kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Yabancıların ellerini ciğerlerimde hissediyordum. Sadrazamlık mevkine kadar kendi adamlarını devletime sokuyorlardı. Ben de müstakil bir istihbarat teşkilatı kurdum. Avrupalılar, İstihbarat ne demekmiş benden öğrendiler! II. Abdülhamid Han * Yazıldığı Tarih 22 Mart 1917 / Beylerbeyi Sarayı
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 cCc Abdülhamid esasında kahramandı cCc
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Ermeni sorunun kökenlerinden biri de bu adam, niye bu kadar severler cemaatçiler anlamıyorum.
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 abi rahatsız ediyorsa cevap yazmayın tek başına kalsın mesaj,ne olacak yani? siz sevmiyor olabilirsiniz ama,bu topraklara hizmeti geçmiş ender şahsiyetlerden,liderlerden birisi,eleştirecekseniz,ittihat terakki ve artıklarını eleştirin :S
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 İyi bir herif değil çünkü; son beş yılda, AKP iktidarıyla tarihimizin başkötülerinden biri olan bu herifçioğlu aynı Adnan Menderes gibi kahramanlaştırılmaya başladı çünkü; aramızda kendi başına düşünüp, tarihin nasıl değiştirildiğini görenler var çünkü; buna sessiz kalıp konuşulmasına izin vermek işlenebilecek en büyük günahlardan çünkü;;;
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 tarih nasıl değiştirilebilir gerge? bir de rica ediyorum cemaatçi o bu diye yaftalamayın aldığım eğitimden utanıyorum resmen... tahtdan indiği tarihle,1915 arasında iktidarda kalsaydı,osmanlı için çok şey değişecekti.ama tabii sen de haklısın tarih'i o kadar güzel değiştirdilerki dede yadigarı dostlar,düşman oldu,düşmanlar,emperyalizmin icadını yapanlar dost...
imamizer Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 adnan menderesi demokrasi şehidi ilan eden kafalardan ne bekliyorsunuz ki?
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 nedir abi demokrasi? wiki'den alıntı; Anayasal demokrasi, sosyal demokrasi, liberal demokrasi Artık siyaset bilimciler hangi sistemin daha iyi işlediğinden çok hangi demokrasinin daha iyi işlediği tartışmalarına girmişler ve liberal, komünist[1], sosyalist[2], muhafazakar[3], anarşist[4] ve faşist[5] düşünürler kendi demokratik sistemlerinin erdemlerini ön plana çıkarmaya çalışmışlardır. Bu sebeple demokrasinin çok fazla sayıda değişik tanımı oluşmuştur. ben kendime göre tanımı yapayım; demokrasi;dünya sömürü düzenini,dünya'ya yaygınlaştıran ülkelerin,halkı uyutmak ve başındaki insanları para,kadın v.b metalarla kandırıp,daha iyi sömürmesine neden olan,son 150 yılın sahte insan hakları düzenidir.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Eğer bir adam anarşist düşüncenin demokratik sistemi olduğunu iddaa ediyorsa bir anarşist olarak onu dövmeyi kendime görev bilirim. Anarko-komüniam denen ucubede var bir bu. Vikipedia'ya sızıp bunu yazan ip adresini keşfetmeye gidiyorum ben yoldaşlar, haber alamazsanız bilin ki anarşi yolunda şehit oldum. O durumda benim için sokak köpeklerine taş atıp (çok korkarım keratalardan) Cihangir Parkı'nda ikişer şişe Pamukkale Senfoni için, sonra da İstiklâl'de sızın.
kanalize Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 GERGE said: Eğer bir adam anarşist düşüncenin demokratik sistemi olduğunu iddaa ediyorsa bir anarşist olarak onu dövmeyi kendime görev bilirim. Anarko-komüniam denen ucubede var bir bu. Vikipedia'ya sızıp bunu yazan ip adresini keşfetmeye gidiyorum ben yoldaşlar, haber alamazsanız bilin ki anarşi yolunda şehit oldum. O durumda benim için sokak köpeklerine taş atıp (çok korkarım keratalardan) Cihangir Parkı'nda ikişer şişe Pamukkale Senfoni için, sonra da İstiklâl'de sızın. daha komiğini sana söylersem,tarih harici sıkı bir tartışma çıkar, adam hem müslümanım hem demokratım diyor:D çok komik lan gerçekten,müslüman ol veya olma,demokrasiyle islamı bir arada uyuşturabilecek bir insan varsa ellerinden öpmek görevim,hadi sosyalist islam desen tartışırım da,demokrat müslüman ne lan :S
paparnoz Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2012 temel sebebi yanilmiyorsam kendinin de naksibendi olmasi ve naksibendiligi yayginlastirmasi bu tarikatin erkini kuvvetlendirmesinden ileri gelmektedir o yuzden her turlu cemaat ve tarikat tarafindan pek sevilir.
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 tahta çıkmış son dönem osmanlı padişahları içinde sıralarsak bu zat tabiki önemli bir mevki işgal edecektir, gelmiş geçmiş osmanlı padişahları ile yaptıkları icraatlar açısından sıralarsak yine ilk sıralarda kalacaktır. osmanlı padişahlarından zerre haz etmeyen biri olarak, bu "han" sıfatına malik gözüken kişi hakkında, fikirlerimi keskin olarak belirtmekten kaçınıyorum, çünkü hakkında yazılan olumlu ve olumsuz şeylerin, enver paşa vakasında olduğu gibi objektif olmadıklarını düşünüyorum. zaten adamı yargılarken, kendi dönemi ve osmanlı memleketinin selameti göz önünde bulunarak yargılanması taraftarıyım, bir çok tarihi kişilikte olduğu gibi... kaldı ki, bence, osmanlı gerçek anlamda süper devlet olma yolunda eline bir den fazla fırsat geçmesine rağmen, (cem sultan, kanuninin öldürdüğü oğlu ve genç osman) kendi çarpık ve .... saltanat ve aile ahlakı ile bunlardan yararlanmamış, kendi isimleri için değil ama türki ve islami coğrafya için 16 yy dan itibaren hayırlı işlerin de yapılmasına mani olmuş bir sülaledir. ayrıca demokrasinin ne olduğu ve nasıl uygulandığın kaynak aranıyorsa perikles ve alkibiades in söylevleri ve halka konuşmalarına bakılabilir, ki o zaman islamla çelişen bir yapı ortaya çıkacağını zannetmiyorum... ama demokrasi budur diye günümüzün çarpık yapıları örnek verirsek, demokrasi denen, toplu olarak yaşan bir bir toplumda, bir harekette bulunmak için halk desteğini aramanın yanlış anlatmış oluruz,
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 ideolojik kutuplaşmanın uçlarından birisidir 2000lerden beri. ben misal bu başlığı görünce açanın kesin sağcı, modern görünen katı bir muhafazakar, belki de şakirt olduğunu düşündüm. "bu başlıkların açılmasını abiler mi salık veriyor acaba?" diye merak ettim hatta. iyi şeyler yapmakla beraber süper kötü şeylerde yapmış birisidir. son derece salakça olan bir yönetim sisteminin içinde yeşerebilmiş olması onu diğerlerinden üstün kılar. randomlara dayanan sistemlerin bu kadar uzun süre gidebilmiş olması beni şaşırtır hâlâ diyeceksiniz ki, "şimdi seçimle başa getiriyoruz, yine de fosss çıkıyor bunlar. ne ayak?" haklısın vallahi derim sadece.
Akito Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2012 kanalize said: abi rahatsız ediyorsa cevap yazmayın tek başına kalsın mesaj,ne olacak yani? siz sevmiyor olabilirsiniz ama,bu topraklara hizmeti geçmiş ender şahsiyetlerden,liderlerden birisi,eleştirecekseniz,ittihat terakki ve artıklarını eleştirin :S BENİMLE AYNI DÜŞÜNMÜYOSANIZ SUSUN olmuş bu. yazık.
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 1, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2012 bir adamın gitmesi çökmekte olan bir imparatorluk coğrafyasının her yerinde bayram olarak karşılanmışsa iyiliğini bir kez daha düşünmek gerekir.
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 kanalize said: Yabancıların ellerini ciğerlerimde hissediyordum. Sadrazamlık mevkine kadar kendi adamlarını devletime sokuyorlardı. Ben de müstakil bir istihbarat teşkilatı kurdum. Avrupalılar, İstihbarat ne demekmiş benden öğrendiler! II. Abdülhamid Han * Yazıldığı Tarih 22 Mart 1917 / Beylerbeyi Sarayı abi bi insanı seven onna ovunen bi sahis bu adam hakkında bula bula bu lafı buluyosa ordan sorgulayın bi kendinizi super bi ajan sistemi kurdum diye ovun mek nedir abi dahada komigi bunu kendi ulkesiş ciinde kendibi sevmeyenleri elestirenleri bulmak icin kurmsu olmsı
liberal Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 adamın yabancıların esaretindne kurtulmak istemesi vurgulanmıştır büyük bir coğunlukla da tabi adam alıntıyı fazla uzatınca... sdf
Ren Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 kendi adamları derken istemeden devşirmeleri kastediyor, o da zaten devlet politikası. lol.
Suark Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 yk yav bu adam zehir gibi zeki, belki ondan sevilebilir. hani bide devrimcileir traplemesi, meşrutiyeti ilan kaldırması falan respectlik hareketler. Ha tabi olaya benim memleketim olarak bakarsan, sevilecek bi tarafı yok.
Esrk Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Biri bitiyor, biri başlıyor. Öncekendimi, sonra bu, ne olacak bu cahillerin hali?
hamsilipilav Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 öncekendimi niccolo ve kanalize ayni tip zaten
Dragonutopia Mesaj tarihi: Eylül 4, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2012 LoL kendisi şu sekilde kaçmıştır cok sevdigi ülkesinden:
eldar Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Tarihi kişilere ve olaylara seviyorum/ sevmiyorum penceresinden bakmak çok saçma geliyor bana. Abdülhamit birçok açıdan ilginç bir kişilik incelenmeye değer bir figürdür, bu adamı niye seviyim ya da niye nefret edeyim?
Öne çıkan mesajlar