Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Steam Family Sharing


sabonis

Öne çıkan mesajlar

http://fragtist.com/makale.aspx?m=846

En popüler ve kullanışlı dijital dağıtım platformlarından biri olan Steam'in en son versiyonunun beta sürümünün kodlarında, ileride oyun kütüphanemizi arkadaşlarımızla paylaşabileceğimize dair içerikler bulundu! Yazılımın beta versiyonunun kodlarını kurcalayan bir kullanıcı, bu kodları bulup resmini de bir foruma atınca Steam kullanıcılarını bir heyecan sardı haliyle.

"SteamUI_JoinDialog_SharedLicense_Title" "Shared game library"
"SteamUI_JoinDialog_SharedLicenseLocked_OwnerText" "Just so you know, your games are currently in use by %borrower%. Playing now will send %borrower% a notice that it's time to quit."
"SteamUI_JoinDialog_SharedLicenseLocked_BorrowerText" "This shared game is currently unavailable. Please try again later or buy this game for your own library."

Üstte gördüğünüz üzere, ikisi hata mesajı olmak üzere üç dizi kod görüyoruz. Oyunlarımızı en azından bir arkadaşımızla paylaşabileceğimizin ve de oyunu oynamak istediğimizde, paylaştığımız arkadaşımız eğer oyundaysa ona çıkmasına dair bir uyarı mesajının gelecek olması, yani bir oyunu aynı anda iki kişinin oynayamayacak olması gibi detaylar içeriyor.

Bildiğiniz üzere, şu anki haliyle Steam'de oyunları satın aldığınız zaman işbu oyun hesabınıza adeta gömülüyor. Yani tamamen sizin oluyor, ne paylaşabiliyorsunuz, ne satabiliyorsunuz ne de ödünç verebiliyorsunuz. Fakat mevzubahis firma Valve olunca, az önce detaylarını açıkladığımız söylentinin gerçekleşmesi işten bile değil!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Olabilir ama ancak shared-enabled taglı özel satıslar olursa. Şu yeni çıkan Expeditions oyununa mesela 17$ verdim, sharing-enabled olan 30$ olabilir. Aynı anda iki kişinin yüklü tutması yasak olur ama.

İlk aklıma gelen bu, yoksa olmaz. Steam bu düşük fiyatlarıı DRM sayesinde sağlıyor çünkü. 30 dolaken oyunu 10 kişi alıyorsa 10 dolar olduğunda 50 kişi alıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun olması çok zor. Full price tagle piyasaya aynı sene çıkan oyunları(mesela Skyrim) kimseyle paylaşamadığım için 10 dolara aldığım oldu. Steam bu yöntem yüzünden bayağı satış yapıyor.

Ama belli bir dereceye kadar buna izin verip fiyatları yukarı çekmeyen bir sistem yapabilirlerse Gabe'e bütün kızlar verir diye düşünüyorum ._.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Full price odeyenlere imtiyaz gecilmesi buyuk sacmalik olur. Sonucta bunun farkinda erken oyunu aliyorsun yuksek fiyat vererek, daha sonra sana neden bir avantaji olsun ki. Ben Dunya oynarken bekliyorum fiyati insin diye, heryerde spoiler yiyorum, youtubeu aciyorum karsima cikiyor etrafimdaki insanlar bitiriyor, sensation bitiyor. (:P) Param yok diye alamiyorum. Neden adam avantajli olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

evet çok cömert bir şirket, piyasanın en ucuz ddl hizmeti.

ha bu olay pek olmaz gibi bence, çok gelir kaybettirir.


en ucuz demeyelim, gmg de, gg de, gog da, amazon da aynı indirimleri sağlıyorlar. Hatta bir sürü yeni çıkmış oyunda (1-3 aylık) steam'den daha sağlam indirim yapıyorlar.

ama işte steam'in elinde inanılmaz büyük bir kitle var ve drm olduğu için bu kitleyi bağlamış durumda. ilk adam gibi servis veren ve sağlam indirim yapan şirketti evet doğru ama şu anda aslında diğer şirketler de aynı seviyedeler indirim anlamında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gmg, amazon filan zaten steam key veriyor. bütün hizmeti paket olarak veren gg gibi platformlar kıyaslanabilir.

steam bu kadar indirim yapıyor olmasa rakipleri de benzer şekilde indirimlere gitmek zorunda hissetmezdi kendini. bu furyayı başlatan ve geri adım atmayan steam oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Steam'in üstün yanı platform olayı. Forumu takip edenler aylak üniversite hayatından çıkan bir Linux kullanıcısının doğal evrimini izleyerek bir yıl kadar önce OS X'e geçtiğimi bilir. Steam'i yüklediğimde kütüphanede 60 oyun vardı bile.

DRM var ama böyle DRM'ye karşı değiliz yani. Xbox Live gibi bir oyundan banlanınca tüm oyunları oynamaz hale getiren DRM'ler varken hele.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir şey var. İndirimi amazon yapıyor olabilir ama verilen steam keyi. Steam'den bağımsız bir indirim furyası değil bu yani. Ve herkesin gözü kapalı bu kadar çılgın indirim yapabiliyor olmasının nedeni trade olmaması. Ha indirimler kalacak biçimde trade imkanı olsa inanılmaz olur tabi o başka.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

steam key'i olması steam'den izin alıp indirim yaptıkları anlamına gelmiyor ki yahu illa?

Seru said:

yahu bu indirim furyasi steam kullanici bilgilerini caldirttiktan sonra ortaya cikmadi mi? soguklugu gidermek icin baslattilar iste.


bu olay 1-2 sene önce olmadı mı? steam indirimleri yıllardır devam ediyor ne alaka? yani ben 2007 mi ne girişliyim galiba steam'e, daha erken bir çaldırma olayı olduysa da sonra başladıysa bu indirimler bilmiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

popüler olmasının sebebi indirimlerdi, yoksa tf2 ilk çıktığında hala popüler değildi. alan kimse yoktu üçüncü parti oyun. ilk o büyük yılbaşı indirimleri 2008'te filan. l4d çıktıktan sonraki dönemde başladı hatırladığım.

hack olayları zaten 2 yıl öncenin furyası, yeni bir olay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu birazda oyun firmaları ile ilgili. Oyunlar kendi aralarında rekabet içerisinde. Steamde kendilerini ezdirmek istemiyorlar. İndirimler oyun firmalarından sanırım.


Tabi steamde az kar yapıyor o yüzden baya popüler.
atıyorum bir oyun 50 euro iken diğer yerlerde (origin vs. dahil) indirimsiz hali steamde 40$ felan. Baya fark var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...