Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

saçma sapan lezzetler (fakir stayla)


BramStoker

Öne çıkan mesajlar

Saçma değil aslında anadoluda birçok yörede yapılır.

Zerdeçallı pilav ve domatesli pilav.

Zerdeçallı pilava dereotu da katılır. Harika olur tadı.

Domatesli pilavda da tencerede kavrulmuş domates rendesine tuzlu sıcak suda 1 saat bekletilmiş pirinç eklenir. İsteğe göre fesleğen yaprağı konur bir kaç adet sonradan çıkartılmak üzere. Daha sonra normal pilav gibi pişirilir. Hafif lapa gibi ve sulu olduğu için soğuk olarak meze niyetine ya da akşam yemeğinde sıcak olarak da servis edilebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...