Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet sorunu (caps'li)

applev0dka

Öne çıkan mesajlar

Şimdi arkadaşlar söyle bir sorunum var, internetimde ping yüksek olmamasına ragmen,gönderilen verilerde kayıp görünüyor bu da netin yavaşlamasına,videolarn yüklenmemesine falan gibi sorunlara yol acıyor, sebebi nedir çözümü nedir bir yardım edin ya :(

bu resimde mesela üst üste kayiplar görünüyor. sürekli bu kontrolu yaptgmda bazen 2-3 bakışta 1 oluyor falan.. nedir olayi ?

Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Aluriel said:

c/p yapmaya yetemeyip fotoğraf upload etmiş adam ya inanılmaz

bugun yarın format atıcam pc'ye curse sorun yaratiyordu silerken paint maint hersey gitti :D o yüzden gittim resim cektim

ne painti abi direk ordan kopyalayıp yapıştırabilirsin.

bak o en üstte C:UsersOlgac> yazan yere sağ tıkla, işaretle seç en üstten, cursor yanıp sönmeye başlayacak. sonra kopyalamak istediğin kısmı seç, tekrar sağ tıkla hiç bişey olmamış gibi görünüyor ama aslında kopyaladın istediğin şeyi. gel yapıştır buraya mesaja direk yada bi text dosyası açıp ona yapıştır falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yapman gereken su;

Oncelikle

said:

tracert 8.8.8.8

seklinde bir komut calistiriyorsun. Ilk iki -nadir durumlarda 3 adimda- kendi modemin'in gateway'ini, bulundugun bolgenin gateway'ini goruyorsun.

Sonra konsol pencerelerini 3'e cikarip yan yana diziyorsun ve 3 ayri ping komutu veriyorsun, bir sure inceleyip, sorunun nerden kaynaklandigini gorup ona gore ya kendin hallediyosun ya da birilerine carliyosun.

Ilk pencere;
said:

ping KENDI_GATEWAY_ADRESIN -t

Genelde 192.168.x.x gibi biseyler olur bu.

Ikinci pencere
said:

ping SERVIS SAGLAYICININ_YAKIN_AYAGI -t

Genelde trace route ciktiginda senin modemin/router'in IP'sinden sonra gelen olur. Senin harici IP adresine benzer, buyuk ihtimalle sadece son hanesi ya da son iki hanesi degisiktir.

Ucuncu pencere public bir yer, mesela google DNS
said:

ping 8.8.8.8 -t

Bunlari bir sure takip edip kaybin ilk asamada nerede olduguna bak. Senin ile modemin arasindaysa kablodan ya da kayblosuz baglantidan ya da modeminin/router'inin yetmemesinden kaynaklaniyor olabilir.

Seninle modem arasinda bisey yoksa, servis saglayicida varsa, bu sefer sorun senin otende bir yerde demektir.

Orda da yoksa, gidip Google'i ping'lerken paket kaybi varsa, sorun arada bir yerde demektir. Bunun icin de MTR -windows icin olani winMTR- gibi programlar ile testini yapabilirsin. Calisma mantigi aynidir, cat diye gorunur sikinti olan var ama servis saglayici disinda bir yerse oyle hemen duzelecegini sanmam.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

görsel olarak olsun istedim, derdimi tam olarak anlatabilmek için.. elin kırıldıgnda doktor film cektirmek yerine karakalem calısmasi yapıyor mu ?

konuya odaklanıcak olursak, yahoo denedim onda da yaptı, google ile ilgili degil yani

ilk defa laf sokmayacağım sana, bende çok üşeniyordum sonra imgura geçtim ahah, direk prtscr bas, www.imgur.com'a gir, upload de ctrl+v yap. bu kadar ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...