axedice Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Ahahahah şey kıvamında bi soru, vatandaş alın teriyle kazanırken hırsızlar neden gidip onlardan çalıyor? =(((( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Birazda abartılıyor ya, ben gayet çayımı kahvemi içiorum oruçluların önünde kimsenin sesi çıkmıyor, siz nerelerde yaşıyorsunuz abi, Beylerbeyinde gayet balık restorantlarında içkilerde içiliyor akşamları gık diyen yok. hatta cami yanda teravih kılıyor millet 100m ilersinde kadehler tokuşuyor. yaşasın modern islam hüloğ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Anadolu'da yasiyoruz biz. Istanbul orasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Bilmiorum ya o kadar fanatik dinci bir kesim içinde yaşamadım hiç, hani böle en cemaatcisiyle bile yaşadım, hatta femde yurtda kalırken millet topu beklerken ben yiodum valla çatır çatır eğlenioduk, bilen biliyordu beni kimsede karışmıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Cemaatci gelmis beyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 maklube göbeğini eritemedim hala amk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 "Ramazan nedeniyle kapalıyız" falan eskisi gibi yok denmiş ama benim yaşadığım ilde eskiye göre çok daha fazla artık bu uygulama. Kapalıyız diyemeyenler de "iftarda açığız" formülüne geçmiş hatta :) Ramazan ayını fırsat bilip "Ramazan boyunca tadilattayız, bayrama görüşürüz" diyenler var az da olsa. İslamda oruç tutanların, tutmayanların da olduğu yerde bulunması ve günlük normal yaşayışına devam etmesi; hoşgörülmesi ve katlanıldıkça sevabının arttığı yönünde açıklanan bir sabır testi olarak anlatılsa da bunu bu devirde görmek pek mümkün değil. Ben çocukluğumdan beri (artık alışkanlık haline geldiği için diyelim, namaz kılmam mesela) oruç tutarım ve kimsenin yanımda ne yediğiyle ilgili en ufak bir rahatsızlığım olmamıştır. İş yerinde müşterisine oruçlu mu değil mi sormadan "ramazan olmasa çay ısmarlardım" diyen samimiyetsizlerden de olmadım hiç. Tam tersine dinin toplumsal değil bireysel bir inanç olduğunu düşündüğüm için bu mahalle baskısına karşıyım. Ama insanlar bu anlamda gerçekten ileri değil geriye gidiyor. Daha az hoşgörü, daha çok nefret var. Eskiden eleştirilirdi sadece, artık o eski eleştirenler "yemesin içmesin dinsiz Allahsız" boyutunda nefret kusuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Zaten dün sana özel mesajdan ulaşmıştım, beni de katmadıysan katabilirsin Viktor. Hristiyan message boardlarda nüfus müdürlüğüne gidip dilekçe + 2 vesikalık + 5 küsür lira işlem ücreti ödüyosun 5 dakkada değiştiriyorlar demişler ve vaftiz belgesi gerekliliği 2006'da mı ne kalkmış, öyle birşeyler isterlerse işi yokuşa sürüyorlar demektir kesinlikle kanmayınız giye belirtiyorlar. Din hanemi değiştirme sebeplerim birebir Viktor ile aynı ama sırf din hanemde Hristiyan yazması bana yardımcı olur mu bilmiyorum, Avrupa'ya yamanma durumunda herhangi bir kiliseyle bağlantımı ispatlayabilmem de mi gerekir acaba? Eğer öyle bir ihtiyaç doğacaksa; daha çok Avrupa'nın Katolik ülkeleri ile alakam olduğu için ve Protestanlar'ı fazla sade ve bencil bulduğum için sempatim Katolik kilisesi yönünde ama onlarda initiation süreci 3-4 yıla yayılmış durumda. Ne o kadar vaktim var ne de ateist biri olarak herhangi bir dine inanma taklidi yapacak tahammülüm. Ortodoxlar'ı bilmiyorum, hiçbiri olmazsa Protestan kilisesi gogo artık. Tr'ye yakın zamanda döneceksen beraber de gidebiliriz istersen Viktor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Viktor said: hakliyim said: Sokakta oruclu bır kımsenın onunde yemek yememek musluman oldugunuzdan degıl, ınsan oldugunuzdan Yemek yıyen yıne yıyor xaten , eskıden " ramazan nedenıyle kapalıyız' geyiği vardı ,artık kalmadı Ben bugun fatıhte sur kebaba gittim mesela, eskiden ramazanda dısardakı masalar kalkardı, artık duruyor Sanki bunun nenedi yaz nedeniyle uzayan oruc saatleri degilmis gibi konusmak = priceless evet oruç saatleri uzayınca bir anda hrkes aslında tutmaya gerek yok la kafasına girdi çünkü biraz düşünün lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Esh said: Islam varken beyine de ihtiyac kalmiyo genelde. allahsızın tillahı olsanda inanclı arkadaslarına saygı gereği yazmasan keşke şöyle şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 "Genelde" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 ramazanda elinizle gofret yerken agzınız yüzünüz kırıldıysa din hanenizde müslüman yazarken yine kırılıcak hristiyan yazsa sadece dişleriniz yerde suratınız kan içindeyken o kimliği uzatıp "ama ama ama emüce niye vuyuyosunuz ben hiyisttiyanııım" fln diye komiklik yapabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 DoGMeaT said: Esh said: Islam varken beyine de ihtiyac kalmiyo genelde. allahsızın tillahı olsanda inanclı arkadaslarına saygı gereği yazmasan keşke şöyle şeyler http://forum.paticik.com/thumbnails/62f/e81/b1a/bdd/095/843/616/8d1/97d/143/94_450xNULL.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 GERGE said: DoGMeaT said: Esh said: Islam varken beyine de ihtiyac kalmiyo genelde. allahsızın tillahı olsanda inanclı arkadaslarına saygı gereği yazmasan keşke şöyle şeyler bu forumda eleştridiğiniz kafa yapısında adamlar mı fazla yoksa kimsenin inancını siklemesede islama yatkın,yahut müslüman ama çağdaş ve düşünceli insanlar mı tepkin kime kozbişov? çok ateşli ergenlersiniz gerçekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
downwhereiam Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 isyanım yaradana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 icinde yasasa herkes su inanmak yada inanmamak mevzusunu disariya bagirmasa zaten zerre sorun dogmayacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 DoGMeaT said: ramazanda elinizle gofret yerken agzınız yüzünüz kırıldıysa din hanenizde müslüman yazarken yine kırılıcak hristiyan yazsa sadece dişleriniz yerde suratınız kan içindeyken o kimliği uzatıp "ama ama ama emüce niye vuyuyosunuz ben hiyisttiyanııım" fln diye komiklik yapabilirsiniz. Sen boyle mi dusunuyosun ramazanda elinde gofret yiyen birini gorunce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 gofret yiyenlerin hepsini yakmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 izah için yazdım tehdit için değil zaten öyle düşünsem ya forumu yakmıştım yada sinirden kendimi circklejerkiniz batsın ameke burdan bütün allahsızlar ve allahsız hissedenlere sesleniyorum turan dursunu tanıyor musunuz ? tanımayanlar gidin bu abiyle tanısın,eserlerini edinin,sonra gelip konusun viktör haklısın bende allahsızmışım yeni anladım babs diye bu yolda ölenler öldü bre lümpenler,siz din hanesiyle devrim yapın anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 seni niye gerdi insanların din hanesi bu kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Rhom said: Esnaf said: Viktor said: Nekro said: (tu) salağın tekine verdim şunu kaybetti, gene almam lazım bu kürsünün baş kitabı ilan edilmeli Gönül Tekin de çok iyidir bu konularda tavsiye ederim, youtube'dan videolarını izleyebilirsin. evet bu ablada iyiymiş. turan dursun da iyiymiş bide forum sitesi varmış ki aman aman ahaha çok değişik tartışmalar var.kan gövdeyi götürüyor afjasfl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 bu kadar sinirlenicek bişey yoktu lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Vay anasini oruc basina vurmus lan adamin cidden. Tamam abi, tek yol islam. Yeter ki olumun arpadan olmasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magnum Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 olm mantıklı lan. inanıyorum ben ama böyle bi şey yapsam, gelecekte çoluğum çocuğum falan rahat etse fena mı olur? belki gün gelir yurt dışına kaçarız. nüfus cüzdanımı resmiyet haricinde göstermediğim sürece win win olur yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2013 Dursun abi sonradan ateist oldugu icin oldurulen bir imam. Bir suru yayini da var dinlerin sacmaligi uzerine. Bunun konuyla ilgisini anlamiyorum ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar