Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Football Manager 2013

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

director of football'da önemli kriterler ne, ben de arayayım bir tane. ben 4.sezonumu bitirdim, mümkün olunca ss'ler falan koyarım da, takım klasik her sene olduğu gibi bi 20-30m kar etti, cl'yi aldık, ligi zorlanarak 2 puanla aldım, kupayı gs'den aldım, sene başında da süper kupayı almıştım. takım tamamen regenlerden oluşuyor nerdeyse. tüm türk oyuncuları toplamaya çalışıyorum..

samed yeşil var şu anki dünyadan benim kadroda, hasan ali, gökhan gönül ve volkan yedek. tabi ki ömer toprak, serdar aziz ve egemen de kadroda. serdar gitmek istiyor. ortasahada nuri şahin, emre can, salih uçan yetiyor.

yabancılardan ise kadromda wellington nem, aymen abdennour dışındakiler regenerated sanırım. ticarethanemde bu sezon işler duruldu biraz ehueheu, 20 yabancının 10 unu falan sattım. değişik kafalarda bir takımım var.

10 sezon achisini alıp ingiltere ligine geçmek istiyorum.
sostizm said:

Bir iki şey denedim paylaşayım.

Bu ikinci sezon 6 sonraki sezon 5 yabancı çok can sıkıcı herkes için, biliyorum. Donanım Haber tayfası editör ile tüm kıtaların yabancı sayılmayacak ülkeler listesine eklenmesini öneriyor ama bu düpedüz hile yapmak anlamına geliyor. Ben ne yaptım?

TC vatandaşlığına geçiş süresini eskiden olduğu gibi 5 yıla düşürdüm (deflt. 10 yıl) GS yönetiyorum takımda kimse türk oluvermedi ama mesela Amrabatın vatandaş olmasına 2.5 yıl kaldı. Muslera ileride Türk olacak falan. Tekrar başladım ve çok keyifli oldu. İki senesi kaldığı için eski FB'li Andre Santosu aldım DL mesela. Oyuna renk geldi.

Fatih Terimi işe aldım. Director of football. Dedim ona oyuncu satışı sende. a-aaaa ne güzel çalışıyor elemanım anlatamam. Ben sadece not wanted çekiyorum sessiz sedasız çalışıyo arkada. Aydını Ossosunaya 4.5 mil dolara sattı mesela kendim uğraşsam bedava yollarım. 2. sezon sonunda urfalıyı sattı 400k'ya iki ay sonra bedavaya gidecekti.

Tek sinir olduğum konu fiyatlarını değiştiriyo. Elmander hızlı gitsin istiyorum, satış bedelini 2M falan yapıyorum bi bakıyorum 14M yapmış Terim. Çok zevkli oldu. Bir de arada motivasyon konuşması yaptırabileydim Fatih hocaya. Haa bir de Semih kontrat meselesi yüzünden çok mutsuzdu. Mızıl mızıl mızıldanıyordu. Fatih işe başlayınca bi neşe bi neşe adamda. Meğer favori kişisimiymiş neymiş.

Hazır taktik olayı bana terstir ama merak eder denerim zaman zaman. 442 oynayanınız varsa Modern Warfare 4-4-2 denemenizi şid-det-le tavsiye ederim. Veya bunu alın modifiye edin. CL finali oynadım GS ile tek load/save yapmadan. Gerçi orijinal MWF taktiğini EPEY bi customize ettim ama fikir orijinalinden geliyor.

NE LAZIM?

1- Savunma yapan DL/DR lazım. çok uçarı gidici kesici bekler bu sistemin oyuncusu değil.
2- Ball winning MC sistemin kilit adamı. Melogillerden bişey laım göbeğe. Paraya acımayın bu bölgede.
3- Taktiği alır almaz "drill crosses"a çevirin. ve keyif alın.

sık sık pass into space ve get the ball forward kullanın.

kar yağmur çamur varsa pass to feet yapın. Gerisini kendiniz bilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:
director of football'da önemli kriterler ne

Adam Yönetimi
Kararlılık
Disiplin
Motivasyon
Oyuncu Yetenek
Oyuncu Potansiyel

Taktik Bilgisi ve Gençlerle mevzusunu pek rastlamadım ama sende bakarsın, diğer büyük takımların Directorlarını inceleyerek bu sonuca vardım ben. Zaten az bulunuyor Director, ben Lubos Micheli getirdim Tottenhamıma:)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de epey bir baktım webde. En önemlileri

Judging Player Ability
Judging Player Potential

cunku senin adına oyuncu bulsun ve de genç takımda adam olacak çocuğa kontrat önersin.

Determination
Futbolcudaki anticipation gibi. Nasıl her pozisyon anticipation istiyor, her staff da guzel determination ister.

Motivating
Official forumlarda motivatingi yüksek müdürlerin unwanted listesindeki oyuncuları satmada daha başarılı olduğunu yazmışlar. Bilemem. Fatih Terim motivating 19 yıllardır satamadığım kazım, aydın, urfalıyı ilk 3-4 ay icinde sattı. Olabilir. Rakibi mi motive ediyo futbolcuyu mu artık napıyorsa.

Diğerlerine göre en az önemli olan:
Tactical knowledge
Senin oyun planına uygun "geleceğin yıldızı" bla bla bla.. Kimbilir takım ne oynayacak bilmemkaç yıl sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:
Motivating
Official forumlarda motivatingi yüksek müdürlerin unwanted listesindeki oyuncuları satmada daha başarılı olduğunu yazmışlar. Bilemem. Fatih Terim motivating 19 yıllardır satamadığım kazım, aydın, urfalıyı ilk 3-4 ay icinde sattı. Olabilir. Rakibi mi motive ediyo futbolcuyu mu artık napıyorsa.

Alırsın sen Sercanı Kayseriye hadi goççum benim beaaa!
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

Legendary türk scout

http://images.habervitrini.com/haber/300x180/ozkan_sumer.jpg

Ahhaha bu bi sezon kaynağına gidip aylarca izleyip 6 tane Brezilyalı aldıydı TSye, bööle çapulcu roman kılıklı tipler.
İşe yarar takımda kalan bitek Aurelio çıktıydı onu da biz kaptıydık 2 sene sonra lol
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

Masticore said:

Legendary türk scout

http://images.habervitrini.com/haber/300x180/ozkan_sumer.jpg

Ahhaha bu bi sezon kaynağına gidip aylarca izleyip 6 tane Brezilyalı aldıydı TSye, bööle çapulcu roman kılıklı tipler.
İşe yarar takımda kalan bitek Aurelio çıktıydı onu da biz kaptıydık 2 sene sonra lol

Sen hatirlamiyorsun o dönemi galiba. Mehmet ali yilmaz(nasıl onursal başkansa) seçimi kazanamadı diye kulübü icra'ya vermişti lol . Adam 5 parasız trabzon'da birşeyler başardı yani.

Aurelio,Robson da silva bir brazil daha vardı bilmiyorum bide perulu bi herif almışlardı adam bedavaya kaptı bunları esasında ve. silva da iyi oyuncuydu sakatlandı gitti... Sonuç itibariyle beleşe iyi işler yaptı :)
Sosyal ağlarda paylaş

AHAHAAHHAH Manu, ManCity, Chelsea alacaz diye haber yolladı Hamsik'e, adam kazan kaldırıp 32m euroya satılığa koyuldu

Anında atılıp borç harç teklif götürdüm, Hamsike de senelik 7m maaş verdim ve aldım, YILIN TARANSFERİ ınınınının!

Tottenham taraftarı bir rüyayı yaşıyor!!
Hamsik-Llorente-Demba Ba''!!
Sosyal ağlarda paylaş

DeBuffAndHeal said:

http://www.dr.com.tr/Oyun-Konsol/Football-Manager-2013-100-TURKCE-PC//Oyunlar/Spor/urunno=0000000417546

bu kampanya sadece internet üzerinden mi gidip mağazadan da 30 tl ye alabiliyor muyum?

edit: steam'e yüklenir dimi buda?

Az once gordum 30 lira magazada da.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne aptal bir oyun olmuş bu ya. Verdiğim 30 liraya acıdım şu an.

Her maçta mı leblebi gibi gol atılır ve yenilir? Ligin 16.sı karşısında 3-0 öne geçip 3-5 kaybetmek nedir? Hani bir maç olur iki maç olur da ligde yaptığım 15 maçın toplasan 3-4 tanesi hariç hepsi böyle. İşin acı yanı ne benim ne karşı takımın kalecilerinin adam akıllı kurtarış yaptığını göremiyorum. Tamam sadece key eventları izliyorum da bir sene önceki oyunda gayet o key eventlarda kalecilerin top kurtarabildiğini görebiliyoduk. Şimdi auta çıkan top bile hayali bir duvardan sekip gol oluyor nerdeyse -_-

Bir de sıfıra inip orta açınca %99.9 gol olacak kodunu kim yazdıysa onu mezun eden üniversite en yakın zamanda alevler arasında kalıp yerine otel yapılsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...