Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

McFarlane NBA Series 21

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Spor temalı hobi/koleksiyon ürünleri üzerine ufak çapta satışlar yapmaya başladım. Bir nevi pazar yoklaması gibi diyelim, şimdilik çakma ve dandik bir dükkan ile Gitti Gidiyor'da deneme yapıyorum da ilk olarak şu McFarlane NBA Series'i getirttim. Neyse işte ürünler şunlar;

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Red_Dog_Collectibles/

Hepsi sıfır, açılmamış. Alın, almayacaksanız da reklam yapın sadfasd
Sosyal ağlarda paylaş

abi gelişini, piyasasını falan hiç bilmiyorum ama çok pahalı bunlar. tr'de ztn böle figur alan adamlar lotr'du star wars'tu falan takılıyo. nba figuru kollektoru görmedim hiç.

bide modellemeleri beğenmedim pek. bi ara bunların daha büyükleri sanırım oyuncakcılarda bulunabiliyodu onlar mesela çok güzeldi. shaq'in figuru mesela potaya smaç basmış bacaklarını açmış şekildeydi. bunlar sanırım o seriden değil. biraz daha ufaklar bide galiba.

http://memberfiles.freewebs.com/24/39/54153924/photos/Los-Angeles-Lakers/shaq%20lakers%20purple%20dunk.jpg

bundan işte
Sosyal ağlarda paylaş

@Mokoko

Abi fiyatlar ucuz bile aslında :D Şuan bu figürlerin Türkiye'de ederi 90-100TL arasında ki bu fiyatlara eski serilerden dandik figürlerin satıldığını gördüm. Zaten benzer kalitede ve boyuttaki figürlerin standart fiyatı 90TL oldu.

Yani aslında 90TL'ye de gidiyor ama kapış kapış gitmiyor. Sorun zaten bu ürünlerin havada kapılan şeyler olmaması. Fiyatları belirleyenler Türkiye'deki tek tük figür satan internet sitesi. Bakın internet sitesi diyorum dükkan değil çünkü gidipte mağazasını gezip ürün alabileceğiniz bir figürcü yok. Olan da tek tük sergiliyor, hepsini internetten satıyor. Yüksekten satıp iyi kâr ediyorlar elde kalma korkusuna karşı ama aslında öyle bir korku yok çünkü getirdikleri ürünlerin yarısı elde kalsa da iyi kâr ediyorlar. Ben işte normalde Türkiye ederinden 10-15TL falan altına satayım dedim.

Figürler arasındaki fiyat farkı da aslında Amerika'daki satış fiyatlarındaki farktan geliyor. ABD'de her serinin belirli figürleri zaman geçtikçe değer kaybederken, bazıları da değerleniyor. Bu seride LeBron, Lin ve Nowitzki şimdiden normal fiyatından 5 dolar daha değerlenmiş durumda. Ben Lin'in Türkiye'de gitmeyeceğini düşündümden kendi favorim Love'u koydum yerine :D

@Sabo ve Mokoko yine

Gelelim diğer olaya, Sabo seninkiler McFarlane çünkü 2000'li yılların başından beri başka üretici yok. Yani varda lisanslı değil ve detaysız, Türkiye'de sadece McFarlane'ler satıldı. Tabii öncesinde aldıysan bilemiyorum :D Mokoko senin verdiğin üründe McFarlane değil. Ne bilmiyorum ama McFarlane figüre pota sokacaksa direk BackBoard'ı komple koyuyor diye biliyorum :D O da alıcı için bayağı masraflı oluyor.

Üstte de dediğim gibi serinin en değerli üç ürünü aslında en iyileri. Hem detay bakımından hemde sergi olayı bakımından diyelim. McFarlane'in birçok ürününde aşırı derece de kalite bozma söz konusu ki bu yüzden bu işi yapan birçok firma ilişiğini kesmek üzere, hatta kesti. Güncel McFarlane ürünlerini Türkiye'de bile bulmak artık çok zor. Bu yüzden de nette vs. bu ürünlere çok talep olduğunu gördüm.

Ama işte NBA'in telif hakları tek başına adamlarda olduğundan ötürü tek lisanslı üretici konumundalar ve iş onların tekeline bağlı. Daha birkaç yıl bunlara katlanmak zorundayız. Adamlar keyiflerine göre basıyorlar, bazıları inanılmaz güzel bazıları da inanılmaz kötü.

Mesela ben çok satacağını düşündüğüm bir ürün için 5 tane falan şipariş vermeyi düşünüyorum fakir ruhlu girişimci statüsü ile,

http://store.spawn.com/product_images/s/403/nba22_rrubio_ce_photo_01_dp__51396_zoom.jpg

ABD'de normal satış fiyatı 17 dolar olacak. Seri dışı çıkacak. Türkiye'ye getirmek istersen güvenli bir şekilde 75TL civarına denk geliyor. Hani tamam yine birebir değil ama bu fiyata yapılmış en kusursuza yakın figürlerden biridir bu.

Dengesiz firma işte, bu figürden 1 ay öncede şunu piyasaya sürecekler.

http://store.spawn.com/product_images/j/706/nba22_bgriffin_photo_01-thumb__55911_zoom.jpg

Bunun neresi Blake Griffin lan? Ya da Deron?

http://store.spawn.com/product_images/a/291/nba22_dwilliams_photo_01_dp-final__21522_zoom.jpg

Firma keyfine göre çalışıyor. Fiyat aralığında daha iyisini bulmak çok zor ama, hani üreteni geçtim film-dizi figürleri bile bulmak zor bu boyutta. Yaklaşık 16cm uzunluğunda iyi detaylandırılmış figürler bunlar suratlar çok iyi olmasa da. Sattıkları fiyatlar ise benzerlerinin dörtte biri falan. Her eve girsin de gerisi gerisi bağlamaz kafası yaşıyor Todd abimiz.

Sattığı ürünü de bu kadar eleştiren bir adam, piii

Alın ama işte, almıyorsanız da aldırın. Adam dürüst satıcı diyin. Yıkayın, yağlayın :D
Sosyal ağlarda paylaş

Heh birde spor serilerinde bu adamların NFL ve NHL figürleri mükemmel, ABD'de de bok gibi satıyor ki NBA'e her sene iki bazen de tek seri çıkarırlarken NHL'in falan 5 seri olduğu zamanlar oldu.

Şuan benim sattıklarım geçen Kasım satışa çıktı. 22. seri Şubat'ta çıkacak ve yıl sonuna kadar NBA'de seri yok. Ama işte NHL'in şimdilik planlanan sadece 4 serisi var. Artı olarak her yıl 2 tane de Collector çıkıyor üstteki Rubio gibi.

Türkiye'de hiç gitmezler ama işte, yani ileri de onlardan da ufak ufak getirtmeyi düşünüyorum da Web Shop olayına geçersek :D
Sosyal ağlarda paylaş

Çin'de üretiyorlar hepsi zaten :D Birkaç Japon firması var kör çocuklara figür yaptıran işte onların figürleri çok çok kaliteli ama fiyatları 2000TL'den 10.000TL'ye kadar uzanıyor.

Gerçi onlar PVC'den falan yapılıyor. Üstüne üstlük gerçek kumaştan kostüm dikiyorlar. Detaylar ve sergi görselliği inanılmaz.

McFarlane bütün ürünlerini ağaç reçinesi bazlı bir maddeden yapıyor. O figürlerin dörtte biri maliyete denk geliyor hemen hemen ama işte fiyatı binlere katlayan işçiliği, bu standartlarda malesef daha iyisini de bulamıyorsun.

Hani McFarlane'in ürünleri de bana kalırsa sergi görselliği olayında çok üst düzey. Elimdekilerden biliyorum, üstüne üstlük birkaç tane de ben odama vs. koydum da iyiler, bayağı iyiler. Ama işte tam detay arıyorsan sıkıntı başlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Silphatos said:

DarKRideR said:

pii, terbiyesiz herif

olm kart bile satıyomuşsun lan aadfg

SUS VE SATIN AL

eldar said:

yuh nası gümrüğe takılmadan getirmeyi beceriyorsun?

Aracı var bir tane de hep böyle olmaz. İşi oturtursam, daha doğrusu yapmaya tam karar verirsem zaten vergisiyle otuyla bokuyla rahat rahat getirtirim.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Emin misin yahu, vergisiyle falan bu iş pahalıya gelir. Ayrıca malları gümrükten kim çekecek?

Bireysel şirketi kurup, vergisiyle vs. çalışmaya başlarsan fiyatlar en çok Jedbang, Dreamers seviyesine gelir. Şuan 60-70'e satıyorsam o zaman 80-90'a çıkar. Gerçi ana firmalar ile yapılacak anlaşmalar vs. çok önemli. Onlardan alınacak fiyat ve mal sayısıyla birlikte fiyatları daha düşük tutabilirim.

Çok kâr hedeflemiyorum. Düzenli bir satış ritmi yakalayayım sorun değil. İleri de zaten başka figürler getirtmeyi de planlıyorum ama asıl önceliğim ülkede pek satılmayan şeylerin figürlerini, koleksiyon eşyalarını getirtmek. Anime çeşitleri çok az mesela, Naruto bile çok az bulunuyor vs. vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle hayırlı olsun, umarım iyi şeylere vesile olur, bol bol satış yaparsın.

Figür koleksiyonculuğu ile alakalı bir başlık olduğundan aşağıdaki linki paylaşmadan edemedim, birçok şeyde olduğu gibi para ile çok doğru orantılı bir uğraş ama aşağıdaki kişi olayın artık sanıyorum son noktası :) Siteyi iyice incelemenizi öneririm.

TheFigureCollector

Bol satışlar / kazançlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
uplayalım ya,

bu arada westbrook'lardan biri de geçen hafta satmıştı. DEVAM !

%10 indirim yaptım hepsine birde, Rare olanı %20 çektim.

Ayrıca gelecek haftadan itibaren lisanslı One Piece, Bleach, Naruto ve South Park figürleri geliyor. South Park'lar geldi de diğerleri ile satışa koyacağım asfsdsdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...