Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

120hz monıtor

Lauranas

Öne çıkan mesajlar

ohm said:

monitör teknolojilerinde yeni yalan bu mu şimdi? baktılar 3d yetmedi 144hz.
neyin peşindeler acaba?

benim bildiğim insan gözü ortalama 24 kareden sonra seçemez. 28 kareden sonra hız farkını anlayamaz. 144 hz demek yanlış anlamadıysam 3d 72hz demek oluyor yani 36fps. neyin kafasını yaşıyorlar?
sizde kanmayın allah aşkına gidin güzel renk skalası olan güzel 21:9 falan bir monitör alın.

asus-lg-samsung-aoc hepsi gerçekten çöp üretiyor. renkleri rezalet 12789731983:1 contrast diyorlar da siyahı beyaz-pembe arası. bir ara 1 ms-2 ms diye milleti yediler halen hepsi shadowingden döküluyor.

o zaman şu videodaki adam insan değil

ayrıca asus VG248QE kullanıyorum, hayvanlar gibide farkediyor, anlayabiliyorum 120hz ile 60 hz farkını. ayrıca hayatında hic 36 fps sabit bişeye baktınmı pcde oyun olarak ? hayatı film şeridi gibi gözünün önünden akan adam gibi görüyorsun resmen herşeyi kare kare..

bi saçmalamayın iki dakkaa
Sosyal ağlarda paylaş

Nessaftw said:

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vg248qe-24-vg248qe-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=65390

Çok bomba bir monitör dün satın aldım çok fazla test şansım olmadı ama ilk izlenimlerim harika. BF3 multi ve Crysis ile deneyeceğim bu akşam.

Tek derdim 27inch sonrası tekrardan 24'e alışma süreci :p

bunun ayarında bir şey istiyorum ben de, ama şu an ki monitörüm gibi 21.5 ya da maksimum 22' olsun istiyorum. ne önerirsiniz ?
Sosyal ağlarda paylaş

300 fps verebilecek bir aygıt icad edildi mi ya?
insan gözü 30 kareden üzerine çıkamaz.
monitörler genelde 30 kare bile veremiyor o ayrı.
LathspeLL said:

İnsan gözü baya yüksek frame rate'i ayırt edebilir. 300 kare/sn ayırt edilebiliyor mesela.

Ben 100 hz vs 120 hz'yi rahat ayırt edebiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ohm said:

kendin şunu diyene kadar aynı oyunu 30fps sonra 100fps ile oynasan anlayacaksın zaten farkını da konuşuyosun işte "ben biliyom" ayağına
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

Nessaftw said:

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vg248qe-24-vg248qe-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=65390

Çok bomba bir monitör dün satın aldım çok fazla test şansım olmadı ama ilk izlenimlerim harika. BF3 multi ve Crysis ile deneyeceğim bu akşam.

Tek derdim 27inch sonrası tekrardan 24'e alışma süreci :p

bunun ayarında bir şey istiyorum ben de, ama şu an ki monitörüm gibi 21.5 ya da maksimum 22' olsun istiyorum. ne önerirsiniz ?

Benq benzeri panele sahip. O da 24 inch. 21-22 almak para israfi bu devirde. Bence 24 almak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

ya sacma sapan tartismak iatemiyorum fakat sunlari soliim.
oncelikli olarak video isiyle ugrastigim icin univerisitede aldigim factleri dizeyim.
1- insan gozu saniyede 24 kareden fazlasini goremez. gozu sagliksiz olan bazi insanlarin 26 fps gorebildigi soylenir. ama kanitlanmis bi gercek yoktur.
2-24.97 fps,24 fps ve30 fps standartlari vardir. 24 fps sinemada projector standartidir. dijital video ile hayatimiza 24.97 fps(25 diyebiliriz) ve 30 fps gelir. aralarindaki farki insan anlayamaz. tek fark elektrik avrupa standartinda 50hz dir amerika standarti 60hz dir. arada dropped frame olmasin diye videolar 25 ve 30 fps ayarlanir.
3-quake den beri fps oynayan bir insanim halen elimizdeki sistemler 120fps yazsa bile arada dropped frame verir ve 25 fps bile calisamaz bunu bilirim. onun icin frame limit 30 yapinca hiz iyice duser ve arada 24 karenin altina iner bu da bahsettiginiz takilmayi yapar.
4- 36 fps ye nereden gelinir acikliyayim ve fiziksel bir hesaplamadir uydurmadim yani. goruntu teknolojileri interlaced ve progressive olmak uzere 2 sekilde calisir. 3d goruntu interlaced goruntuyu 2 goze farkli vererek calisir. yani 1 goze 960x1080 digerine 960x1080 goruntu verir.ikisinede 36kare yollar saniyede ama 2 farkli gorunutuyu ayni anda verir.sirketler bunu 36x2 den 72 olarak hesaplar. 72 fps derler birde vertical sync icin hizi 2 ye katladigini soylerki yalandir. 144 fps hesabi cikar.
5- 300 fps yi kaydetmek bile buyuk produksiyon gerektirir. verebilen bir aygit da eger bilimsel veya deneysel degilse dunyada daha icat edilmedi. 300 kare goren birisi varsa eger kursunu falan dans ederken havada gorebilir.(matrix de felan degilsek eger ki ben dunyadayiz diye biliyorum; boyle birsey var ise arkadasi x-men academy ye kaydedelim.
6-eger herhangi biriniz 50hz bile gorebiliyorsa hayatta basarilar. florasanlarin yanip sondugu ve ultraviole gorebildiginiz bir dunyada yasiyorsunuz. lutfen ekran kartiniza yaptiginiz yatirimlardan vazgecin; hic biri sizin icin tasarlanmiyor.
7- kara cahilligim yuzunden hepinizden ozur diliyorum.
PrudenT said:

ohm said:

kendin şunu diyene kadar aynı oyunu 30fps sonra 100fps ile oynasan anlayacaksın zaten farkını da konuşuyosun işte "ben biliyom" ayağına
Sosyal ağlarda paylaş

İnsan gözü mekanik bir aygıt değil. Beyin kare kare görüntü almaz, hareket algılar, ışık algılar. Shutter usulü ile çalışmaz, o yüzden ışıklarda ki flicker olayını görmezsin. Görme olayı tamamen beynin çeşitli algoritmaları kullanmasıyla oluyor.

Belli bir frame'i yok, duruma göre algı kuvvetlenir ya da hafifler.

Eski CRT monitörler ve şimdi ki bazı monitörler GERÇEK 100/144 Hz verirler. Bu senin bahsettiğin software algoritmalarına bağlı değildir. Ekran saniyede 144 kere refreshlenir. CRT'ler de "ışın tabancası" 100 kere ateşler falan filan. Olayın Quake'in frame'i veya Sinema frame'leri ile alakası yok.

Ben 100 Hz vs 120 Hz arasında ki farkı test ettim, algıladım. 80 tane bilgisayarın ekranına bakarken kaçının 60, kaçının 100 olduğunu algılayabiliyorum. Pilotlar/astronotlar çeşitli testlerde 300 frame'i ayırt edebiliyorlar, testleri var.

Zayıf gözler bazı şeyleri algılamaz, bazı gözler algılar. Kişiden kişiye farkılık gösterir.

O kadar derin ve scientific bir konu ki işin içinden çıkılmaz. Görüş gücü ışık, renk, aydınlık, hareket, beynin durumu, yorgunluk gibi bir çok etkene bağlı.

Ama tek bir gerçek var: 24 fps falan görmüyor insan gözü, aşın bu konuyu artık. Türk eğitim sistemine de sokiim bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

dün verdim VG248QE siparişini Hepsiburada'dan. 2 saat sonra falan da amazon.co.uk'den 3D Vision 2 Kit siparişi verdim. 3D vision 2 Türkiye'ye girdi bu sabah. Diğeri halen tedarik aşamasında. Teşekkürler Hepsiburada.

http://www.troll.me/images/american-psycho/american-psycho.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...