Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk film dizi ve renkleri

Chemical

Öne çıkan mesajlar

abi maliyet düşürme işleri...

iyi bir ışık seti veya ne bileyim düzeni vs. kurup ona göre çekim yapmak hem zaman hemde para kaybı. Adamlar da nasılsa millet yiyor diye ne kasacağız diyor.

Haftada 90 dakikalık film çekmek zorundalar, birde ışık kurulumuyla vs. mi uğraşacaklardı sadfsdafsda
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

abi bu olay kanallarda var. niye var bilmiyorum. Mesela,

ShowTV rengarenk, mor falan sanki,

atv kırmızı.

KanalD Mavi.

Star lacivert.

ya o işin nedeni marka kimliği gibi birşeyler demişlerdi bir kere, hatta daha da ileri götürüp "abi kanal kurulurken belli edilmesi grekiyormuş abi" falan demişlerdi. Bana yalan geldi birazaçıkçası ama marka kimliği işi olur mu olur.
Sosyal ağlarda paylaş

muhteşem yüzyıl bana color correction açısından abarttığın kadar kötü gelmedi, bi game of thrones değil tabii, ama eski görüntü tadını vermek için kahverengi ağırlıklı color correction yapmışlar.
türk dizi piyasasında en iyi görselliğe sahip dizilerden biri, bunu bile bu kadar batırıyorsan diğer dizileri izlesen ne yapardın acaba...
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

abi maliyet düşürme işleri...

iyi bir ışık seti veya ne bileyim düzeni vs. kurup ona göre çekim yapmak hem zaman hemde para kaybı. Adamlar da nasılsa millet yiyor diye ne kasacağız diyor.

Haftada 90 dakikalık film çekmek zorundalar, birde ışık kurulumuyla vs. mi uğraşacaklardı sadfsdafsda

Mesele 90 dakika çekmeleri değil ki. Eşşek gibi bütçeleri olsa bile yine görüntü kalitesi pek umurlarında olmaz. Çünkü Türk dizi sektöründeki çoğu yapımcı ve kanal hala kurnaz kayserili esnaf mantalitesinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Maliyet filan degil abi konu.Üni.'de sinema dersin de anlatmıştı hoca.

Konu tamamen Türkiye'de görüntü yönetmeni yetişmemesiyle alakalı. Unuttum şimdi renkleri ayarlayan makinanın ismini neyse efendim o son teknoloji makinadan türkiye'de 2 tane studyoda var diyordu hoca.Aynı hollywood gibi bir teknolojim var ama üst düzey görüntü yönetmeni olmadıgı için ışık,oyuncuların kıyafetleri makinede nasıl tepki verir tam bilmiyorlar ya da ne istediklerini bilmiyorlar lol. (Bunun sebebi biraz da bizim türk yönetmenlerin burnunu herşeye sokması,ego vs.)

Bunu muhteşem yüzyıl için söylemiyor genel türkler adına söylemiyorum dikkat ettiyseniz son zamanlarda yabancı görüntü yönetmenleri coğaldı dizilerimizde. Bu maliyetli ve iyi birşey ama bizde yetişmiyor işte ^^
Sosyal ağlarda paylaş

kusura bakmayın arkadaşlar, türkiye'deki kanallar sizin özendiğiniz HBO kalitesinde olamadı daha... türk olan türkçe olan hiç bir şeyi beğenmediğiniz gibi bunu da beğenmemişsiniz. ilginçsiniz gerçekten. bir de abartı üstüne abartı. türkiye düşmanları içeride aslında, ne dışarda ne dağda...

bakın beni öyle "milliyetçi" bir kimlik olarak ele almayın kesinlikle değilim, ama bu sizin yaptığınıza saygısızlığın yanında nankörlük denir.
Sosyal ağlarda paylaş

ObuzHapsever said:

DarKRideR said:

iyor.

Mesele 90 dakika çekmeleri değil ki. Eşşek gibi bütçeleri olsa bile yine görüntü kalitesi pek umurlarında olmaz. Çünkü Türk dizi sektöründeki çoğu yapımcı ve kanal hala kurnaz kayserili esnaf mantalitesinde.

Dizileri 1 haftada zor yetiştiriyorlar şu haliyle bile bütün oyuncular çalışanlar herkes şikayetçi. işin içine ışık falan girse isteseler de yetiştiremezler herhalde dolayısıyla alakası var 90 dakka olamasıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

kusura bakmayın arkadaşlar, türkiye'deki kanallar sizin özendiğiniz HBO kalitesinde olamadı daha... türk olan türkçe olan hiç bir şeyi beğenmediğiniz gibi bunu da beğenmemişsiniz. ilginçsiniz gerçekten. bir de abartı üstüne abartı. türkiye düşmanları içeride aslında, ne dışarda ne dağda...

bakın beni öyle "milliyetçi" bir kimlik olarak ele almayın kesinlikle değilim, ama bu sizin yaptığınıza saygısızlığın yanında nankörlük denir.

kötüye kötü denmeden nasıl iyisini yapıcaz?

sanki bu dizileri cekenlerin imkanları kötüymüş gibi konusma şimdi. anadolunun ucra kösesinde ufak bir köyde tezek ısığında cekmiyolar dizileri. abzürd bütceleri var populer dizilerin, öyle böyle değil.

tümüyle umursamazlıktan tembellikten yaptım olduculuktan bu halde diziler.
yüz milyon bin trilyon dizi var memlekette.

ülkede adam gibi 10 dizi cekicek kadar ekip varsa 15 tane dizi cekersin, 50 tane değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...