Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Soz konusu insan oldu mu AI'nin kendi dusmanlari ve rival ulkeler ile ittifak kurmasi cok cirkin ya. Theodoro olarak oynayim dedim, oyun zaten zor ustune komsum Genoa 2. gunden hem tarihi dusmani Venedik hem de Fransa ve Avusturya ile ittifaka girdi. Savas acsam kesin utanmadan asker gonderir bi de hepsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Napoli ile yeni kurulan Tuscany'e karşı savaşıyorum. Müttefiğim Savoy 20k asker yolladı. Tuscany'nin 20k'lık ordusunu sicilya'da yakalayıp hapsettim, gel gör ki savaş neredeyse 10 sene devam ediyor. Her reddettiğim barış teklifi -1 stability demek (-3'e gelince haliyle otomatik kabul ediyor). Herşey Savoy'un Tuscany bölgesindeki kaleyi düşürmesine bağlı. Peki Savoy ne yaptı? Ele geçirdiği kalesiz bölgede yasladı sırtını, beklemeye koyuldu beni. Oyunu bıraktım yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 saldırırsan gelirler muhtemelen.military accessin mi yok yoksa napoli ve toskana arasındaki bölgeye?eğer öyleyse 1-2 askerle çıkarma yapıp savoyun ordusuna stickle ordunu. bide yeni farkettim hep öylemiydi bilmiyorum ama personal uniona soktuğunuz ülke development penaltısı almıyor vassal gibi,deli gibi basmaya devam ediyor.onun için büyük avantaj.ayrıca son dlc sayesinde artık personal union kurmak çok kolaylaşmış.queen regentınız baştaysa ve diğer ülkeyle aynı aileye mensupsa claim throne yapabiliyosunuz. şu yeni toknoloji sistemide çok çok güzel olmuş.isveçle oynarken rusyanın baltık'a olan kıyısını kestim,ben 18 military techteyken adamlar 12 idi.savaşta benden 50 şer adam ölürken ruslardan 3000,3000 gidiyodu sdfs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Nigger_of_the_sand said: Soz konusu insan oldu mu AI'nin kendi dusmanlari ve rival ulkeler ile ittifak kurmasi cok cirkin ya. Theodoro olarak oynayim dedim, oyun zaten zor ustune komsum Genoa 2. gunden hem tarihi dusmani Venedik hem de Fransa ve Avusturya ile ittifaka girdi. Savas acsam kesin utanmadan asker gonderir bi de hepsi. genoa aşağı yukarı her oyunda venedik,framsa ve avusturya ile müttefik oluyor.nezaman italyada oynasam bela oluyor başıma. venedikle trade league e girersen savunursun ama kendini.zaten 1490da avusturya koruması kalkıyor genoa üstünden shadow kingdom eventi ile.fransada yollayana kadar ordusunu(evet yolluyor)polonya veya rusya ile müttefik yaparsan halledersin. asıl problemin osmanlıya yeni event gelmiş.kırım vassalı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 _Rave said: saldırırsan gelirler muhtemelen.military accessin mi yok yoksa napoli ve toskana arasındaki bölgeye?eğer öyleyse 1-2 askerle çıkarma yapıp savoyun ordusuna stickle ordunu. Papalıktan Roma'yı aldım zaten. Üstümde Toskana var direk. Toskayana kadar da Savoy'un geçiş hakkı. Toskananın 4 şehri var. Bu kamil Savoy gitti bir şehri ele geçirdi, diğer 3 şehri bıraktı. Ele geçirdiği şehirde ne hareket ediyor, ne de geri çekiliyor duruyor öyle mal mal. Ele geçirdiği şehirde kale bu arada, diğer 3 şehri istese hemen ele geçiricek. Her oyunda aynı naneleri yaşıyorum. Her oyunda oyuncuyu dengelemek için altta çalışan bir mekanizma var ve bundan aşırı nefret ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Sen askerlerini oraya gonderemiyor musun? Oradaki sehirleri ele gecirip, cok istersen muttefigine devredebilirsin kontrolu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Murray said: Napoli ile yeni kurulan Tuscany'e karşı savaşıyorum. Müttefiğim Savoy 20k asker yolladı. Tuscany'nin 20k'lık ordusunu sicilya'da yakalayıp hapsettim, gel gör ki savaş neredeyse 10 sene devam ediyor. Her reddettiğim barış teklifi -1 stability demek (-3'e gelince haliyle otomatik kabul ediyor). Herşey Savoy'un Tuscany bölgesindeki kaleyi düşürmesine bağlı. Peki Savoy ne yaptı? Ele geçirdiği kalesiz bölgede yasladı sırtını, beklemeye koyuldu beni. Oyunu bıraktım yine. Ordusu geçemiyor olabilir. Ya da kaleyi alamayacak kadar küçük olabilir ordusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Durum şöyle oldu; Napoliyim ve Roma dahil roma sınırının altındaki tüm bölge bende İtalya'da. Toskanaya karşı Savoy ile birlikte savaşıyorum. Daha doğrusu Fransa da vardı yanımda ama çekildi sonra. Benim ordum 25k Toskananın 25k Savoyun 20k Toskananın ordusunu sicilyadayken gemileri boğaza çekerek hapsediyorum. Ama savaş nereden bakılırsa bir onuncu senesinde (bunun dışında bir kaç savaş daha vardı). Stability -2 ve bir daha barış teklifi gelip de reddedememe şansım yok. Otomatik kabul olucak ve roma ile napoli yani 70k development toz olup gidecek. Ben işgal edilmiş roma ve napoliyi tekrar ele geçiriyorum. Toskana zaten sınır komşum. Savoy geliyor, Toskananın kalesi olan bir şehrini (başkent değil) ele geçiriyor orada 2 sene rahat duruyor. Evet sadece duruyor. Yanındaki şehirleri de ele geçirmiyor. Geçirse "otomatik barış teklifi kabülünden" önce belki napoliyi hatta romayı kurtarıp, başka şeyler vererek savaşı bitirebileceğim. Ama Savoy yanındaki şehri ele geçirmiyor. O 2 senede, Toskananın tamamını ele geçirebilirken hem de. Ben de orduyu bölüp ele geçiremiyorum çünkü manpower yok. 10k adam kalmış 25k orduda. Bölsem Roma ve napoliyi kurtaramıcam. Savoy iki sene Toskananın o şehrinde tatil yaptıktan sonra barış teklifi otomatik kabul oluyor. Ben Roma ve Napoliyi kaybediyor, oyunun anasına küfrediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 dlc ler ne kadar pahalı ya. sadece oyunla ilgili kitabı 6 euro ya satıolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 herkes yolunu bulmuş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Adam oraları alsa ona koklatacak mıydın? Akıllı çıkmış Aİ :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2016 asdas ben de onu düşünüyordum ai anlamış aslında neler olacağını en doğru hamleyi yapmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2016 Bunu yeni gördüm.. Baa Baa Black Sheep As Qara Qoyunlu become the leading producer of wool. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2016 Kelime oynu çok achievement var ya. Bu arada DLClerden ekmek yiyo işte adamlar. Mantık şu genelde ana Oyun + Son iki DLC dışındaki DLCler 10 euro felan sondan ikinci dlc 5 euro son dlc 10 euro felan hep boıle gidiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 Hazır indirim varken dlcleri alayım dedim. İşin içinden çıkamadım. Bunaldım şu heriflerin dlc politikasından yeter be. Crusader Kings'i güncel takip edecem diye kaç para harcamışımdır belli değil. Bu da aynısı oldu. Neyse hangi dlcler elzemdir almak gerekir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 Son patchde arazinin combat widthe olan etkisini kaldirmislar. Ulan 10klik ordumla nasil ulkeme saldiran devlere kafa tutacam ben simdi ha? Nasil? Bi taktigim vardi onu da aldilar elimden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 Ayrica yeni dag sistemi cok cirkin olmus. Asilmasini zor falan yapsalarmis keske, ulkenin ortasinda wasteland olmasi sacma ve cirkin. Bazen ulkeyi sacma bi sekilde boluyo daglar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 dağ sisteminde ne var ben onu anlamadım bide dağda combat width küçülmemesi ne saçma iş lan o zaman sehirler sizindir dağlar bizim defansı nasıl yapılcak ki? oyunun yarısı zaten combatı düzgün terrainde yapmaktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Oyunla uğraştıkça bozuyorlar, artık yakasını bıraksınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Bu saatten sonra dlc falan da cikarmasinlar. 200 dolar gomduk hala full experience icin para odemeye devam ediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Abi bence her DLCde daha eglenceli oluyo bi 100 saat ekliyo playedime ben memnunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 nigger ile hemfikirim, benim gibi bu tür detay hastaları gayet rahatsız edecek bir karar alınmış buna bir çare şart. ha oynamaya devam eder miyiz? ederiz de söverim yani gözüm takıldıkça :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Abi yıllardır millet uyarıyor almayın diye dlc. Alırsanız adamlar da yağlı kapıyı bırakmaz tabi. Paradox eskiden böyle değildi, eu4 ile bokunu çıkardılar. 20 tane dlc var ya, kostümü, müziği falan da var yanında. Yarın Victoria 3, hoi5 hatta eu5 çıktığında adamlar alışmış kudurmuştan beter bir vaziyette oyunu yarım çıkarıp, 50 tane dlc satmaya kalkacaklar yine. edit: aynı şeyi ck2'de de yapıyorlar. Neredeyse her ulusa yenilik getirdik ayağına dlc çıkarıp satmaya kalkıyorlar. Madem öyle, toplayın hepsini bir satın. Bir oyunun 20 tane dlcsi olur mu ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 3 senemi oldu eu4 çıkalı? hangi oyunu 3 senedir oynuyosunuz veya tartışıyosunuz ? adamların her dlcsi en az 20-30 saat gameplay ekliyor.dlcyi almasanız bile content ekleniyor oyuna.3 sene boyunca updatelenen oyun azdır piyasada.süreklide indirim oluyor zaten steamde 5-10 liraya alıyosunuz ilginizi çeken dlcyi. ayrıca şuan eu4 için development sistemini getiren dlc hariç alınması şart bi dlc yok.sadece o dlc yeni gelen teknoloji sistemine ayak uydurmak için şart gibi. sırf bok atmak için bok atmayın abi.zaten kozmetik dlclere laf etmeniz ayrı komik.res publica falan gibi kozmetik veya belli factionlara gelen dlcleri almak şart değil. adamlar en başta yarım yamalak veya eu3ten eksik contentle oyun çıkarıp day one dlcsi ile bişeyler satmıyolar CA gibi.her major dlc için bi emek var.indirimde de 5 tlye almayı çok görmeyin bi zahmet.çok görüyosanızda bok atmayın bari,ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2016 10 yılda aynı köhne mmo'ya toplam 2220$ basmış insanların yığınla olduğu forumda bu toplumsal duyarlılık çağrıları çok yanlış yerde yapılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar