Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hollandaya taşınıyorum lan.

Chemical

Öne çıkan mesajlar

bingildak said:

nice dünyanın en güzel şehrin ordan türkiyeye nasıl döneceksin çok merak ediyorum asdsad

Antalyalı bi adamın şu lafı etmesi.. Hayır çok basit bide denklemi var şehrin:

alanya - k.rtler = nis

2 defa gittim, ikisinden de aklımda kalan tek anı dükkanlarda gördüğüm bombastik fransız hatunlar (çünkü plajın yaş ortalaması 12, hani jailbait bile değil). Gerçi senin ilgi o yöndeyse...
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya ben genel olarak nice'deki hayatı beğenmiştim. 1 hafta falan kaldım 1 kere korna sesi duymadım, insanlar sanki nirvanaya ulaşmış gibiydi en ufak agresiflik görmedim, herkes birbirine saygılıydı, şehir düzeni inanılmazdı, hiç fransız kibirine de denk gelmedim. bilmiyorum aşırı huzur bulmuştum. güzel derken sadece landmark olarak değilde medeniyet olarak çok güzel gelmişti, böyle bir yerde emekli olsam lan keşke demiştim. ayrıca alanya abi haha 14 yaşımdan beri gitmiyorum armpit direkt.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

Yazmıştım önceden, TUDelft'e kabul edildim burs falam diye, şimdi residence vermelerini bekliyorum, ağustos gibi taşınıcam, eşyaların bi kısmını zaten götürmüştüm haziran ayında. Muhtemelen iş bulup bi daha dönmem.

:) hayırlı olsun diyeyim önce.
ama iş bulup bir daha dönmem kısmına gülüyorum.
neyse...
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Chemical said:

Yazmıştım önceden, TUDelft'e kabul edildim burs falam diye, şimdi residence vermelerini bekliyorum, ağustos gibi taşınıcam, eşyaların bi kısmını zaten götürmüştüm haziran ayında. Muhtemelen iş bulup bi daha dönmem.

neyse...

sorma abi vatan haini hep bunlar
halbuki pkk kurşununa kafa atması lazım
Sosyal ağlarda paylaş

Saeros said:

KuddusiMavra said:

Chemical said:

neyse...

sorma abi vatan haini hep bunlar
halbuki pkk kurşununa kafa atması lazım

yav yok,estağfurullah.
çok sıkıcı yer hollanda,çok gittim geldim.
bir ömür boyu yaşanacak yer değil.
heeeee...Türkiye'den gideyim,bir daha dönmem diyen çok arkadaşım Hollanda'dan Türkiye'ye ışınlandı,bir kısmının havaalanında uçaktan iner inmez yeri öpen fotoları var ben de :)Bence Avrupa'da bir Türk'ün yaşamak isteyeceği en son ülke olması gereken bir yer. Net...
Sosyal ağlarda paylaş

Uçaktan inip yeri öpen türkler bir zahmet çıkmasınlar yurt dışına lütfen. Yine konuşturacaksınız beni!!1

Yurt dışına gidip yaşama planı yapan insanın gittiği yörenin kültürüne, tarihine ve yaşam biçimine aşina olması gerekir.

"Güzel memleket la!" kafasıyla olmaz bu işler. Chemical rahatça yaşar orda çünkü onun kafası farklı (maklube yememize rağmen diyorum!).

Daha önce de vermiştim örneği sanırım, Londra'ya gidip 1 sene kalan arkadaşım Hyde Park'a ayak basmadan, Notting Hill'i, Richmond'ı falan görmeden, etkinliklere katılmadan "İngiltereyi sevmedim ben" diyerek döndü Türkiye'ye. Kızılcık sopasıyla döveceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

senin beklentilerinle arkadaşının beklentileri ve senin ihtiyaçlarınla arkadaşının ihtiyaçları farklıymış demek ki.
ne gidip yaşayanı kınarım, ne de gidip "amanın" diyerek geri döneni.

dediğin yerleri görse ne değişecek? "vay lan?ne güzel yerler,medeniyet bu,n'apcam lan ben şimdi dönüp Türkiye'ye?" mi diyecek? bu adamın görgüsü,kültürü,beklentisi ile ilgili bir şey.Benim kardeşim 2 sene hem de deli bir maaşa London Electricity'de çalıştı.İdeolojilerimiz son dönemde yakın olsa da yaşam şekillerimiz çok farklı.Londra'nı altından girip üstünden çıkan bir adamdı.Ama bir süre sonra o da "ah vatanım"dedi ve döndü. buradan giderken bu ülkeye,millete,aile kavramına,askerlik sistemine ve akla gelebilecek her şeye küfrederek ve "abi,ben en az 10 sene gelmem,oraya yerleşirim,babamlar üzülmesin.10 sene sonra sizi görmeye gelirim"diyerek gitti.

oluyor yani böyle şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Dayımlar gençken hollanda'ya taşınmışlardı. Adam 4-5 senede bir ülkemi özledim diyip dönüyor ve bir hafta kaldıktan sonra "öeh bu ne lan iyice boka bağlamış burası" diyip koşa koşa geri dönüyor hollandaya =D "Orada mutlu olmanın en büyük şartı hiçbir türkle muhattap olmamak" derdi hep.

İyi yapmışsın dışarıya çıkarak. Keşke aynı imkanım olsaydı.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Chemical said:

neyse...

şu anda staja çağıran bir yer var orayla görüşücem

ha ülkede durmazsın anlamında denmiş galiba, ablam orada zaten, hollandalıların yakın zamanda çıkardıkları ufak şeyler dışında yasalarına katılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...