Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oxford Üniversitesinden gelen teklifi tandırda yaktı

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

Tam fake'dir diyecektim ki, adını aratınca resimlerini falan buldum.

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=59838&rid=2&p=16

Eğer gerçekten özgün çalışmalarıysa ve gerçekten ödül almışsa yurtdışından burs alması falan çok normal.

Yalnız çocuğunun ders kitaplarını tandırı yakmak için kullanmak zorunda olan bir ailenin oğlu 350.000 lira ödülü hangi akılla Somali'ye bağışlar onu anlamıyorum. Farklı bir cahillik olsa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bağışlamak "zorunlu"ymuş; Somali'ye falan da bağışlamamış, engellilere tekerlekli sandalye ve platin olarak bağışlanmış para.

meb.gov.tr said:

Yarışmadan elde ettiği birincilik ödülüyle 2500 adet Tekerlikli Sandalye ile Çeşitli engellilere yapılacak olası cerrahi müdahelelerde kullanılmak üzere 4 bin adet Platin bağışladığını belirten Kino, "Almanya'da yaşayan Kuzenimin aracılığıyla söz konusu yarışmaya katılmaya karar verdim. Yarışmaya Dünya'nın her tarafından benim gibi yarışmacılar katılıyor idi. Ancak ben kendi zekama ve çizdiğim resimin içereceği mesaja güvendiğim için yarışmada derece elde edeceğimi biliyordum. Yarışmanın kuralı gereği herhangi bir derece elde edildiği taktirde kazanılan para ödülü Engellilerin tedavisi ve ihtiyaçlarının karşılanması için bağışlanmış olacaktı. Bende bunu peşinen kabul ettim ve Yarışma sonunda Bağış Milyoneri oldum. Olsun bu da çok güzel bir duygu. Bazıları bana resim adama para kazandırmaz diyordu. Ama bakın ben kazanıp bağışladım. Yeni bağışlarda bulunmak için ben resim çizmeye devam edeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence yanlışlıkla falan değil bariz kasti yakılmış o mektup. Oğlum gitmesin gurbet ellere fikri olabilir arkaplanda.

Ama asıl en büyük dangalaklık, Oxford'dan çağırılan çocuk içni en fazla "Yeteneğinden dolayı bir çok üniversite kendisine davetiye göndermişti. Bu davetiyelerin kazara annesi tarafından yakılmasına bizlerde çok üzüldük. Kendisine yardımcı olmayı çok isterdik, ancak bizim de elimizden bir şey gelmiyor" diyen Milli Eğitim Müdüründe. Eurovision davetiyesi misali kendi akrabaları kullanmaıyor diye sinirlenmiş ve yardım etmiyor olabilirler ahah.
Sosyal ağlarda paylaş

oxford dan banada davetiye gelmişti de bu davetiyeler direkt burslu kazandınız hadi gelin kayıt yapın mektubu değil bunlar saçmalamış iyice...

yada cocuğun ingilizcesi iyi olmadığı için okuyamamış
o mektuplar görüşme için çağırılma mektubu yani bi bakacaklar ingilizcesi nası hedehüdüsü nası cahilmi akıllımı zekimi.

Yapmayın... pls... mektupla burs kazandın gel! ... dafuq
Sosyal ağlarda paylaş

esas tartışılması gereken konu taaa Oxford'lardan "hele bi gelin bakalım yetenek sizmişsiniz" tadında mektup gelip bizim denyo eğitim sisteminin bu çocuğu ıskalamış olması.

Bu tarz özel yeteneğe bağlı olan işler resim gibi, müzik gibi dilin çok bi önemi yok. Zaten yaptığın müzikle, çizdiğin resimle anlatıyorsun.

Doğuştan kör ve yabancı dili olmayan Eşref Armağan'ın dünya çapında tanınmasının da nedeni bu. Konuşmasına, kendisini kelimelerle anlatmasına gerek yok.

http://www.youtube.com/watch?v=L3AgO6H0H98

http://www.youtube.com/watch?v=-cmKsWpkRGE

Gerçekten şu çocuğun Oxford'dan teklif gelecek kadar bir yeteneği varsa ve bunu kendi yetiştiği ülke değil taaa Oxford'lardan birileri farkediyorsa oturup baştan sona eğitim sistemini tartışmamız lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

o cocuk mimar sinani bu saatten sonra kabul eder mi o belli degil.

ya turkiye'de ki universiteler kimi kabul etmis etmemis cok onemli degil gerci, onlari kabul eden olsun once dunya'da, fakat cocuga gelen teklif nasi bi teklif tabii o da onemli. yani bi mektup gelmis olabilir, gelin goruselim diye buyuk ihtimal. cunku interview yapmadan direkt uni ye alinma cok ender, odul vs de kazanmis olsa. bi interview den gecirirler yani. sanirim odur.

edit: bu arada cizimleri beni dumura ugratti onuda ekliyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...