Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazi amacli mekanik klavye

GERGE

Öne çıkan mesajlar

black veya red lazım oyun ıcın, hepsi olur am aub ikisi daha iyi olur. red daha yumusak.

baya bi ses farkı var, black/red ile diğerleri arasında

bu arada mesela black anca tasıyo benım elimi, arada cok saldığımda kendimi fakrında olmadan bastığım oluyo tuslara. red cok hafif gelmişti bana
Sosyal ağlarda paylaş

Of ulan klavye der geçersin, amma çok detayı varmış bunun.

Oyun ve günlük kullanım amaçlı klavye arıyorum, mümkün mertebe çok fazla ıvırzıvır tuşları olmaması tercihim.Tuş basımı yumuşak olmalı ama çok da yumuşak olmasın. Sol baş parmağımın boğumda kilitlenme gibi bir şey oluyor ve kıtlatmadan da düzelmiyor. Özellikle ağır space ve alt tuşlarının yoğun kullanımının ardından. Bir de hafif şıkıtı şıkıtı sesi olsa tadından yenmez.

Fiyat olarak 200 civarı tercihim, 300 bandına gelmesin üzer beni. Son olarak İstanbul Anadolu yakası civarında gidip görebileceğim, test edebileceğim yer biliyor musunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

gleodyn logitech g105'lere bak. mekanik klavye değil ama oyun için gayet rahat geliyor, memnunum, fiyatı da gayet iyi.
daha pahalı bir şey arıyorsan roccat klavyelere bak, ryos mk pro, 4 farklı switch modeli varmış, istediğini seçiyormuşsun. türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum ama.
Sosyal ağlarda paylaş

1.5yili gecti, Brown switch Filco majestouch2 kullaniyorum, keypadli olanindan, ben alirken Red switch avrupada cok yoktu, varsada ekstra pahaliydi, ama acayip memnunum..Brown switchler sessiz falan degil ama kesinlikle Blue/Black switch'e oranla daha yumusak sese sahip...

yani ofis ortaminda calistiginiz oda icerisinde bir baskasi varsa (ve touchtyping kullanmiyorsaniz), butun switchlerde ki ses kafayi yedirtir..onun disinda tank gibi alet, macro/multimedia/usb port vsvs eksikligini hissetmiyorum hic...ha belki hafif bir backlighting iyi olurdu..(ducky miydi rosewell miydi..ondaki aydinlatma fazla geldi bana mesela)

WASD tuslarinda hafif asinma olmustu, fotografini cekip aldigim yere yolladim (keyboardco UK), bedava yenilerini yolladilar hehe...

Das keyboard+Razer blackwidow' u pas gecmistim ben cunku parlak cerceve falan temiz tutmasi zor ve kirlendimi de baya pis gozukuyor..onun disinda hissiyat aynidir neticede olay switch'te...heh bide, genel kasa tasarimi olarak Razer pek hitap etmiyor bana.

Genel olarak: Blue(typing) Black(gaming) Brown(jackofalltrade) Red(supreme light to type) diye soyleniyordu en son biraktigimda..Blue switch cidden cok ses yapiyor..Genel kullanim icin kisisel onerim Blue switch haric herhangi biri olur almayi dusunen varsa, para durumuda fena degilse Filco gayet temiz tercih..hatta bir daha ihtiyacim olursa (bozulacak gibi gozukmuyor ama) kesinlikle Tenkeyless modelinin ya Red yada Brown alirdim..

Daha once yada uzun suredir kullanmadiysaniz, mekanik klavye aldiginiza pisman olma gibi birsey sozkonusu degil onu soyliyim...

Esas konuya donersem sirf yazi icinse sanirim Red yada Blue switch mantikli derim...
Sosyal ağlarda paylaş

Bende bir ara mekanik klavyeye geçicem ondan araştırma yapıyorum. Bendeki G510'dan geçeceğim için eksiklik hissedeğim istemiyorum. G510'da baya iyi bir klavye, acelem yok.

Aradığım özellikler;
- Full backlit (sadece WASD etrafı aydınlatanlardan değil)
- Birkaç macro tuşu olsun
- Büyük enter tuşu

Şuan sanırım seçeneklerim Logitech G710+ ve Razer BW serisi. Başka varsa söyleyin abi. BW ultimate biraz daha ağır basıyor, upgrade yaptığıma değsin. Bu ikisi de brown switch. Gaming ağırlıklı kullanacağım için black switch olsun istiyorum ama benim koşulları sağlayan bir keyboard yok sanırım.

Şu yukarıdaki TT eSports G-Unit meka full backlit olsa kapmıştım. :(

ama şu hali çok çirkin abi bu ne böyle, hem gözümü alır o ampüller
http://i.haymarket.net.au/Galleries/20110708022640_meka-gu-lights.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada razer synapse'ın çalışmamasının sebebiy şuymuş, çözümü de varmış.

Türkçe isletim sistemine uyumlu degil... Öncelikle mevcut razar snyapse programini kaldirin.
Sonrasinda denetim masasinda saat dil ve bölge yazan ayarla gelin BÖLGE yazan sekmeye tiklayin,
açilan pencerede biçimler sekmesinde biçim ingilizce Amerikan olarak degistirin sonra KONUM sekmesine gelin ve burda da
konumu Amerika birlesik devletlerii seçin.. Son olarak yönetimsel sekmesinde Unicode olmayan program dili sekmesinde
ingilizce amerikan yada Amerika birlesik devletleri sizde ne yaziyorsa artik seçin.. Pc yeniden baslamak isteyecek baslatin...
Bu islemleri yapmadan önce yazinin basinda belirttigim gibi yüklüyse razer snyapse programinizi muhakkak silin..
Pc yeniden baslayinca razer synapse programini yeniden baslatin ve yükleyin ve mutlu son razer snaypse açiliyor...

Sosyal ağlarda paylaş

biraz daha araştırma yaptım sanırım şu mekanik klavye piyasası biraz daha evrilmeden almayacam. bu razer blackwidow serisi piano blackmiş. toz, parmak izi beni rahatsız eder. Blackwidow ultimate 2013'ü mat dizayn yapmışlar harika dedim ama maviden iğrenç bir yeşil backlite geçmişler üstüne brown switchten blue switche geçmişler. (razer = gaming gear. sure...) o da yalan oldu daha gelmeden.

g510'dan g710+'a geçmek pek mantıklı değil gibi belki takas imkanı olursa düşünücem artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...