Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) (Mangadan spoiler vermek yasaktır)

Walrus

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
samaella said:

manga okumayan için pek ifade etmiyo abi, 1 yıl sonra tekrar bütün sezonu izleyip üzerine yeni sezonu anlamak gerekiyor. 2018 springte nerden hatırlıyım ymirin gelmişini geçmişini :D

Ymirin gelmişi geçmişi aslında 2018 spring sonuna filan denk gelicekti, araya sıkıştırdılar 25-30 bölüm sonrasının materyalini.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ya titanlar nereden geliyor, titanlar kimler, dış dünya nasıl, bunların hepsi gösterildi bu sezonda. "birşey anlatılmadı" demek haksızlık bayağı.

nereden geliyor, kimler, dış dünya nasıl? bunları nerede nasıl gösterdiler? laf arasında değinilmesinden bahsetmiyorum hangi bölümde bahsettiler?

laf arasında iki satır açıklamadan bahsetmiyorum,

-devler nasıl ortaya çıkmış? elle tutulur bir cevap var mı? ben görmedim
-devler niye duvara girmiş? açıklayıcı bir cevap var mı? ben görmedim
-kıllı nereden çıktı? bir cevap var mı? görmedim
-çaşıt devler niye, geldi niye gidiyor bir cevap var mı? ben görmedim
-diğer gizli dev, sonra nasıl dev olmuş? ben duymadım

vs. vs.

verilen bilgilerden çıkarım yapıyorsun ama bu bana anlamlı gelmiyor

mesela kapanışta çıkan sahnelerde baya bir şey anlatıyor ama tabi sizi bilmem ama benim bir bilgim olmadığı için anca çıkarım yapıyorum

diğer taraftan hikaye anlatımı açısından, hikaye içindeki herkes kadar bilgi sahibi olarak yol hikayesi kıvamında macera izlemek de bir yöntem ama bununda kıvamı var, lost gibi got gibi "gösteririm ama vermem, peşimde koşacaksın hahahaaaaa" diye süründürülmesi beni geriyor
Sosyal ağlarda paylaş

çıkarım yapacak kadar şey gösterildi, seride şimdiye kadar bize sunulmuş olan, duvar içindekilerin sandığı şekilde olmadığı dış dünyanın ve titanların. ymir bölümünde o detaylar gösterilmese neyse derdim de bölümü dikkatle izleyince sonradan tamamen açıklanacak çoğu şey hakkında çıkarım yapmak mümkün.

istediğin şekilde herşeyin açıklanmasına daha var. gizem bitince gizem olmaması kadar iyi değil bence setting, onu da söyleyeyim şimdiden lol.
Sosyal ağlarda paylaş

bir kere dış dünyada şimdiye kadar iddia edildiği gibi titanlar tarafından işgal edilmiş bomboş alanlar olmadığını, insanların yaşam sürdüğünü, hatta tüfek kullanan askerler olduğunu, dahası bunların insanları ceza olarak titanlara çevirdiğini gördük. dışarıda da bir duvar/bariyer olduğunu ve titanların buradan salındığını gördük. seriyi başlatan titan ve colossal'ın kim olduğunu gördük. titanken insan gibi konuşabilen yeni bir titan gördük. duvarların nasıl yapıldığını öğrendik. eren'in koordinatör titan olduğunu ve bu yüzden istendiğini, titanları yönlendirebildiğini öğrendik.

beyin fırtınasına gerek yok şunlar için. bunlar "hiçbirşey" değil. beyin fırtınası yapmak isteyen için de ed'de titanlar nereden geldi, ne yaptı, ne oldu hepsini yazısız görüntüyle anlatıyor. sonraki sezonda altına yazı yazacaklar sadece onların.

serinin avukatlığını yapmak değil maksat da, setting'ini ve hikayesini gizemleri yavaş yavaş çözerek işleyen bir seriye "birşey anlatmıyor" demek yersiz bir eleştiri, hele hele şu 12 bölümde ilk 25 bölümdekinden kat kat fazla şey anlatılmışken. gizemli serilerin de alıcısı var, o alıcıları da düşünün biraz. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

bi dakka bunu hangi bölümde gördük, "hatta tüfek kullanan askerler olduğunu, dahası bunların insanları ceza olarak titanlara çevirdiğini gördük." bir daha seyredeyim veya ymir bölümünü mü diyorsun

ayrıca duvarların nasıl yapıldığı diyorsun da onu zaten ilk sezonun sonunda da biliyorduk, tarikatı zaten o zamanda söylediler, 2. sezonda ekstara sıvı çıkıyormuş, katılaşıyormuş falan onu söyledi ama

ama benim demek istediğim o değil, duvar meselesi için, x ler duvarı şu şu nedenlerden ötürü yaptılar, içindeki devlerinde fonksiyonu budur diye bir açıklama istiyorum ben, demek istediğim o zira core bilgi bu

yani ben neden böyle olmuş sorusuna cevap arıyorum

birde mangayı okuyorsanız sahneleri anlamlandırmanız çok normal ama ben okumuyorum

mesela kapanış sahnesi için adam şunları yazmış, https://www.youtube.com/watch?v=keaYJU060wA

bilen içi, okuyan için çok iyi ama sadece anime izleyicisi olarak benim bunlardan zerre haberim yok ki, bu tempo ile yarısı anca 4 sezonda anlatılır gibi

mesela yukarıdaki linki izlerken öğrendim, ymir fritz bende hiç yok, hal böyle olunca ilgili sahne gelince oha falan olmuyorum, ne oldu ki şimdi oluyor çünkü tam açıklayıcı bir metin yok,

şu görseller de hiç yok bende, ki bu sezon için önemli olması lazım, senin açıklıyor dediğin şeyler için

https://vignette3.wikia.nocookie.net/shingekinokyojin/images/2/2c/Nine_Titans.jpg/revision/latest?cb=20161007223003
http://vignette3.wikia.nocookie.net/shingekinokyojin/images/3/3f/Ymir_Fritz_Titan_2.jpg/revision/latest?cb=20161022032206
https://pbs.twimg.com/media/CuAMZqdWAAAu6KD.jpg

"bir şey anlatma" diye bahsettiğim şey bunun gibi şeyler, yoksa kontrolcu çıktı ama neye çıktı, kime faydası var? ne kadar doğru bilmiyorum ama adam yukarıda değinmiş böyle bakınca -ki ilk sezon sonunda manga hariç bende öyle düşünüyordum- hikaye çok daha leziz oluyor

mesela marley diye birinden veya birilerinden bahsediyor videoda, o da bende hiç yok, ya animede hiç değinmediler yada önemli değil diye atladım yada bölüm atladım bilmiyorum ama bu şartlar altında ikinci sezonu boşa izlemiş olduğum anlaşılıyor şimdi bir daha izlemek lazım...
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

bir kere dış dünyada şimdiye kadar iddia edildiği gibi titanlar tarafından işgal edilmiş bomboş alanlar olmadığını, insanların yaşam sürdüğünü, hatta tüfek kullanan askerler olduğunu, dahası bunların insanları ceza olarak titanlara çevirdiğini gördük. dışarıda da bir duvar/bariyer olduğunu ve titanların buradan salındığını gördük. seriyi başlatan titan ve colossal'ın kim olduğunu gördük. titanken insan gibi konuşabilen yeni bir titan gördük. duvarların nasıl yapıldığını öğrendik. eren'in koordinatör titan olduğunu ve bu yüzden istendiğini, titanları yönlendirebildiğini öğrendik.

beyin fırtınasına gerek yok şunlar için. bunlar "hiçbirşey" değil. beyin fırtınası yapmak isteyen için de ed'de titanlar nereden geldi, ne yaptı, ne oldu hepsini yazısız görüntüyle anlatıyor. sonraki sezonda altına yazı yazacaklar sadece onların.

serinin avukatlığını yapmak değil maksat da, setting'ini ve hikayesini gizemleri yavaş yavaş çözerek işleyen bir seriye "birşey anlatmıyor" demek yersiz bir eleştiri, hele hele şu 12 bölümde ilk 25 bölümdekinden kat kat fazla şey anlatılmışken. gizemli serilerin de alıcısı var, o alıcıları da düşünün biraz. (:P)

Mangayı okumadan ymir sahnesinden o çıkarımları yapmak zor mangayı okuduğun için sana öyle geliyor farkında değilsin, o sahneyi çok üstü kapalı gösteriyor, 2.sezonu bitirdikten sonra mangayı okudum sonra netlesti hersey bende.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin aradığın belli cevapları vermemiş olması hiçbirşey anlatmadan geçen bir sezon daha olduğu anlamına gelmiyor sonuç olarak. Tatmin etmediğini söyleyebilirsin elbette ki ama bu da subjektif bir durumdur. Objektif olarak bakınca, anlatıldı çok şey, herşey olmasa da. Örnekleri verdim, hayali şeyler değil yani anime içinde görünen sahneler. Dış dünyadaki durumu mangadan görmemiş bir insan dahi duvar içindekilerin sandığı gibi here be dragons tarzı bir durum olmadığını, duvar dışında sadece titanların ve 3-5 tian casusunun yaşamadığını gördü, bu önemli birşey ve çıkarıma da gerek yok.

Tatminsizliğin tartışılacak bir kısmı yok, izah ettim yeterince sanırım. Tatmin olmamak senin hakkın, gizemden keyif almak başkasının, bu gizemi sağlamak da mangakanın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanki yaşadıkları dünya alternatif evren olmaktan çıkıp normal akışa dönecek gibi. Ortam steampunk ama dönem olarak rönesans. İsimler Almanca. Sanki Avrupa devletleri bir savaş yahut başka bir mesele yüzünden kırılma yaşamış da böyle bir evren oluşmuş. Ama bir yandan erken orta çağ çizimleri var. Millet mızraklarla devlere saldırıyor falan. Bilemiyorum gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...