Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni nesil oyunlarda yaşadığım bir sorun


monoscope

Öne çıkan mesajlar

En son mesela battlefield 3 aldık hepimiz humble bundledan şöyle bir sıkıntıyı farkettim, gerçi belirli bir süredir bunun farkındaydım ama battlefieldla çok fena kesinleşti.

Eskiden oyunlarda birşeyleri göze kestirmek daha kolaydı. Şimdi mesela çatıdayım aşağıda düşman bulucam yani öyle karmaşık geliyo ki ağaçlar araçlar herşey çok detaylı ıvır zıvır gözüm seçemiyo düşmanı.

Sırf bende olan bir sorun mudur bu ? zamanla alışılıyor mu yoksa yetoluktan mı böyleyim ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BF3 u ilk oynadigimda bende yasadim ayni problemi. Bol agaclik alanlar ozellikle..sonra alistim, oyunun temposu affediyor zaten. (Tempo derken, Close quarters haric, suursuzca "Run'n Gun" durumunun olmamasi..)

Benim derdim FoV ayari olmayan, konsol ile kanepeden oynamak icin fix'lenmis 50-65 FoV lu oyunlarda..bas agrisi yapiyor 3 dk icinde..Metro yu adam akilli oynayamamistim.

FoV 80-100 arasi, orta karar 90 da cok mutlu oynuyorum...ama FoV slider yoksa artik satin bile almiyorum oyunu malesef, cidden fena bas agrisi veriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

osuranboğa'nın dediği gibi, oyunlarda etraftaki detay arttıkça gözün seçmesi zorlaşıyor diğer nesneleri. bunu mesela en iyi unreal tournament'tan ut2003, 2004 ve nihayetinde ut3'e geçerken farkettim. hatta ut2003 ilk çıktığında ut'ciler arasında tartışma konusu olmuştu, bazıları yeni oyuna geçmek istememişti bu nedenle.

cs go filan da çok yalın kalıyor bf3 gibi oyunların yanında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Madcat said:

abi alakası yok astigmatla falan. biz cs'den gelmiş adamlarız o tip oyunlarda ki görüntülere alışığız bf 3 çok pro geliyor bize ondan oynayayamıyoruz. bende hiç alışamadım bf3 e mesela.
coda da zor alıştıydım.


abi en iyisi cs zaten. ben şimdiki fpsleri competitive oynarsam hep very low'a getiriyorum grafikleri.

belki psikolojik de olabilir. bilemiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mono said:

FoV 80-100 arasi, orta karar 90 da cok mutlu oynuyorum...ama FoV slider yoksa artik satin bile almiyorum oyunu malesef, cidden fena bas agrisi veriyor.

Bu fov nanesi asıl çok fena mide bulandırıyor baş ağrıtıyor, HalfLife 2yi bundan daha başında bıraktım. Falloutda da yine aynı sorun var hala oynayamadım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Marl0_on said:

göz problemi filan olmasın abi.

öyle değilse bile çek grafikleri düşüğe, ayrıntı kalmıyor zaten.


Topicte göz problemi denmiş, göz problemiyle alakası yok. Artık level tasarımcılarının yeteneğinin gelişmesinden mi, yoksa grafik motorlarının kapasitelerinden artmasından mı bilemiyorum, Oyunlar gittikçe daha kalabalık tasarımlara sahip oluyor, düşmanı görmek zorlaşıyor... Sırf bu yüzden CSGO oynayamıyorum, anca CS1.6. Yeni oyunlarda cisimler daha ince, renkler birbirine daha yakın, bölümler daha kalabalık. Monoscape'le aynı problemi yaşıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

FoV cok kritik olay..Desktop 24Inch monitor, ortalama kafa 80+inch TV ekranina denk oluyor kanepeden oynarsan (mesafe X ebat orantisi)...E kanepede yayilip 32-46inch TVlere gore dayiyorlar 50FoV..konsolda sorun olmuyor, ama monitor basina gecince hem dusuk cozunurluk siritmaya basliyor, hemde o dar aci cok fena hissediliyor.

Direk migren etkisi yapiyor valla. FoV slider koymayan oyunlara ciddi boykot seviyesindeyim..Bahsettigim dert hani pro-quake oyuncusu mantiginda herseyi gorebilme degil..bildigin haraket ettikce mide bulandirmasi.

edit: bahsettigim etkinin tam tersi icin bkz: Sinemada en onde oturmak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...