Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

demolara nooldu

tomkat

Öne çıkan mesajlar

bayadir merak ediyorum bunu

eskiden hemen hemen her oyunun yarim saat 45 dakkalik demo surumleri olurdu (ozellikle buyuk produksiyonlarin)

saatler surerdi dial up veya 256k ile indirmek ama yine de almadan once bi fikrimiz olurdu oyunlar hakkinda

dergiden mergiden de cikardi her ay

simdi demo falan olmadigindan millet korsana yoneliyo oyunu test etmek icin, publisher videolari hep aldatici cunku

2-3 gb olsa bile cikarsinlar bi demo surumu cok mu zor yani
Sosyal ağlarda paylaş

eskisi gibi gerekli degil bence ondan. Youtube dan acip zilyon tane gameplay videosu izleyebiliyorsun artik. Yada populer bir oyunsa streamler vs falan oluyor. Eskiden bu imkanlar yoktu.

Birde demolar genelde dergilerin isiydi sanki. level falan alirdim eskiden 99 un falan baya sayisi var bir kosede. Onlar verirdi bir suru demo oyun. Dergi isi yalan simdi.
Sosyal ağlarda paylaş

tomkat said:

simdi demo falan olmadigindan millet korsana yoneliyo oyunu test etmek icin, publisher videolari hep aldatici cunku

2-3 gb olsa bile cikarsinlar bi demo surumu cok mu zor yani

demo çok kısıtlı bir fikir vermiş oluyor. oyunun tam versiyonunu oynaman gerekiyor, oyunu sevcen mi sevmiycen mi diye. o yüzden demo da olsa yine de insanlar korsanını oynayacaktır. 2 dakikalık demodan pek bişi anlaşılmaz.

şöyle bişi var, demo demek ek masraf sonuçta.
ayrıca demo yaptığında hayrına yapmış gibi olacaktır.
diyelim ki demo kötü, oyun iyi. demoyu oynayan kişi demoyu sevmeyecek ama oyunun iyi olduğunu bilmeyecektir.
diyelim ki demo da kötü, oyun da kötü, zaten uzak duracaktır.
diyelim ki oyun iyi demo da iyi, ama demoyu oynamak adama yetti, oyunu almayacaktır.
adam oyunu alsa, oyunu oynayarak beğenip beğenmediğini görse, en azından geliştirici firma satış yapmış, kar etmiş olacaktır.
oysa ek masrafla yaptığı demo yukardaki ihtimallere göre büyük oranda satış düşüşüne neden olacaktır.

e haliyle öyle bir masrafa da girmek istemiyorlar.

ayrıca şu var, demolar yıllar önce dergilerle birlikte verilirdi.
insanlar dergi okuma alışkanlıklarını azalttılar, internete yöneldiler.
dergilerin tirajı düştükçe onlar da basılı yayınları kapatıp online sitelere yöneldi (nintendo power kapanmış mesela geçenlerde).
demo oynamak isteyen kişi internetten indirmek zorunda kalacak.
internete girdiğinde ise, youtube'da let's play'ler var, reviewler var, gamespot gibi siteler de video reviewe sahip. bir şekilde "kullanıcıların promote etmesi"ne ulaşıyorsun.
demoyla uğraşacağına başka bir kullanıcının yorumlarını dinlemek daha kolay geliyor.

yani adamlara hem masraf, hem satışları düşürücü bir etken, hem de internet döneminde çok kişi tercih etmeyeceği için gereksiz bir uğraş.

o yüzden firmalar demo yapmayı tercih etmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

isterlerse 4 saat streamini yapsinlar, oyunu 20 dakka bile olsa oynamak cok farkli bisey

hem benchmark maksatli hem gameplay testi, hem kontrollerine alismak icin cok gerekli bisey demo

en son oyun dergisini ortaokulda almistim, dergi alip incelemesine bakmiyorum

gamespot, ign gibi yerlere hep satilmis oldugu icin zerre guvenim yok

forumlar en guvenilmez yerler zaten.yarisi nefret etmis, yarisi mukemmel demis, vs

publisher videolari zaten fragman gibi, hic bisey anlasilmiyor

e geriye ne kaldi

ya ~15 gb dandik patchsiz korsan versiyonunu indiricem sonra begenirsem bi daha 15 gb orijinalini indiricem

ya da koyarsin bi demo ak got kara got belli olur

zaten biten urunun ilk leveli demo olarak hazirlanmiyo mu zaten? nasil ekstra para harciyolar demoya anlamadim
Sosyal ağlarda paylaş

mesela bi ornek

syndicate'i cok sevmistim kucukken sonra duydum remakeini yapicaklarmis diye. baktim demosu yok.videolarda da anlasilir bisey yok

gittim korsanini indirdim, baktim oyun rezalet otesi.ama harbi harbi alicaktim yani oyunu birincisini cok sevdigim icin ama
call of duty in future cikti.

2 trailere aldanip 60 dolar veremem yani
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

demo var aslında, biz dergi almıyoruz artık sadece eskisi kadar

buyuk butceli oyunlarin %90'i demosuz

en son warhammer 3rd person shooter demosunu indirmistim, bu ne lan diyip sildim sonra

baya kotuydu, iyiki demosunu yapmislar mesela, beni gblarca korsan downloaddan kurtardilar
Sosyal ağlarda paylaş

masraf yapmak istemiyorlar eskisi gibi, en basit açıklaması bu.

bir de mesela en son xcom eu demosu gibi kırpalım derken oyun hakkında daha beter, yanlış fikir veren demo çıkarma durumu var. ki onda da oyun içindeki assetleri bıraktıklarından millet unlock etti filan. kısaca düzgün demo için masraf etmeleri lazım.

ama evet trailer/gameplay video filan demo gibi fikir veremiyor, menüsünü sheet'ini filan text içeren herşeyi esgeçiyorlar videolarda ki benim için ana olay oraları zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden satış daha zordu, adamın illa poposunu kaldırıp dükkandan kutuyu alması gerekiyordu...

şimdi biraz daha maymun iştahlılık var, online satış sayesinde bir anlık kandırmak yeterli oluyor.

o değilde commandosun demosunu kaç hafta oynamıştım :)

diablo 2nin demosunu hatmetmiştim...
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden demo fakirin oyunuydu abi. kapitalleşince fakirler öldü, üçbincigabaytlık gamerlar koşturuyor dünyanın dört bir köşesinde.

mesela ben nidforsipitin bir demosunu(içinde 1 tane yarış vardı) yazın üç ay oynadım. üç ay lan üç ay.

anno 1503ü öyle oynadım. bir oyunun orjinali demek çok şey demekti. şimdiki gibi ehehehe hadi bak ne güzel mantar farmlanıyor alayım demiyorduk.

bir oyun boyutu olarak 6 cdnin atlasın üzerindeki dünyaya eşit olduğu zamanlardı o zamanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

tomkat said:

mesela bi ornek

syndicate'i cok sevmistim kucukken sonra duydum remakeini yapicaklarmis diye. baktim demosu yok.videolarda da anlasilir bisey yok

gittim korsanini indirdim, baktim oyun rezalet otesi.ama harbi harbi alicaktim yani oyunu birincisini cok sevdigim icin ama
call of duty in future cikti.

2 trailere aldanip 60 dolar veremem yani

demosu olsa demosunu oynasan gene 60 dolar vermiycektin ki. adamlar sırf oyunu beğenmeyeceğini anlaman için ek masraf mı yapacak?

en azından demo denemeyenler oyunu denemek için 60 dolar veriyorlar, firmanın avantajına oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...