Sam Mesaj tarihi: Nisan 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2023 (düzenlendi) savaş penceresinin sol altında military tactics 2.5 vs 2.1 olarak göstermiş. disiplin olarak önde olduğu halde burada yediği tactics farkı gene dezavantaja düşürüyor. benim hatırladığım bunu etkileyen tek faktör tech. land tech listesine bakınca da kabaca onun 15 tech'inin karşısında 20 tech filan olması lazım, yani ciddi fark yemiş ki memlük böyle fark attıysa avrupalılar nasıl fark basmıştır, macarlara da yenilmesi normal. benim anladığım kadarıyla ülkenin ekonomik yönetimi konusunda sıkıntı var, enflasyon seviyesinden anlıyoruz onu da. para biriktirmeye çalışacağım derken artan enflasyon tech gelişimine de sekte vurmuş. şahsi çıkarımım bu. kalan 150 yılda toparlayabilir ama düzeltmesi gereken alan savaştan ziyade ekonomi ve tech. şu anda kısa vadede saldırmak yerine kimsenin saldırmayacağını umup, ülkeyi düze çıkarması lazım. tech'te yakalaması lazım. tam da osmanlı'nın 17 ve 18. yy'da yapması gerekip yapmadığı şeyler yani lol. Nisan 15, 2023 Sam tarafından düzenlendi 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Nisan 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2023 Disiplin de taktige etki ediyor. 8 disiplin farki 0.2 taktik farki yaratir muhtemelen, bu da demek oluyor ki disiplinler esit olsaydi Memlukler 0.6 taktik ileride olacakti. Yani Memlukler askeriyede 2 cag ondedir diye dusunuyorum. Bu 14 onlar da 18 -kucuk bir ihtimal 19dur erken actilarsa. Bunun karsiligi daha yuksek taktik, daha yuksek sok, ates ve moral degerleri. Bunun yanisira Memlukler piyade ve suvaride 1 model, topcularda 2 model ondeler -yani unite pipleri de daha yuksek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2023 cavalry penalty de galiba %33 tactics penalty veriyormuş, hepsini toplayınca kazanması anormal olurdu. ben olsam aslında baştan başlardım o oyuna çünkü neresinden baksan yetişmesi 50 yıl filan alır muhtemelen. ülkeyi imf direktifiyle yönetiyormuş gibi sıkı rejime sokması lazım. sonra da 100 yıl kalıyor, tarihi sınırlara ulaşmak infamy bakımından zorlayabilir. koalisyonlarla başedemez muhtemelen henüz ülkeyi düze çıkarsa bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Nisan 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2023 ben en iyisi baştan başlayayım, peki nasıl bir strateji öneriyorsunuz? önce Bizansı alıyorum sonra başka yerlere salça olunca koalisyon kuruyor lavuklar hemen sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Nisan 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2023 @Nigger_of_the_sand @Sam Memlükle mi oynasam yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Nisan 16, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2023 Malesef Osmanli icin bir strateji oneremeyecegim zira hic onlarla oynamadim, ben hep kucuk ulkelerle oynuyorum. Memlukler olmani onermem, zira Osmanlilar oyunun en bela antagonisti ve Memlukler'i yok etmeye programlanmislar. Osmanli olarak zorlandiysan onlarin doomstacklerine karsi hayattan sogursun diye dusunuyorum. Vassal olarak basamasa Isvec'i onerirdim zira daha guvenli bir cografyada ve kaynak olarak da iyi durumda. Hemen kurtulmayi basarirsan cok zaman kaybetmeden komforlu bir sekilde oyunu ogrenirsin diye dusunuyorum. Rusya ile tek basina savasirsan zorlayabilir ama onlarin da cok dusmani var, sen dalasmaz isen onlar Tatar ve Polonyalilar ile savasir daha cok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Nisan 16, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2023 tişikkirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 16, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2023 osmanlı müsait oyunu öğrenmeye çünkü yeterince güçlü. ya da fransa filan olabilir. etliye sütlüye karışmayan ülkeleri önermiyorum genelde paradox oyunlarında çünkü mücadeleyi öğrenmek mümkün değil kapışmadan. dediklerimize dikkat ederek yeni öğrendiklerini uygularsan osmanlı ile sorun olmaz. bu sefer memlüklerle daha erken kapış ama tarihteki gibi 1500’lerde. bir de tech olarak 1 lvldan fazla geride olma savaşacağın kimseyle, hatta sen at o farkı. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 16, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2023 (düzenlendi) ben bunu zamanında korsandan oynuyordum. mac var diye orijinal alayım dedim de o fiyat neymiş ya. her şeyi almak istesen 3k fiyat çıkarıyor oyun yuh. neyse 5 dolara buldum dışardan. Nisan 16, 2023 ahmedinejad tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Nisan 18, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2023 (düzenlendi) Maşallah.. https://store.steampowered.com/app/2223660/Europa_Universalis_IV_Domination/ The Ottoman Empire: A revised conquest tree with new rewards for pushing Ottoman dominance, including expansion through the new Eyalet system, and new internal changes, such as the new Janissary estate and the 'Ottoman Power Struggle'.. Nisan 18, 2023 kizillelma tarafından düzenlendi Ottoman 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 21, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2023 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Nisan 21, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2023 Emrah hocanın kafası karışık anlaşılan Her büyük DLC den sonra en az 2-3 ciddi düzeltme yamasını beklemen gerekir .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 21, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2023 Gaza geldim Osmanlı ile başlayayım dedim. Şu 50 liraya aylık üyelikten aldım tüm paketlerin olduğu. Çıplak oyunla arasında dağlar var gerçekten. Sıfır ceza yiyerek ufak ülkeleri bir bir içine katmak süper bir hismis jfjfk. Bir de revolt falan çıkarsa da onlar ilgileniyor o çok iyi. Venedik şu an en büyük rakibim. 120 gemilik donanması var herifin. Korsanlık yapıyor bir de İstanbul taraflarinda şerefsiz. Bir şekilde punduna getirip kara savasiyla indirmem lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2023 Olur mu hiç öyle, “siz sakalımızı traş ettiniz ama biz kolunuzu kestik” deyip 500 kadırgalık donanma basıp turgut reis’le dövmen kazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 23, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2023 Her şey mükemmel giderken birden decadence başladı. Selim diye bir piç geçti başa. 4-2-0 adam. Ölmüyor bir türlü. Twilight of The ottomans diye bir event başladı. Decadence 100 u geçti. Yeni tech alamıyorum. Legitimate sürekli yerlerde artiramiyorum. Yeniçeriler sürekli isyan ediyor hiç uretmedigim halde. Ekonomik olarak çok güçlü oldugumdan dayaniyorum ama yok olmuyor bir türlü halledemedim bunu. Şerefsiz selimi evlendiriyorum karisini da öldürüyor sanırım. 10 tane yerle Royal marriage yaptım ama ne karısı var ne heir var ülkede. Ölüp gitse ülke ne olacak o da belli değil. Tiksindim bırakacağım sanırım oyunu. Ülkede hiç bir olumsuzluk yokken income ve tech olarak önde giderken sırf herşeyi bok etmek için konulmuş mekanikler herşeyin içine etti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 23, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2023 vic3’te de saçmasapan zorlama tanzimat olayları vardı. nato’nun intikamını alıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 27, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2023 nfjdksk 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Nisan 27, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2023 584k Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 27, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2023 ben de yeni oyuna başladım da decadence'ı tamamen yokeden bug var: padişah liderle kazanılan muharebe sıfırlıyor. ama kaybedince de maxlıyor lmao. asla kaybetmemek lazım yani. bütün bunları halleden bir yama yapıyorlarmış ama mayıs başına geleceğini söylemişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Limbiq Mesaj tarihi: Nisan 27, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2023 Just flexing. Baya zorladı ama limitleri zorlamak eğlenceliydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 28, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2023 Güzel, birkaç yıldır oynamadım. Önce dedim HRE olmuş ama müslümansın. Nasıl oluyor, yeni gelen eyalet sistemiyle mi alakalı? Vasal feed yapmadan böyle büyünmemeli çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Limbiq Mesaj tarihi: Nisan 28, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2023 diplo slot yemeyen, sadece kendi gücüne göre liberty desire hesaplayan vassal. ama savaşlara katılması sorunlu.. savaş ilan ederken çağıramıyorsun. 60 tane vassalın var tek tek diplomat gönderip call to war dicen falan filan. Ally gibi yaparlar o kısmı inş yoksa işkence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 28, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2023 (düzenlendi) eyalet işini vassal'a temellendirmek oyunun antika çekirdek mekaniklerini zorlamak olmuş bence. imperator rome'daki rome eyaleti sistemi gibi olmalıydı burada yeni bir vassal türü yapmak yerine. almışım mekanı ama eyalet yapamıyorum çünkü vassal tabanlı olduğundan sadece savaş sonucu olarak yapılabiliyor. sınırları değiştirilemiyor da. eyalet değil yani gerçek anlamda. ve gördüğüm kadarıyla ai hala development yapamıyor ve geri kalıyor zaman içerisinde. oyunu oynayabilen yeni ai'lı bir eu5 ve hoi5 vakti gelmiş artık. öte yandan yeniçeri bağımsızlığı disaster çok aptalca. ordumun sadece dörtte biri yeniçeri olduğu halde max inf'deler ve hepsini total silmeden o disaster tick'i durdurmak mümkün değil 60 happiness geçmediği sürece. equilibrium 100'de ama çok yavaş arttığı için her seize land'de altına düşüyorlar. araştırdığım kadarıyla 100'e gelince bir isyan bastırma filan da yok, direkt ülkenin bir kısmı kopuyor lmao. neden kullanayım o zaman yeniçeri yani, ne anlamı vardı. 100'e yaklaşınca disaster hepsini sileceğim sanırım. Nisan 28, 2023 Sam tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Limbiq Mesaj tarihi: Nisan 28, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2023 annexledikten sonra release vassal yapıp eyalete çevirebiliyorsun. Direk eyalet olarak annexlemekten daha iyi zaten opinion penalty yemiyon ae'den falan. disastere balance gelecek haftaya patch ama hala çok saçma ve verdiği rewardlar hiç değmiyor decadence'ı düşük tutmak daha mantıklı. Ottoman ai çok kötü 1600 den sonra ottoman direk patlıyor. Vassal ların development arttırmaması 10 yıllık sorun evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2023 (düzenlendi) 21 pipli mahmud kemal çıkarttım demin, bütün dünya korkuyor zaten kimse koalisyon kurmuyor 1500'te bile. savaşa girince 3 katım ordular kaçıyor saklanıyor çünkü doomstacklerini wipelıyorum. en son kaçacak yeri kalmayınca dayak yemek zorunda kaldı. gene fark attım ai'a, hiç gelişmemiş, 5 yıl önce neydiyse o. mana sistemini bırakırlar umarım eu5'te, yapay zeka cidden oynayamıyor bu oyunu. manpower azalttıkları için zaten 2 kere tokatlasam savaşacak iflahları kalmıyor. sonra da 22 günde başkentlerini kuşatmayı bitiriyorum, tek limit işte yapmacık sıkıntılar saçma decadence gibi. ai rebel ai ülkeden fazla ordu çıkarıyor. hoi4 gibi bunda da şu yama gelene dek bıraktım: Alıntı - Eyalets now count as your border, meaning you can core provinces next to them. adamlar gene kendi oyunlarını oynamadan satmış. Mayıs 2, 2023 Sam tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar