Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kimse kitaptan değişikti ondan kötüydü demiyor. lore'un en temel öğelerinden birini çiğnemiş adam, sıkıntı burada.

ayrıca hani iyi kotarılsa anlıcam da, baya türk filmi kıvamındaydı o sahneler. mesela gimli-galadriel olayında bir hayranlık vardı aşktan ziyade, rahatsız etmemişti.
Mesaj tarihi:
BiTcH_oFBaT said:

Anlaşılan cevahir'de sıkıntısız seans yok. Giden herkes aynı şeyi söylüyor. Filmin ikinci yarısında bozuluyormuş film.

Ben bundan birkaç gün önceki cinemaximum maceralerımızı da yazdım hep. inanılmaz kötüler ya ve baya para kazanıyorlar. ne üzücü

cevahir'deki sinema açık ara istanbul'un en kötü sineması ya...

gitmeyin abi şuraya, başka yer mi yok o bölge de? Onlarca sinema var çevresinde adam gibi
Mesaj tarihi:
sabonis said:

kimse kitaptan değişikti ondan kötüydü demiyor. lore'un en temel öğelerinden birini çiğnemiş adam, sıkıntı burada.

ayrıca hani iyi kotarılsa anlıcam da, baya türk filmi kıvamındaydı o sahneler. mesela gimli-galadriel olayında bir hayranlık vardı aşktan ziyade, rahatsız etmemişti.

Kesinlikle haklısın, ben de iyi olmuş demedim zaten o sahneler için. Başlıbaşına saçmasapan bir şey zaten bir elf'in dwarf'a yazıyor olması :)
Mesaj tarihi:
Selamisahin said:

Lotro'da da aynı muhabbet dönüyordu, bunda da dönüyor haliyle.

Kitabı birebir sinemaya aktaramazsınız. Sinema'ya gelen insanları doyurmanız gerekiyor. Saçmasapan da olsa bir elf'in bir dwarf'a hallendiğini görebiliyoruz. Hatta kitap'ta dahi olmayan bir karakter. Sinema matematik gibi çoğu zaman. Formüller var ve ona göre kurguluyorsunuz. E tabii bir de tek bir masal kitabından 3'er saatlik 3 film çıkartmaya çalışınca alaksız şeyler oluyor haliye. Kaldı ki Peter Jackson böyle şeyleri de seviyor.

Neyse film benim nazarımda olağanüstüydü gene. Neredeyse zorla sinemaya götürdüğüm eşim bile çıktığında mutluydu. Hatta ilk filmden daha çok beğendiğini falan söyledi. Görsel açıdan gerçekten eroin mi koymuşlar ne yapmışlar bilmiyorum filmin içine ama ilk filme göre kat kat iyiydi.

güzel yorum, rep verdim.
Mesaj tarihi:
sabonis said:

gimli ve galadrielin ilişkisi neden rahatsız etsin abi zaten
Mesaj tarihi:
Film olarak 7/10
Lore olarak 2/10

Film olarak eleştirelim sadece; nitekim lore adına karakter/mekan isimleri dışında sadece başlangıç-bitiş noktasının aynı olması vardı.

Film olarak ilk filmin gerisinde, kısaca maddeleyerek yazayım kafamdakileri nitekim maçlar başlıyor.

- gereksiz uzun, 1.5 saatte anlatabileceği şeyi inanılmaz uzatıyor. Üstelik detay vermiyor, sıkıcı hollywood klişeleri ile geçiştiriyor. Geyik sahneler yapmaya çok kasmışlar ama Bombur'un şelale sahnesi dışında gerçekten tutan tek bir hamle bile yok.

- müzikler inanılmaz dengesiz, kendi halinde belki iyi olabilir müzikler ama zaten uzunluğu ile bayarken film bir de müzikler seni iyice uzaklaştırıyor.

- 3D'nin dibine vuracağız diye bokunu çıkarmışlar. Film bana sinematografik olarak hiçbir şey hissettirmedi. Aksine TV'min de HD kanalda ingiliz dizisi izliyormuşum gibi hissettirdi. Beni bayağı soğutan bir şeydi bu, özellikle renkli sahnelerde vs. yüksek FPS cinema look olayını dibe çekti. İlk filmde bu kadar değildi, burada aşırı abartmışlar.

- üstte bahsettim ama tekrar söylemekte gerek var. Cüceleri LOTR da Gimli ile geyik unsuru yapmışlardı, burada bir düzine daha var elimizde iyice bokunu çıkaralım diye çok kasmışlar. Lore olarak bakmıyorum bile, bazen o kadar salakça işler döndürdüler ki bu cüceler mi krallıklarını kurtaracak diyorsun. Absürd komedi mi lan bu ?

- Lore lore lore... girmeyeceğim dedim ama kitap vs. karşılaştırması yapmadan bile lore da kopukluk var. sauron sahnesi başlı başına filmin ismine ihanettir başka bir şey değil...

bir de disko topu gibi efektlerle geliyor sauron, koskoca yüce efendi'yi 70'lerin BeeGees elemanı yaptılar ameka

kitap vs. yapmasan bile sıkıntı var.

ama işte öyle ya da böyle yine kotarmışlar. Kitabın bu bölümü hiçbir bokun adam gibi gelişmesi, lore'a gömüldüğün ve var olan dünyayı, hikayeyi anlamaya başladığın bölümdü. Filme direkt atsalar çok sıkıcı olurdu, kısa geçsen olmazdı.

2 filmden 3 filme çıkartılınca seri sevinmiştim adam gibi bahsederler vs. diye ama hiç beklediğime değmemiş. Bu kadar az ve kötü detay ile 2 filmde de babalar gibi iş yaparsın.

Ah işte kapital düzen, sömür sömür nereye kadar :(
Mesaj tarihi:
adam doğruları demiş ama
dragon sahneleri hiç böyle olmamalıymış ya ve hakket film uzamış
3. film nasıl olacak çok merak ettim 3 saat adam ne işlicek acaba
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:

BiTcH_oFBaT said:

Anlaşılan cevahir'de sıkıntısız seans yok. Giden herkes aynı şeyi söylüyor. Filmin ikinci yarısında bozuluyormuş film.

Ben bundan birkaç gün önceki cinemaximum maceralerımızı da yazdım hep. inanılmaz kötüler ya ve baya para kazanıyorlar. ne üzücü

cevahir'deki sinema açık ara istanbul'un en kötü sineması ya...

gitmeyin abi şuraya, başka yer mi yok o bölge de? Onlarca sinema var çevresinde adam gibi

Geçen hafta yaşadıklarımız abi. ayrıca gördüklermiz
http://sahiciaraba.com/2013/12/17/cinemaximum-rezaletleri/
Mesaj tarihi:
Tamam da adamlar hakikatten yoğunlar. Bizim türk halkı gibi sadece gittim demek için sinemaya giden bir millet olarak benim gittiğim 17:30 seansı Hobbit'e marmara forumun üst katın yarısını rahatlıkla dolduracak şekilde kuyruk birikmişti ki diğer sinema salonları da bizden farklı değildir eminim. Hayatında sinema görmemiş işsizler gereksiz kalabalık yapıyorlardı. İçeride nefes alacak hava yoktu lan neredeyse..
Mesaj tarihi:
inyormaynd said:

Tamam da adamlar hakikatten yoğunlar. Bizim türk halkı gibi sadece gittim demek için sinemaya giden bir millet olarak benim gittiğim 17:30 seansı Hobbit'e marmara forumun üst katın yarısını rahatlıkla dolduracak şekilde kuyruk birikmişti ki diğer sinema salonları da bizden farklı değildir eminim. Hayatında sinema görmemiş işsizler gereksiz kalabalık yapıyorlardı. İçeride nefes alacak hava yoktu lan neredeyse..

Abi Cevahir'deki sinemanın kötülüğünün yoğunluk ile alakası yok. Ben orada boş salonda da film izledim. Bir ara Carls'a gidiyoruz bahanesiyle Beylikdüzü'nden kalkıp gelirdik. Sırf hayvanlık adına olmasın diye gelmişken sinemaya burada gidelim bari diyorduk.

Ses sistemi rezalet, havalandırması - klima sistemlerinin bir kez dorğu çalıştığını görmedim. Düzeni kötü, makinistleri berbat. Ayarsız 3D'ler, kötü ses sistemi dedim tekrar söyleyeyim. Yan salonun sesi geliyor film senin salonda oynarken falan...

Hemen hemen her salonunda filme girdim oranın, artık Carls'a bile gitsek hiç aramıyorum sinemayı...

Burada Cinetech Torium var. 6TL kişi başı, 3D'si 8TL. Babalar gibi izliyoruz sorunsuz, her şey harika asdfasdfasd

koltuklar dar sadece, ama ben şişmanım ondan olabilir.
  • Yeni Oluştur...