Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

kizillelma said:

Dharma ile
tam core yapılmamış bölgenin
kültür ve dinini değiştirmek kalkıyor

Hmm
Bu işleri baya karıştıracak ..

benim oynama tarzım tam, ben ellemezdim, beni darlamayacak :)

Bu arada https://youtu.be/jR6uFdX6vZc + http://paradoxfan.com/forum/europa-universalis-iv/
Sosyal ağlarda paylaş

first come first serve'i for odin ile birlikte yapmıştım

bütün koloni işini sen yapmak zorunda değilsin . gelsin ingilizler fransızlar

kursunlar colonial ülkeleri

onlardan da calabilirsin

eğer for odin fln kasmıyorsan kültürünü ispanyol yahut portekizli yaparsan + colonist bişiyi alıyorsyun
Sosyal ağlarda paylaş

O aklıma gelmedi. Delaware kültüründeyim. Zaten custom antion olduğundan +1 colonist aldım.
Şu an dediğim gibi 4 colonist +2 boş konoli ile 14 gold extra ödeyerek döncek çaptayım. Kuzey amerikayı kızılderelilerden temizledim. 2 3 tane büyük vassal tutuyorum onlardan savaşlarda hedef şaşırtmak için ama var ya o kadar iğrençki sınırlarım bütün doğu amerikayı kapatıcam diye border goreun doruk noktasındayım.
Orta amerikadada 1 vassal aldım şimdi onu feedliyorum. Onu annexlicem hepsini ele geçirince. Birde simdi güney amerikaya bi, konoli atcam onu bekliyorum inkaları temizlemek için.

tek bir sorum var new world nation olarak colonial nationı olan bir ülkeyi anenxleyince colonial nationlar noluyor düşüp sana mı katılıyor?Vassalamı dönüyor yoksa colonial mı kalıyor öyle olursa nasıl annexlicem.
Sosyal ağlarda paylaş

ne yapmak istediğinize bağlı. koloni gidip, tall oynayacaksanız ve high tax incomeınız varsa protestan, trade kasacaksanız reformed, eşşek gibi büyümek istiyorsanız buddhist, yearly papal influence'ınız ülkenin veya religious aldığınız için varsa katolik en mantıklı seçenekler.

bu sebeple portekiz-danimarka-italya ile reformed, ingiltere-fransa-isveç ile protestan, avusturya-ispanya ile katolik gitmeyi ben genelde tercih ediyorum.

mp oynamıyorsanız pek dert edilecek şey değil. ai policy kullanmayı falan bilmiyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla her durumda otodoks en iyisiydide religion bitmis. State edip convert edebiliyorsun artik.

Humanist ve vassal feeding ile world conquest/ one tag olur bundan sonra anca.

Catolic bugli papal controller olamiyorsun.

Reformed ve protestant zayif 1550 gibi basliyorsun.

İmperyalisme kadar religious war icin ortodoks ve coptik en iyisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Remus said:

Valla her durumda otodoks en iyisiydide religion bitmis. State edip convert edebiliyorsun artik.

Humanist ve vassal feeding ile world conquest/ one tag olur bundan sonra anca.

Catolic bugli papal controller olamiyorsun.

Reformed ve protestant zayif 1550 gibi basliyorsun.

İmperyalisme kadar religious war icin ortodoks ve coptik en iyisi.

ortodoksun en guzel olayı işte humanistle el ele gitmesi
-9 tolerance oldugundan en azından covert sart değil
Sosyal ağlarda paylaş

bezip japonyaya gectim
crystetium thronu yaptım
kafamda 3 achievemt dah avar
birisi kristian japan onu yapıcam event cıkınca

bi tane daha achi var ama onu kacırmısım 6 evete isolationist git diye
2 tane isolo 4 tane possible kaldı
biride hristiyan olma oldugu icin sanırım save alıp tekrar oynama olayına gidicem

bi trade company olayı var onu tam okumadım ama yapılır zannımca

4 no olarakta manufactoring olayı var ki 20 30 tane fabrikam var zannımca direk bende cıkacak zaten institution
Sosyal ağlarda paylaş

tekrar bir meaaaaaaah yapıyrum
EU+'ün en sıkıldıgım kısmına geldim su anda Ottoman dışında büyük ihtimalle tokatlayamayacağım ülke yok ama manpower recovery felan beklemekten Minge saldırıp saldırıp toprak almak dısında bşi yapmıyorum. Ayda 150 Gold felan gelirim var olmadı ordulardaki bütün infantry'i merce ceviricem.

Neden anlamadım 2 eveti zorla Open'la bitirtti bana isolotionist secmeme ragmen o achievemnt patladı. Şimdi bi tek kristian japan kaldı onuda yapıp kapatırım bu campaignide. Arada capture 2 ship olayı kaldıkı sunu farkettim cok manasız bi secenek o gemi olayları arasında. Bosuna surekli trade propogation secmiyormusum en azından surekli aktif. 10 tane major battleda 30 tane felan 100+ gemi savastı 16 gemi capture etmişim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...