xunn Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 yav said: yeni izledim filmi de ne kadar abartılmış yahu koskoca astronotlar biri aileci biri platonik falan. ben de bişey sanmıştım millet o kadar etkilenince. kocaman bir meh RAMA serisini çeksinler de mille bilim kurgu görsün -.-' HAYIR FİLM İNANILMAZ. TUTARLI GAYET. 10/10 THANKS YIFY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 astronot olunca aşık olman ya da kızını sevmen yasak çünkü. işte filmi çökeltecek tutarsızlık, şok şok şok astronot adam yoksa kızına değer mi veriyordu, astronot kadının sevdiği bir adam mı vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 film nete düştükten sonraki yorumların hiçbirini iplemiyorum ya. adam bilim kurgu hayranı olsa iyi-kötü filme gider bu kadar süre bekleyemeyeceği için. e bilim kurgu hayranı değilse de zaten yorumunu napayım, indirmiş torrentten, bir yandan whatsapp'tan arkadaşına yazarak izlemiş sonra da beğenmediğini söylüyor http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/617/382/1d8.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 applev0dka said: astronot olunca aşık olman ya da kızını sevmen yasak çünkü. işte filmi çökeltecek tutarsızlık, şok şok şok astronot adam yoksa kızına değer mi veriyordu, astronot kadının sevdiği bir adam mı vardı aaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJHBMDASILKBGFSADŞA http://i.imgur.com/BXomINe.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Helal elmalı votka, fighting the good fight since 2014 Sevginin gücü her şeyin üstesinden gelecek. Best fantasy movie 2014, G.O.A.T movie ever. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 lan amma tartıştınız be. fiction kısmını da içinden geçilebilir karadelik varmış gibi düşünüverin ne var. hem belki gerçekten vardır çeşitli karadelikler. zamanında susskind çıkıp ispatlayana kadar da insanlar, karadelikle beraber içindeki bilgi de yok oluyor sanıyordu hawking yüzünden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 fiction kismi ne demek be, sanki filmin bir kismi gercek hikayeymis gibi asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 gerçeklikle örtüşüyor yine. biraz uçuk da olsa sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 k1nJo said: lan amma tartıştınız be. fiction kısmını da içinden geçilebilir karadelik varmış gibi düşünüverin ne var. hem belki gerçekten vardır çeşitli karadelikler. zamanında susskind çıkıp ispatlayana kadar da insanlar, karadelikle beraber içindeki bilgi de yok oluyor sanıyordu hawking yüzünden. P L E B Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Lel herkesin ailesi var da kimse 3 saatlik filmin 5 saatini gönüllü olduğu işte ailem diye ağlayarak geçirmiyor =F xunn said: http://www.youtube.com/watch?v=lZMzf-SDWP8 Hemen yabıştırmışsın =/ hevesim içimde patladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 son bamyanın da yok oluşu, inanılmaz gerçeklik sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Overrated kelimesini daha iyi anlatan başka bir film olamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Redeagle said: Lel herkesin ailesi var da kimse 3 saatlik filmin 5 saatini gönüllü olduğu işte ailem diye ağlayarak geçirmiyor =F xunn said: http://www.youtube.com/watch?v=lZMzf-SDWP8 Hemen yabıştırmışsın =/ hevesim içimde patladı. kaç kere 12 yaşında yanından ayrıldığı kızını 34 yaşında (sen de yaşlanmamış ve 34 yaşındayken) gördü o insanlar acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Görmeden önce 34 seneye yetecek kadar ağladı zaten. Uzaya dünyayı kurtarmaya gidiyorsun. Karadelikten falan geçmişsin. "Abi biz burada fazla takılmayalım evde kız bekler" kafası ne? Evde kız bekliyorsa karadeliğin içinde ne işin var. Eve dönme hayali olan biri karadeliğe niye girsin? Dünyayı kurtarmak için gidiyorsan görevi eve dönmek için niye kırpmaya çalışıyorsun? Elimizdeki teknolojiyle farklı evrene gidip akşam yemeğine eve döneceğini sanmak normal bir insan davranışı değil. Başka bir ton filmde izole edilmişlik, dünyadan uzakta olmak, aile gibi kavramlar çok daha iyi işlendi. Gravityde bile o kadının kızım diye ağlaması mantıklıydı. Çünkü gönüllü olduğu bir durum içinde değildi artı 3 saat eve dönemiyor diye salak salak ağlayıp filmin sonunda dönüşünün 3 dakikasında kızını bırakıp uzaya dönmedi. İnsan karakteri öyle bir şey değil. O karakter filmi izleyenler duygulansın diye yaratılmış bir drama botu. Dünyayı kurtaracaz ama kızım diye drama yap, sevdiği kadından ayrılıp intihar draması yap, kızına geri döndüğünde hiçbir şey olmamış gibi sevgilime dönecem tribine gir. 2. filmde de sevgilime döndüm ama erkek arkadaşı yaşıyormuş dramasına girip tuz eksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 diğer konulardaki eleştirilerin başka bişey. ama doğum gününde kızının bıraktığı, aynı yaşta oldukları, mesaj ve adam geri döndükten sonra kızından genç şekilde hasta yatağı başında durduğu sahneler baya vurucu sahnelerdi, hani insan azcık empati yaptığında cok vurucu şeyler gerçekten. diger yazdıklarından ayırıyorum bu 2 sahneyi, asıl duygusallık bunlardaydı cunku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 abi gerçek hayatı da bu kadar sorgulayınca anlamsız kalmaya başlıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 bir de bunlarda olmayınca film olmuyor belgesel oluyor zaten, açıp Cosmos izlemek daha mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Hayır onları yapmayıp gravity çekebilirsin. Yine drama olur ama ayakları yere basar. A space odyssey, alien, prometyus falan çekip uzaydaki izalosyon üzerine dertlenebilirsin. İlla aktörleri gerçek hayatta o şekilde davransalar astronotluk yapamayacak kadar psikolojisi bozuk raporu aldırtacak şekilde oynatmak zorunda değilsin. Evet kızla adamın aynı yaşta olması falan hüzünlü duruyor(ki bence adamın görev raporunu okuyup bunun olacağı bilmemesi daha hüzünlü bir konu) ama bu olay 100 küsür senedir fiziğin en popüler noktalarından biri olan ikizler paradoksu. Tamam güzel sahneler de zaten textbooktaki hali dramatik olan bir olayın filme kopyalanmasından öte bir çalışma yok ki? Filmdeki hali devrimsel bir olay değil yani. İlk defa lisede görüp "aaa çok acayipmiş" dediğin olayı filmde görünce maksimum "haa buradan yürüyorsunuz" diyebildim o kadar. Sahne güzeldi tabi. Bir şey demiyorum. Edit: Hatta sırf bu paradoks üzerinden giden tonlarca bilimkurgu eseri var. En güzellerinden biri bu http://www.idefix.com/kitap/bitmeyen-savas-joe-haldeman/tanim.asp?sid=OBDNFG9QES1SAANTUVVG İçinde bu tür dramanın işlenmiş en iyi hali var. Uzayda görevden gelince ailesini yaşlanmış, ölü buluyor. Dünya onun birkaç aylık yokluğunda on yıllarca değişiyor. Uzaydaki savaşlar zaman kayması hesaplarıyla yapılıyor. Uzun görevde sadece hayatta kaldığı için rütbe alıyor falan. Üstelik karakterde dramanın dibi olmasına karşın drama botu değil. Yapılabiliyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 gravity'nin fizik kısmı bu filme göre cok daha ağır eleştirilmedi mi ben mi yanlış biliyorum, hangi açıdan ayakları yere basan bir film kısmını anlamadım. ya işte o klişeler ister istemez gişe kaygısından kaynaklanıyor, bi festival filmi değil bu, para kazanma amacı ile yapılmış ticarı bir film, ki bence filmin en büyük eksiği(fazlalığı ya da) bu duygusal sahnelerin fazla tutulmuş olması, en başından beri benim de eleştirdiğim bir konu. ama bütün filmi ona takılıp izlemedim, he ok kısa olsaydı dedim geçtim, inanılmaz docking sahnesi, karadelik geçişi falan filan filmde cok güzel şeyler var yani herkes bir duygusallık kısmına takılıp kalmış :D 2 duygusal sahne yeter artardı, ki gerçekten güzel işlenmiş sahnelerdi 2si de. bir de adamın eve dönme istedği konusunda bişey dicem. en başta A planı onun hedefindeki, dünyadaki insanların kurutarılmasını yapay koloni yerine insanlığın öyle devam etmesini istediği için gerekli dataları alıp dünya'ya en kısa sürede ulaştırmak derdinde, sadece kızı değil konu, bilmiyorm ben mi yanlıs yorumladım dialogları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Gravitynin fiziği tam değildi. Öyle bir kaygıları olduğunu da sanmıyorum. Sevgi diye başka bir boyut vardır belki ♡ diyen interstelların da tam değil. Karakterlerin ayaklarının yere oturmasından bahsediyorum. İnsanlar duygusallığa takılacak tabi ki. Filmin en rezil tarafı o. Eve erken dönmek gibi bir amaç var göya ama biri kızım diye öteki sevgilim diye ağlarken seçimin neye göre gerçekleştiği belli değil. Kadın sevgilimin olduğu yerin dataları daha iyi diye tuttururken pilot "hade be, ben kızıma dönecem diğer yer daha yakın" diye seçim yapıyor. Bu kısım üstte kaldı. Eğer iyi işlenmiş iyi karakterli ikizler paradoksu kurgusu arıyorsanız var ortamlarda. Hatta sırf bu paradoks üzerinden giden tonlarca bilimkurgu eseri var. En güzellerinden biri bu: http://www.idefix.com/kitap/bitmeyen-savas-joe-haldeman/tanim.asp?sid=OBDNFG9QES1SAANTUVVG İçinde bu tür dramanın işlenmiş en iyi hali var. Uzayda görevden gelince ailesini yaşlanmış, ölü buluyor. Dünya onun birkaç aylık yokluğunda on yıllarca değişiyor. Uzaydaki savaşlar zaman kayması hesaplarıyla yapılıyor. Uzun görevde sadece hayatta kaldığı için rütbe alıyor falan. Üstelik karakterde dramanın dibi olmasına karşın drama botu değil. Yapılabiliyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Nisan 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2015 Redeagle kazanabileceğin bir tartışma değil, adam gerçekten para alıyor bence nolan'dan. O kadar mantıksız, ayakları yere basmayan argümanlarla geliyor ki sen onları dissectleyene kadar delirmiş oluyorsun. Kaç, bagırarak kaç. http://i.imgur.com/6xHECky.jpg said: ama bütün filmi ona takılıp izlemedim, he ok kısa olsaydı dedim geçtim, inanılmaz docking sahnesi, karadelik geçişi falan filan filmde cok güzel şeyler var yani herkes bir duygusallık kısmına takılıp kalmış grinning smiley "Filmin kötü herşeyini ignoreluyorum, film 10/10 oluyor." B R A V O N O L A N Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2015 hangi nolan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Nisan 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2015 bugünolan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Nisan 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2015 xunn said: http://i.imgur.com/6xHECky.jpg noob ya ne hissettiğini bilmiyo sonra da gelmiş dir iz nı imic mıkrı fır vıt ıym fiylıng Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar