Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL 12. Hafta : Eskisehirspor - Fenerbahce ( 17.11.2012 - 19:00 )

Phyx

Öne çıkan mesajlar

Türkiye'de çok ağır baskı altında kaldıklarından çok saçmalıyorlar. Şimdi bu adamlara gözlemciler tam puanda verse her yerde yenilen taraftarın takımı ki özellikle büyüklerden biriyse adamın ağzına sıçıyor. Üst üste, üst üste olunca bunlar artık adamlar çalmazsam, etmezsem düşünceleri içinde kaybolup gidiyorlar.

Bugün GS ve FB'nin açık açık diğer takımlara göre korunmasının sebebi bu, doğruya doğru bir Anadolu takımı kadar gücü var Beşiktaş'ın veya Trabzon'un da medyada. Aynı şekilde hakemler kariyerlerini düşünerekten atıyorum GS'li bir oyuncu birşey yaptı mı ikilemde kalıp "yaptı mı yapmadı mı acaba?" diyerekten direk olumsuz sonuçta karar kılabiliyor. Çünkü ben burada yaptırım uygulamazsam bu sefer rakip takımın adamları eyyamcılıkla beni suçlayacak vs. vs. vs.

Tabii ki bu Türkiye için geçerli değil. Futbolun memleketi İngiltere diyorsunuz, yıllardır Manu, Chelsea vs. nasıl korunuyor görüyorsunuz. Hele Manu direk her sene kafadan 20 puan hakemler sayesinde alıyor. En az ...

İspanya diyorsun, Real Madrid ve Barcelona'ya yapılan eyyamın haddi hesabı yok. Direk iki başlı lig hale gelmesinin sebebi önce federasyonları sonra hakemlerin taraflı yönetimi...

İtalya desen şikesi tescillenmiş lig, hakemler direk ceza yemedi hiç ama atamaların hakem ismi-takım denklemi arasında yapıldığı ortaya çıkarılmıştı.

Bir tek Almanya temiz gözüküyor bana cidden, o da üstün Alman teknolojisi asdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

Maçı izlemedim, pozisyonu da görmedim. Ama yukarıdaki arkadaşlara katıldım. Bir kırmızı kart üzerinden komplo teorilerine girmek saçmalık resmen. Kaldı ki benim mantığıma göre hiç alakasız bir pozisyonda verilmişse kırmızı kart ki öyle diyorsunuz, tak diye çıkarıp veriyorsa nedeni daha büyük olmalı. Hiç bir hakem öyle bir riski almaz ki. Alakasız pozisyonda kırmızı vereyim de Fener'i yakayım. Gider daha olabilecek pozisyonda verir.

Biz insanlara güvenmiyoruz bu doğru. Toplumumuz zaten güvensizliğe dayalı bir toplum. Ama hakemlerin hiç bir zaman bilerek art niyetli karar verdiklerine inanmıyorum, inanmadım. Defalarca bunun topiği açıldı. BJK'li arkadaşlar uzun yıllar boyunca kıyma edebiyatı yaptılar, en ufak sarı kartlardan bile. Dün saçma sapan bir karar bile çıkmış olsa, ben orada dur şu Fener'i bir yakayım mantığıyla kimsenin ne adına ne kariyerine leke sürmesini isteyeceğini sanmıyorum. O insanlarda işlerini yapıyorlar, oradan para kazanıyorlar, daha iyi olmak istiyorlar. Sen nasıl art niyetli hırsızlık yapmıyorsan o zaman hakemi de bu kadar kolay zan altında bırakmayacaksın. Kimse gidip de Süper Lige çıkayım da Fener'i yıkayım mantığıyla yıllarca amatör liglerde, alt liglerde üç beş kuruşa zor şartlarda hakemlik yapmaz.

Konuyla alakasız büyük takım korunması işinde, verilen haksız kararlarda ilk önce sporcuya kızarım. Sen kendini yere atıyorsun, sen hakemi aldatıyorsun. Hakem onu farkedemeyebilir. Hakem gidip havadan penaltıyı çalmıyor.

Büyüklere yapılan hakem hatalarının daha fazla gözükme sebebi o maçların çok göz önünde olması. Açın bakıyım bütün Süper lig maçlarını, Anadolu takımlarının kendi arasındaki maçları onlarca hata buluruz. Ben eminim gerçekten dürüst bir hata skalası yapılsa, ne FB'ye, ne GS'ye "sistematik" bir kayırma olmadığı çok net görülür. Ama bu verilen taç, orta sahada verilmeyen faul gözüyle bakınca, ince ince kıyma edebiyatı başlıyor. Ben BJK'nin bütün bir yarım sezon boyunca hakem hakem diye ağlayıp sezon sonu şampiyon bitirdiğini bilirim o yüzden kimse laf anlatmasın. Kaldı ki objektif olamadığımızdan, o hata denilen pozisyonların yarısı büyük ihtimalle hata değiller. Kimisi çok bariz olurken, kimisi de takım gözlüğüne göre çok ciddi oynuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Anlık büyük bir acı çekip kimseye yönelik olmayacak şekilde "hasiktir" dedi diye adam atılacaksa her maç hükmen 3-0 biter ayrıca, gerçekten bu yüzden attıysa o da ayrı şovmenlikmiş. Orta yerde amk amk diye gezen ortalama kaç futbolcu görüyoruz maç başına?

yakalayınca atıyorlar iste.
gecen sene bursadan siyahi bir oyuncu ve bizden barosu fuck off dediler diye attilar. hatta 3 mac ceza aldi baros euheue.

edit:

sotto ezmiş.
dün eskisehir-fb macı ile aynı saatte oynanan gençlerbirliği-sivas maçında hakem hüseyin göçek maçın içine direk etti mesela. hurşuta yapılan net penaltıyı vermedi, o topu alan sivas 15-20 saniye sonra golü attı. bunu fb, gs ya da bjk maçında yapsaydı mesela ortalık yangın yeri olurdu. adam net kötü hakem, takım ayırmadan içine ediyor her maçın. hala bu adamın maç yönetiyor olması mucize süper ligde bana göre.

http://www.ligtv.com.tr/mac-ozetleri/spor-toto-super-lig#video
0.50 den izleyin.

asıl rezalet bu. hata ortada. caner olayında ise caner yemin etti demedi diye de inanacak halimiz yok çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Küfür konusu biraz tartışmaya açık ama. Ben de kararsızım ne yalan söyleyeyim. Oradaki dengenin hakemin takdirine kalması gerekiyor. Şimdi bir rakip oyuncuya veya hakeme deliberately isteyerek vurgulayarak küfür etme var, bir de hakikaten pozisyonlarda olan şeyler var. Fuck off gibi küfürler aslında çok ağır değiller, Premier Lig'de herkesin ağzından çıkıyor bu hakemlere karşı bile. Yani küfürün skalası olması gerekiyor demiyorum ama, oradaki tepki-niyet ilişkisi önemli, onun da hakemin takdirine kalması gerek sanırım...
Sosyal ağlarda paylaş

Fırat Aydınus geçen hafta Beşiktaş'ı yaktı, bu hafta Fenerbahçe'yi. Dünkü kırmızı kart da penaltı da yanlış. Caner küfür etmiş bile olsa daha öncesinde bu oyuncuya yapılan bir faul var. Penaltıda ise Kamara, ayağını Hasan Ali'ye takıyor, penaltıyı alıyor. Aydınus geçen hafta çok ince bir penaltıyı yakaladı, bu kez o ince ayrıntıda hata yaptı. Hakemin maçın önüne geçen faktör olması doğru değil.

Ancak bundan da önemli bir nokta var. Verdiği kararları saha içinde Aykut Kocaman'a dakikalarca izah etmek zorunda kalması. Madem öyle, her hoca sahaya dalsın, hakemden hesap sorsun.

İnce bir detay daha var. Aydınus Beşiktaş'ın golünü saymadı; futbolcusu, teknik adamı sessiz kaldı. Hatta başkan bile hakemi kolladı.

Fenerbahçe'de ise herkes hakemi topa tuttu, hem de ağır ifadelerle. Hele hele Aykut Kocaman. Hakem kararlarını 3 Temmuz'a bağladı. Sahayı, futbolu terk etmekten bahsetti. Şike sürecinde "hız sınırı aşılmış" dediği dönemde bile futbolu terk etmeyen Aykut Hoca dün futbolu terk etmeye kalktı. Bakalım ceza alacak mı?

Hakem aynı hakem, iki takımın da puan kaybı aynı. Ama arada başka farklar var. Beşiktaş kaderine razı oldu, Fenerbahçe ortalığı ayağa kaldırdı. Beşiktaş isyan edip manşetlere çıkmadı, Fenerbahçe gündem yarattı.

Meriç Müldür / Haberturk
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

moriarty said:

veysel sarı %100 futbola katıldı:

"ben birşey yapmadım, ben küfür etmedim, herkes benim üstüme geliyor"

"pozisyonda küfür duymadım, sonra hakemin caner'e direkt kırmıız kart verdiğini gördüm, ama hakemin yanına gitmedim"

pozisyonun içindeki veysel duymuyor, aydınus 1000 metreden duyuyor.

caner küfür etse vucut dili ele verir adamın zaten öyle duyulacak bişey söylese. yere bakıp yürüyodu kafasını ovup caner. saçmalık ya.

fırat aydınus şu ana kadar bjkye 1, gsye 2, fenere 10 kırmızı kart göstermiş. ilginç istatistik.

fırat aydınusun yönettiği 8 maçta 1 galibiyet almışız o da gs maçı zaten %99 kazanıyoruz.

Yagiz9304 said:

http://www.transfermarkt.com.tr/tr/fenerbahce-sk/schiedsrichterdetail/verein_36_348.html bak bakayım şuradan 10 kırmızı kart mıymış değil miymiş, tescilli şikeci bir takımın, insanları nereden duyulduğu belli olmayan bilgilerle bu kadar rahat yargılayabilmesi çok üzücü

http://www.transfermarkt.com.tr/tr/firat-aydinus/bilanz/schiedsrichter_348.html şuradan da Fenerbahçe'nin Fırat Aydınus'un yönettiği maçlardaki karnesini görebilirsin, 30 maçta 15 galibiyet 7 beraberlik 8 mağlubiyet, bu 30 maçın 17sinin derbi olduğunu unutmamanda fayda var ;)

Bu arada o kırmızı kartların ikisinin olaylı bir GS-FB maçında çıktığını unutmayalım unutturmayalım, aynı maçta Galatasaray'a da iki kırmızı kart çıkmıştı

http://cdn.gamerant.com/wp-content/uploads/Mega-Damage.jpg
Kart olayinda sallamasyon iyimis ama dsaghsd.
Siz siz olun antudan, 12numaradan, uA'dan ya da forzadan okudugunuz bilgiyi teyit etmeden cplemeyin boyle kalirsiniz iste dsagh.

masq crit diyosunda criti kendisi yedi sonradan. ne kadar taraflı bi adamsın abi sen. sonraki postlar falan hiç işine gelmemiş lol.

Siz siz olun sonraki postları okumadan, bilgiyi teyit etmeden alıntılamayın dsagh boyle kalırsınız iste dsagh

http://i.qkme.me/35cqe4.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

geçen hafta ft'nin basın toplantısında yaptığı terbiyesizliği savunanların bu hafta gelip %90 hatalı kırmızı kartı savunmaları şaşırtmadı.bin tane kamera var işte hepsinde gözüküyor,caner ağzını açmamış.pozisyona girdiği adam da onaylıyor daha neyin yaygarası işte.hakem bariz saçmaladı.

masq konusunda ise fb aleyhine olduğu sürece kimin ne içerik yazdığı önemli olmadan direk crit.jpeg koyar alışmanız lazım.
hıyarım var diyene tuzla koşmak atasözü gibi yani
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Fırat Aydınus geçen hafta Beşiktaş'ı yaktı, bu hafta Fenerbahçe'yi. Dünkü kırmızı kart da penaltı da yanlış. Caner küfür etmiş bile olsa daha öncesinde bu oyuncuya yapılan bir faul var. Penaltıda ise Kamara, ayağını Hasan Ali'ye takıyor, penaltıyı alıyor. Aydınus geçen hafta çok ince bir penaltıyı yakaladı, bu kez o ince ayrıntıda hata yaptı. Hakemin maçın önüne geçen faktör olması doğru değil.

Ancak bundan da önemli bir nokta var. Verdiği kararları saha içinde Aykut Kocaman'a dakikalarca izah etmek zorunda kalması. Madem öyle, her hoca sahaya dalsın, hakemden hesap sorsun.

İnce bir detay daha var. Aydınus Beşiktaş'ın golünü saymadı; futbolcusu, teknik adamı sessiz kaldı. Hatta başkan bile hakemi kolladı.

Fenerbahçe'de ise herkes hakemi topa tuttu, hem de ağır ifadelerle. Hele hele Aykut Kocaman. Hakem kararlarını 3 Temmuz'a bağladı. Sahayı, futbolu terk etmekten bahsetti. Şike sürecinde "hız sınırı aşılmış" dediği dönemde bile futbolu terk etmeyen Aykut Hoca dün futbolu terk etmeye kalktı. Bakalım ceza alacak mı?

Hakem aynı hakem, iki takımın da puan kaybı aynı. Ama arada başka farklar var. Beşiktaş kaderine razı oldu, Fenerbahçe ortalığı ayağa kaldırdı. Beşiktaş isyan edip manşetlere çıkmadı, Fenerbahçe gündem yarattı.

Meriç Müldür / Haberturk

Biz bişey demeye kalkasak hemen ağlak oluyoruz da aykuta bi yaptak kağıt mendil uzatan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

Baggio said:
Anlık büyük bir acı çekip kimseye yönelik olmayacak şekilde "hasiktir" dedi diye adam atılacaksa her maç hükmen 3-0 biter ayrıca, gerçekten bu yüzden attıysa o da ayrı şovmenlikmiş. Orta yerde amk amk diye gezen ortalama kaç futbolcu görüyoruz maç başına?

yakalayınca atıyorlar iste.
gecen sene bursadan siyahi bir oyuncu ve bizden barosu fuck off dediler diye attilar. hatta 3 mac ceza aldi baros euheue.

İyi de fuck off sittirgit demek, sinir anında da olsa direk sana hareketi yapan adama sövmüş oluyorsun. Sittirgit demekle hasiktir demek farklı şeyler yani bence, atıyorum fuck off değil de acıdan fuck dese daha hafif bir şey benim gözümde, bilmiyorum taraflı mıyım ya da birebir yazılı kurallar bunları ne kadar farklı görüyor.

"LAN DEDİ" diye kırmızı görmesi de süpermiş ya, özrü kabahatinden büyük derler ya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...