Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Banished

Gangren

Öne çıkan mesajlar

calvaria said:

Off 980 cokmus ben 60 i gecemedim daha ama aksam nasipse dogal efetleri acip hardda kasicam peki 980 e cikana kadar kac adam oldu yaklasik kac kisilik mezarlik yaptin, birde bu mezarlari kasabanin icine yapinca mutluluga yada sagliga etkisi oluyor mu

sehrin ortasina 200 kisilik bir tane yapmistim oyunun basinda. mezar taslari 1 jenerasyon sonra yok oluyor. bastaki mutsuzlugu azaltiyor, ama ara gidip ziyaret ediyorlar. en azindan surekli iceride birileri oldguundan oyle oldugunu zannediyorum.

sehir disina kurarsam oraya gitmekle vakit harcayacaklardi. ortasina kurdum.

happiness 4.5, health 5 gittim surekli. aclik patlamasa bir sey olmayacakti. bir yerde food bir sorun yasadi ama 10x hizda biraktigimdan ne oldugunu anlayamadim, atladim sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

kömür steel tool yapmak için lazım ama steel tool'u trade ile almak çok daha kolay iron + coal çıkartmaktan. hatta benim demir madenimde coal çıkmıyordu bile.

ilk köylülerin ölmeyecek. bol bol yemek basıcan. gatherer mesela öbürlerinden çok yemek üretiyor. ondan sonra gerisi gelir.

ben yemek harcamasını gözlemlemedim stokta çok yemek var diye sdfsdf. bir anda tükendi. bir anda 50 köylüm öldü. ona rağmen kolay toparladım. sırf o ilk başlar zor yani. sonrası vız. hem mezarlar dolunca köy daha estetik oluyor sdfds.

ben tarla bastım 220 kişilik nufus var 3 tane full otlak, 8 tane tarla 4 tane walnut falan var, üzerine 4 tane hunter cabin var. stoklar kışın bitimine kadar ucu ucuna yetiyor. gatherer abanıcam bu sefer
Sosyal ağlarda paylaş

o tabloya bir bakın. food dışındaki resourcelar ne kadar az gerekli. tool, herbs, clothes, alcohol. oyun sana bunu tutorialda söylemiyor. sonra mal gibi 1k herb, 500 tool biriktiriyorsun, surplus oluyor. (gerçi tool iron olduğu için sorun değil) halbuki o iş gücünü fooda ayırınca gg. yine orada görüldüğü gibi farm spam ftw.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

o tabloya bir bakın. food dışındaki resourcelar ne kadar az gerekli. tool, herbs, clothes, alcohol. oyun sana bunu tutorialda söylemiyor. sonra mal gibi 1k herb, 500 tool biriktiriyorsun, surplus oluyor. (gerçi tool iron olduğu için sorun değil) halbuki o iş gücünü fooda ayırınca gg. yine orada görüldüğü gibi farm spam ftw.

age of köylüsü gibi abi

ezelden beri öyle zaten bascaksın farmı, sonra ihtiyaç fazlasını daya markete/trading post'a

dünyanın asıl ekonomisi budur yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Grimnax said:

o kadar logu nasıl yaptın ya ben cıldırıyorum agaclar yüzünden hah

10 tane forrester vardı en son. hala surplass yapıyor 30k'da. evlerin yarısı veya daha fazlası taş bu arada onun etkisi de olabilir.

eldar said:

ss koyarken setting'i de söyleyin harita büyüklüğü, iklim, zorluk seviyesi ve disaster açık mı.

large, fair, disaster acık

750 ettim en son starvation'la sarı humma aynı anda patlak verdi 70 kişi falan hastalıktan, 60 kişi de starvation'dan öldü. gıda varken niye starvation patlak veriyor onu anlamıyorum ya. herhangi bir değişiklikte yapmıyorum. market dolu falan o can sıkıcı biraz. şu an oynadığım oyun patlayabilir çeviremessem. labour kalmadı resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...