Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üni.Sınavına yeni ders!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
anadolu lisesi giriş sınavında vardı bu, diğer genel kültür sorularıyla da cevapları aynıydı. bilemediğinde diğer tarafa bakardın, hey gidi günler.

din olması fln zaten saçma da, daha neler neler var la zaten sınavda saçma sapan..
Mesaj tarihi:
Ya sanki şansa 1-2 soru çıkıyordu onlar da yukarıda dendiği gibi kopya amaçlı oluyordu.

Bu arada şu da ek bilgi olsun, arkadaş zamanında Milan Politeknik'e girdiğinde girdiği sınavdaki sorulardan birinin Hz. Muhammed'in doğum yılı (ya da hicret tarihi) olduğunu söylemişti.
Mesaj tarihi:
eskiden sanırım LGS'de vardı din dersi şeysi, ama seçmeliydi. din dersini seçmeyenler o 5-10 soruyu değil, eklenen alternatif 5-10 soruyu cevaplıyordu.

ben lisedeyken din kültürü dersinde bir sürü dini incelemiştik, hepsini anlatmıştı hoca. he tabii sonu sure falan ezberlemeyle bitti ama ezberleyen de ezberlemeyen de dersi 5'le geçmişti. şimdi kız kardeşim lisede, konuşuyoruz, din kültürü falan değil, direkt islam tarihi dersi veriyorlar bize diyor. diğer dinlerden falan bahsedilmiyormuş. bu da işte akepe şeriyat falan.
Mesaj tarihi:
Ya o liseden liseye değişiyor ama. Ben de lisede bir sürü dini gördüm (ne kadar gördük tartışılır gerçi). Budizm, Şamanizm, Hristiyanlık, Musevilik falan hep anlatıldı. Aynı dönem farklı lisede okuyan arkadaşlara sadece İslam anlatılmış mesela. Bizim okulda din dersinde İncil'den bölümler okuyan hoca da vardı Abdullah Tunca'da vardı :)
  • Yeni Oluştur...