Yabgu Mesaj tarihi: Eylül 6, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2018 kizillelma said: Dharma ile tam core yapılmamış bölgenin kültür ve dinini değiştirmek kalkıyor Hmm Bu işleri baya karıştıracak .. benim oynama tarzım tam, ben ellemezdim, beni darlamayacak :) Bu arada https://youtu.be/jR6uFdX6vZc + http://paradoxfan.com/forum/europa-universalis-iv/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 dün first come first serve kasmaya basladım meaaaaaahhh diye cıglık atıcam ama yapıcam inandım 4 colonist + 2 boş koloniyle kuzey amerikayı beyazlaştırıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 first come first serve'i for odin ile birlikte yapmıştım bütün koloni işini sen yapmak zorunda değilsin . gelsin ingilizler fransızlar kursunlar colonial ülkeleri onlardan da calabilirsin eğer for odin fln kasmıyorsan kültürünü ispanyol yahut portekizli yaparsan + colonist bişiyi alıyorsyun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 O aklıma gelmedi. Delaware kültüründeyim. Zaten custom antion olduğundan +1 colonist aldım. Şu an dediğim gibi 4 colonist +2 boş konoli ile 14 gold extra ödeyerek döncek çaptayım. Kuzey amerikayı kızılderelilerden temizledim. 2 3 tane büyük vassal tutuyorum onlardan savaşlarda hedef şaşırtmak için ama var ya o kadar iğrençki sınırlarım bütün doğu amerikayı kapatıcam diye border goreun doruk noktasındayım. Orta amerikadada 1 vassal aldım şimdi onu feedliyorum. Onu annexlicem hepsini ele geçirince. Birde simdi güney amerikaya bi, konoli atcam onu bekliyorum inkaları temizlemek için. tek bir sorum var new world nation olarak colonial nationı olan bir ülkeyi anenxleyince colonial nationlar noluyor düşüp sana mı katılıyor?Vassalamı dönüyor yoksa colonial mı kalıyor öyle olursa nasıl annexlicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Birde for odini yapmanın en kolay yolu direk ingilterede başlamak london essex sussexi alıp ordan büyümek. Ayrıca bence catholic dini süper imba hele hele avrupalılarla savascaksan. Ingilizleri convert ede ede hem papal puanı hem prestige kasıp trade kasıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 başkentin amerikadaysa colonial nationları annex yahut normal puppet yapabiliyorsun diye biliyorum katolik dini papayla ters düşmedikçe güzel. papal controller olabilirsen bence en iyi din bonuslarıyla. ama excommunicated çok kötü debuff :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Dharma'ya gectigimden beri muharebe esnasinda esc'e basinca menu acilmiyor, basili tutmak gerekiyor. Herkeste ayni durum var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 excommunicated olmak için bildiğin uğraşman felan lazım ben daha avrupad aoynayıp excom hiç olamadım yani bu arada papa olmaya puan harcamay agerek yok bence +1 legitimatcy/year +1 prestige +1 trade skilli(adı neyse) spamlamak dururken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Ben Avrupa da oynadığım zaman hep excomminated oluyorum sfsgs Rival'in controller olursa senin papalık ile ilişkin iyi değilse gg. En iyi din Ortodox sonra Koptik, bu patch corroption yüzünden shia veya ibadi de iyi oldu gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paradox oyunlarında yeterince Jew yok o beni üzüyor. Jew achievemntı vardı bi sornaki oyunda onu yapayım bari. Coptic iyi hoşta yane mid gameye kadar kasmak gerekiyor osmanlıyı tokatlamadan adam olmuyor coptic. anglican nasıl değişik bir olayı va rmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Yok leş onlar. İstersen budistte fena değil birde amerika dinleri var onlar fena değil ama aztek felan olmak gerekiyor işe yaraması için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 mezoamerika dinleri mezo amerikada değilsen çöp AE'den götünü keserler adamın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Amerika da başlamazsan kullanamıyorsun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 core convert olayi kotu olmuş one fiath imkansız gibi bir şey oldu artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 sadfasdfasdfa abi dharma geldi diye achievementı alamıcam saduhfhauds baska zaman kalsına bi first come first serve meeeahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 eski versiyondan devam edebilirsin. Properties'den beta kısmından seçiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 En iyi din reformed. Duruma göre ekonomi, stability, war seçebilmek mükemmel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 DLC eksiği olanlar Empire Bundle a göz atsın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2018 https://www.youtube.com/watch?v=2_RWd7tluAY oyun tarzına da bağlı olmakla birlikte yayılmacılar için en iyisi ortodoks gibi son patchle değiştirmedilerse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Eylül 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2018 ne yapmak istediğinize bağlı. koloni gidip, tall oynayacaksanız ve high tax incomeınız varsa protestan, trade kasacaksanız reformed, eşşek gibi büyümek istiyorsanız buddhist, yearly papal influence'ınız ülkenin veya religious aldığınız için varsa katolik en mantıklı seçenekler. bu sebeple portekiz-danimarka-italya ile reformed, ingiltere-fransa-isveç ile protestan, avusturya-ispanya ile katolik gitmeyi ben genelde tercih ediyorum. mp oynamıyorsanız pek dert edilecek şey değil. ai policy kullanmayı falan bilmiyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2018 Valla her durumda otodoks en iyisiydide religion bitmis. State edip convert edebiliyorsun artik. Humanist ve vassal feeding ile world conquest/ one tag olur bundan sonra anca. Catolic bugli papal controller olamiyorsun. Reformed ve protestant zayif 1550 gibi basliyorsun. İmperyalisme kadar religious war icin ortodoks ve coptik en iyisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2018 bu ne la osmanliyla bi bizansi bi albaniayi aldim 50 tane coalisyon oldu dovdum5 sene sonra tekrar kurdular iyice abartmislar coalisyonlari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2018 Remus said: Valla her durumda otodoks en iyisiydide religion bitmis. State edip convert edebiliyorsun artik. Humanist ve vassal feeding ile world conquest/ one tag olur bundan sonra anca. Catolic bugli papal controller olamiyorsun. Reformed ve protestant zayif 1550 gibi basliyorsun. İmperyalisme kadar religious war icin ortodoks ve coptik en iyisi. ortodoksun en guzel olayı işte humanistle el ele gitmesi -9 tolerance oldugundan en azından covert sart değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 10, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2018 bezip japonyaya gectim crystetium thronu yaptım kafamda 3 achievemt dah avar birisi kristian japan onu yapıcam event cıkınca bi tane daha achi var ama onu kacırmısım 6 evete isolationist git diye 2 tane isolo 4 tane possible kaldı biride hristiyan olma oldugu icin sanırım save alıp tekrar oynama olayına gidicem bi trade company olayı var onu tam okumadım ama yapılır zannımca 4 no olarakta manufactoring olayı var ki 20 30 tane fabrikam var zannımca direk bende cıkacak zaten institution Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 12, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2018 tekrar bir meaaaaaaah yapıyrum EU+'ün en sıkıldıgım kısmına geldim su anda Ottoman dışında büyük ihtimalle tokatlayamayacağım ülke yok ama manpower recovery felan beklemekten Minge saldırıp saldırıp toprak almak dısında bşi yapmıyorum. Ayda 150 Gold felan gelirim var olmadı ordulardaki bütün infantry'i merce ceviricem. Neden anlamadım 2 eveti zorla Open'la bitirtti bana isolotionist secmeme ragmen o achievemnt patladı. Şimdi bi tek kristian japan kaldı onuda yapıp kapatırım bu campaignide. Arada capture 2 ship olayı kaldıkı sunu farkettim cok manasız bi secenek o gemi olayları arasında. Bosuna surekli trade propogation secmiyormusum en azından surekli aktif. 10 tane major battleda 30 tane felan 100+ gemi savastı 16 gemi capture etmişim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar