Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MMO geçmişiniz


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Kimse sormadan; evet, çok canım sıkıldı =)

Şunları oynadım ben bir adam gibi (Bu sırayla):

EverQuest: İlk göz ağrım, EVE gelene kadar oynadığım en iyi oyun. Topluluk, kompleks oyun tarzı, ekonomi; her açıdan bunun gibi oyun gelmedi. EVE daha iyi işte ama onun klasman farklı.
Ultima Online: Güzeldi ama hep private server takıldım, ondan bıraktım sanırım, bir de karakter için bir gelişip hissi EverQuest gibi değildi, ondan da pek sarmadı. Zaten o zamanlar dünya EverQuest'çiler ve Ultima'cılar diye ikiye ayrılıyordu.
EVE Online: Bu oyun değil, oyun diyenler yalan söylüyor. Virtual reality bu. Real reality'nin yerini almaya başladığı için içki azaltır modunda azaltıp bıraktım.
D&D Online: D&D'nin MMO dinamikleri içinde işlenimi iyiydi, görevler çok iyiydi. Hâlâ oynuyorum arada ama adam gibi PvP olmadığı için para vermeyi bıraktım.

Şunları da alıp ilk ayın sonunu getiremeden bırakma modunda oynadım (Oynama sırasına göre yine):

Anarchy Online: Bu çok güzeldi ama ilk çıktığında almıştım, makine kötü kaldırmamıştı.
Neocron: Oyun iyiydi ama pek oynayan yoktu, oynayanlar da almanca konuşuyordu.
Guild Wars: Bunda ay yok tabii ama pek beğenmeyip bir arkadaşa vermiştim, öyle her an karakteri değiştirebilme olayı hoşuma gitmemişti o zaman, şimdi olsa çok severim tabii. Ergen olarak skill kasmak istiyordum, görev paketlerini de almadım hiç.
World of Warcraft: Direk sıkıldım bundan, too mainstream baby :) İlk ek paketi çıkınca bundle olarak almıştım sanırım.
Lord of the Rings Online: İyiydi ama hayalini kurduğum gibi değildi, o nedenle hep bir sıkılarak oynayıp bıraktım.
Vanguard: Bir-iki sene önce aldım, EVE'den sonra en sevdiğim MMO olan EverQuest'ın spiritual sequel'i gerçekten ama oynayan yok işte :(

Beklediklerim (Heyecana göre):

Vanguard Free2Play: Free2Play olunca tek eksiği oyuncu sayısını da kapar, ben de girer aslanlar gibi oynarım diyorum. Bir-iki aya olacak sanırım.
Otherland: Oyun hakkında romanlarından okuduğumun ötesinde bir fikrim yok, Tad Williams faktörü var sadece.
World of Darkness: CCP, White Wolf. Başka söze gerek yok.
Neverwinter: Yapan sektörün en iyi firmalarından ve hayatım boyunca hep FR Online istedim. Neverwinter'dan çıkıp tüm Sword Coast'a yayılır umutlarım da var. Ama Spellplague'dan sonra olması ne kadar FR dedirtiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Knight o. İlk çıktığında oynuyorduk arkadaşlarla. Toplamda 2 3 server vardı oyunda. Sonra silkroadi betayla beraber oymamıştım. F2p oyunların para tuzagi olduğunu görünce wow oynamaya başladım bu seneye kadar düzenli oynadım sayılır. 6 aydır kapalı hesap.

Warhammer oynadım bir ay kadar. Onda da teknik sorunlar çoktu. Haritada yürürken map bitiyordu boşluğa düşüp oluyordum falan. F2p den ölümüne tiksiniyorum, p2p de wow dısında adam gibi oyun yok zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ultima Online: _o_ O benim herşeyimdi!

MU Online: 3D oyun ile tanıştık, şimdi olsa hiç bulaşmazdım o zaman bilmiyoruz bu işleri çinli gibi farmladık durmadan, geriye bakınca iğrenç resimler canlanıyor gözümde

WoW: Communitysini hiç bir zaman sevmedim. 6 ay boyunca low lvl pvp yaptım. Ilk çıktığında girsem grafiklerini severdim belki ama sevemedimmmmmmm

Age of Conan: +18 Yea. UOdan sonra en uzun soluklu oyunum oldu. Bugları bir kenara koyarsak, kalbimi feth eden bir çılgın o.

Darkfall Online: Cehennem var mı diye merak edenlere tavsiye ederdik. Hardcore bir tattı.

Rift: Severek oynadık. Zamanı gelince ayrıldık.

SWTOR: Star Wars aşkımı söndürdü.

Çeşitli denemeler: Bu denemelerin hepsi grafikleri yada PvP olmayışı nedeni ile son bulmuştur. LOTRO, D&D, Vanguard

İçimde kalanlar: İşler, askerlik, net olmaması, kız meselesi, pc yetersizliği gibi envayi çeşit nedenden ötürü oynayamadığım yada yeterince oynayamadığım ve içimde uhte bırakan oyunlar. SWG, Daoc, Shadowbane, Lineage 2

Gözümün yemediği oyun: EVE

Hasretle Beklediklerim: WOD, Lineage3

Hasretsiz bir şekilde Beklediklerim: GW2, Elder Scrolls Online

Ulan hadi bi umut, hadi lan belki olur diye beklediğim: Warhammer40k

Şuan oynadığım: Secret World

Biara mutlaka oynarım diyerek salladığım ve artık çok geç olan, yinede pişman olmadığım oyunlar: Warhammer, Anarchy Online
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...