Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürk bile kurtulamadı

Sam

Öne çıkan mesajlar

gintama seyredip "bizde yapsalar ne olur" diye düşünürken japonlar bizim yerimize yaptı lol.
http://sonohara.donmai.us/data/944a6e76d85994b8f50c6c61a1a90afb.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/8953/p054.jpg
Nyotaika!! Sekai no Dokusaisha Retsuden (Dictators transformed into Moe Girls) diye aratın, seride yok yok:
said:
[Europe Section] Adolf Hitler, Joseph Stalin, Vladimir Lenin, Benito Mussolini, Antonio Salazar, Josip Broz Tito, Francisco Franco, Nicolae Ceauşescu, Slobodan Milošević, Józef Piłsudski, Alexander Lukashenko,( Engelbert Dollfuss, George Papadopoulos, Todor Zhivkov, Enver Hoxha)

[Asia Section] Mao Zedong, Saddam Hussein, Kim Jong-il, Pol Pot, Hideki Tojo, Chiang Kai-Shek, Kemal Atatürk, Ferdinand Marcos, Saparmurat Niyazov, Horloogiyn Choybalsan, Bashar Al-Assad, (Lee Kuan Yew, Sarit Dhanarajata, Park Chung-hee, Suharto, Heydar Aliyev,)

[Central and South America Section] Fidel Castro, François Duvalier, Manuel Noriega, Juan Peron, Augusto Pinochet, Hugo Chavez, Rafael Trujillo, Alfredo Stroessner, Maximiliano Hernández Martínez, (Tiburcio Carías Andino, Jorge Ubico, Getúlio Dornelles Vargas, Hugo Banzer Suárez, Juan Velasco Alvarado, Anastasio Somoza Garcia)

[Africa Section] Muammar Quadhafi, Idi Amin, Robert Mugabe, Omar al-Bashir, Jean-Bédel Bokassa, Hastings Kamuzu Banda, Siad Barre, Mengistu Haile Mariam, Jomo Kenyatta,( Charles Taylor, Modibo Keïta/Moussa Traoré, Félix Houphouët-Boigny, Gnassingbé Eyadéma, Sékou Touré, Kwame Nkrumah/Jerry Rawlings, Mobutu Sese Seko, Isaias Afewerki, France-Albert René, Teodoro Obiang Nguema, Habib Bourguiba, Hissène Habré, Juvénal Habyarimana )

Viktor said:

http://www.mediafire.com/?ztt1ypxplrt0f78

tamami surda
Sosyal ağlarda paylaş

Akito said:

diktatör sayılabilir. kara tahta önünde resmedilen başka diktatör de yok zaten seride.

edit : lan uzun yazı yazıyodum tdkdan diktatör tanımlı falan tartışma çıkmasn diye yazmadım ben yazıyı hazırlayana kadar almışsınız aggroyu.

he...tarih zaten parlamenter sistem kuran diktatörlerle dolu, Atatürk'te onlardan birisi.
kara tahta önünde olması ne alaka? adam baş öğretmen yahu!?
Sosyal ağlarda paylaş

savunabilecek kadar bilgim yok. yakın tarih din, tarihin geneli ise masal gibi bi şey. sadece atatürkün yetkilerinin aşırı fazla olduğuna, tek partili dönemin uzun sürdüğüne ama bunun gerektiğine yani durum bir diktatörü gerektirdiği için diktatör olduğuna inanıyorum. kara tahta önünde olmasınıysa diğer diktatörlerin aksine yetkisini halkına dönük nasıl kullandığını ifade etmek için söyledim. son senelerdeki atatürke saldırma modası atatürk üzerinde tartışmayı imkansız hale getirdi o yüzden tartışmak istemiyorum yalnız bu konuda bir şeyler yazarsan seve seve okurum tabii. yaz hatta lan okiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...