Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
En nefret ettiğim şey. Benim arkadaşlarım da yapıyor sizler de. X kitabı okudum filmde/dizide şunlar şunlar olacak. Banane, ben onu izleyerek görmek istiyorum okuduysan kitabı bana mı okudun? Kendine okudun otur işte.
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

kardeş

erimiş altın jöle kıvamında durmaz, jöle kıvamında dursa bile bir anda fışkırmaz.
bir anda fışkırdıktan sonra ejderhanın üstü tamamen altına kaplandıktan sonra ıslanmış köpek gibi sirkelenmesiyle toz gibi dağılmaz.

isterse fire elemental olsun. sim mi lan bu.

ama ortam şartlarını bilemedigimizden o olanların tek tek olabilme ihtimali cok az da olsa var spark
Mesaj tarihi:
Xenocide said:

Leopar said:

adam hakli. fantastik edebiyatta ejderhalarin genelde altin saplantisi vardir

orada devasa altin heykelin cekiciligine kapiliyor smaug. hazineleri yigip yigip icinde/ustunde uyumasinin sebebi de o zaten.

abi herşeyin elbet bir açıklaması vardır adam milyon dolar harcıyor, hayatını ömrünü adamış film işine ondan iyi bilecek değilim elbet de beni rahatsız edeni söylüyorum ben, orada 20 25 saniye öyle mal mal bakması, o intikam alış süresinin uzunluğu beni rahatsız eden şeylerden bi tanesi. "abi bi dur seni öldürcez de şu zincirleri kırmak gerekiyo ağır bi de bunlar biliyon mu, az dur be güzel abim" dese oradaki bi cüce, cuk otururdu.

Sam said:

Abi cidden ejderin altın saplantısı olduğunu anlamadın mı orada? :/ fantezi edebiyatında elfler için ağaç, cüceler için taş gibi birşey. Peter jackson'la alakasız yani.

şu korkunçmuş lan......
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

kardeş

erimiş altın jöle kıvamında durmaz, jöle kıvamında dursa bile bir anda fışkırmaz.
bir anda fışkırdıktan sonra ejderhanın üstü tamamen altına kaplandıktan sonra ıslanmış köpek gibi sirkelenmesiyle toz gibi dağılmaz.

isterse fire elemental olsun. sim mi lan bu.

Gaboo said:

adam pro hergün ejderlere altın döküyor

tükürdüm asdhfudasuhfah
Mesaj tarihi:
Orjinal hikayeyi bi kenara koyarak izledim. Böyle bile meh bir film olmuş. Katlettiği Hobbit kısımlarına girsem küfrü kayardım herhalde. Nerden tutsan elinde kalıyor film, bölük pörçük saçma bir şey olmuş.

Ejderha - altın konusuna gelirsek, orada milletin kastettiği kalıp kırılana kadar ejderhanın mal gibi beklemesi. İzlerken ben de güldüm yani o sahneye. Birisi size seni öldüreceğim diyor, elini cenine atıyor sizin de adamın elini cebinden çıkarıp silahı size doğrultmasını bekleyip sonra hareket etmeniz gibi bir şey bu. Zaten baştan plan belli olduğundan dedim bok öldürürsünüz erimiş altınla ejderhayı. Nitekim uçtu gitti lol çekere.

Kötü ya film hakkatten kötü.
Mesaj tarihi:
o iyileştirme sahnesi hele çok rezildi..

la konuştukça film heder oluyor..

abi smaug un altına bakması normal geldi bana.. etkilendi hayvancık normal. normal olmayan kısım altının sim gibi olması.. akışkanlığı fln filan çok saçma idi.. zaten o sahnelerin tümünü at çöpe..
bilbo vs smaug efsane idi tabi.. aynen bilbonun ne yapacağını bilemeyip düşünür adam gibi yapması falan..(zaten sinemada da sesli güldüm) abi film bilbo sayesinde çok iyi idi smaug çok iyi idi! diğer bütün eklemeler neredeyse eksi idi.

bide şöyle şeylere kıl oluyorum. thorin in smaug'a "slug" (ses benzeşmesi espirisi hedesi) diye seslenmesi gibi ince gibi düşünülen basit şeyler rezil etmiş filmi.
ama yine de efsane her şeye rağmen.

+ örümcek sahneleri çok iyiydi

[hr]

ayrıca sorum var:
tolkien sürekli benzer öğeler kullanmış onu farkettim pj sayesinde. gerçi illa ki yüzlerce kere bu tespit yapılmıştır. ayrıntılı varsa link plz

1-
bilbo vs gollum bilmece sahnesi
bilbo vs smaug konuşma sahnesi

2-
gollum king
insanların kralı

gibi
çoğaltılabilir muhtemelen.

[hr]
Mesaj tarihi:
bingildak said:

2. filmin başlığı, 2. filme dair spoiler verecekseniz verin

öküzlüğün manası yok

Birader yanlışlıkla oldu dedim, direkt de düzelttim zaten. Üstüne de şunu yazdım;

Asteroth said:

Spoiler yerine quote yapmışım, sorry.

Hakarete gireceksek boynuzuyla sokarım o öküzü bir tarafına, adam ol.
Mesaj tarihi:
Altina bakmasi degil kalip kirilana kadarki sure
Mesaj tarihi:
Asteroth said:

Sam said:

Abi cidden ejderin altın saplantısı olduğunu anlamadın mı orada? :/ fantezi edebiyatında elfler için ağaç, cüceler için taş gibi birşey. Peter jackson'la alakasız yani.

Şimdi şöyle; sadece karşısındakinin gözlerinin içine bakarak ve konuşarak mind control yapabilen bir yaratığın karşısına yüzüğü takmamış bir Bilbo'yu çıkartıp dansettirince, üstüne bir de dalga geçer gibi koşarak falan kaçınca Hobbit, bayağı bir aşağılamış oluyorsun Smaug'u.

Bundan sonra uzunca bir Yakety Sax sahnesi geliyor zaten. Son olarak da hakikaten heykeli gördüğünde mal gibi bekletirsen hayvanatı, bayağı bayağı dükkanı kapatıp git yani.

"I am fire, I am Death"le kurtaramazsın.

Onu geçtim cüce kral elarabası ile charge attı ya ejderhaya böyle makaslı falan... ilk filme göre çok kötü bir filmdi.
Mesaj tarihi:
Flameoffear said:

Orjinal hikayeyi bi kenara koyarak izledim. Böyle bile meh bir film olmuş. Katlettiği Hobbit kısımlarına girsem küfrü kayardım herhalde. Nerden tutsan elinde kalıyor film, bölük pörçük saçma bir şey olmuş.

Ejderha - altın konusuna gelirsek, orada milletin kastettiği kalıp kırılana kadar ejderhanın mal gibi beklemesi. İzlerken ben de güldüm yani o sahneye. Birisi size seni öldüreceğim diyor, elini cenine atıyor sizin de adamın elini cebinden çıkarıp silahı size doğrultmasını bekleyip sonra hareket etmeniz gibi bir şey bu. Zaten baştan plan belli olduğundan dedim bok öldürürsünüz erimiş altınla ejderhayı. Nitekim uçtu gitti lol çekere.

Biraz da filmleri izlerken tadını çıkartın, millet nerden bir kulp bulsam da eleştirsem diye uğraşıyor. Elbette mükemmel, 10/10 gelmiş geçmiş en iyi film değildi, izlerken bazı şeyleri düşünemeyip çamur atmak da olmuyor hiç. Şu heykel sahnesinde maşallah herkes 40 yıllık senarist kesildi.
Mesaj tarihi:

bugün izledim gayet iyiydi, salon da görüntü de film de iyiydi. objektif bakamıyorum tabi sevdim kısaca.

direkt pitırceksın cameo'su ile açılan filmde yine öh dedirten bir sahne vardı ki o da cücelerin kapıya kadar gelip "güneş battı neyse dönelim" demeleri. iki dakika baksalar arasalar o deliği her türlü bulabilirler. yani ışıktan bağımsız gayet koca yılan deliği gibi bir şey sonuçta. karanlıkta bile bulursun lan kafam kadar delikti ve ışıkla herhangi bir etkileşimi yoktu.

sauron güzeldi tabi ama böyle seksenlerin dans partisi lazer efektleri gibi şekil vermeleri pek hoş olmadı.

next: erebor'un anahtarlığını alacağım.
Mesaj tarihi:
nienna said:

bugün izledim gayet iyiydi, salon da görüntü de film de iyiydi. objektif bakamıyorum tabi sevdim kısaca.

direkt pitırceksın cameo'su ile açılan filmde yine öh dedirten bir sahne vardı ki o da cücelerin kapıya kadar gelip "güneş battı neyse dönelim" demeleri. iki dakika baksalar arasalar o deliği her türlü bulabilirler. yani ışıktan bağımsız gayet koca yılan deliği gibi bir şey sonuçta. karanlıkta bile bulursun lan kafam kadar delikti ve ışıkla herhangi bir etkileşimi yoktu.

sauron güzeldi tabi ama böyle seksenlerin dans partisi lazer efektleri gibi şekil vermeleri pek hoş olmadı.

next: erebor'un anahtarlığını alacağım.

spo

Yanlış anlamışsın o son ışık aslında ay ışığı. Onlar da güneş ışığı olarak anladıklarından güneş batınca direk bırakıyorlar.

Mesaj tarihi:

bencede o kadar basit bir şekilde bırakıp gitmeleri saçmaydı. ulan o kadar tırmandın, o kadar yol geldin. sanki başka bir işin var ona yetişiyorsun, otur bakın yani orada kamp kur nedir yani.

Mesaj tarihi:
Warhero said:

Flameoffear said:

Biraz da filmleri izlerken tadını çıkartın, millet nerden bir kulp bulsam da eleştirsem diye uğraşıyor. Elbette mükemmel, 10/10 gelmiş geçmiş en iyi film değildi, izlerken bazı şeyleri düşünemeyip çamur atmak da olmuyor hiç. Şu heykel sahnesinde maşallah herkes 40 yıllık senarist kesildi.

Senin gözüne batmıyorsa senin sorunun bize ne? Otur ağzın açık izle kimsenin bişi dediği yok. Neyine çamur atıyoruz? Bok gibi film işte. 1000 senelik "daha mı iyi bilicen" mantığınızı da alıp bi yok olun.
  • Yeni Oluştur...