Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Black Desert

sanssizsansli

Öne çıkan mesajlar

türkiye ip blocklu ondan ilgilenen olmaz. türkiye'nin ip blocklu olmadığı region yok hatta :D

f2p olsa vpn ile girerdim belki hatta cbt'a girdim ama pek sarmadı beni. karakter movement bile pek rahat gelmedi. ama dünyası bi skyrim gibi yani, dağ tepe gez dolaş, baya detaylı. endgame içeriği çok boş diyorlar işte. open world pvp'den başka endgame yok.
Sosyal ağlarda paylaş

o değil de oyunda player-to-player trading yok, gold sellerı engellemek için. craftladığın, gatherladığın item'ı satmak bi garip. AH, arz-talebe göre free market değil, regüle ediliyor, o yüzden ederinden çok düşüğe satmak zorunda kalıyorsun falan, saniyesinde satılıyor. KR'de kontrolden çıkmış zaten bu sistem. millet item'a bidleyip, rng'e göre bidleyenlerden biri itemi alabiliyormuş, herkes aynı max parayı verebildiği için.

listelediğin item 30 dk sonra düşüyor anca AH'a. birde %35 AH tax'i varmış, ondan çoğu zaman vendorlara satmak daha iyiymiş falan. single player oyun oynuyormuşsun gibi biraz.

aslında mantıklı bi sistem olabilir ama üzerinde çalışılması lazım. AH ile oynamaya kesinlikle izin vermiyor. yani birilerinin AH'da bulunan her şeyi satın alıp, item fiyatını yukarı vurdurmasını, milletin item fiyatını vendor fiyatına getirecek kadar crashlamayı engelliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

%35 vergi max vergi npc ile iletisimi maximuma cıkarırsan ve kullandığım ahnin sehri senin guildine aitse bu oran %5e kadar dusuyor ah ile oynamakta mumkun bana gore ozellıkle su kedılerı ve trade arabalarını toplayıp hafta ıcı ıyıce fıyatların dustugu gunlerde daha sonra hafta sonları daha yuksek bır fıyata satabılırsın
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar laf ettikten sonra oyunu dayanamayıp aldım ayy lmao

blade & soul yine main mmo'm olur ama hafiften burnout olmaya başlamıştım. ilk saatlerde baya mmo'da kaybolma hissini yaşatan bir oyun oldu, dünyası çok geniş. millet karavanlarla trade yapıyor, sağda solda balık tutanlar var hep. akirafes bu oyunu oynasa neler yazar düşünemiyorum. biraz daha oynayayım detaylara girerim.

oyunda herkes birbirine çok benzediği için dark elf yaptım karakteri, çok seksi oldu :D

http://i.imgur.com/At0UERl.jpg

mekan, çevre hatta npc tasarımlarına harcadıkları emeğin onda birini gear customizationa harcamamışlar. class başına düşen gear sayısı 3-5 tane, hatta cash shop gearı bile 3 adet. baya kıt yani. insanlar baya şikayetçi bu durumdan. level 1'de giydiğin eteği end game'e kadar giyiyorsun, üstüne zırh, padding falan ekleniyor işte.

vpn ile satın alabiliyorsunuz oyunu. ama ben amerika'da okuyan kardeşime amerikan debit kartıyla aldırdım, sonra vpn ban dalgası falan gelirse, sizi nypd'e şikayet ederim derim. öyle bi durum gözükmüyor tabi. sadece launcher'ı başlatıp, server selection'a gelene kadar vpn gerekiyor. server selection'da kapatıyorum vpn'i.
Sosyal ağlarda paylaş

abi oyun p2w gibi ama soft p2w yani bir archeage/knight gibi f2p tier p2w değil. bir kere cash shop itemları tradeable değil, yani gerçek parayı gold'a çeviremiyorsun, gidip max seti çekemiyorsun. hatta gold sellerlarla mücadele etmek için her türlü trading engelli oyunda. sadece AH kullanılabiliniyor.

ancak cash shop'tan one time purchase şeklinde alınması gereken şeyler var. 30$'ı verdim access'i açtım bana eyvallah diyemiyorsun. mesela endgame owpvp gvg için o 25$ kamuflaj outfiti çok önemli diyorlar. çoğu pvp videolarından giyiyor koreliler falan. pvp guildleri istiyormuş onu almanızı. birde area looting yok, tek tek mobları lootluyorsun, oyunda grind genelde aoe mob kesmece olduğu için baya zor oluyor tek tek looting. 5-10 mobu 8-10 sn'de simültane bir şekilde kesiyorsunuz. o yüzden loot yapan petlerden almanız gerekiyor. hatta 1 tane pet de yetmiyor yavaş kaldığı için, 2-3'er tane almanız gerekiyor. yoksa grindla geçirdiğiniz zaman artıyor baya.

onun dışında overwhelm oldum ben şuan oyunun içeriğiyle. fishing, crafting, gathering'i falan keşfediyorum. bi skyrim'de, witcher'da büyük şehire gelmişim de kaybolmuşum gibi bi durumdayım şuan. endgame'i deli grind içeriyor gibi ama kınayt vari TROLL kesiyoruz beyler LFM mesajları uçuşuyor hep. raid, dungeon olmadığı için. slot'a kurulup saatlerce mob grindlama var yani sanırım.

stream olayını bi bakayım daha önce hiç yapmadım. hele bi oyunu çözeyim de :D
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye ip bloklu. vpn ile satın alman gerekiyor o yüzden.

oyuna girerken, launcher'dan server seçme ekranına kadar vpn ile geliyorsun, orada kapatabiliyorsun. yani oyunu oynarken vpn kullanmaya gerek yok.

yalnız ben bayadır böyle mmo oynamadım. saatlerdir 13 levelim, crafting, gathering, fishing contribution questlerine öyle sardım ki. grafikler max olunca görsel şölen oluyor iyice zaten, dünyayı gezesi geliyor insanın. optimizasyonu da baya iyi, etrafta yüzlerce insan olsa bile, fps öyle dip yapmıyor.

çok ince detaylar var nerdgasm yaşatan.

https://www.reddit.com/r/blackdesertonline/comments/48d6a2/the_intricacies_of_this_game_just_blow_me_away/
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Kungen umurumda değil neyi ne anlattığından. Seyretmedim zaten.

Oyunun rus sitelerinde, bir iki açıklamasını okuyunca oynayasım geldi, fishing, crafting, PVP si çeşit çeşit. Loot filan var. Baya ilgimi çekti.
Oyun open world diyorlar doğru mudur ? Bölge bölge loading ekranı gelmiyor umarım.
Albion online da open world yazıyor da, pek oyle değil.
Birde oynayanlar bir feedback verin bakem nasıl dir fishingi craftingi , PvP si filan.
Sosyal ağlarda paylaş

Quo-Vadis said:

Valla Kungen umurumda değil neyi ne anlattığından. Seyretmedim zaten.

Oyunun rus sitelerinde, bir iki açıklamasını okuyunca oynayasım geldi, fishing, crafting, PVP si çeşit çeşit. Loot filan var. Baya ilgimi çekti.
Oyun open world diyorlar doğru mudur ? Bölge bölge loading ekranı gelmiyor umarım.
Albion online da open world yazıyor da, pek oyle değil.
Birde oynayanlar bir feedback verin bakem nasıl dir fishingi craftingi , PvP si filan.

abı oyunun herseyı ıyı kotu olan tek bır yanı var oda pvesı dungeon yok,end game content yok boss mekanıgı fln yok onun dısında pvpsı 10 numara craftıng olsun sandbox ozellıklerı olsun cok ıyı ha bıde benım sahsı olarak hosuma gıtmeyen bır ozellıgı skıllerde street fıghter gıbı(ileri assagı ileri yumruk) tarzı oynuyorsun senelerce wow oynadıgım ıcın skıll bara dızıp 1-2-3 tarzına cok alısıgımdan zorlandım baya ama pvp arıosan gır oyna 10 numara pvpsı var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...