Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BIST, Döviz, Altın, Tahvil, Bono [piyasalar başlığı]

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

Kısa vadeli düşünüyorsan kardan zararı çok da kafaya takmamak lazım. Elden geldiğince karı maksimum olarak almak da önemli tabi ama volatilitenin çok olduğu kağıtlarda (carfa gibi) daha da zor.
Ben Carfa'dan 2-3 kez tırtıkladım bir şeyler.
Bu sabah 3-4 saatte %5 i görüp satmayıp %3 ile satış yaptım. Çünkü bunun bir sınırı yok, %2'den de yapabilirdim %1'den de ama artışın sonuna kadar gidip düşmesini gözlüyorum bir süre bu nedenle her zaman kardan zarar ediyorum.
%30-40 artan kağıtlarda bu tarz kabullenmeler çok işe yarıyor.Trendden erken inmemiş oluyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Dolar tam gaz devam. Ancak bu ay 3 ü göreceğini sanmıyorum. Seçimi muhtemelen Kasıma kalmadan yaparlar son zamanlara doğru durulur. Seçimde hdp barajı geçince bu sefer 3,2'ye dayayacaktır. (Tabii Eylül-Fed olayına girmiyorum.) Sonunda da Akp-Mhp koalisyonu ile yola devam edilecek. Koalisyondan sonra tekrar ufak bir düşüş yaşanabilir. Tabii bist'de dolar ile negatif kolerasyon yapacak.
Dolar ile kredi çekenler patlayacak, çekler ödenmeyecek vs...
Bu sene sonuna doğru bayağı dip görebiliriz. İşsiz kalmayın, borçlanmayın, macera aramayın. Cukkaları hazırlayın.
Sonra zaten aralığa doğru Star Wars 7 çıkacak.

Kaynak: Halam
Sosyal ağlarda paylaş

Terörün basına yansıması sebebiyle Hdp nin oylarını düşürüp baraj altında kalması yada partinin kapatılması olasılığı var bu seçimde. Eğer bu 2 olasılıktan biri seçim sonucu yaşanmazsa Akp kaderine razı olmak zorunda kalacaktır.

Akp-Mhp'den daha olası bir koalisyon gözükmüyor. Seçim sonucu Mhp ve Hdp'e oy kayması yaşanacağını da düşünüyorum. (Akp ve Chp'den) Bu da tek başına iktidar olma olasılığını git gide azaltacak.
Sonuçta milletvekili seçilmek ucuz bir iş değil. Koalisyona yanaşmayan liderler partide huzursuzluk yaşatır. Ve 2 lider de çok uzun süredir partinin başında.
İşin ilginci Akp koalisyonla 330 u bulabilir, hatta anayasayı değiştirecek çoğunluğu da sağlayabilir. Sonuç olarak bu 2 partinin uyum sağlayamamasının nedeni sadece 2 kişi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...