Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne oynayalım ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Densiz said:

Yani + lardan çok - yönler söylendiği zaman benim için daha faydalı oluyor.
Zaten 2 oyunda inmiş bulunmakta. Dota 2 "riskli" oyun muhabbeti yüzünden ilk etapda deneyeceğim oyun olacak (gerçi bu karar verme işinede netdeki araştırma + buradaki cevaplara göre vermiş oldum). Fakat kesinlikle lol de oynayacağım. En azından 15-20 maç yapmadan (orta seviyeye gelmeden) "şunu oynayacağım" diye bir seçim yapmayacağım.

İkisinede bak en güzeli ama mobalar basit gözüksede ustalaşması zaman alır iki oyunada 15-20 oyun yetmez karar vermek için.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Finallerime calisiyorum, sikayetler gelmeye basladi, kavgaya devam ederseniz hic acimam banlar gelir.

Saygili nerdler gibi tartisin.
Mesaj tarihi:
DoruK said:

eh zaten denge denge diye tutturmadık o kadar söylenen şey arasında cımbızla çekip tutturdular hani çok manasız bi şekilde. ki ilk mesajı iyi niyetle okursan kastedilen şey belli ama okuduğunu anlayabilme kabiliyeti de önemli tabii.

Yoo denge yok dota2 de dedin, döndün bazı herolar çok iyi dota2 de dedin bende birebir oranları koydum. Oynanmıyor dediğin heronun da %39 picklenme oranı var. (Taric) nerdeyse her 2 oyunda 1 var hero. Hatta %55 le kazandığına göre her 4 oyundan birini Taric kazanıyor LoL'de oynanan.

Drow olayı ise cookie cutter denen herolardan olduğu için, kasması kolay late de iyi noob gamelerde akıyor dolayısıyla.
Mesaj tarihi:
DoruK said:

peki canım benim, sana son kez yazıyorum bu da kayıtlara geçsin diye. umarım anlayabilecek zekan vardır da daha açıklamaya gerek kalmaz, zira başka cevap atmayacağım sana.

verdiğin "istatistik"te syndra en aşağılarda, malzahar, zyra, karma ise yukarılarda. bugün aklı başında herhangi bir lol oyuncusuna sorsan bu üçü syndra'dan iyi mi diye bi taraflarıyla gülerler. veya listenin başındaki rumble'ı direk sallandıran 5-6 hero var oyun genelinde de daha etkili.

ama bi dota oyuncusuna sorsan drow vs x diye drow yanıtını alırsın direk, aynısı listenin ilk 4 sırası için geçerli. ayrıca drowla oynanmış oyun sayısı, dolayısıyla kazanılmış oyun sayısı diğerlerini katlıyor.

falan filan, evet dotada denge yok bu da senin zoruna gidiyorsa yapacak bir şey yok.

Burda da saçmalamışsın kusura bakma ama. Tabiki LoL metasını çok iyi biliyorum diye bi iddiam yok ama oynanan 100.000lerce oyun içerisinde bu herolar belli yerlere oturur, zaten bu da bir heronun ne derece imba olduğunu veya olmadığını gösterir. Syndra çok iyi demişsin oynanan 1000 oyundan 17'sinde seçilmiş sadece Syndra, bunların da sadece %40'ı galip gelebilmiş. Kaba hesapla senin iyi dediğin heronun kazandığı oyun sayısı toplamın %0.68'i.

Burdan sonuçla sen LoL'ü de bilmiyorsun. Hatta aklı başında dediğin oyuncular da belli ki bilmiyor, yine burdan sonuca varırsak bence senin moba üzerine yaptığın yorumların Hıncal Uluç'un futbol üzerine yaptığı yorumlardan hiç bir farkı yok.
Mesaj tarihi:
knoxville said:

lafı falan cımbızla çektiğimiz yok. competitive balance yok dedin üstüne drow diyosun. cm'de de drow yok zaten. anlamadım zaten imbalance nerde. allpick deil ki bu

ben cm de drowu kaldırcaklarına ultisini nerflesinler taraftarıyım. saçmalıyor lvl3 te çünki.

dotada yada hon un ilk zamanlarında, comp balance ,denge dediğiniz şey,

dengesiz heroların, birbiriyle yaptıgı sinerjiyle takım oyununda rakibi bastırması, orb muhabbetide cok dönüyor w3 motorunun zımbırtısından. su an gayet oturaklı bence orblar d2 de. 1den fazla orbda alabiliyorsun kombinasyonu var

oyunun takım oyunu olma özelligi oldugu içinde hero win/loss statları hiçbirşey ifade etmiyor.

drow un yuksek statı oplugundan gelmiyor, fix lothara kimsenin dustla counter çekmemesinden kaynaklanıyor. kastırırsan ümügünü sıkar bi şekilde, kaçış yolu tanıyorsun cünki adama.bizde çok yaptık, bizede cok yaptılar :)

drowdan beteri sniper su an bence, da millet mala baglıyor momlu sniperdan kaçmaya calısarak.
Mesaj tarihi:
Drow çok op oldu cm den çıkaralım değil ki durum tam. Heronun önemli boyutta skilleri değişti, tamam iyi yönde olmuş olabilir ama CM'den esas kaldırılma sebebi Centaur'un ki gibi. Kalıcı birşey değil sonuçta, sadece CM gibi milyon dolarlık turnuvaların modunda yeni değişiklik yapılmış heronun, oyuna tam nasıl gideceği bilinmezken eklenmesi saçma olurdu zaten.Buna bakarak Drow op dota dengesiz demek komik ki amaç dengeyi yakalamak orda.

Yahu ayrıca aşın şu lol dotadan kolay değil muhabbetini. Dota oynarken bir iki arkadaş sadece lol oynuyor diye lol başlamıştım. İnanılmaz kolay gelmişti oyun, hiç sıkıntı çekmedim ki herkesin ağzında zaten dotadan gelenlerin lol de ne kadar iyi olduğu vardı. Ama sadece lol oynayan birisini tutup dotaya koyduğunda haritada kayboluyorlar asfsd

Lol kötüdür kakadır demiyorum ama dotadan çok daha basit olduğu bariz ortada. Kanıt istiyosanız gidin deneyin bu kadar basit.
Mesaj tarihi:
vermillion said:

StarCraft 2 oynayın.

B)-

Trollük bir yana bir şey sorcam. Sevgili arkadaşlarım. Dota 2nin hala betada olduğunu, nası iddia ediyosunuz? Dota 2 şuanda gayri resmi olarak çıkmış durumda. Betasında turnuva yapılan kaç oyun biliyorsunuz? HotS betada şu anda ve eğlencesine yapılan turnuvaların ödülleri 15-20k değil 100-200 dolar. Sonuçta Valve key mey satıp para kazanmaya da devam ediyor. "Release" hiç bir zaman olmayacak deseler eyvallah hacı demeyecek mi herkes?

Ha Dota2 tü kaka demiyorum. lol tü kaka diyorum ama Dota 2 henüz piyasaya çıkmadı hacı argümanı komik kaçıyo.
Mesaj tarihi:
Regalya said:

70 milyon un çoğu yalancı diyosun :>

70 milyon değil internette oyun oynayan herkes yalancı diyorum :) kimlik fotokopisiyle açmıyosun ki hesabı :) Çoğu çocuk zaten refleks olarak 18 yaş ve üzeri doğum tarihi yazıyor formlara alışkanlıkla :) Kendimden biliyorum diablo 2 falan oynarken her sorana 20-25 aralığında bi rakam sallıyodum.

said:

Especially in the case of LoL, the targeted audience is different, and the experience designed for the target audience is different. LoL has a much worse engine compared to HoN and DotA 2 for the specific reason of lowering the system requirements and attracting more players to the DotA Based Games (DBG) genre. It is friendly for newer players, not just the game but also the vast majority of players who play LoL casually. The design of the game is easily distinguishable from DotA from the color scheme and the animated characters. With new items, new heroes, new mechanics, and new ways to interact with the environment, it’s worlds apart from the other DBG.

Adam ne güzel anlatmış bizim anlatmak istediğimizi. 3M online oyuncu sayısına ulaşabilen bi oyuna kötü demek saçma zaten. Ama bu rakamı 3M'a çıkaran etkenlerden önemli biri daha kolay bi yapısı olması.
Mesaj tarihi:
source engine'le moba yapıp, responsiveness sorunları yaratan bir oyunun lol'den kötü motoru var diyemem acıkcası. feature olarak daha iyi olabilir, fizik motoru vs sayesinde ama daha iyi değil.

q3 kadar temiz fps motoru günümüzdede az, 2 bilemedim 3 tür. system req bişey ifade etmiyor, gameplay acısından.
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Çıkmadı ama. Daha eklenecek şeyler var yeni oyuncular için, OS X versiyonu var bir de.

OSX taam. Unutmuşum onu. İnsanlık hali.
DotA'ya yeni hero yeni item'dan fala ne eklenebilir şu anda? Yeni oyuncular için hadi 2-3 farklı mod diyelim. Eh aynı şey işte. Sarı saçlı DotA, Kızıl saçlı DotA... Ufak tefek makyaj, saç rengi işte. Açıkçası DotA 2'yi ben artık çıkmış bir oyun olarak görüyorum.

BW>SC2>>>LoL+HoN+DotA 2. Yetenek düşmanı, Skillcapi yerlerde olan, strateji kısırı oyunlar oynamayın kardeşim.(Şu trollüğü yapmayı çok seviyom:) Söz bidaa yapıcam.

Ciddi olarak soruyorum şimdi. Benim hatun sıkılmaya başladı da. LoL'e başlasa casual olarak takılsa çoook ezilmesi söz konusu olur mu? Yani oynucam diye sinir sitres yapmasını da istemiyorum. Sıkılsın da istemiyorum. Kendisi D3te 30-40 paragon kastı. 2 tane Hard enemy'i yenebiliyodu Eycuf'ta(Hem de maus kullanmadan. Touchpad'le)
  • Yeni Oluştur...