Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Pati Tech bolumlerini takip edenler donanim bilgimin son kullanici urunleriyle sinirli oldugunun farkindadir, bu nedenle bir soru sorma geregi duydum. Simdi 3DS ve Vita disinda tum yeni nesil konsollar AMD GPU'lari kullaniyor, bunun oyunlarin performansinin PC boyutuna bir etkisi olur mu? Oyunun optimizasyonu temel olarak AMD icin yapilacagi icin konsollar nedeniyle? Yani bundan boyle AMD GPU almak daha mi mantikli? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 bence nvidia ezmeye devam eder bir şey değişmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Bikez hata edip 5570 aldim 6 ay zor dayandim sattim. Oyunlar icin Nvidia forever! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 olur deniliyor ama görücez bakalım.özellikle oyunların çoklu-çekirdek desteği kazanması ile amd cpular iyi iş yapıcak deniliyor fakat muamma. yine yapımcılar uğraşmadan adam akıllı optimizasyon yapmadan sunurlarsa oyunları pc için hep olduğu gibi bi anlamı kalmaz sonra gelsinler anca pcye laf atsınlar bi oyunu yapamayıp yetersizler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 oyunlar gelince benchmarka bakarız abiler şu an tahmin yürütmek seneye kim süper ligde şampiyon olur demekten farksız sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 performansda olmazda inanılmaz ttutarsa bu enı konsollar feature'da olur. nvidianın physex'i gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Şimdiye kadar hep AMD/ATI kullandım, tek sebebi de ucuz olması. Ultra grafiklerle yüksek fps beklentim olmadığı için hep memnun kaldım. Hiç konsolum olmadı ama artık iş ve oyun bilgisayarını tamamen ayırmayı düşünüyorum. Planım salonda tv'ye bağlamak. Bu yüzden konsollar beklediğim gibi çıkmazsa Steambox vs. gibi sistemleri incelemeyi düşünüyorum. Onlar da bekleneni vermezse yine bi AMD sistem toplarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2013 GPU'da AMD teknik olarak donanımda kötü değil, yazılımında kötü. Ayrıca NVIDIA ile aynı sınıf kartlarda NVIDIA biraz üstte olsa da gayet performans sergiliyor. @Tatar Ramazan 5570 zaten oyun için performans gösterecek bir kart değilki. Sen seçiminde yanlış yapmışsın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 nvidia yıllardır yazılımıyla eziyo zaten, ati driverları bi adam edemeği hep sorun hep sorun. nvidianın o rahatlığı var, çok nadir sorun çıkartıyo yeni oyunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 "Tatar Ramazan" said: Bikez hata edip 5570 aldim 6 ay zor dayandim sattim. Oyunlar icin Nvidia forever! markanın en low-end kartını almışsın abi, ne bekliyordun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Yanlis yazmisim onu ya, 5770 idi ve burada forumda furyaydi herkes aliyordu o karti, iyiydi yani kagit ustunde sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 6800 serisinden bir şey kullanıyorum 1 seneye yakındır. Oynamak istediğim şeylerde sıkıntı yaşadığım olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 oyun icin amd, odayı isitmak icin nvidia. yakinda 2k watt enerji isteyen 200 santigradda yanmayan kart cikaracaklarmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 6750m 512mb mac os x no problem 1080p ftw ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 daha çok bütçen hangi karta yetiyorlar alakalı gerge, amd alıyorum ben çünkü enthusiast giriş seviyesi kartlarını makul seviyelerde bulabiliyorum makine yenilerken. ve aradaki performans farkı da son nesillerde yeniden kapandı, 4-5 yıl önceki gibi değil. tahmin ettiğin gibi bir fark olacağını sanmıyorum çünkü geçen nesilde de amd gpu kullanıyorlardı, buna rağmen nvidia 8800 ile direkt ezmişti, iki nesil kendine gelemedi amd. 4800 ile toparlayabildi kendini ancak. kısacası tahmin ettiğin gibi durum yaşanmıyor gerçekte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 walla sanmıyorum amd öne geçsin. nvidia hayvan gibi sürücü çıkarıyor amd hep yatış. son 2 kartım amd sebebi ise güç yüketimi/performans oranının yüksek oluşu. yoksa salt performansta nvidia rullz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Ben de sadece ucuz oldugundan aldim hep ati, ama yeni sisteme nvidia takcam bu sefer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 5 yil sonra alacagin yeni sisteme di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 yok 3. 4850nin 3 yıl sonra iflas edeceğini tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2013 gpuda amd sever Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 Nekro said: oyun icin amd, odayı isitmak icin nvidia. yakinda 2k watt enerji isteyen 200 santigradda yanmayan kart cikaracaklarmis 590 sonrası roller değişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 Sam said: tahmin ettiğin gibi bir fark olacağını sanmıyorum çünkü geçen nesilde de amd gpu kullanıyorlardı, buna rağmen nvidia 8800 ile direkt ezmişti, iki nesil kendine gelemedi amd. 4800 ile toparlayabildi kendini ancak. kısacası tahmin ettiğin gibi durum yaşanmıyor gerçekte. 8800 serisi haksız rekabet gibi bir şeydi zaten. Amd kendine gelmeyi bırak kullanıcının gözünden de düştü. Hala da etkileri kesinlikle devam ediyor. Konuya gelince... Sanmıyorum ki Amd bu sefer kendi lehine bir 8800 etkisi yaratabilsin. Şöyle bir güzelliği olmasını bekliyorum. Nvidia bariz bir şekilde oyunlar için daha iyi optimize edilmiş bir sistem olarak ortaya çıkıyor. Bu aralık bir miktar kapanır. Ama olur da yapımcılar Viktor'a uyup "PC sux konsol ftw" diyip tüm kaynaklarını konsollara yatırmaya başlarsa nvidia da amd de hak getire olur. Biz de o zaman Viktor'a prophet gözüyle bakarız. Ki zaten bizim nesile de etki etmez bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 Aynı hezimet bu seride tekrar yaşanacaktı lakin Nvidia ekonomik olarak daha akıllı düşünüp hamlelerini çok iyi yapıp Gtx 670'i Gtx 680 olarak piyasaya sürünce AMD'nin yeni bir hezimet yaşamasının önüne geçti. Aynı dönemde AMD driver departmanının tamamına yakınını yenilediği için potansiyeli olan ama driverı düzgün çalışmayan bir 7970'in tehdit oluşturmayacağını gören Nvidia aylarca (amd 12.11 driverı çıkarana kadar) dilediği gibi at koşturdu. Öyle saçma sapan sorunlar vardı ki kartın driverlar yüzünden ufacık bile oc olamamasından tut saat hızlarının düşüp yükselmesi sırasında ekranda beliren çizgilere kadar he türlü rezaleti yaşattı Amd. Nvidia bunu görünce 350 dolarlık kartı en üst düzey kart olarak adlandırıp 500 dolara satmış oldu hem de elindeki en iyi gpu olan Gk 110'u gelecek için kullanmayı planladı. Titan ve geçtiğimiz gün çıkan Gtx 780 ile de bu amacına ulaştı zaten. Geçtiğimiz gün Gk 110 kullanan Gtx 780 piyasaya çıktı eğer AMD 7970 ile çok fazla çuvallamasaydı bu kart 1 yıl önce Gtx 680 olarak piyasaya çıkmış olacaktı. http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_780/images/bf3_1920_1200.gif PS: 12.11 driverı ile 7970 doğru dürüst bir kart oldu çıktığı dönem BF3 fps değeri 60-61 idi. 7970 release değerleri http://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7970/images/bf3_1920_1200.gif Nvidia ne yapmış oldu bu şekilde bir bakalım. * Gtx 480 580 680 ile sabitlenen 499 dolarlık top card fiyatı önce Titanı 1000 dolardan piyasaya sürüp akabinde kırpılmış halini Gtx 780 olarak adlandırıp 650 dolara fiyatlandırınca kurnaz bir hamleyle top card fiyatını 150 dolar yukarı çekti. * 670'i 680 olarak adlandırıp aynı ekonomik kazanımı buradan da sağladı. Şimdi böyle bir senaryoda 7950 gpusu kullanan konsolların Nvidia'yı piyasadan silip süpüreceğini ve AMD'yi her anlamda zirveye taşıyacağını düşünen varsa hayal görüyor olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 Konu iki şirketin yaptığı hamlelerin mantıklılığı değil yalnız Nessa, denilmekte ki, hem Xbox One hem de PS4 AMD ürünleri kullanacağı için, oyunlar AMD için daha optimize hale gelmek durumunda kalacak, çünkü konsol piyasası mevcut durumda PC piyasasından büyük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2013 Eskiden Playstation Nvidia kullaniyordu, 360 AMD kullaniyordu. Fark belli yani. Su anda Wii dahil hepsi AMD kullanacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar