Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toktamış Ateş Vefat Etti


xieon

Öne çıkan mesajlar

Prof.Dr. Toktamış Ateş bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 69 yaşındaki Ateş'in dün gece saat 02:00 sıralarında yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybettiği öğrenildi.


Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Kimdir?

TOKTAMIŞ ATEŞ KİMDİR? Toktamış Ateş, 1944 yılında İstanbul'da doğdu. Orta ve lise eğitimini Avusturya Ortaokulu ile Vefa Lisesi'nde tamamladı. Eğitimine İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde devam etti. Fakülteyi 1967 yılında bitirdi. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset İlmi Kürsüsü'ne asistan olarak atandı. 'Kuruluş Dönemi Osmanlı Toplumunun Siyasal Yapısı' başlıklı çalışmasıyla 1969'da doktor, 'Demokrasi Teorisi' başlıklı çalışmasıyla da 1974'te doçent oldu. 1982'de profesörlüğe yükseldi. İktisat Fakültesi'nin yanı sıra değişik eğitim kurumlarında, çeşitli dönemlerde dersler verdi. Yine ders vermek amacıyla, Amerika Birleşik Devletleri (Iowa) ve Almanya 'da (Berlin - Münih) bulundu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Aynı zamanda, Bilgi Üniversitesi'nin kurucuları arasındaydı. Cumhuriyet ve Bugün gazetesi olmak üzere, çeşitli yayın organlarında yazılar yazdı. Yayınlanan 30'u aşkın kitabı vardı.



kaynak:
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1117625&CategoryID=77
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kadar düzgün bir adam olduğunun kanıtı zaten. Kusacak birinin çıkacağını zannetmiyorum. Tartışma kültürü, parmakla gösterilecek birini kaybetti mslf.. Karşısındaki insanın ideolojisi ne olursa olsun, kızdıracak ve alay edecek bi jargon kullanmazdı. iyi adamdı iyi. Allah rahmet eylesin...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...