Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni başlayanlara bilgiler.


Densiz

Öne çıkan mesajlar

Konu içeriğinde başka birşey yazmazsak pek güzel birşey olacak. Yada admin bir şekilde ilk mesaja toplasa tadından yenmez.


Trait açabilmek için kitap almanız gerekiyor. 3 farklı kitap var, ilkini okursanız tek yere 10 tane basabilirsiniz, 2 inciyi okursanız 20 tane, 3 üncüde 30 tane (ayrıca her kitap traitleri resetler) Sağda solda bulamıyorsanız en kestirmesi B ye basıp World vs. World alanlarından bir tanesine gitmeniz yeterli olacaktır. Orada az vendor var zaten bulursunuz.
Yine aynı vendordan traitleri resetleyebilirsiniz.

Çanta problemi Karakterinize LW öğrenin. 8 slotluk çantayı yapması pek kolay. Sürünmeyin.

Çantam çabuk doluyor diyorsanız craft malzemeleri istediğiniz her yerden bankanıza yollayabilirsiniz. Sağ üstde bir ikonu var. Ayrıca alışveriş yapabileceğiniz bir vendora gidip, SELL bölümüne gelirseniz çöpleri tek tık ile satabilirsiniz.

Craft malzemeleri toplayarak bulabileceğiniz gibi itemları salvage ederekte çıkartabilirsiniz. Örneğin = light armor salvage ettiğinizde tailor malzemeleri düşer, mediumda deri, heavy de ise armorsmith malzemeleri düşer (ayrıca salvage edilebilir trophy ler var, onlarıda salvage edebilirsiniz)

Banka büyük şehirlerde bankalar var ayrıca meslek sahipleri üretim yapacakları yerdende bankaya ulaşabilir (gözden kaçarsa diye söyleyeyim dedim)

autoattack ctrl+sağ tık ile istediğiniz skill e tıklarsanız otomatik olarak kullanır .

xp ve questler sahip olduğunuz 1 görev var. O sizi yönlendiriyor sayılıyor. Ayrıca haritada denk geleceğiniz KALP şeklindeki npc ler EVENT şeklinde PUBLIC quest yaptırıyorlar (warhammerdan gelenler için, buradaki public questler başarılı) En hızlı lvl ı bunlar getiriyor yanılmıyorsam. Yani güzel bir event bulduğunuzda (örneğin yan yana 2 yer, biri bitince diğeri çıkıyor) oturun farmlayın. Levelınız geçse bile sorun değil. +2, +3 e kadar yolu var.

Xp mi bölüyor, KS YAPMA LAN! gibi şeyler yok. Herkezin xp si ve lootu kendine.

Ulaşım Waypoint ler üzerinden teleport oluyorsunuz. Bazı yerlerde CONTESTED yazar. Haritadaki kamp yerleri npc lerle savaş halinde (dinamik event olayı. npc ler kampları ele geçiriyor. Oyuncularda geri alıyor felan) olduğundan orası kullanılamaz oluyor.

Meslek değişimi bildiğim kadarıyla sınırsız. Bir meslekten diğer mesleğe geçiş yaptığnızda öğrendiklerini unutmuyorsunuz.

Repair öldüğünüzde (tamamen öldüğünüzde) item larınız hasar alır. HP barın sağ altında bir ikon görürsünüz onun üstüne getirirseniz imleci, hasarları detaylı olarak görürsünüz. Tamir etmezseniz eğer KIRILIR (yok olur). Tamir işini ypan vendorlar her kampta olmuyor. Kafalarında kırık shield ikonu var.

set veya silah istediğiniz gibi düşmüyorsa, eventlerden aldığnıız puanlar ile bitirdiğiniz eventin vendorundan alışveriş yapabilirsiniz. Aynı şekilde herhangi bir world vs world pvp alanına giderekte alışveriş yapabilirsiniz. Oralarda karma vendorları oluyor (mavi yeşil ve sarı kalite item satıyorlar. Açılan pencerede istediğiniz kaliteyi seçin)

Party limit 5 kişi. Fakat SQUAD kurarak sayı yükseltiliyor muş (raid mantığı) Fakat önüne gelen squad kurmasın yönetemez demişler(miş) o nedenle bi meblağ karşılığı oluyormuş. Lafını sürekli ettik ama bakmadık.

Beleş XP Aşçı yamağı olursanız kendinize öldürülen adam başına +10 xp veren yiyeceklerden yapabilirsiniz (eventlerde bol npc kesilen yerlerde işe yarıyor. Zaten hepi topu 10-100 arası xp veriyorlar. yüksek levelda bile %10 fazladan)

Skillerde aktif pasif yazıyor burada önemli olan birşey var. Eğer skilli aktif hale getirir ve CD ye sokarsanız, CD de olduğu zaman boyunca pasif bonusu çalışmaz.

(event başladı oyuna döndüm =). Daha sonra yeni mesajda aklıma gelenleri yazacağım)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birde Boon ve Condition diye iki olay var biri buff ve digeri debuff.

Conditionlar butun dotlar slow effectler bleed effectler poi felan hepsi condition stacklenme mekanikleri hepsinde farkli, iki sekilde kimisi sure olarak stacklenio kimisi etki gucu olarak stacklenio tabi her class kendi conditionlarina bonus veren traitlerle etki ve surelerini artirabilir.

Boonlarda bufflar iste move speed block rate damage reduction crit sans bonus hp regen reflect damage gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spompas said:

benim için en önemlisi
"Meslek değişimi bildiğim kadarıyla sınırsız. Bir meslekten diğer mesleğe geçiş yaptığnızda öğrendiklerini unutmuyorsunuz. "

Bunu bilmiyordum

Beleş cooking exp.'ini da öğrendiğim iyi oldu. Peki cooking'i geliştirdikçe daha etkili recipe'ler varmı ? Mesela ne biliyim %10 degilde 25 veren gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir iki tane de ben ekleyeyim.

Mystic Forge Bazı yerlerde Mystic Forge denen bir zımbırtı var. İçinden ışıklar saçan çeşme gibi. Gördüğünüzde mutlaka anlarsınız. Bu zımbırtının yanına gidip use yapın. Dört tane slot açılıyor. Bu slotlara, silah, armor v.b itemleri yerleştirip çalıştırıyorsunuz ve bunları alıp size bambaşka bir item veriyor. Verdiği item daha yüksek level ve değerli oluyor. Ama illa sizin işinize yarayacak bir item olmayabilir. Heart of Mist ve Lion's Arch'da bulabildim sadece. Başka mekanlarda da olabilir.

Banka Yeni bir karakter açsanız da kullandığınız banka ortak. Craft itemler de bu bankanın ortak kasasında toplanıyor.

Skillerin kırmızı çizgisi Bir hedefe target aldığınızda barınızdaki skillin altı kırmızı ise o skilli range'i yetmiyor demektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...