Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nihat Doğan ın namus davası Ekşi Sözlük

fenn

Öne çıkan mesajlar

Nihat Doğan ile Ekşi Sözlük arasındaki kavga büyüyor
"Ekşi Sözlük"ün kurucusunun kendisine dava açtığını öğrenince karşı dava açan türkücü Nihat Doğan iddialı konuştu: O siteyi kapattırmak benim namus davamdır...

http://www.haberkita.com/nihat-dogan-ile-eksi-sozluk-arasindaki-kavga-buyuyor_19918.html
Sosyal ağlarda paylaş

bir tarafta ilgi çekmek için hertürlü abuk sabuk konuşmayı yapan, medya tarafından reyting için kullanılan bir neandertal

bir tarafta salyalarını akıtarak ona buna küfür edenlere, hakaret edenlere göz yuman, özgürlük özgürlük diye ağlayıp kendini adam yerine koyman sözlüğe karşı hiçbir şey yapmayan internetin alamancısı ruhlu ekşiciler

Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Valla son 3-4 senedir önlenemeyen son sürat kalite düşüşü ve saçma sapan siyasi troller yetmezmiş gibi en son kanzuk denen yöneticinin saçma olayı gösterdi ki ekşi sözlük yönetiminin de Nihat Doğan'dan pek bir farkı yok. Denk güçlerin mücadelesi olur.

Kanzuk internet hukuku (?) ile ilgilenen bir avukat değil miydi? Pek takip etmiyorum ekşisözlüğü o yüzden bilmiyorum ne yaptığını biraz anlatır mısın?
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

Rewendor said:

Valla son 3-4 senedir önlenemeyen son sürat kalite düşüşü ve saçma sapan siyasi troller yetmezmiş gibi en son kanzuk denen yöneticinin saçma olayı gösterdi ki ekşi sözlük yönetiminin de Nihat Doğan'dan pek bir farkı yok. Denk güçlerin mücadelesi olur.

Kanzuk internet hukuku (?) ile ilgilenen bir avukat değil miydi? Pek takip etmiyorum ekşisözlüğü o yüzden bilmiyorum ne yaptığını biraz anlatır mısın?

Ne ile ilgileniyor bilmiyorum ama avukatmış, ve ekşi sözlükte hem hissedar, hem yönetici hem de avukat kadrosundaymış. Yani muhtemelen senin söylediğinle aynı kişiden bahsediyoruz.

Bir üye hoşnut kalmadığı internet sitesi hakkında sözlükte olumsuz bir yorum yazıyor. Her türlü kurala uygun, hiçbir kanuna aykırı olmayan sıradan bir olumsuz yorumu kanzuk tamamen kafasına göre hiçbir dayanağı olmadan siliyor. Üye sebebini sorunca da "sitenin ve sahibi firmanın marka imajını korumak ve kötülemekten kaçınmak" falan gibi bir şeyler sallıyor. Üye hem kendi mesajını, hem de silme gerekçesi olarak kanzukun yazdığı mesajı ortaya atıyor "bu ne rezalet" diye. Millet okuyunca deliye dönüyor tabii. Daha sonra kanzuk'un bu koruduğu firmanın da avukatlığını yaptığı ve firma sahibinin pampası olduğu ortaya çıkıyor, hatta ne kadar doğru bilmiyorum ama o firma sahibinden "o entryi sil" direktifiyle sildiği iddia ediliyor. Göz göre göre kendi ticari ve sosyal kaygısıyla kafasına göre entry sildiği kanaatine varıyor halk. Olay bayağı büyüyor, millet kanzuka bayağı sert (adamın kilosuyla dalga geçmeye varan) yorumlar yazıyor. Kanzuk da 1-2 gün bekliyor, sonra baktı olaylar durulmadı, ortaya çıkıp "ben gerekli gördüm sildim. evet diğer şirket de müşterim. ama delüğanlı adamım, para için silmedim. asarım keserim. şikayeti olan ssg'ye gitsin, o da benim pampa zaten. ayrıca üstüme geliyosunuz çok kırıldım." diye meydan okuyor. Bu mesaj olayı iyice çığrından çıkarıyor, ekşi sözlükteki yöneticiler de "lan böyle rezalet mi olur" diye üyeleri destekliyor. Ama diğer ortaklar ve hissedarlar kanzuku kaybetmemek için arka çıkıyorlar, hatta ssg "kanzuk iyidir arkadaştır yaa büyütmeyin ehih ehih" diyor. Bunu sindiremeyen tüm yönetim kadrosu aynı anda istifayı basarak yönetimi ve (hepsi yaptı mı bilmiyorum ama) büyük kısmı komple sözlüğü terkediyor. Bundan feyzalan pek çok eski üye de aynı şeyi uygulayarak tüm mesajlarını silip sözlüğü bırakıyor. Zaten bir kısmı daha önce sözlüğün kankası yazarları uyarıp diğerlerine ses vermeden savcılığa üyelerin kimlik bilgilerini vermesiyle patlak veren skandalda ayrılmıştı, kalanlar da bundan dolayı bayağı tepkiliydi, üzerine kanzuk olayı son damla oluyor. Bir kısım yeni üye kanzukla dalga geçmeye çalışarak sözlükte takılmaya devam ediyor, kanzuk hadi güle güle size diyor, ssg de "yöneticilere bugüne kadarki destekleri için teşekkürler, kalan sağlar bizimdir. yaa biz de zaten yönetim şeklini değiştirmeyi düşünüyorduk ki aslında" açıklamasını yapıyor.

Özeti böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

of tamamen sorsan kültürlü, okumuş geçinen birinin yaptığı köylü kurnazlığı yani. Gerçi hani bu lafları edince sanki ekşisözlükten çok bir beklentim varmış gibi de anlaşılabilir. Lise 2'ye kadar kabul ediyorum öyleydi, lise 2den sonra az biraz gözümüz açılınca aslında pek de ahım şahım bir yer olmadığını anlamaya başladım :)

Türk insanının internet ile imtihanı gibi bir yer aslında. Düşününce yaşananlar pek de garip değil. Fiks hoşa giden birşeye gereğinden fazla değer ve önem verme durumu.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

-Deno- said:

eğer ki nihat ve ekşisözlük bir araya gelecekse, allahımın üzerine yemin ederim ki ekşisözlük nihat'ın önünde diz çöker tövbe ister

şunların altına imzamı atıyorum direkt. aşırı leş bi ortam oldu gitti.

ayrıca Rew'in yazdığı wot da o son 3-4 ayın aynen özeti gibi bir şey. Tam da anlattığı gibi oldu her şey.

İstifa eden moderatörlerden 1 tanesi geri döndü yalnızca, o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

of tamamen sorsan kültürlü, okumuş geçinen birinin yaptığı köylü kurnazlığı yani. Gerçi hani bu lafları edince sanki ekşisözlükten çok bir beklentim varmış gibi de anlaşılabilir. Lise 2'ye kadar kabul ediyorum öyleydi, lise 2den sonra az biraz gözümüz açılınca aslında pek de ahım şahım bir yer olmadığını anlamaya başladım :)

Türk insanının internet ile imtihanı gibi bir yer aslında. Düşününce yaşananlar pek de garip değil. Fiks hoşa giden birşeye gereğinden fazla değer ve önem verme durumu.

+ ulasilamayan/zor ulasilan seyin degere binmesi.

Nesil sistemi, uye kabulunun belirli araliklarla olmasi fln bu konuma tasidi biraz da. Eksisozluk yazariyim diye kari kaldirilan ulke burasi en nihayetinde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...