Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiltere'de bir yaya geçidi

Tarumar

Öne çıkan mesajlar

The zig zag lines, which are in use all over the country, are found on the approach to any form of pedestrian crossing. They denote an area where vehicles should not be parked because it causes a vision obstruction to do so, and where you should not pass the leading moving vehicle...this is for pedestrian safety. These lines are also outside of school entrances though they are coloured yellow.

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081207152549AAvO3oR
Sosyal ağlarda paylaş

Lise sondayken beni okul dil kursu için ingiltere'ye yollamıştı. Daha önce hiç görmemiş olduğum için hiç düşünmeden yolun kenarında diz üstü çöküp ayakkabı bağcıklarımı bağlamaya başladım.

Başımı kaldırdığımda hiç trafik olmaması gereken yolda 15 tane arabanın arka arkaya dizilip beni beklediğini gördüm. Meğer yaya geçidinin yanında ayakkabımı bağlamaya başlamışım. Adamlar da hiç "ayakkabısını bağlıyo, ben geçim", "nasılsa yaya" falan gibi düşünmemiş. Korna çalan yok, bişe eden yok. Herkes beni bekliyor. Özür dileye dileye koşarak karşıya geçtim(ki yolum o tarafta bile değildi).

Bir de ingiltere'deki Türkler en çok trafikli espriler yapıyor =) "Burda yol ters şeritten akıyor ama başına hiç bişe gelmez fakat tr'ye dönünce kafan karışırsa ölürsün" diyorlardı. Cidden de haklılar. Ben Türkiye'de o durumda durup bekleyecek, arkasına dizilenlerinde tepki vermeyeceği bir sürücü modeli asla görmedim. Burda aynı şeyi yapsam hayvanların kaldırıma çıkıp beni ezmeye çalışma ihtimali daha fazla.

Medeniyet :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

bu hale gelmemiz imkansız

Her şeyi orduya, darbelere, askere suçluyoruz, sürekli bunları çekiştiriyoruz felan da, mayamızda yok ki bizim. Hükümet de bunu düzeltmek yerine bunun üstünden beslenmeyi tercih ediyor.

Bizde yaya geçidinin üstüne parkeder insanlar, erken kalkayım diye trafik lambasını beklerken yine yaya geçidinin üstünde durur. Yayalara hiç bir zaman yol verilmez, hatta yayanın üstüne sürerler bilerek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...