Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arabanın üzerinde iki ipad unutup yola çıkmak

sostizm

Öne çıkan mesajlar

Bayramda başımıza neler geldi, uzunca ama burada da anlatmak isterim.

Bornova Evka-3'den Çeşme'ye doğru yola çıkıyorduk - malum aile büyükleri el öpme, bayramlaşma gezisi. Ben önden indim park yerine, eşim arkadan oğlanla geliyor, bir elimde iki ipad, diğer elimde koca bir ÇÖP poşeti, sırtımda bir çanta var. ipadleri arabanın üzerine çantayı sol arka kapının önüne koyup çöpü atmak üzere uzaklaştım. Eşim arkadan arabaya gelip çantayı bagaja koymuş ama tabletler arabanın üstünde kalmış. Oğlanı bağladık, direksiyona ben geçtim, bastık çıktık yola.

Otobanda bastıra bastıra gidiyorum, taaa forumun hizalarında, orta dikiz aynasından havada uçan kırmızı kılıfıyla ipad'i gördüm. Sonra asfalta çarptığını ve hoplaya zıplaya arkamdan arabayı takip edişini gördüm. İbreye baktım 140'la gidiyorum. Bayram trafiği sol şeritteyim her iki şerit de dolu ve trafik çok hızlı akıyor. Zar zor sağa geçtim, durdum, indim ve koşmaya başladım. Epey bir gitmişim durana kadar- koş koş ipad yok görünürde. Sanırım 1 km falan gitmişim durana kadar. Ipadi gördüğüm yer sol şerit ve yolun ortası. Arabalar vızır vızır - en yavaşı 100le geçiyor, hemen hemen tamamı ipad'i ortalıyor. Zaten viraj orası son ana kadar pek görmüyorlardır zaten.

Nefes nefese dibine kadar geldim aletin, hamle yapıp yola atamıyorum kendimi. Sonra bir kadın sürücü firene bastı sağ şeride hafif kırdı direksiyonunu, sağ şerit de yavaşladı, atıldım aldım yerden karşı tarafa doğru koştum. Hala nefes nefeseyim. Açtım baktım ipad çalışıyor. Sadece suni deri kırmızı kılıf parçalanmış, tabletde çizik yok. Neslihan (eşim) hiçbirşey anlamamış, bagajdan mı düştü, pencereden mi uçtu ben kendimi otobanda niye tehlikeye atıyorum neden koşuyorum arabaların üstüne üstüne, kaygılanmış, merak etmiş. Neyse. Sonuçta 1/2 ipad sağlam ele geçirildi. Bulduğumuz Nesli'nin ipad'i.

Diğer ipadin nerede olabileceği konusunda hiçbir fikrimiz yok, dönüp ayni yerlere baka baka turlayalım - geçtiğimiz yerlerden geçelim derken "where is my ipad" uygulaması geldi aklıma. Açtım telefonu pek de kullanmamıştım, arayüzüne falan alışık değilim, çat harita üstünde düşen ipad'in yerini gösterdi. Evimden otobana doğru iki dönüş sonra biryerde.

Forum bornova sapağından çıkıp telefonun gösterdiği noktaya yöneldik. İşin olumsuz tarafı, Evka 3 ile 4. sanayi arasında sakat bir mahalle var, tam oranın sınırında. Bizim perdeciyi şortla geziyo diye dövmüşlerdi - adam dükkanını kapadı gitti.

Elimde telefon bir yukarı bir aşağı yürüyorum Tam o mevki üzerinde ses çal butonuna falan basıyorum - YOK ipad. Sonra refresh butonunu fark ettim ve AHA İPAD HAREKET EDİYOR. Ulaaan bulsam ne diycem alana?

Orada kafam hızlı çalıştı ipad'in olduğu tarafa değil mahallenin içine doğru yürüdüm. Bir gölgede oturan üç delikanlıya yaklaştım ve durumu anlattım. Film cast'ı gibi, üç paçi gencin ikisinin yüzünde dikiş izi vardı bir de, iyi mi?. Dedim ki "Gençler eğer ipad'imi bulan kişi sizin mahalledense rica edebilir misiniz geri vermesini?" sarışın ve yaşça biraz daha büyük olan şu cevabı verdi "bizim mahalleden veya değil. Farketmez abi. Alırız elinden"

Sonra refresh yapa yapa başladık koşmaya telefonda beliren noktaya doğru. Arada gençlerde telefona bakıyor. Haa günün ŞOK olaylarından biri de şudur, bi nefeslenme ve refresh duraklamasında biri şöyle dedi: "Abi görüntüyü hibrite alsana görelim nerede olduğunu". Hibrit mi? Varmış hakikaten öyle bişey sokak adlarına bir de google earth tarzı bir görüntü eklendi.

Uzatmayayım yolda kendi mahallerinden bir çocuk grubunu falan durdurup sordular aldınız mı abinin tabletini diye.

Devam ettik koşmaya, bana EPEY bir koştuk gibi geliyor ama saate göre 20 dakika koşmuşuz sadece, gençlerin kondisyonları benden iyi tabi. Derken telefondaki nokta ile ayni yere geldik. Topraktan pastanesinin yakını, küçük bir park, ipad orada gösteriyor, parkda da sadece bir aile var. Baba, türbanlı eşi, 10 yaşlarında bir kız ve bebek arabasında bir bebek.

Durduk orada kaldık ne yapacağımızı bilemez. Burada dedim. Bekledim. Öyle kaldık bi süre. Sonra çekine çekine gittim sordum.

Elimde telefon, ekranını gösteriyorum babaya ve yaklaşık şöyle bişey dedim "Bir tablet bilgisayar düşürdüm, GPS şu anda buralarda olduğunu söylüyor, siz görmüş olabilir misiniz?"

"Ahhhh sizin miydi o?" dedi adam. Bebek arabasının altındaki bölmeye eğildi kadın, benim ipadi çıkarttı, 10 yaşındaki kızın suratı çok düştü, çok üzüldü.

"biz de bulduk da polise mi gitsek, aveaya mı telefon etsek diye düşünüyorduk" doğru yalan allah bilir ama bana hiç de geri vermeye niyetleri varmış gibi gelmedi.

Sonuçta benim ipad'in bir köşesi hafif çatlamış ama o da çalışıyor. Arabanın tepesine bırakılıp yola çıkıldıktan sonra 2/2 ipad'in de bulunması mucize gibi bişey ama oldu işte.

Gençlere teşekkür ederken bir yandan da ne versem diye düşünüyordum. Cüzdanımda 25 TL para var onlar 3 kişi. Bankamatiğe yürüyelim desem abes olacak. Açık açık sorayım dedim.

- Gençler size ne vereyim ben nasıl teşekkür edeyim, nasıl ödeyeyim hakkınızı?
Sarışın olan
- Bayram günü abi bişey istemez, bi allah razı olsun desen yeter, dedi.

Allah razı olsun gençler dedim ayrıldık.

Eşime telefon ettim o hala daha Kuzey'le (yaş 4) ilk düştüğünü gördüğümüz noktanın etrafını tarıyormuş. Geldi aldı beni Çeşmeye doğru devam ettik.
Sosyal ağlarda paylaş

Baya şanslıymışsın, geçmiş olsun :)

Geçen kış arabanın üstünde kahve unutmuştum, sonra camda enteresan bi leke görünce hatırlamıştım kahveleri.

Bugün de Carrefour Boyner'de biri çocuk arabasını unutmuş, güvenlik soruyordu. 45dk'dır oradaymış.

Bayramda da bi arabanın üstünde çocuk arabası vardı, daha doğrusu çocuk koltuğu tarzı bişey. Unutmazlar umarım diye içimden geçirmiştim.

Hepsini birleştirince aklıma o çocuk arabasını arabadan aldılar mı acaba diye geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...