Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyunlarda tuş takılması

Suark

Öne çıkan mesajlar

Şurda tartışıoduk, en iyisi buraya açayım dedim

http://forum.paticik.com/read.php?40,6265935,6748906#msg-6748906

Şimdi sorunum şu,
Özellikle CPU kastıran oyunlar oynarken, benim laptopta bi sorun oluşmaya başladı. Önceden yoktu bu, sonradan peydah oldu ve gideremedim hala.

Koşarken haliyle "w" tuşuna basıyorum, oyunu belli bi süre oynadıysam bazen 5 dakka bazen 30 dakka, karakterim ben "w" tuşunu bıraksamda koşmaya devam ediyor. Yani sanki, basılan bütün "w" leri işleme alır gibi, ama arkadan gelerek.

War Z,Natural selection 2 ve Battlefield 3 te var bu durum.
Bir sürü şey denedim, çözemedim.

Ha bu arada, oyunlar kasmıyorlar, yani bf3 mesela akıcı bende med-high ayarda, lowa bile düşürsem farketmiyor.

En son dün akşam, BF3 ü, task managerdan set priority diyip high yaptım. Ve sorun çözüldü, ama oyun inanılmaz kasmaya başladı.
LG R590
4gig ram
gt 355m ekran kartı var, i5 felan işte.

Aletin altına fan aldım bu laptop sogutuculardan ama gene de devam edıyor sorun. Bu set priority nin olayı ney?
Ha birde, NS2 oynarken mesela, tuş basılı kaldığı zaman o şekilde, tekrar basarsam duruyor bazen karakter.

Bu arada,
ofiste kullandığım alet bu, tuşta herhangi bir sorun yok oyunlar harici.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
phew hala devam edıo bu.
her oyunda var nerdeyse.
world of tanksta var mesela, ama saolsunlar r ve f tuşları basmadan ilerlememi sağlıyor.

pfff
single player oyunlardada var
mound and blade de bile var ya :(

Yani aslında şu, işlemci falan yorulduğunda, bu olay oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Buna benzer bir sıkıtıda tuşa basınca oyunun kasması mesela bi ara arkadaşta vardı Gta4 oynuyor bi probldm yok gibi görünürde bi noktadan sonra tuş kombinasyonları artınca makina kitlenmeye başlıyor çözemiyorsun. Sorun power supply ve parça başına düşen elektrik dağılımı. Daha güçlü bir ps sorunu çözmüştü bizde.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela biz split screen nfs4 oynarken, iki kişi tek klavye oynayınca da arada böyle biip diye ses gelirdi kasadan ve oyun donardı bir anlık, arkadaşın biri klavyenin bufferi yetersiz kalıyor gibi birşeyler demişdi, bilmiyorum nedir ne değildir klavye buffferi, belki klavyenin değişmesi gerekebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Black_Lupin said:

Buna benzer bir sıkıtıda tuşa basınca oyunun kasması mesela bi ara arkadaşta vardı Gta4 oynuyor bi probldm yok gibi görünürde bi noktadan sonra tuş kombinasyonları artınca makina kitlenmeye başlıyor çözemiyorsun. Sorun power supply ve parça başına düşen elektrik dağılımı. Daha güçlü bir ps sorunu çözmüştü bizde.

yok sorun bu değil.
mesela tuş kombinasyonu yapmasam bile 1 tanesine basılı tutsam o öle yapıo.

yani aslıdna temel sorun şu.
ben atıyorum "w" tuşuna basarken oyuna bastığım sürece git elimi çektiğim anda dur demeye çalışıyorum.
ama nası bi gecikme veya sıkıntı varsa artık, 10 kere W ye bastıysam o 10 kereyide hesaba katıp işliyor. Yani elimi çektiğimde durmayım ne kadar bastıysam o kadar gidiyor.

yani aslında, elimi çektiğimi geç anlıyor.
Yüksek ihtimal CPU'm yetmio dicem ama oyun kasmıyor hiç.
bu önceden çok olmazdı böle sonralardan olmaya başladı bide.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...