applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 sorun anlaşıldı, filmi gözüyle izlememe, kulaklarıyla dinlememe durumu var. gelecekteki insanların açtığı wormhole için, tanrısal bişey falan dendi. abandon thread http://i.imgur.com/z93Cq.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Absolut said: Beğenmeyebilirsiniz bunu anlarım yani tarzı sana uygun değildir, basit gelebilir, karmaşık gelebilir, anlamamış olabilirsin veya en basitinden sevmeyebilirsin AMA seven beğenen birini ne aşağılamaya ne de onu da sevdirmemeye çalışmaya hakkınız yok. Beğenmediyseniz belirtirsiniz sonra hangi filme gidiyorsanız gidersiniz ve geride sevenler ve adam gibi yazmasını bilen sevmeyenler kalır. abi insanları hakir görmedikten sonra beğenmediğinle kalıyosun hiç zevkli değil. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 xunn said: Ve bir plot device olarak Divine Intervention'ı sci-fi filminin başından sonuna kadar kullanırsan ne suspension of disbelief kalıyor ne birşey. başından sonuna kullanılan şey filmi tanımlayan, tonunu koyan şey oluyor zaten. bence suspension of disbelief'i bozası bir şey değil o bakımdan. niye böyle oldu, tanrılar böyle istedi. ok. kabul. previously dediğin gibi kendi establish ettiğin ruleları sonra sonra breaklersen asıl suspensuvar bozuluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 xunn said: Yok direkt godlike bir mevzu o Değil. Ascendance teması işleniyor orda, 5. boyuta geçtikleri için 3 boyutlu insanlarla grativational manipulation harici iletişim kuramıyorlar. Yani yapan yine insan, ama meta insan. Diğer taraftan ascendancela birlikte recurranceın da altı çiziliyor, e o da ciddi bi kadercilik ve ne yazıldıysa o olur mesajı var. Beni daha çok rahatsız eden o oldu, hatta hemen öncesinde true detectivede de aynı temanın işlenmesi iyice bi kıllandırdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 applev0dka said: sorun anlaşıldı, filmi gözüyle izlememe, kulaklarıyla dinlememe durumu var. gelecekteki insanların açtığı wormhole için, tanrısal bişey falan dendi. abandon thread http://i.imgur.com/z93Cq.gif Abi bak biliyorum anladıgın mevzu değil fiction, edebiyat. Ama allah askında okulunu okumuş, son 2 yılını bogaziçinde dersini aldıgım konuda "HAYIR ÖYLE DEĞİL"den daha iyi birşeyle gel. Sevmen sorun değil, thread filmi seven adamlarla dolu. Aradıgını verdiyse okey bu. Ama insnaların "Ben sevmedim, şununu sevmedim, bununu begenmedim" eleştirilerine "HAYIR, SİZ FİZİKÇİ DEĞİLSİNİZ, KIP THRONE, FİLMİN FİZİGİ BULLET PROOF, ŞURALARI HARİÇ ORALAR FANTASY SAYILMAZ" çekmeyin. Gerçekten cevap vermeye devam ettigin için "Öf" çekip gitmiyorum ki bi discourse dönsün, fikirler gömüşsün. Ama henüz filmin fizigini savunmaktan başka hiçbir sundugun şey yok şu güzel thread'e. Bak gerçekten açıklamaya çalısıyorum mizacım ne kadar efendi olmama müsade ettigi raddede, biliyorum itici olabiliyorum istemeden, internet insanın içindeki en kötü tavrı orataya çıkarabiliyor ama yeminle deniyorum. Fiction'da gördügün şeylerin altında bir dünya sembol yatar. Filmin basında bunların adını sen others koy, future humans koy, aliens koy bu ögelerin aksiyonları ve güçleri senden çok daha yukarıda, senin algının çok üzerinde oldugu için plot device olarak tanımı Divine Intervention'dır. Bir ton greek işte Zeus kıçından kaprisli bir şekilde yıldırım atar, bir tanrının kıskanclıgıdır. Sci-fi'da metahumandır bunlar. Hepsi aslında insanın kendi yansıması, hayatın randomlıgından tut, kadercilige, futility'ye referanstır. Filmi sadece göz ve kulaklarınla izlemen sorun değil, undertone'ları umursamaman da değil. Ama "Hayır öyle değil."i bi destekle allah için. Benden düzgün açıklamamı iste "Abi niye ve nasıl?" diye sor. Vallahi günlerce açıklarım istersen de edepsizlikten öteye geç yani. Olabildigince eglenceli tutmaya calısıyorum da, insanlar wit veya repartee'den payını almadıkları için anında foto koymalar yok entellik kasıyor ithamları. Evet abi ben sizin tanımınızla artsy entel internet zibidisiyim tamam mı? Bu benim filmle ilgili yorumumu degistirmedigi sürece benim postuma odaklan, postuma cevap ver, iyi geçinicez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 uzun yazınca haklı oldugunu kim söylediyse büyük hata yapmış. filmde açık açık dialog olarak, o wormhole'u açanların 4. boyutta evrimleşmiş insanlar oldugu söyleniyor. alt metin ıvır zıvır,perdenin arkasındaki gerçek mesaj falan hiç bir şey aramana gerek yok. Others dedikleri, gelecekteki humanity, bitti tek cümle bu kadar. hala bana edebiyat parçalıyorsun boş boş, suna karsı bişey diyorsan de işte, laf kalabalığı ile kendi kendini haklı göstermeye calısma. filmde konu anlatımını savunmadım zaten, ama fiziği açısından öyle söylenildiği kadar sacmalık yok, hele karadelik konusunda hic yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 said: filmde açık açık dialog olarak, o wormhole'u açanların 4. boyutta evrimleşmiş insanlar oldugu söyleniyor. Tahmin ediyorlar, %100 bildikleri birşey değil. Hele en basında hiç bilmiyorlar. Robotun da bilmesi mümkün birşey değil, tamamen götten asspull'u %100 canonmuş gibi savunuyorsun su an. Postun geri kalanı için ne fizikten ne sinemadan ne fictiondan anlıyorsun, bariz barzosun, laf anlatmaya çalısan insanı dinleyip yanılıyor olma ihtimalin oldugunu gözden geçirmiyorsun da. Seninle buraya kadar tartışmam, şimdi hakaretlerine devam edebilirsin Pleb-kun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Absolut said: Beğenmeyebilirsiniz bunu anlarım yani tarzı sana uygun değildir, basit gelebilir, karmaşık gelebilir, anlamamış olabilirsin veya en basitinden sevmeyebilirsin AMA seven beğenen birini ne aşağılamaya ne de onu da sevdirmemeye çalışmaya hakkınız yok. Beğenmediyseniz belirtirsiniz sonra hangi filme gidiyorsanız gidersiniz ve geride sevenler ve adam gibi yazmasını bilen sevmeyenler kalır. Beğenenleri aşağılama gibi bir durum yok ki ortada. Filmi fanatikçe savunarak eleştiren her yoruma top tüfek saldıranları aşağılama var. Ki bu şekilde dogmatik bir savunma sistemi konu ne olursa olsun sağlıksız ve aşağı bir sistem. Yoksa tutarsız denilen konuya "hayır şuradan bakarsan mantıklı" ya da "tutarsız ama orada amaç bu" diyene de tutarsız ama güzel diyene de laf yok. Hayır tutarsız değil diyip neden depil sorusuna siz bilmezsiniz işte demek ayrı bi kategori. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 hakaret ? ok lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 said: hala bana edebiyat parçalıyorsun boş boş, suna karsı bişey diyorsan de işte, laf kalabalığı ile kendi kendini haklı göstermeye calısma. Bir takunya şapırtısı eksik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 ne pis hakaret etmişim, allah da benim belamı versin wormhole'lara atsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 allah derken 4. boyuttan insan demek istiyorsun galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 applevodka ne kadar haklısın. xunn'a gelirsek; bir kere fotoğrafı argümanla alakalı koymadım, üzerine yazdığım gibi, mexdice ın özel isteği üzerine tamamen alakasız bir konuya ilişkin konuldu o fotoğraf. Ayrıca da fotoğrafı facebook tan falan almış değilim, forumda duran public sphere de bir şey, dolayısıyla no need for butthurt. filmle ilgili olarak, anne hathaway in "what about love" konuşması sırasında bir cringe oluştu, onun haricinde ciddiyim hiç bir öğe hiç rahatsız etmedi. divine intervention/deus ex machina (adını seeen kooyyy) konusu hiç rahatsız etmedi çünkü filmin başında daha söylüyor "wormhole lar natural phenomenon değildir" diye, bunu oluşturan neyse ne, sarı çizmeli mehmet ağa bizi ilgilendiren bir husus değil. BURAYA DİKKAT (ADHD var sanırım, geçen sefer de yazdım argümansız demek suretiyle görmezden gelmişsin) Divine intervention i tutarsız değil olarak kabul ettiğimizde, wormhole oluşturma teknolojisine (eğer insanlıksa) / kudretine (ilahiyse) sahip olan varlık(lar), karadeliğin içini modifiye etme ve/veya karadeliğin içine düşmeye başladığı anda oradan çekip almaya (başka bir wormhole/teleportation whatever) da muktedirdirler. Karadeliğin içinde kütüphane var lel değil konu diyorum baştan beri. Ha oradan çıkması da yine bu being(ler) tarafından ayarlanmıştır, orası karadeliğin içi bile olmayabilir dediğim gibi. Bu intervention ise baştan belli olan bir şey zaten ve tutarsız değil. Kthx. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 şimdi gelicek, ışık çıkmayan yerden adam çıkıyor dicek :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 said: alt metin ıvır zıvır,perdenin arkasındaki gerçek mesaj falan hiç bir şey aramana gerek yok. Bunları böyle tek tek sergilemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 applev0dka said: filmde konu anlatımını savunmadım zaten, ama fiziği açısından öyle söylenildiği kadar sacmalık yok, hele karadelik konusunda hic yok said: Despite his ties to the film, Thorne is also pessimistic that a traversable wormhole is even possible, much less survivable. "If they can exist, I doubt very much that they can form naturally in the astrophysical universe," he writes in the book. Baştan aşağı meta human interventionla yapılan şeyler, çünkü bildiğimiz fizik kurallarına aykırı hepsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Of resmen cevab veremedi bence kesin öyle oldu, en birinci ben oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 xunn said: said: alt metin ıvır zıvır,perdenin arkasındaki gerçek mesaj falan hiç bir şey aramana gerek yok. Bunları böyle tek tek sergilemek lazım. filmde açık açık dialog olarak, o wormhole'u açanların 4. boyutta evrimleşmiş insanlar oldugu söyleniyor. alt metin ıvır zıvır,perdenin arkasındaki gerçek mesaj falan hiç bir şey aramana gerek yok. Others dedikleri, gelecekteki humanity, bitti tek cümle bu kadar. şunu koyayım ki kendini haklı sanma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 ates olmayan yerden duman cikmaz o applev0dka said: şimdi gelicek, ışık çıkmayan yerden adam çıkıyor dicek :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 http://static.comicvine.com/uploads/scale_super/7/73958/2256672-this_thread_just_went_full_retard.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 wormhole konusunda her türlü senaryoda esneklik payı yüksek, hele de belli bir iş için yapılmış bir wormholedan bahsediyorsak. tanrı-adam oraya wormhole koymuş pekala. ama karadelik gibi ne olduğu hakkında gayet fikir sahibi olduğumuz bir şeyi işin içine 5. boyuttan gelen özel karadelik kaplaması filan katmadan esnetirsen orada beni kaybedersin. yani evet karadelik yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 aha yancısı da geldi eta: @knox Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Hay karadelik diyen dilleri kopsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 horacegoesskiing said: wormhole konusunda her türlü senaryoda esneklik payı yüksek, hele de belli bir iş için yapılmış bir wormholedan bahsediyorsak. tanrı-adam oraya wormhole koymuş pekala. ama karadelik gibi ne olduğu hakkında gayet fikir sahibi olduğumuz bir şeyi işin içine 5. boyuttan gelen özel karadelik kaplaması filan katmadan esnetirsen orada beni kaybedersin. yani evet karadelik yine. Abi, filmde de diyor onu, karadeliğin içi hikaye orası karadeliğin içi bile olmayabilir. Eğer içiyse de, o wormhole u oluşturan ve sadece gravitational wave lerle iletişebilen varlıklar açısından düşün olayı, karadeliğin içi = hayvan gibi gravity = çok daha rahat iletişim - dolayısıyla da artık bir visual interface koyabiliyorlar ortaya - o tesseract de adamların gerçekliğinin bizim 3 boyutlu algımızdaki yansıması. Time is a flat circle, adamlar açısından. Zaman boyutunun dışındalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar