniyor pes yani. ben bile haklarını teslim ettim şu konuda. trade değil çinliler kırıyor, 2000 sonrası işler değişti. wow'da herşey niye gitgide daha çok bop, boe vs oldu sorusunun cevabı. trade edilebilen birşeyi çinli sizden ucuza satıyor zaten, çöp kadar kıymetsiz hale gelmişti her eşya. emeğinizin karşılığı sweatshop kölesinden düşük olmak zorunda çünkü satabilmek istiyorsanız. trade ile ah'nin bir farkı yok, ah denen şeyin çinlinin sitesinden tek farkı bizim de olaya dahil olabilmemizdi. sadece ah kalksa fazla birşey değişmezdi zaten çünkü ticaret hacminin çoğu bot vs'den, normal casual oyuncular değil. şu craft'ı da uo crafting sanan mantığı anlamıyorum, demirci/marangoz/mühendis vs meslek seçmiyoruz arkadaşlar, recipe düşen herkes yapabiliyor zaten, gene malzemeleri de herkes toplayabiliyor. bir kişiye recipe düşse bütün dünyayı giydirir zaten o mantıkla. anlamı yok drop olmasının o durumda da. bana recipe düştü de sevinemedim çünkü millet bana malolma parasından ucuza satıyordu zaten. hadi buradan buyrun. ben ne anladım bundan peki şimdi? bütün istediğiniz droplar daha anlamsızlaşsın, değersizleşsin, trade windowlardan gelsin bütün upgradeler. o oyuna diablo mu denir? coop mate'inize verin işte neyinize yetmiyor? bütün guildi mi giydireceksiniz? bırakın onlar da oynasın, kendi alınteriyle düşürüp zevk alsın. vakıf mı işletiyordunuz nedir bu "bu olmazsa oynamam" derecesinde tutkunluk anlamadım gitti arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Olay bu işte (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yekeyeke Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 oyuncu sayısı o kadar az ki "oynamam" diyenler bıraksa diablo kapanır resmen.. Oynamayın yav nedir bu kadar sorun olan şey :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nihlathak Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 AH kapandi iyi oldu. Neden? 1- Max dps'e yakin skorn sirf crit dmg'i 160 rolledi diye "çöp" sayilip, ustune işeniyordu. Itemlar anca uber rollerle "kullanilir" statusune sahip olabiliyordu. Iyi item dedin mi zaten maxed out statlara sahip olmayanlar sayilmiyordu bile. 2- Cinliler ve sattiklari gold yuzunden, gold'un birim degeri inanilmaz azaldi, enflasyon tavan yapti. 500 saat gameplayle dusurebildiginiz gold 100M civari iken, 100m'e anca kumda oynayacak kalitedeki itemlari alabiliyorduk AH varken. Bu da oyunculara "Git 3rd party'den gold al yoksa anca kumda oynarsin, millet kral itemlari ceker AH'den sende artiklarla takilirsin artik" mesaji veriyordu. Oyunu bilen azinlik, olmayan paralarindan para yapabilmek icin gozumuzu yirtiyorduk AH'de item flip yapalimda gold kazanalim diye. Oyun oynadigimizdan cok AH'de ugrasiyorduk, cunku AH'den itemlara ulasmak, oyunda dusurmekten cok daha kolaydi. Boyle anlatinca komik gelmiyor mu kulaga? Ama maalesef buydu AH. 3- Ben karakterimi yuzlerce saat oynayip mp10 yapabilir hale getirmeye calisirken, gercek para vererek RHAM'tan itemlari alip mp10'da "harikalar" yaratan 20 saat gameplay'li yavsaklar, sevgili oyun zevkimi, oyundan beklentilerimi ve psikolojimi rahatsiz ediyordu. Yarattiklari "parayi veren dudugu calar" sistemi, benim inandigim ve sevdigim "desire, dedication ve discipline" sistemine taban tabana tersti. Bu bir oyun, gercek hayat degil. RL'de para verip istediginizi alabilirsiniz, ama burada kurallar farkli. O göt egilecek, oturup vakit harcanacak, kasilacak, ondan sonra mp10 kesilecek. Simdi o para verip item alan arkadaslar anca youtube'dan izler akarak run yapanlari torment 6'da, uber bosslari filan. Blizzard'da benim gibi dusunmus olacak ki AH'yi kaldirdi, mutluyum, etrafimdaki tum arkadaslarimda mutlu, artik huzurlu bir sekilde diablo oynayabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamisahin Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Valla Sam köküne kadar haklı :) İşimize yaramayacak item için niye ağlayalım, ben de anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 AHyi kapadıklarına göre şu bound olayını biraz yumuşatsalar. Bound on use falan olsa ne iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 İyi oldu iyi pay2win her zaman bok etmiştir oyunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Hala Pay2Win diyen var. RMAH kapandıgı anda pay2win olayı bitti. Blizzardın bundan bi geliri kalmadıgına gore item droplarını da "rmahta trading volume olsun" seklinde ayarlaması beklenemez ve ayarlanmaması gerekir. Bu durumda da oyun pay2win olmaz. Oyun senin oynamana ve kasabilmene izin verdigi surece tradesiz bir sekilde baskasının yaptıgı tradeden sanane. Bu sadece baskasının elinde sekere bakıp onunki benimkinden guzel demek ve hic bir basis i yok. Olay oyunu oynamak. Suan oyun oynanabilir durumda Her torment seviyesi sadece droplarla yapılabiliyor. Ki bunun kanıtı monkum var hersey sadece craft ve drop ve torment 6 da xp kasabiliyorum istersem. E ozaman baskasının satın alıp sattıgı itemdan bana ne? Goldun degerinin dusmemesi cok basitti eklememeyi tercih ettiler. Gamble gibi bir moneysink olsaydı ozaman gold degeri ile ilgilenmezdiniz bile. Ayrıca rmah olmadıgı zaman gold satılmayacagı icin "euro" degerinin sizin icin bir onemi olmayacak hayatta. Ben oyunu bırakırım demedim hic bir zaman. Rmah varken de keyif alıyodum oyundan suanda da alıyorum. Ama oyunun mukemmel olmasının onunde yine "fazla sert" hamle var sadece rmahı kaldırıp "mystic" ve "gamble" ı ekleselerdi diablo mukemmel olurdu. Ha tabi simdi gamble ı 3. expansionda kitleyecekler yoksa nasıl expansion cıkarsınlar. Ayrıca Boe konsepti de tradingi gayet yeterince kısıtlayacaktı itemların "birikme hızını azaltmak acısından" 0.1 dps arttıran itemı taktıktan sonra eskisini satmak yerine kırmak zorunda kalmak item birikmesini yeterince engelleyebilecek bir hamleydi. onun yerine thunderfury dusurup bi tarafıma sokuyorum cunku elimde var ve elimdekinden iyisi dusmedi. hmm thudnerfury gibi harika bir itemı 1 tane brimstone yapmayı kim istemez. ayrıca single player - coop bi oyunda "bragging right" olarak baskasının kesememesini gormek inanılmazmıs. Gercekten hayatta cok basarısız olmayı gerektirir ki tek hayatta basarılı oldugun hissettigin sey bu olmalı. Kendi bragging right in "ben bunu para vermeden kestim" olabilir. Oyudnan keyif almak yerine "baskaları benim yaptıgımı yapamıyor bu sayede hayatımdan kaybettigim 50000 saatin benim icin bir anlamı oldu oh be" diyebilmenin kazandırdıgı mutlulugu aslında huzun olarak goren bi tek ben olamam. ama tabi 20. ye bunu anlattım yine biri cıkıp "item satın alıyorlardı mirim bir anlamı kalmıyordu" diyecegi icin ben bu topicten ayrılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Aynı şeyi 20.ye anlatığından yakınıyorsun ama insanlarda sana aynı şeyi 20.yi anlatıyor. Oyunda trade'i bir şekilde serbest bıraktığın anda işin içine çinliler giriyor. Ve blizzard bu ekonomiyi beslemek istemiyor belliki. Ya benim denetimimde satılır ya da kimse satamaz politikası çokta hatalı değil. Adamların oyunu üstünden para kazananların haddi hesabı yok, SC2 deki bir çok olay sırf ilk SC'de başkalarının cebine giren milyonlar yüzünden oyuna eklendi. D3'deki birçok olay sırf D2'de başkalarının cebine giren milyonlar yüzünden eklenmeye devam edecek. O sebeple trade işinin savunulacak tarafı yok, ya PoE gibi takas mantığı üstüne yoğunlaşırsın oyuna gold diye tek başına ekonomi yaratan bir değer koymassın. Ya da trade için D3 vari ayarlamalar yaparsın. Serbest bırakınca D2 gibi oluyor çünkü. D2'de ortaya çıkan dupe işleri bile ortada dönen inanılmaz büyük pazar sayesinde ortaya çıkıyor. D3'ünde bir sürü açığı vardır ama kim niye uğraşsın bunları bulmak için, sen D2 sistemini getir D3'e aynı sorunlar bunda da çıkacaktır eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 D3 te direk olarak blizzard onaylı item satılabilirken dupe yapamayanların duz trade icin bu dupe u falan cıkartabilecegini dusunmek de cok acayipmis. rmah varken euro kazanmak icin hersey yapıldı oyunda 7bin tane exploit sekli bulundu. zamanla fixlendi. simdi onu kullanıp blizzard kontrolunda para kazanan cinli blizzarda 1er 1er euro kazandırmadan para kazansa nolur? Beni oyuncu olarak niye etkiler? ki rmah varken de "dısardan" gold ve item satısı oluyordu. Cinli dısardan para kazansın beni oyuncu olarak bu ilgilendirmez blizzard item droprateleriyle ozel olarak oynamadıgı surece. aynı sekilde wowda da itemlar dusuyor botting var cinlinin cebine para giriyor ama blizzard gidip trade edilebilen gold yaratan itemları kısmıyor. nasıl kısmıyor cinlinin farmladıgı herbün az cıktıgını gordunuz mu mesela hic. Cinliyi durdurmak icin botting i durdurmayı becersin benim tradeimi kesmesin. bi de soralım burda wow oynayanlara falan kacınız cinliden gold aldı diye. Eger %50 nin altında cıkarsa evet abi biz cinli kullanmıyoruz onlar tu kaka diyecegim. Benim skypeta beraber oynadıgım adamların hepsi senede 1 2 kere cinliden 10k alıyodu aman boyle oynamak daha rahat diye. E zaten bu durumda cinlinin kazandıgı bizi etkilemiyor. Bizi etkileyen blizzard millet cok oynasın zor kazansın droprate felsefesi ve trading volume olussun buff debuff felsefesi. rmah yok blizzardın bunu yapmak icin bir sebebi yok droprate duzgun ozaman neden gold auction house olmasın. yazmıycam yazmıycam diyip sacmalamayı gorunce dayanamıyorum yazıyorum neyse isim cıktı gideyim de su topici biraz unutayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Pardon ya hata bendeymiş, konulardan bu kadar bihaber olduğunun farkında olmadan bir de ben anlatmayı deneyeyim diyerek baya büyük yanılgıya düşmüşüm. Bu derece saçmaladığına göre sana zaten brşey açıklamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2014 çinliden çöp almadım, çinlilerin zengin olup köşeyi döndüğü, item değerinin çöp olduğu bir oyunu da oynamak istemiyorum. belli ki yalnız da değilim burada yazanlara göre. senin hala neden vakıf gibi milleti beslemek istediğini de anlamış değiliz. hayır dualarıyla cennete mi gideceksin maksat nedir burada? çinli kullanmıyorsan, kendi yağınla kavruluyorsan zaten bu kadar yaygara koparmanı gerektirecek bir durum yok ortada. bırak arkadaşın da kendi oynasın düşürsün. neden onu o zevkten mahrum bırakmak istiyorsun? bana biri eşya verince ben sevinemiyorum şahsen, iple çekiyorum onları değiştirecek upgrade bulmayı. hayır madem senin oyununu etkilemeyecek dediğin gibi, eloğlu çinliye para yedirip p2w oynayamıyor diye mi bu üzüntü yani nedir mantık burdaki? gamble da parayla değil blood shard ile oluyormuş zaten bu arada, wow token gibi. money sink olmaz yani ondan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar